NTLDR is missing

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Mahonacik
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

NTLDR is missing

Príspevok od používateľa Mahonacik »

Zdravm..mam problem ze mi nejde nacitat windows petoze mi zmizol subor NTLDR a neviem ako ho tam znova nahodit...nasiel som viacero navodov ako to spravit...ale neviem to podla nich...nevedel by mi o niekto lajicky vysvetlit??
dakujem.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: NTLDR is missing

Príspevok od používateľa audiotrack »

buď máš poškodený mbr alebo bcd (ak je reč o sedminách) prípadne boot.ini ak je reč o xp a starších. To ale nevieme, lebo píšeš popis chyby ako zamestnanec microsoftu. Ďalšou možnosťou je, že ti neičo (alebo niekto) ten súbor zmazal z koreňového adresára (to ale tiež nevieme, lebo si nenapísal presné znenie tej chyby).
Prvý prípad odstrániš cez fixmbr a fixboot v recovery konzole, ak máš sedminy tak tam sa to tuším robí cez bootsect. V druhom prípade bude treba ten súbor zkopírovať z iného (rovnakého) systému
Mahonacik
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mahonacik »

audiotrack napísal:buď máš poškodený mbr alebo bcd (ak je reč o sedminách) prípadne boot.ini ak je reč o xp a starších. To ale nevieme, lebo píšeš popis chyby ako zamestnanec microsoftu. Ďalšou možnosťou je, že ti neičo (alebo niekto) ten súbor zmazal z koreňového adresára (to ale tiež nevieme, lebo si nenapísal presné znenie tej chyby).
Prvý prípad odstrániš cez fixmbr a fixboot v recovery konzole, ak máš sedminy tak tam sa to tuším robí cez bootsect. V druhom prípade bude treba ten súbor zkopírovať z iného (rovnakého) systému

Ja mam Windows XP Profesional....no moze byt lebo som pred tym cistil HDD a moze byt ze som ho nechtiac vymazal...a ked som vypinal PC tak zamrzol pri vypinani tak som ho vypal vypinacom...aaa ked som prisiel domov a znova chces zapat uz naskocilo hento...cize ako to mam odstranit ?? keby si mi to vysvetlil nejako lajicky :D pretoze fakt s pc mam skusenosti podobne ako zametac microsoftu :D
dk.samper
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dk.samper »

skús si to skopírovať z iného počítača a nakopírovať do svojho...súbory ntldr a ntdetect....a skopíruješ to dosvojho tak,že spustíš live cd (ubuntu,slax...) a nakopíruješ to tam kde to má byť

ale ak máš poškodené boot.ini,potom len cez recovery console...vložíš cd od xpčka a tam je možnosť opraviť systém(či ako sa to teraz volá) a tam napíšeš to fixmbr a fixboot
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

audiotrack napísal:... prípadne boot.ini ak je reč o xp a starších....
dk.samper napísal:...ale ak máš poškodené boot.ini,potom len cez recovery console...
Prečo mám pocit, že boot.ini stým nič nemá? (len otázka opravte ma ak sa mýlim) Boot.ini slúži na to aby „zavádzací“ súbor (neviem, či som to dobre pomenoval) vedel odkiaľ má štartovať Windows, napr ak máte 2x Windows, ale na rozdielnych diskoch, tak v boot.ini je cesta k adresáru Windows na druhom HDD, poprípade ak sa Windows zložka volá inak, napr Windows123, tak to je definované v boot.ini aby systém vedel naštartovať. Ak boot.ini neexistuje, tak "zavádzací" súbor štartuje Windows z defaultného umiestnenia C:\Windows. Alebo ja mám tuti-fruti winXP? (je to originál nemodifikovaný).
dk.samper
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dk.samper »

je to možné..asi to s tým ntldr nemá nič spoločné

Kód: Vybrať všetko

http://support.microsoft.com/kb/289022/sk
a z anglickej wiki

Kód: Vybrať všetko

http://en.wikipedia.org/wiki/Boot.ini
Napísať odpoveď