Magio sat a samoinstalacia

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
lubo188
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Magio sat a samoinstalacia

Príspevok od používateľa lubo188 »

Zdravim pri objenavke magia sa som sa pomylil a miesto instalacie technikom som dal samoinstalacia. Po zlozeni drziakov som parabolu nahodil prepojil kablom s magiom a zapol tv. intentitu mi to ukazuje 74% a kvalitu v kuse 0% - 1km smerom na juh je kopec moze to byt tym? Dalej neviem ako nastavit Azimut, Elevácia, Natočenie LNB nastavuje sa to kompaosm (buzolou alebo ako?) udaje pre moje miesto su:

Pozícia satelitu: 4º W
Azimut: Elevácia: Natočenie LNB:
210.8º 29.48º 20º

poradte ako to mam spojaznit :(
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Magio sat a samoinstalacia

Príspevok od používateľa STomko »

Odpoviem ti z casti:
kopcom to nebude, chytas najskor inu druzicu ako tu, z kt. vysiela MagioSat.
Nastuduj si co to na strankach, ktore sa zaoberaju satelitmi, ako sa ladi parabola...predpokladam ze nejaky navod najdes urcite aj na stranke t-comu. Prakticky ide len o otocenie LNB (skew) a "sklopenie" paraboly...
lubo188
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lubo188 »

no vyskusam dnes som s tym zase krutil intenzitu sa mi podarilo nastavit na 85% ale kvalitu zatial nemam :(
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

to že máš intenzitu, to je fajn ale to je len o tom, že je spojený satelit a parabola intenzitu 12% mám aj keď natočím parabolu smerom na zem
o inštalácií máš k mágiosat brožúrku
tam je napísané ako sa to nastavuje otočenie LNB je niečo okolo 12° (v tej brožúre to je), sklopenie paraboly 30° (tiež neviem presne ale sklopenie nasatviš jednoducho lebo na držiaku je stupnica. a potom s buzolou nastavič otočenie paraboly (postav sa aspoň 5metrov za parabolu s buzolou a nameraj uhol čo potrebuješ) pootm by si mal mať kvalitu aspoň 10% a zvyšok jemne dolaď tak aby si mal kvalitu aspoň 80% (teda aspoň ja mám na 80% ale 70% tiež stačí na to aby to išlo pekne)

//EDIT v brožúre je aj obrázok ako ďaleko nesmie byť prekážka a pod ale kopec 1Km určite nezavadzia
njn tam si to aj napísal 210° azimut nastaviš s buzolou
29° nastaviš na tom držiakiu
potom natičíš LNB v smere hod ručičiek o 20°
ale asi si preštutuj tú knižku tam je to pekne aj s obrázkami nakreslené podľa toho to musí zvládnuť každý
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

hlavne otacaj parabolou uplne pomalicky, po milimetroch, ked sa ti bude zvysovat intenzita, tak si relativne na dobrej ceste. ten kope ( ako spominali ostatni ) vobec nevadi, pretoze druzica vysiela v 30 stupnovom uhle na zem.
netcafelv
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa netcafelv »

Pokial byvas niekde kde ma niekto DigiTV satelit, tak sa orientuj podla neho.
DigiTV je len 3° na lavo od MagioSat.
Napísať odpoveď