Povedat/zamlcat?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Povedat/zamlcat?

Príspevok od používateľa ithory »

Kazdy nezainteresovany nazor sa zide,takze..
Mam dost prekernu dilemu,neviem ci mam svojim rodicom predostriet svoju situaciu.Ono ja som to ani nemala povodne v plane,ale otec vycitil ze nieco nie je sakra v poriadku a teraz ma bombarduje,a tiez viem ked sa raz prevali/co moze a nemusi/bude ho strasne boliet ze som mu nepovedala pravdu,snad este viac nez cely moj pruser.Problem je ale v tom,minuly rok na vianoce zomrel moj brat a myslim ze aj ked nasi nedavaju najavo sa s tym doetraz nevyrovnali,a ani si nechcem predstavit co bude ked im predostriem dalsiu zlu spravu,asi ich to uz zabije.Rozmyslam ci nie je fakt lepsie zahrat do outu,naco sa maju zbytocne trapit niecim co sa uz aj tak neda zmenit,na druhej strane neviem ci im raz neublizi ze som im nebola schopna povedat pravdu..
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Re: Povedat/zamlcat?

Príspevok od používateľa bindo011 »

Nó a o čo sa jedná? Čo im nechceš povedať? :)
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

No tak o čo sa jedná??? Nech je to hocičo, nemyslím, že to môže byť horšia správa, ako smrť tvojho brata.
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

Pre objektívne zhodnotenie ako reagovať je dosť podstatné vedieť o akú záležitosť sa jedná.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Ak si myslíš že v budúcnosti nato nepridu a myslíš že im to môžeš zamlčať tak im to nevráv, ale ak určite nato prídu poprípade ti s tým môžu pomôcť tak to povedz (A podľa mňa by si to mala povedať tak či tak... kľamať celý život rodičom a mať strach či nato prídu... ale to už je od povahy...) V každom prípade držím prsty ;)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Myslím, že rodičia sú tu na to, aby ťa podržali, nech sa deje čokoľvek a aj tebe sa bude žiť s ľahším vedomím a svedomím, keď im to povieš. A ako vravíš, oveľa horšie by bolo, ak sa to dozvedia od niekoho iného ako od teba.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Neviem, čo ti odpoveď typu "povedz" / "nepovedz" dá, keď nemáme ani páru o čo sa jedná. Po pár minútach premýšlania som ale došiel k dvom záverom:
1) buď chceš byť stredobodom záujmu, kedy budeme prosíkať aby si napísala čo je vo veci, a
2) strácaš čas pýtaním sa otázky, na ktorú ti dá odpoveď hodenie si mincou

Kým nenapíšeš o čo sa jedná, žiaden problém tu nevidím.
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Audiotrack,sorry ako naozaj necakas ze pojdem do detajlov rozpisovat na verejnom fore ktore cita polka republiky..Neva,nastastie sa nasli aj ludia ktori pochopili,ze point lezi uplne niekde inde,nie "v obsahu" tej zlej spravy..

a Bolek,janio etc dik za reakcie..hej ale stale som neista,ci je v tejto situacii mudre ich zatazovat,ono s cistym stitom sa lepsie dycha to je fakt,nuz porozmyslam..

//autoeditácia príspevku (29 Sep 2010, 23:59)
zuzkazuzka napísal:No tak o čo sa jedná??? Nech je to hocičo, nemyslím, že to môže byť horšia správa, ako smrť tvojho brata.
Tak pre predstavu,povedzme ze som odflakla par veci a teraz som vazne onemocnela,nezomieram,ale ani ani to nevyzera velmi ruzovo so mnou..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Trosku premazane, qwertymu zase asi naprisalo do hlavy a tak tu nechal hlupy prispevok, ktoreho sa dalsi museli hned chytit.
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

Najjednoduchšie a azda aj najsprávnejšie riešenie bude zdôveriť sa svojim rodičom o tom, aký je tvoj zdravotný stav. Špecifické okolnosti s ktorými si nás oboznámila ma nepresvedčili o tom, že by si tak nemala konať. Možno by si sa mala skôr (krátko) zamyslieť nad tým, akým spôsobom ich s niečim takým oboznámiš .. atď.
apo87
Expert
Expert

Príspevok od používateľa apo87 »

podla mna by si im to mala povedat
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

ak mas zdravotne problemy tak im to povedz, ved su to tvoji rodicia a mali by vediet co sa deje s ich dietatom
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

ako mne to pride hlupe ja to prirovnam k tomu ako chces niekomu radit v hre ak nepoznas jeho karty? ved je to abusurdne a kde potom lezi problem ak nie v obsahu tvojej myslienky?

a to ze ta pozna polka republiky pod nickom im vela pomoze :) urcite teraz ti budu klopat na dvere a chciet si ta odfotit :roll:

a stotoznujem sa z audiotrackom
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ak ide o tak osobné záležitosti, že s tým nemôžeš na fórum, tak s tým sem ani nechoď. Pretože nikto z nás nepozná, čo je vo veci. Niekto ti poradí blbo, možno ti iba napíše to, čo chceš počuť a bude iba horšie.
Postav sa k svojmu problému zodpovedne, realne zhodnoť sitáciu. Keď tak sa poraď s najlepšou kamaratkou alebo širšou rodinou (teta,babka,... ktokolvek komu doveruješ a pozná tvoju situáciu. Možno by to mali byť prave tvoji rodičia - to my ale nevieme!!).

Myslím, že nič lepšie ti ani poradiť nemôžem.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

No možno ich vystrašíš (neviem, za akých okolností zomrel brat... či nehoda alebo nejaká choroba), ale určite by si im to mala povedať. Aj Tebe sa uľaví, že to nemusíš tajiť, schovávať, vymýšľať si klamstvá, ktoré Ťa raz aj tak dobehnú.... a oni možno aj budú radi, budú Ti chcieť všemožne pomôcť.. a to buď len obyčajnou podporou, že nie si s tým sama, alebo napr. ak poznajú nejakého dobrého lekára, poradia, ako máš postupovať....... Možno Ti lekári o Tvojom zdravotnom stave povedali takmer všetko, niečo si si určite naštudovala na Internete, ale nie je nad skúsenosti vlastných rodičov, nad ktorými sa zvyčajne len smejeme, no v podstate majú väčšinou pravdu......

Moje odporúčanie.. zdôveriť sa......... a neklamať.... raz sa to možno aj tak dozvedia a bude to možno pre nich ešte väčšia rana.
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 1C3 »

Urcite im to povedz, ked citis ze nieco nieje v poriadku tak im to povedz nedus to v sebe, a ako povedal kolega nadomnou ulavi sa ti a uz sa nebudes trapit orazkou ci im to povedat alebo nie.sadni si snimi a povedz im to pokojne a pritom ich ukludnuj kedze nevieme ako zomrel tvoj brat.aby to vzali dobre a zbytocne sa nelakali.
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Havarka a takto,ja som mala este dlho pred tym tusaka,hadam mesiace nez som dostala oficialne,ze nieco pojde pretty much fucked,ani som sa preto radsej do vela zalezitosti nechcela pustat,teda psy som dost dobre pripravena,v tomto smere nepotrebujem ziadnu podporu.Skor ma psy nici co spravi s nasimi dalsia zla sprava,pre mna je lahsie povedat o tom cloveku o ktorom viem ze mu na mne nezalezi,mozno si pomysli svoje ale v podstate ziadna tragedia a mne pomohlo ze som zo seba dostala von ,no co sa tyka rodicov,fakt neviem ci je to teraz dobry napad..
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

keby si nieco pokaslala ty tak jednoznacne "zatloukat,zatloukat,zatloukat!" ale kedze za to pravdepodobne nemozes tak je vhodne informovat o tom blizkych (teda ak vazne nezvratitene neumieras, potom by som asi osobne radsej prekvapil smrtou ako zlou spravou a uz by len cakali kedy ma to zlozi)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Nepoznam viacej nezvratnych zdravotnych stavov, sposobenych vlastnou nedbanlivostou, tak si len domyslam o co moze ist a snad si domyslam zle. Pripadne ak si nieco odflakla, mohlo ist o prehliadku, ktora by vcas odhalila tvoj problem, no teraz uz je neskoro?
Vravis ze "nezomieras", otazne je, ci tym myslis obdobie najblizsie, alebo celkovo sa dana choroba nedotyka tvojej existencie medzi zivymi.
Ak druha moznost, zdoveril by som sa im s tym, ze ti nic nehrozi.
Ak prva, bez rizika, ze ta preziju, nezatazoval by som ich tym.
Ak prva s rizikom, ze ta preziju, nechal by som si toto "oznamenie" na najposlednejsiu moznu chvilu - ine je trapit sa kvoli tomu par tyzzdnov a ine par rokov. Samozrejme, to co pisem, plati LEN ak mas pocit, ze by si im tou spravou neskutocne velmi ublizila (aj ked - kazdeho rodica velmi rani, ze jeho dieta ma nejaky vazny problem, tak..). Na strane druhej - komu mozes verit lepsie ako svojim rodicom? Ja ako rodic by som zle znasal aj to, ze mi dieta zamlcalo fakt, o ktorom uz ini vedia.

Mas to blbe, nezavidim.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

lepšie povedať ako keď sa to dozvedia pri tvojom náhrobnom kameni... Preháňam ale asi chápeš
Zamknuté