Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotite?
hojko: atmosfericke dedinky v hmle sa mi pacia, stiegla by som si radsej jebeu ako fotil a ostatok original "foto z dovolenky" ale vidno tam snahu o ozvlastnenie + prechod na zrkadlo pomohol kvalitativne... pokracuj 
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
zelovoc: Popravde si som vobec nevsimol, ze som ten pohar skoro odrezal. Len som cvakol a nepozeral som sa, ze ako je to vidiet. Skoda, moja chyba, mohol som to este trosku dotiahnut k lepsiemu.
Lub0$: Bolo to fotene tusim okolo 23:30, myslim, ze by to malo byt v Exif-e ulozene. Moznosti pri foteni nebolo nikde, hmla silno padala, bolo to vidiet, ked islo auto po ceste. Ak neslo auto, tak tam bola uplna tma a teda som viacmenej ani nevedel, ze tam nejaky strom je. Okrem toho behom par minut co som mal fotak na stative, tak cely objektiv fotaku ostal zaroseny, takze som to zbalil a isiel dnu. Ale som rad, ze aspon toto sa podarilo a kedze som nevedel co fotim a ani ako to bude vyzera, tak som velmi rad, ze to takto pekne vyslo.
Ostatnym vdaka za pochvalu, hned mam lepsiu motivaciu, mozno by som aj isiel nieco pofotit, len za tyzden som este nevybalil nabijacku od fotaku
Lub0$: Bolo to fotene tusim okolo 23:30, myslim, ze by to malo byt v Exif-e ulozene. Moznosti pri foteni nebolo nikde, hmla silno padala, bolo to vidiet, ked islo auto po ceste. Ak neslo auto, tak tam bola uplna tma a teda som viacmenej ani nevedel, ze tam nejaky strom je. Okrem toho behom par minut co som mal fotak na stative, tak cely objektiv fotaku ostal zaroseny, takze som to zbalil a isiel dnu. Ale som rad, ze aspon toto sa podarilo a kedze som nevedel co fotim a ani ako to bude vyzera, tak som velmi rad, ze to takto pekne vyslo.
Ostatnym vdaka za pochvalu, hned mam lepsiu motivaciu, mozno by som aj isiel nieco pofotit, len za tyzden som este nevybalil nabijacku od fotaku
ahaho, kde zmyzol prepal na oblohe? 
zelovoc - mas rawko z toho? Nie je problem presvetlit iba tiene a tak zachovat oblohu bez prepalu
.. Lebo spodok z tamtoho presvetleneho a vrch z tohoto tmaveho by bol uplne najsamppci
.. A TK? Na tu sa vyser, sem sa sum, ci vinetaz doslova pyta
(max vyrovnat horizont)
-
triple
Guru wannabe
šum nie je až taký strašný.. v LR ho odstrániš nádherne 
Idete niekto zajtra do KE fotiť „bielu noc“?
Viac info na: http://www.kosice2013.sk/sk/folder/biel ... it-blanche
Ak by niekto šiel, napíšte. Eventuálne vieme dať nejaké menšie fotostretko.
Viac info na: http://www.kosice2013.sk/sk/folder/biel ... it-blanche
Ak by niekto šiel, napíšte. Eventuálne vieme dať nejaké menšie fotostretko.
chlapec10: koncerty fotis tym 70-200 f/2.8?
-
chlapec10
Addict
tssss... tak teda zmazali cast prispevku aj mne.. no co uz
Koncerty podla situacie, bud 70-200 alebo 24-70, ono popravde, 99% fotiek robim jednym z tychto 2 skiel, mam aj pevnu 50mm, ale ten som okrem hrania sa, pouzil nepamatam kedy naposledy
Koncerty podla situacie, bud 70-200 alebo 24-70, ono popravde, 99% fotiek robim jednym z tychto 2 skiel, mam aj pevnu 50mm, ale ten som okrem hrania sa, pouzil nepamatam kedy naposledy
Pekná ta voda vyzerá skoro ako beton
Nice
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
kedy si to fotil? vyzera ze za tmy. skus to odfotit po zapade slnka, ked este ako tak vidno oblohu na vyssej clone a dlhsom case, nech tie svetla z lamp su pekne iskrickove.
-
jamesiq
Medium Star
No chcel som to stihnut tak nech je este nejake svetlo a nie len uplna tma ale nepodarilo sa
Iskricky neni zly napad ale vobec ma to nenapadlo
)) Skusim nabuduce
Škoda toho vraku pred mostom, ktorý zabraňuje odlesku lámp od vodnej hladiny... inak fotka by nemala chybu.. 
Nazdar, snáď by sa tu mohol nájsť niekto, kto bude vedieť pomôcť 
Takže: v poslednej dobe ma celkom chytá analóg, získal som Zenit TTL... No chýba v ňom baterka (tipujem, že ju potrebuje expozimeter) a teda sa chcem opýtať, či neviete aký typ baterky doň ide, najlepšie čo presne si mám pýtať a kde
A ešte, ak má niekto skúsenosti: vedeli by ste odporučiť nejaký film, s ktorým ste spokojný? (asi pôjdem hlavne do ČB fotky, takže...).
Takže: v poslednej dobe ma celkom chytá analóg, získal som Zenit TTL... No chýba v ňom baterka (tipujem, že ju potrebuje expozimeter) a teda sa chcem opýtať, či neviete aký typ baterky doň ide, najlepšie čo presne si mám pýtať a kde
A ešte, ak má niekto skúsenosti: vedeli by ste odporučiť nejaký film, s ktorým ste spokojný? (asi pôjdem hlavne do ČB fotky, takže...).
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
nuz asi zajdi do fotoobchodu alebo hladaj na internete alebo sa opytaj na ephoto.sk, urcite ti povedia, myslim, ze tam aj taka otazka uz bola ale hladat ju sa mi nechce.Frankie napísal:Nazdar, snáď by sa tu mohol nájsť niekto, kto bude vedieť pomôcť
co sa tyka filmu, zavisi ci to chces aj sam vyvolavat alebo to nechas na minilab, pripadne si to budes scanovat doma.
co sa tyka filmov, Kodak BW400CN je CB film, proces C41, cize ho vyvolaju v kazdom minilabe a takisto velmi jemny, ziadne zrno mat nebudes a v mojom minilabe mali fotky zeleny nadych.
druhy film co som pouzival bol Ilford pan 400, to je klasicky film, ak si to nebudes sam vyvolavat tak si to najprv over v obchode ci to vedia oni. ale fotky z neho su skvele. krasne zrno.
a priprav sa na to, ze to stoji peniaze, film 4-6 eur, vyvolanie 3 eura a fotky dalsie eura. dostanes sa niekde na uroven 500 SK za 36ks 15x10 cm fotiek.
ak nemas blesk, kupuj aspon 400ASA filmy
chekni fotokomora.sk ake su ceny filmov.
hmm. ten vrak je tam najlepšíbrm napísal:Škoda toho vraku pred mostom, ktorý zabraňuje odlesku lámp od vodnej hladiny... inak fotka by nemala chybu..
zelovoc: Díky moc
A btw, to 15x10 cm je štandard, alebo väčšia fotka sa z "malého" kinofilmu dostať nedá?
A btw, to 15x10 cm je štandard, alebo väčšia fotka sa z "malého" kinofilmu dostať nedá?
-
jamesiq
Medium Star
Ten vrak tam je taky.. co ja viem
Dlho si asi pockam kym odide
) Ale dakujem za pozitivne reakcie