Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
Dobre, 50 % podieľaní sa na lúpežiach, keď sa to zpriemeruje s ostatnou trestnou činnosťou, tak sme sa dostali na cifry okolo 20%, podľa tej štatistickej ročenky.
Teraz sa pýtam, čo sa tým dokázalo vzhľadom na to, o čom sa tu bavíme, teda koľko % cigánov z celkového počtu je neprispôsobivých ?
Teraz sa pýtam, čo sa tým dokázalo vzhľadom na to, o čom sa tu bavíme, teda koľko % cigánov z celkového počtu je neprispôsobivých ?
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
hughito: a čo si odo mňa čakal? Mal som ti tam vypísať litánie k božiemu srdcu? Mne je jasné od začiatku, že táto diskusia nikam nevedie, pretože je to iba obdoba krčmovej debaty, akurát bez alkoholu a cigariet. Nič tu nevyriešime, každý má svoju pravdu a už asi rok to tu stagnuje na tom istom bode. Ja nie som zázračný človek, ktorý by všetko dokázal šmahom ruky vyriešiť...
Môj tip je, že 90 percent cigánov sú neprispôsobiví. To je všetko. Hoci tebe sa to nepáči, je to na základe osobných skúseností, ktorých mám viac ako dosť. Ja nepresvedčím teba, ty nepresvedčíš mňa a znovu sa dostávame k odstavcu vyššie.
Definíciu neprispôsobivého cigána ti tu písať nebudem, pretože to by ste poniektorí zvrtli diskusiu zasa úplne iným smerom a dostali by sme sa znovu do nejakého zacykleného bodu. To, čo ja považujem za neprispôsobivého cigána, je voči celkovému cigánskemu problému úplne zanedbateľné a irelevantné. Vôbec to nie je dôležité vedieť
Myjavu som myslel na akúsi dosť početnú rodinu, ktorá v centre mesta robí strašný bordel. A teraz strácam istotu, či to vôbec bola Myjava (ale viem, že to bolo kdesi na západe). Spomínal som to tu v tom kontexte, že ani tí v mestách nie sú poväčšine až tak rozdielni od tých, ktorí žijú v osadách.
Ten cigánsky súbor ma nezaujíma, sú aj iní cigáni, ktorí sa kultúrne angažujú, hrávajú na svadbách, atď. Jedna lastovička ešte leto nerobí...(dúfam, že to nevezmete poniektorí doslovne a nezačnete tu pastovať X jednotlivcov, alebo skupín, aby ste mi dokázali, že tá lastovička nie je len jedna...)
Môj tip je, že 90 percent cigánov sú neprispôsobiví. To je všetko. Hoci tebe sa to nepáči, je to na základe osobných skúseností, ktorých mám viac ako dosť. Ja nepresvedčím teba, ty nepresvedčíš mňa a znovu sa dostávame k odstavcu vyššie.
Definíciu neprispôsobivého cigána ti tu písať nebudem, pretože to by ste poniektorí zvrtli diskusiu zasa úplne iným smerom a dostali by sme sa znovu do nejakého zacykleného bodu. To, čo ja považujem za neprispôsobivého cigána, je voči celkovému cigánskemu problému úplne zanedbateľné a irelevantné. Vôbec to nie je dôležité vedieť
Myjavu som myslel na akúsi dosť početnú rodinu, ktorá v centre mesta robí strašný bordel. A teraz strácam istotu, či to vôbec bola Myjava (ale viem, že to bolo kdesi na západe). Spomínal som to tu v tom kontexte, že ani tí v mestách nie sú poväčšine až tak rozdielni od tých, ktorí žijú v osadách.
Ten cigánsky súbor ma nezaujíma, sú aj iní cigáni, ktorí sa kultúrne angažujú, hrávajú na svadbách, atď. Jedna lastovička ešte leto nerobí...(dúfam, že to nevezmete poniektorí doslovne a nezačnete tu pastovať X jednotlivcov, alebo skupín, aby ste mi dokázali, že tá lastovička nie je len jedna...)
Podľa mňa by bolo vhodné toho neprispôsobivého cigána zadefinovať: pre mňa je to taký cigán, ktorý dlhodobo poberá sociálne dávky, nemá záujem o hľadanie práce (práca je robiť deti), posiela deti kradnúť alebo žobrať, resp. sa sám podieľa na trestnej činnosti.
Teda a to hlavne - taký stav mu vyhovuje a nemá záujem o zmenu, nápravu stavu.
Teda a to hlavne - taký stav mu vyhovuje a nemá záujem o zmenu, nápravu stavu.
K tej definícii by som ešte pridal, že vinní všetkých okolo seba za svoj súčasný stav, len nie sám seba.
Hughito narážal som na dve tvoje reakcie, ktoré si priamo odporovali:
verzusO toto presne ide. Podobnú rétoriku tu používajú takmer všetci. A ja chcem vedieť, na základe čoho usudzujete (osobné skúsenosti, ani reči od kamošov nepripadajú do úvahy ako hodnoverný zdroj).
A teraz k tvojmu poslednému príspevku. Prečo vláda ešte neprijala opatrenia proti dlhodobým poberačom sociálnych dávok atď. Zdravá nezamestnosť sú cca 3% to sú ľudia, čo nikdy a za žiadnych okolností robiť nebudú. U nás je o niečo vyššia a sociálne zákony štátu ich skrátka nenechajú napospas zomrieť od hladu, čo samozrejme podaktorí jedinci využívajú. Určite by prijatím týchto zákonov vznikol ďalší podnet na Ústavný súd. Nie, že by som nesúhlasil s tými vecami v poslednom príspevku, ale vysoko pravdepodobne by to neprešlo.Samozrejme, že zážitky ľudí sú hodnoverné, čo sa týka toho daného miesta a tých daných cigánov. Ale nie je to tak, že ak do témy o cigánoch na hojku píše 9 ľudí z 10 o cigánov v negatívnom zmysle, tak tým pádom je drvivá väčšina cigánov (všetkých, na Slovensku) neprispôsobivých.
Som rád, že aspoň niektorí pochopili, o čom som tu písal (2 strany dopredu). Nepísal som tu o tých piatich rómoch, čo majú vysokoškolské tituly a robia vo vede. O tých mi nešlo a akosi ich ani za rómov neberiem. Ale nemám čas a už ani chuť vyjadrovať sa k tejto téme, pretože aj tak neprináša a neprinesie žiadne riešenie ani zlepšenie pre tých, ktorí s ňou musia chtiac-nechtiac žiť. V prípade, že vás odnesie záplavová vlna, postará sa o vás blahosklonne štát aspoň nejakým príspevkom, poisťovňa už poriadnym príspevkom (ak bola nehnuteľnosť poistená). Avšak proti vzniku a rozrasteniu osady sa nedá poistiť a v prípade, že tam tú nehnuteľnosť v blízkosti máte, neodnesiete ju na prívesnom vozíku inam. A každého normálneho človeka (aj 100% antirasistu) by naštvalo, že prichádza o niečo, do čoho investoval celý život peniaze zo serióznej práce. Lebo, žiaľ, nedá sa proti tomu poistiť a vláda vás neodškodní za to, že váš dom vďaka "milým ľudkom" už nemá žiadnu hodnotu. Mám vypísať zbierku, ako postihnutí povodňami? Určite dostanem kopu peňazí, však?
Nie, nikto mi nič nedá, ani vy, ani štát, ani poisťovňa. Jediné, čo mi zostalo, bolo nasťahovať sa do prenajatého bytu a začať makať odznova. A darmo mi bude niektorá z realitiek vyčítať, že ako prvé a jediné ma zaujímalo to, či v bytovke a v jej susedstve náhodou nebývajú opäť rómovia... Lebo istých ľudí mám už plné zuby - a je mi jedno, ako ich nazývate a aké poučky tu budete ešte roky po tomto príspevku citovať a necitovať. Lebo mne to už bude aj tak prd platné. Idem teda poctivo makať do práce a nebudem mať čas tu chodiť čítať pekné rečičky o tom, že to bol len môj blbý pocit a vlastne o rómoch nič neviem. Iste, neviem o nich nič, v podstate sú to tí najmilší ľudia na planéte. Akurát som mal smolu, že sa nasťahovali za môj pozemok a postavili si tam osadu. Nuž čo, som asi smoliar a určite aj rasista, že som ich neprivítal chlebom a soľou a nenechával otvorené dvere a bránku na dome, aby sa tí milí ľudkovia nemuseli štverať cez plot a balkón. Ale na budúce to už budem vedieť a venujem im všetko, čo mám. Nech si žijú trošku lepšie, chúdence moje malé, dietky božie. Potom aspoň nebudú musieť rabovať v obchodoch ako pred rokmi. Ale to, že tam brali len hotovosť z kasy, alkohol a cigarety a na jedlo sa vykašľali, to určite nebola pravda. Ako poznám pár tunajších prispievateľov a zakrývačov očí, určite sa do TV Markíza implantoval nejaký rasista a do správ z regiónov vsunul takú blbosť. Určite brali len múku a chlieb, lebo boli hladní...
Musím aj niekde bývať a platiť šeky - a žiaľ na mestskom úrade moju žiadosť o pridelenie bytu (lebo dom sa mi už vybýval) zatrhli smiechom a poslali ma najprv opáliť sa k moru... Tak sa tu pekne majte, ďalej sa hádajte a ťahajte za slovíčka. Veľa úspechu v bohumilej činnosti a čo najnižšie faktúry za spotrebovanú elektrinu
Musím aj niekde bývať a platiť šeky - a žiaľ na mestskom úrade moju žiadosť o pridelenie bytu (lebo dom sa mi už vybýval) zatrhli smiechom a poslali ma najprv opáliť sa k moru... Tak sa tu pekne majte, ďalej sa hádajte a ťahajte za slovíčka. Veľa úspechu v bohumilej činnosti a čo najnižšie faktúry za spotrebovanú elektrinu
COTHW: Ja neviem či máš problém s pochopením písaného textu, ale v čom prosím ťa, si dané príspevky odporujú ?
Ešte raz: pokiaľ chceme hodnotiť cigánov globálne, ako etnikum, tak nám na to nestačia naše osobné skúsenosti, či skúsenosti nejakých ďalších pár kamošov. To je predsa logické. Keď žijem na Spiši, tak viem aká je situácia tam (resp. aj to iba v nejakom jedno meste či oblasti - a aj to nemusí byť úplne presné).
Ešte raz: pokiaľ chceme hodnotiť cigánov globálne, ako etnikum, tak nám na to nestačia naše osobné skúsenosti, či skúsenosti nejakých ďalších pár kamošov. To je predsa logické. Keď žijem na Spiši, tak viem aká je situácia tam (resp. aj to iba v nejakom jedno meste či oblasti - a aj to nemusí byť úplne presné).
No to sa mňa nepýtaj, ja to tu píšem stále, že vláda nesie svoj diel na tejto situácii (a podľa mňa dosť veľký). Tí giágni, o ktorých sa tu bavíme proste využívajú to, čo je pre nich výhodné - ak sa im to zatrhne, tak sa proste niečo bude musieť u nich zmeniť.Prečo vláda ešte neprijala opatrenia
-
seth82
Darca
Holt, tomuto človeku nezávidím a celkom si viem predstaviť, aké to je, keďže moji rodičia prechádzajú podobným procesom (našťastie máme tých nehnuteľností viac a tá nie je až tak dôležitá)...Držím palce, je to svinstvo a práve kvôli takýmto ľuďom s tým treba niečo robiť...
Tak je to nehorázne, keď sa človek musí presťahovať kvôli osade za domom.
Mal by sa prebudovať celý väzenský systém
žiadna pohodka a oddych pri telke, ale tvrdá práca niekde v bani
zatvárať tam všetkých takýchto drobnejších páchateľov, ktorý však dokážu až takto znepríjemniť život aspoň na pol roka-rok.
Vyriešilo by sa tým viac problémov - takýto cigáni by sa aj niečoho začali báť, vybudoval sa u nich nejaký ten pracovný návyk a samozrejme, uľahčil by sa život tým daným postihnutým.
Mal by sa prebudovať celý väzenský systém
Vyriešilo by sa tým viac problémov - takýto cigáni by sa aj niečoho začali báť, vybudoval sa u nich nejaký ten pracovný návyk a samozrejme, uľahčil by sa život tým daným postihnutým.
hughito: aspoň už vidíš prečo si ľudia vytvaraju predsudky o tejto menšine (oprávnené predsudky), a presne kôli takýmto prípadom potom ty môžeš napísať že 80% slovákov sú latentní rasisti (či aký nepamätám si presne ten tvoj výrok)
a vďaka takýmto prípadom potom ľudia majú také názory aké majú a tá pseudohumanistická org. ĽPR potom robí štatistiky a veľké halo že na SVK je rozšírený rasizmus a posiela tieto bludy do Bruselu.
a vďaka takýmto prípadom potom ľudia majú také názory aké majú a tá pseudohumanistická org. ĽPR potom robí štatistiky a veľké halo že na SVK je rozšírený rasizmus a posiela tieto bludy do Bruselu.
Ale tu naozaj ide len o tú farbu pleti. Tí ľudia sa niečim odlišujú od väčšiny a je úplne jedno, či sú to cigáni, alebo by to boli nejakí zelení mužíkovia.
Proste ak sa rasistovi takéto niečo stane, tak okamžite má zaškatuľkovanú celú tú "inú" skupinu ako zlú, keby mu to spravil biely človek ako je on, tak si zaškatuľkuje jeho, resp. nejaký menší okruh jemu podobných ľudí.
Však sa tu nehrajme na to, že nejaká trápna LPR tu vytvára mýty, denne takéto rôzne rasistické prejavy počujem, denne. A to žijem v oblasti, už to opakujem asi tisíckrát, kde cigáni určite nepredstavujú žiadny veľký problém, ako je napr. tam, kde žijú niektorí z vás.
Proste takisto ako sa človek boji cudzieho, takisto rád generalizuje a hľadá vinu iba na jednej strane, lebo je to jednoduché a ľudia neradi rozmýšľajú.
Cigánsky problém je komplexný problém a diskusia o ňom by mala vyzerať na úrovni, ako som sem raz posielal reláciu Večer na tému, toto tu viac pripomína šenkovú úroveň.
Proste ak sa rasistovi takéto niečo stane, tak okamžite má zaškatuľkovanú celú tú "inú" skupinu ako zlú, keby mu to spravil biely človek ako je on, tak si zaškatuľkuje jeho, resp. nejaký menší okruh jemu podobných ľudí.
Však sa tu nehrajme na to, že nejaká trápna LPR tu vytvára mýty, denne takéto rôzne rasistické prejavy počujem, denne. A to žijem v oblasti, už to opakujem asi tisíckrát, kde cigáni určite nepredstavujú žiadny veľký problém, ako je napr. tam, kde žijú niektorí z vás.
Proste takisto ako sa človek boji cudzieho, takisto rád generalizuje a hľadá vinu iba na jednej strane, lebo je to jednoduché a ľudia neradi rozmýšľajú.
Cigánsky problém je komplexný problém a diskusia o ňom by mala vyzerať na úrovni, ako som sem raz posielal reláciu Večer na tému, toto tu viac pripomína šenkovú úroveň.
-
KaptMichal
King
p. Intelektuál Hughito kedy sa začneš riadiť svojim rozumom a pocitmy a nie poučkami, definíciami a ideológiami?
Prečo potrebuješ definíciu "neprispôsobivého" cigána? To nevieš určiť bez toho aby si ho porovnal z nejakou definíciou?
Prečo potrebuješ definíciu "neprispôsobivého" cigána? To nevieš určiť bez toho aby si ho porovnal z nejakou definíciou?
Takže nejaký človek, ktorého Cigáni niekde na východe dennodenne okrádajú a otravujú je vlastne sám tomu na vine.... Tak to mám chápať???.... lebo z kontextu Tvojho príspevku mi to tak vyplýva....hughito napísal:.... a hľadá vinu iba na jednej strane, lebo je to jednoduché.....
Ty si radšej zopakuj pravopis základnej školy, naozaj zle sa to číta a ešte navyše, ak je to úplne odveci.
Pre ďalšie smerovanie tejto diskusie by bolo vhodné (podľa mňa) si toho neprispôsobivého cigána zadefinovať, lebo potom môžu vznikať zbytočné nedorozumenia.
Pre mňa môže byť neprispôsobivý cigán taký, ako som "ho" opísal, pre setha to môže znamenať úplne niečo iné
následné rozpory v % a vzájomné nepochopenie.
Pinhead:
Neviem prečo mi chcete stále pripísať niečo, čo tu vôbec neprezentujem. Jednoducho vám nesedím do vašej presnej škatuľky, nemám väčšinový názor čo sa cigánov týka a hneď je z toho strašný problém, ktorí akosi neviete prekúsnuť. Pritom nepíšem vôbec nič, čím by som sa cigánov zastával, ani ich nejako obhajoval, len sa snažím pozerať na problém z viacerých pohľadov a nie len jednostranne.
Pre ďalšie smerovanie tejto diskusie by bolo vhodné (podľa mňa) si toho neprispôsobivého cigána zadefinovať, lebo potom môžu vznikať zbytočné nedorozumenia.
Pre mňa môže byť neprispôsobivý cigán taký, ako som "ho" opísal, pre setha to môže znamenať úplne niečo iné
Pinhead:
Nie, vôbec nie.Takže nejaký človek, ktorého Cigáni niekde na východe dennodenne okrádajú a otravujú je vlastne sám tomu na vine.... Tak to mám chápať???.... lebo z kontextu Tvojho mi to tak vyplýva....
Neviem prečo mi chcete stále pripísať niečo, čo tu vôbec neprezentujem. Jednoducho vám nesedím do vašej presnej škatuľky, nemám väčšinový názor čo sa cigánov týka a hneď je z toho strašný problém, ktorí akosi neviete prekúsnuť. Pritom nepíšem vôbec nič, čím by som sa cigánov zastával, ani ich nejako obhajoval, len sa snažím pozerať na problém z viacerých pohľadov a nie len jednostranne.
osobné skúsenosti, ani reči od kamošov nepripadajú do úvahy ako hodnoverný zdroj
hughito ja neviem, čo ty myslíš. Ja len čítam, čo píšeš, a keď podľa teba tieto dve vety nie sú protichodné tak neviem.Samozrejme, že zážitky ľudí sú hodnoverné
Hughito tuto nikto nespomína cigáňa/róma, ktorý pracuje a živý svoju rodinu a každému je fuk či má dve tri alebo osem detí, ak je slušný nikto to nerieši. Ľudia tu riešia rôznych spratkov, ktorí otravujú a napádajú ľudí ako kobylky a tých, čo rušia ich kľud, pokoj a pohodu. Ja sa ťa opýtam. Prečo má neplatič dostať nový byt, lebo starý si zničil od samosprávy, ktorá žija tiež len z daní od ľudí, ktorí tieto dane platia a čuduj sa, že to tu niekomu dvíha krvný tlak. Ako je možné, že sú priestupky rómov v takej veľkej miere priehľadané a nie len priestupky ale aj trestné činny ? Ako je možné, že si niekto dovolí postaviť chatrč v chránenej krajinej oblasti a trest nikde a ešte stihne znečistiť aj okolie výkalmi a odpadkami, ale samozrejme, keď príde TV tak to druhí znečistili, tí lepší ti sú schopní tvrdiť, že to tam je odjakživa. Pričom keby si tam ja postavím chatku tak dostanem takú pokutu, že mi zle ostane a ešte mi ju aj zbúrajú. Ale im nie, lebo to je ich domov a kam chúďatko pôjdem s deťmi. Keby tento štát chcel stýmto niečo robiť už tak urobí, ale lepšie je na tejto téme ryžovať politický kapitál. Ani tí tvoji anarchisti to nikaj neriešia. Pre nich sú najväčšie špiny fašisti, nacisti, ultrapravica ale za prvým pogromom na Rómov v Česko-Slovensku môžu práve sporiadaní obyvatelia a žiadny fašista. Keď nepomôže štát je len otázkou času komu zas rupne v debni a vyrieši to po svojom a keci deľme ich na dobrých a zlých sú na hovno. Treba sa postaviť k vetkým rovnako (bielym, čiernym, žltým, červeným) a ľudia budú spokojní.
COTHW: Samozrejme, že keď to takto vytrhneš z kontextu, tak to vyzerá tak, ako keby si odporovali, ale každá tá veta bola zasadené do iného kontextu. Skús sa nad tým zamyslieť.
Už som tu písal, že by sa mali zaviesť tresty pracovného charakteru, ak by sa napríklad takéto niečo opakovanie dialo (že nejaké dieťa kradne / alebo aj dospelý, tak rodič automaticky do basy a ťažko pracovať).
Zákony platia pre všetkých rovnako, tu to však neplatí pre ten prípad, čo som spomínal - cigáni sú prakticky nepostihnuteľní, pokiaľ nespravia už niečo vážnejšie - trestný čin. Preto treba vylepšiť túto sféru.
Prečo má dostať ? To sa ma nepýtaj, ja som zato, aby žiadny nedostal. V žiadnom prípade.Prečo má neplatič dostať nový byt, lebo starý si zničil od samosprávy, ktorá žija tiež len z daní od ľudí, ktorí tieto dane platia a čuduj sa, že to tu niekomu dvíha krvný tlak.
Kvôli našej legislatíve. Tie priestupky sú väčšinou menšieho charakteru, čiže sa nejako pokutujú, ale rodičia proste tie peniaze nemajú, nemajú im ani čo zobrať, tak sa to jednoducho nerieši, čo je chyba.Ako je možné, že sú priestupky rómov v takej veľkej miere priehľadané a nie len priestupky ale aj trestné činny ?
Už som tu písal, že by sa mali zaviesť tresty pracovného charakteru, ak by sa napríklad takéto niečo opakovanie dialo (že nejaké dieťa kradne / alebo aj dospelý, tak rodič automaticky do basy a ťažko pracovať).
Ako je to možné neviem, hnusí sa mi to, ale pokiaľ s tým štát nič nerobí, tak si obyčajný človek nepomôže.Ako je možné, že si niekto dovolí postaviť chatrč v chránenej krajinej oblasti a trest nikde a ešte stihne znečistiť aj okolie výkalmi a odpadkami,
Zákony platia pre všetkých rovnako, tu to však neplatí pre ten prípad, čo som spomínal - cigáni sú prakticky nepostihnuteľní, pokiaľ nespravia už niečo vážnejšie - trestný čin. Preto treba vylepšiť túto sféru.
Ani neviem z akého titulu by to riešiť mali.Ani tí tvoji anarchisti to nikaj neriešia.
Kvitujem a nikdy som tu netvrdil nič iné.Treba sa postaviť k vetkým rovnako (bielym, čiernym, žltým, červeným) a ľudia budú spokojní.
-
KaptMichal
King
Ak sa bude k cigánom pristupovať aj ďalej ako k príliš rovnocenným tak sa situácia ešte zhorší... Pretože takým prístupom sa nič nezmení. Skrátka niektoré opatrenia by pre normálneho človeka boli pod úroveň, oni také opatrenia potrebujú.
-
tehla
Toto je zase čo? Nepouživaj moje meno v diskusiach a nebudem na teba reagovať, resp.nereaguj ani ty na mňa.hughito napísal:tehla: Zase si nič nepochopil, zase príspevok o hovne a úplne bez zmyslu. Melieš úplne scesty, ak ťa môžem poprosiť, už na mňa nereaguj, lebo ty si jediný z tohto fóra, s ktorým sa vo väčšine prípadov naozaj nedá diskutovať.
Tvoja hlúposť je nemerateľná.
Kali – dik za tie štatistiky
Hughito, spoza svojej centrály s kamerovým systémom a namierenými jadrovými hlavicamiCOTHW napísal:Tehla kto by vôbec tie väznice strážiť, keď 3/4 Slovenska budú sedieť (hughitová teoria, že 80% Slovenska sú latentní rasisti) ???
-
seth82
Darca
http://korzar.sme.sk/c/5576582/detske-z ... nosne.html Ďalší príklad toho, ako sa médiá snažia vyhnúť pravde, teda že ide o cigánov. A nech ma tu nik nezačne prehovárať, že "to nemusia byť všetko cigáni", pretože v Levoči som býval dosť často a viem, aké to tam je. A mať 10+ detí nie je práve tradícia bielych (až na výnimky) a priezvisko Čonková taktiež nie je práve tradičné medzi našincami. Mimochodom - presne toto isté sa deje aj pod Spišským Hradom, kde malí morgoši neskutočne otravujú ľudí na parkoviskách a aj na ceste hore kopcom, pričom sú neskutočne otravné a tvária sa čo najviac zúbožene.
seth, prečo to tu dookola interpretuješ tak, ako keby média vytvárali nejakú ohromnú lavičácko-pseduhumanisticko-štrasburskú konšpiráciu na ochranu cigánov ?
Už som to tu písal asi stokrát, že sa jedná o novinársku etiketu a etnicita či štátna príslušnosť sa nezdôrazňuje, buď vôbec, alebo sa len spomenie niekde v článku. Netvrdím, že ide o zákon, ale väčšina novinárov to dodržuje.
Už som to tu písal asi stokrát, že sa jedná o novinársku etiketu a etnicita či štátna príslušnosť sa nezdôrazňuje, buď vôbec, alebo sa len spomenie niekde v článku. Netvrdím, že ide o zákon, ale väčšina novinárov to dodržuje.