Odpálený reset gombík

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Janicco
Novice
Novice

Odpálený reset gombík

Príspevok od používateľa Janicco »

Zdravím potreboval by som súrne pomôcť. Mám AP Airlive WL-5460AP, ktoré som predčasom používal na pripojenie k internetu. Teraz ho, ale chcem používať pre súkromné účely. Problém je však ten, že je zaheslovaný, keďže heslo je neznáme, tak ostáva iba tvrdý reštart. No práve tu je pes zakopaný: reset gombík je pokazený. Jeden známy mi poradil aby som to nejak vo vnútri zoskratoval, no nech som skúšal čokoľvek, tak som prišiel iba na to ako ho reštartovať. Vie niekto poradiť ???
weroro
Flash coder
Flash coder
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Odpálený reset gombík

Príspevok od používateľa weroro »

Ako vieš že je pokazený gombík? Pozri si manuál k tomu APčku, respektíve taký príbalový papierik, ktorý je tiež v krabici a je na ňom manuál ako obnoviť firmware. Nič tým nepokazíš a docieliš tým úplný reset nastavení (aj heslo), a dokonca budeš mať aj najnovší firmware :)
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Môže byť pokazený, ale najskôr bude problém na tvojej strane. Dúfam, že tlačidlo reset držíš pri zapnutom AP cca. 5-10 sek. "Ťuknutie" v tomto prípade nestačí. Ďalší problém môže byť v tom, že sa prihlasuješ pod nesprávnym menom alebo heslom. Po resete by malo byť meno "admin" a heslo nie je žiadne.
Janicco
Novice
Novice

TO weroro: Znie to ako dobrý nápad, našiel som niečo ako núdzový režim, lenže aj pri tomto postupe je nutné používať reset gombík. Ďakujem.

TO DjBass: Reset gombík držím tak dlho ako je treba a nič. Taktiež aj keď ho len stlačím (samotné ťuknutie) nič sa nedeje. Ďakujem.

Ako viem, že je pokazený: Nereštartujem prvý krát, tak viem ako sa má správať. Pokiaľ ho reštartnem, tak heslo v mojom prípade ani nepožaduje a je nastavený v defaultnom režim, kde sa správa podobne ako router a vysiela wifi signál. Preto ak nevýde to s updatom firmware, tak jedina možnosť je vyvolať skrat, možem hodiť foto, ak by to pomohlo :-)
Dík moc aj tak zatiaľ.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

No, áno, reset gombík sa tam musí použiť.. podľa toho manuálu, ktorý práve držím v ruke musí byt AP odpojené od elektriky (vytiahnutý konektor z adaptéra), potom stlačiť reset gombík a držať ho a po stlačení pripojiť konektor adaptéru a stále držať reset gombík, kým na prednom panely nezhasne kontrolka status. Stiahni si z prílohy ktorú som sem dal firmware (je to najnovšia verzia aká oficiálne vyšla), to zip musíš rozbaliť a je v ňom súbor s príponou BIN, ktorý budeš nahrávať do APčka. Potom pripoj APčko k PC káblom a zmeň si tvoju IP adresu v systéme na 192.168.1.100, potom otvor prehliadač a napíš do adresného riadku 192.168.1.6, kde sa ti otvorí stránka núdzového obnovenia firmware. Keď to tam nahodíš, počkaj asi 2-3 minúty, zmeň svoju adresu v PC na 192.168.100.100 a potom cez prehliadač choď do nastavení APčka cez IP adresu 192.168.100.252, ponastavuj si to ako chceš a potom si už len zmeň svoju IP adresu v PC na Automatickú (respektíve na pôvodné hodnoty, ako si ju mal nastavenú pred tým, ako si ju prvý krát zmenil).
Prílohy
WL-5460APv2_e18_eu_b4_httpupgrade.zip
Firmware Airlive WL-5460APv2 e18
(1.39 MiB) 13 stiahnutí
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

weroro tebe nedošli že jemu nejde reset gombík tak to nespraví
normálne otvor tú krabičku, vyber plošák, a zo spodu ako je reset tlačítko tak spoj tie kontakty plieškom, káblikom,cetuzkou alebo hocičím vodivím na 20 sec a máš default nastavenia
update si potom spravíš z menu routera
Janicco
Novice
Novice

Nech spájam akokoľvek spoje pod reset tlačidla nič sa nedeje. Prikladám foto plošáku. Jediné čo sa mi podarilo, bolo keď som zoskratoval prvý a posledný kolík, ktoré sa nachádzajú pri wifi časti zariadenia, reštartovať ruter, ale keď som držal alebo akokoľvek kombinoval tak bez zmeny.
Ďakujem za pomoc a všetky rady :)
Prílohy
plosak.rar
(1.65 MiB) 14 stiahnutí
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

skús spojiť to čo je červeným
101002_131403.jpg
//edit ak sa ti podarilo urobiť reset môžeš spraviť to čo písal kolega vyššie
stiahni program Asus Firmware Restoration Tool
stiahni najnovší firmware na tvoj router
nastav si v tom programe sestu k firmware
odpoj lan kábel aj elektrický kábel
nastav si manuálne IP 192.168.1.99 bránu na 255.255.255.0
spoj tie dve veci čo spravili reset a nechaj ich spojené keď zastrčíš elektrický kábel
zapoj lan kábel
daj start a malo by nahrávať firmware
Napísať odpoveď