uloha z Javy
uloha z Javy
potreboval by som trochu pomoct z Javou, mame taku ulohu do skoly, taketo je zadanie:
2. Úloha
Napíšte program, ktorý bude mať 3 triedy.
Prvá trieda bude obsahovať statickú metódu vypis(), ktorá vypíše "Hello static",
druhá trieda bude obsahovať inštančnú metódu vypis(), ktorá vypíše "Hello inst".
Tretia trieda bude obsahovať metódu main a zavolá obe metódy vypis(). Môžete uviesť viac spôsobov ako každú z metód zavolať.
3. Úloha
Napíšte triedu, ktorá bude predstavovať jednoduchý zásobník (LIFO) reťazcov (java.lang.String). Bude mať dve metódy
- push() do zásobníka vloží reťazec
- pop() vráti posledný vložený reťazec zo zásobníka.
Na otestovanie/volanie triedy použite druhú triedu, čiže spolu vytvoríte dve.
4. Úloha
Upravte 2. úlohu tak aby ste typ metódy tj. ktorá trieda sa má zavolať, zadali ako parameter programu pri spustení. Ošetrite možnosť, že program nebude spustený so žiadnym parametrom.
keby ste mohli pomoct bol by som vdacny
2. Úloha
Napíšte program, ktorý bude mať 3 triedy.
Prvá trieda bude obsahovať statickú metódu vypis(), ktorá vypíše "Hello static",
druhá trieda bude obsahovať inštančnú metódu vypis(), ktorá vypíše "Hello inst".
Tretia trieda bude obsahovať metódu main a zavolá obe metódy vypis(). Môžete uviesť viac spôsobov ako každú z metód zavolať.
3. Úloha
Napíšte triedu, ktorá bude predstavovať jednoduchý zásobník (LIFO) reťazcov (java.lang.String). Bude mať dve metódy
- push() do zásobníka vloží reťazec
- pop() vráti posledný vložený reťazec zo zásobníka.
Na otestovanie/volanie triedy použite druhú triedu, čiže spolu vytvoríte dve.
4. Úloha
Upravte 2. úlohu tak aby ste typ metódy tj. ktorá trieda sa má zavolať, zadali ako parameter programu pri spustení. Ošetrite možnosť, že program nebude spustený so žiadnym parametrom.
keby ste mohli pomoct bol by som vdacny
Re: uloha z Javy
no a co nevies? ved to je primitivne...
ja viem ze su to len zaklady, ale v skole este s tym len zaciname a nestiham si to ani nastudovat do terminu odovzdania zadania, mam aj ine povinnosti, a skor sa to naucim, ked uvidim nejaky kod, na ktorom to aj pochopim. ja nemam v plane odovzdat prvy algoritmus, ktory mi tu niekto napise, ale budem sa snazit pochopit to z toho kodu, upravit si ho a odovzdat ako vypracovane zadanie.
edit: napr. java.lang.String este vobec nepoznam
edit: napr. java.lang.String este vobec nepoznam
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
1) patrí to do programovania (presunuté)
2) úlohy sa na fóre neriešia (viď. http://www.hojko.com/citajte-pred-zaloz ... 23064.html ). Napíš aspoň niečo a my ti pomôžeme / opravíme ale dať komplet zadanie a čakať je drzosť
2) úlohy sa na fóre neriešia (viď. http://www.hojko.com/citajte-pred-zaloz ... 23064.html ). Napíš aspoň niečo a my ti pomôžeme / opravíme ale dať komplet zadanie a čakať je drzosť
-
refr0
Star
naco chodis do tej skoly ked toto su totalne zaklady a nevies to... na youtube mas dobre tutorialy na javu
ospravedlnujem sa, bolo to zo zaciatku drze, hlavne som nechapal zadaniu 3, lebo ako som pisal vyssie nepoznam este java.lang.String ani nam typek na prednaske o tom nic nehovoril, preto mi napadlo napisat tu, idem teda studovat
refr0 dik za link nejake casti pozriem
//autoeditácia príspevku (07 Okt 2010, 11:55)
mam teda jednu konkretnu otazku... ako spravim zdrojovy subor s dvoma triedami? musia byt v jednom subore a treba to pustit z prikazoveho riadku, cital som nieco take ze v druhej triede nebude metoda main, ale neviem ako to zrealizovat, neviem co potom dam do druhej triedy, ako na to?
refr0 dik za link nejake casti pozriem
//autoeditácia príspevku (07 Okt 2010, 11:55)
mam teda jednu konkretnu otazku... ako spravim zdrojovy subor s dvoma triedami? musia byt v jednom subore a treba to pustit z prikazoveho riadku, cital som nieco take ze v druhej triede nebude metoda main, ale neviem ako to zrealizovat, neviem co potom dam do druhej triedy, ako na to?
-
axxis
Addict
jedna trieda mat main nebude, ale bude mat konstruktor. v druhej triede, ktora obsahuje main si vytvoris instanciu tej prvej a pracujes s tou instanciou.
tak ja som napisal takyto program, ale pri kompilovani mi vypisuje chybu: non-static variable this cannot be referenced from a static context
neviem, co s tym dalej
neviem, co s tym dalej
Kód: Vybrať všetko
public class Vlak {
public static void main(String[] args) {
Vagon nakladny = new Vagon();
}
private class Vagon {
public Vagon(String[] args) {
System.out.println("Nakladny vagon");
}
}
}Re: uloha z Javy
triedu Vagon si daj do samostatneho suboru Vagon.java zmen private na public a odstran argument konstruktora
-
audiotrack
VIP
nemôže to dať do osobitného súboru (čítaj jeho zadanie pár príspevkov vyššie).ropman napísal:triedu Vagon si daj do samostatneho suboru Vagon.java zmen private na public a odstran argument konstruktora
to je blbost mat v 1 subore 2 rozne triedy pokial 1 z nich nie je vnorena... taketo navyky ked ich v skole ucia tak dakujem pekne.
-
audiotrack
VIP
možno sa ešte neučili o balíčkoch, triedach viditeľnosti a podobne. Tiež nechápem tej logike, ale keď to tak majú mať, tak čo už
no teraz som si vsimol ze podla nazvov vlak - vagon sa ma asi jednat prave o vnorene triedy. treba v konstruktore triedy vlak vytvorit objekt triedy Vagon a v metode main vytvorit objekt triedy vlak. tak by to snad mohlo ist 
podstata je ze nie je mozne volat vnorenu triedu zo statickej metody preto to hadze chybu. Tu sa najprv vytvori instancia triedy Vlak a ta uz moze vytvarat vagon
podstata je ze nie je mozne volat vnorenu triedu zo statickej metody preto to hadze chybu. Tu sa najprv vytvori instancia triedy Vlak a ta uz moze vytvarat vagon
public class Vlak {
public static void main(String[] args) {
new Vlak();
}
public Vlak()
{
Vagon nakladny = new Vagon();
}
private class Vagon {
public Vagon() {
System.out.println("Nakladny vagon");
}
}
}
chapem ze sa cudujete, ze mame dat do jedneho suboru dve triedy, ale to len preto aby sme to vedeli, nie aby sme to potom stale tak robili, diky za pomoc, idem to skusit
-
axxis
Addict
ja len k tomu pchaniu tried do jedneho suboru, v jave som to sice este niekdy nerobil ( nested classy neratam ) ale v C# je to celkom bezna prax, dokonca by som povedal, ze niekedy to sprehladnuje aplikaciu ( napr. ked som si pisal 3 triedy, ktore reprezentovali zaznam v databaze, spojene s databazou a db manazer ). vsetky su ulozene v rovnakom namespace takze je jedno ci je to jeden subor alebo 3 rozne a navysie ich mas pekne pokope tak nehladas ked sa zacnu kopit subory.ropman napísal:to je blbost mat v 1 subore 2 rozne triedy pokial 1 z nich nie je vnorena... taketo navyky ked ich v skole ucia tak dakujem pekne.
robim teraz tu ulohu 2 z mojho prveho prispevku, spravil som tu instancnu metodu, ale nechapem ako teraz zavolat staticku metodu z metody main, ked staticku metodu mam v druhej triede v druhom subore (uz nemusia byt vsetky triedy v jednom subore)
-
javatar
Hardcore addict
menotriedy.nazov_metody(argumenty);
-
axxis
Addict
ja len pre upresnenie, ked mas staticku metodu volas ju cez meno triedy, typicky priklad je Math.random(), rovnako su volane aj staticke premenne - su zdielane aj medzi instanciami. Ak mas instancnu metodu ( nestaticku ) musis si najskor stvorit instanciu triedu a na nej potom volas metody, tie su zviazane len s tou jednou konkretnou instanciou, rovnako sa spravaju aj instancne premenne.yankee napísal:robim teraz tu ulohu 2 z mojho prveho prispevku, spravil som tu instancnu metodu, ale nechapem ako teraz zavolat staticku metodu z metody main, ked staticku metodu mam v druhej triede v druhom subore (uz nemusia byt vsetky triedy v jednom subore)
Napr. mas triedu Clovek, ktora ma metody vypocetBodyMassIndex tak urobis.
Clovek cl = new Clovek();
cl.vypocetBodyMassIndex(parametre);Kód: Vybrať všetko
int bmi = cl.vypocetBodyMassIndex(parametre);Re: uloha z Javy
napadlo ma ze ak by ste mali zaujem, mohol by som tu davat aj dalsie zadania, ktore budeme dostaneme. samozrejme az po mojom termine odovzdania, aby ste si nemysleli, ze ich tu chcem dostat vypracovane
-
javatar
Hardcore addict
ja myslim ze ich tu pokojne mozes hadzat aj pred terminom, ale nie s tym ze "urobte to za mna" ale "tomuto nechapem" "ako to funguje" a podobneyankee napísal:napadlo ma ze ak by ste mali zaujem, mohol by som tu davat aj dalsie zadania, ktore budeme dostaneme. samozrejme az po mojom termine odovzdania, aby ste si nemysleli, ze ich tu chcem dostat vypracovane
je tu vela ludi co ti radi pomozu...