Alkohol a antibiotiká
Alkohol a antibiotiká
zdravim, lekarka mi predpisala trojdnove antibiotika, zobral som len vcera okolo 11stej jednu tabletku. ked nezoberiem dnes ziadnu tabletku, mozem vecer vypit? dakujem.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Alkohol a antibiotiká
antibiotiká máš užívať tak, ako sa predpíšu. Nie že teraz si nedám, potom si dám viac. Je to veľmi nebezpečné (odporúčam prečítať antibiotický paradox od Stuarta B. Levy-ho ak ťa zaujíma čo je na tom nebezpečné). Takže radím tú tabletku nevynechať, tri dni bez alkoholu hádam vydržíš
mne ich predpisala doktorka kvoli chorobe, no necitim sa nijak chory.. neviem, preslo ma to nejak.. takze nezoberiem ani dnes, ani zajtra uz..
-
Scorpion90
King
joj, ludska hlupost je nekonecna..
to, ze sa necitis chory, nic neznamena.. Chorobolodne zarodky mas stale v sebe, ak prestanes brat antibiotika, pravdepodobnost ze sa choroba vrati a v horsej podobe (moze sa ochorenie stat chronicke) prudko rastie..
Ale je to asi hadzanie hrachu na stenu..
to, ze sa necitis chory, nic neznamena.. Chorobolodne zarodky mas stale v sebe, ak prestanes brat antibiotika, pravdepodobnost ze sa choroba vrati a v horsej podobe (moze sa ochorenie stat chronicke) prudko rastie..
Ale je to asi hadzanie hrachu na stenu..
pozri, neriesim teraz to, ci sa citim chory, ci nie, ci som, ci nie.. mal som jasnu otazku a len som chcel odpoved..
-
audiotrack
VIP
jasná odpoveď znie: nevieme či môžeš, lebo nevieme aké antibiotiká s akou účinnou látkou si to užíval. Všetky dôležité info (vrátane tejto) by si sa mal dočítať v príbalovom letáčiku
sumamed
-
audiotrack
VIP
a ja mám teraz utekať k doktorke nech mi ich predpíše?
Ti vravím že všetko sa dočítaš v tom letáčiku, malo by ťam aj byť kedy môžeš ten alkohol piť, kedy ich môžeš vysadiť a podobne
-
Scorpion90
King
"V priebehu liečby nepiť alkohol, minimalizovať fyzickú záťaž a prijímať dostatok tekutín."
Snad jasne..
Snad jasne..
a preco chces tak surne pit? ides na nejaku dolezitu oslavu alebo si alkoholik ?
kazdy druh antibiotika ma specificku dobu ucinnosti, niektore sa ti vyplavia z tela po par hodinach, niektore az po par dnoch alebo aj 2tyzdnoch...neviem ake beries a tak isto nie som lekar, takze v tomto ti neporadim.
pokial si si zobral 1 tabletku a uz sa necitis chory, to moze byt velky omyl, s najvyssou pravdepodobnostou sa ti ochorenie za par dni vrati s este prudsim priebehom a tie antibiotika ktore beries uz velmi zaberat nebudu...
zase ale su lekari, ktori predpisuju antibiotika aj na obycajnu nadchu, na ktoru by zabrali 2dni v posteli s cajom...pretoze predat antibiotika je vacsi biznis ako niekomu povedat, ze to ma vylezat a nic to nie je...
pre mna za mna, kludne tie tabletky zapi aj s poldecakom, je to tvoje telo...aspon co som ja pocul, tak v drvivej vacsine pripadov, ked niekto pil na antibiotika, tak sa mu nic nestalo...ale sa totalne ozral aj po 1-2pivach...su ale aj pripady, kedy to konci s fatalnymi nasledkami...
ja som si napriklad raz dal 1poldecak a 1pivo vecer, pricom som zabudol ze poobede som uzil ibalgin, lebo ma bolel zub...a vysledok, aj po tak malinkom mnozstve alkoholu som bol totalne na srot...a ta bolest hlavy na druhy den, o tom ani nehovorim...a to bol len ibalgin, ziadne antibiotika alebo analgetika na predpis...
kazdy druh antibiotika ma specificku dobu ucinnosti, niektore sa ti vyplavia z tela po par hodinach, niektore az po par dnoch alebo aj 2tyzdnoch...neviem ake beries a tak isto nie som lekar, takze v tomto ti neporadim.
pokial si si zobral 1 tabletku a uz sa necitis chory, to moze byt velky omyl, s najvyssou pravdepodobnostou sa ti ochorenie za par dni vrati s este prudsim priebehom a tie antibiotika ktore beries uz velmi zaberat nebudu...
zase ale su lekari, ktori predpisuju antibiotika aj na obycajnu nadchu, na ktoru by zabrali 2dni v posteli s cajom...pretoze predat antibiotika je vacsi biznis ako niekomu povedat, ze to ma vylezat a nic to nie je...
pre mna za mna, kludne tie tabletky zapi aj s poldecakom, je to tvoje telo...aspon co som ja pocul, tak v drvivej vacsine pripadov, ked niekto pil na antibiotika, tak sa mu nic nestalo...ale sa totalne ozral aj po 1-2pivach...su ale aj pripady, kedy to konci s fatalnymi nasledkami...
ja som si napriklad raz dal 1poldecak a 1pivo vecer, pricom som zabudol ze poobede som uzil ibalgin, lebo ma bolel zub...a vysledok, aj po tak malinkom mnozstve alkoholu som bol totalne na srot...a ta bolest hlavy na druhy den, o tom ani nehovorim...a to bol len ibalgin, ziadne antibiotika alebo analgetika na predpis...
tieto par dnove tzv "manazerske" antibiotika su najsilnejsie na trhu, v podstate najvacsie svinstvo...pit nemozes
Ja by som v prvom riade žiadne antibiotiká ani nežral. Je to väčšie svinstvo ako tá samotná choroba.
Dnešná móda (aspoň doktorov u nás) je na každú trápnu nádchu nadrbať aspoň troje antibiotiká.
Dnešná móda (aspoň doktorov u nás) je na každú trápnu nádchu nadrbať aspoň troje antibiotiká.
-
Silmer
Darca
nikdy v zivote som nemal antibiotika..a zijem, ak mas nejaku nadchu alebo pod chorobu...je to hlupost brat.
ale ked uz ti to lekar predpisal...ze mas 3 dni brat tak by si to mal dodrzat. To si si nemal brat potom ani tu jednu tabletku.
ale ked uz ti to lekar predpisal...ze mas 3 dni brat tak by si to mal dodrzat. To si si nemal brat potom ani tu jednu tabletku.
Tak tak, antibiotiká nie sú vôbec potrebné, pokiaľ to už nie je niečo naozaj vážnejšie.
Môjho tatka za komanča odmalička ládovali antibiotikami pri každej príležitosti a schytal z toho chronickú nádchu, ktorú má dodnes.
Môjho tatka za komanča odmalička ládovali antibiotikami pri každej príležitosti a schytal z toho chronickú nádchu, ktorú má dodnes.
-
zuzkazuzka
VIP
Poznám jeden prípad, keď kombinácia antibiotík a alkoholu viedla k zástave srdca, takže na tvojom mieste by som radšej počúvala lekára. Okrem toho antibiotiká nie sú lentilky, že si tabletku vezmeš, keď sa ti chce. Aj keď sa necítiš chorý, antibiotiká treba dobrať, častokrát ich doberieš aj až niekoľko dní po odoznení príznakov. Keď sa nedoberú, choroba sa ti poriadne nedolieči a nabudúce ti tie lieky ani nezaberú. Ale konaj podľa svojho uváženia a intelektu.
-
Scorpion90
King
proste nepi a hotovo, nejak to vydrzis
A ja mám známu, ktorá brala antibiotiká skoro stále a takisto stále na ne chlastala (víkendy a cez nejaké akcie). A nikdy sa jej nič nestalo.
Týmto ale nechcem nabádať na konzumáciu alkoholu s antibiotikami a liekmi všeobecne, určite to nie je rozumné.
Týmto ale nechcem nabádať na konzumáciu alkoholu s antibiotikami a liekmi všeobecne, určite to nie je rozumné.
-
qwerty-xyz
takze, po ukludneni sa rozpisem.2Pacaveli napísal:zdravim, lekarka mi predpisala trojdnove antibiotika, zobral som len vcera okolo 11stej jednu tabletku. ked nezoberiem dnes ziadnu tabletku, mozem vecer vypit? dakujem.
NEPI chlast!!!! pi si teply cajik a bud rad ze si rad, antibiotika sa predpisuju kvoli roznym veciam chory sa vobec nemusis citit, antibiotika nie su len na chripku ale na X veci, ktore ani nemusis pocitovat. Zer ich PRESNE tak ako mas nakazane. Nevynechavaj a nezabudaj na nich, DOBER VZDY CELE balenie!!!! pokial ti doktor neurci inak.
--- NEPOCUVAJ DEBILOV VOKOL SEBA, typu ----, na antibiotika sa najlepsie pije!!! nechces ibalgin s poldecom? a podobne hefty, uzasne super vec ako u debilov,....
NEDAVAJ na ich rady typu ze oni uz tak pili a v pohode, oni NIESU A NIKDY nebudu expertmi cez lieky, ani medicinu cloveka, plus je jasne ze kazdy je iny, netreba to podcenovat.
KUP SI (lebo neviem kvoli comu mas antibiotika) PROBIOTIKA aby si dobre KAKAL . . .
--- ja som si antibiotika vypytal, pretoze som chytil chripku, je to sice virusove chorenie, ALE moze prerast v zapal, cize zatial co ja osobne sa trtkam s virusom chripky, antibiotika vo mne hraju CS-ko so zapalom.
--- ja mam vsak klasicke velke balenie naaaaa tyzden....(no velke jak velke....)
--- citaj si pribalovy letak, aby si vedel pripadne neziaduce ucinky a aby si vedel dodrzovat spravne zasady uzivania lieciv, preco? tvoje zdravie, potom sa o takeho vola co to nevedel alebo spravil blbo treba dodatocne starat v nemocnici,.....
JA vam poviem jednu malu story...nedavno sa stalo, sestra ma velky strach z lietania od jedneho bodu, kedy zazila v lietadle strach o zivot, od vtedy pred letom sa musi dopovat kadejakym svinstvom aby vobec nastupila na palubu. Ide o to, ze tie lietky co kadejake skusala, jej nepomahali. Kedze robi v nemocnici, zasla sa opytat jedneho znameho doktora co by jej odporucil, a pan doktor jej povedal, nech si zoberie tabletku diazepamu, a po nej si ma dat poldeco tvrdeho, ze on to tak robi a pomaha to 
Neni to antibiotikum ale tabletka na ukludnenie, no sam doktor jej povedal ze si po tom am dat poldecko
Neni to antibiotikum ale tabletka na ukludnenie, no sam doktor jej povedal ze si po tom am dat poldecko
-
pryja
Darca
Pokial niekto berie atb, ako sa mu chce, alebo prilis casto, tak je tu velke riziko, ze ked ich raz bude naozaj potrebovat pri nejakom tazkom zapale, nemusia ucinkovat.