Alkohol a antibiotiká

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
2Pacaveli
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Alkohol a antibiotiká

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

tak, vcera som teda vypil od osmej asi 4 poldeci vodky, 3-4 piva.. a v pohode.. sice to namna zaucinkovalo skorsie a viac ako ked som nebral ziadne lieky, ale nic sa chvalabohu nestalo.. uz to avsak skusat nebudem. a ano, islo o stretavku zo zakladnej.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Na vonok to s tebou nespravilo nic, ale to neznamena ze ti to neublizilo nijak...myslim si, ze pecen este place.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Len chudák sa nevie baviť bez alkoholu a vydržať bez neho na takejto akcii aj napriek tomu že tým riskuje svoje vlastné zdravie :?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Podľa mňa moc dramatizujete, zas až o tak vážnu vec nešlo.

Neviem, či som aj ja niekedy v minulosti takéto niečo neabsolvoval, teraz sa mi začína niečo vynárať v mysli. A vôbec som to nejak neriešil, proste som v ten deň vysadil dávku a bolo...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

ATB sú v Tvojom tele aj keď vysadíš dávku, po dobraní ATB si plávajú v Tvojom krvnom riečišti ešte dobrých pár dní v skoro plnej sile a dobrých pár týždňov pozostatky. Čo sa týka ATB mám s nimi "pár" skúseností, vzhľadom na to že práve ATB zmenili chod a štýl môjho života.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Každý tu píše aké sú ATB škodlivé a čo mu spravili zo životom (no offence) - ja sa im tiež snažím vyhýbať ako sa dá a darí sa mi, klop klop.

Ale napíšete už niekto aký účinok má alkohol + ATB okrem toho, že "pečeň plače" prípadne iné nástrahy?
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Okrem toho to nemá účinok žiadny. Keby si skombinoval sedatíva + alkohol tak ti začne dobre je**ť v hlave, ale pri antibiotikách sa ti nič také nedeje, len je to ohromná záťaž na organizmus. Alkohol nepíše viac, len po niektorých ATB si malátny, preto ten pocit väčšej opitosti... :)
samko7412
Novice
Novice

Príspevok od používateľa samko7412 »

no tak prečítal som si tu celé to fórum každý jeden príspevok kedze momentálne riesim podobnú situáciu az na to ze mam stuzkovu a beriem makrolidové clarithromicínové antibiotikum....beru sa sedem dni a teraz ako fakt je to zlá situácia pretože stužková a nepiť ? ved ako xD no ale po otm čo som si tu prečítal tak aj ja osobne zastavam nozor ze vysadit ATB je najvacsia hlupost aka moze byt....Naco si bral potom tu prvu tabletku ? zbytocne...bez ucinku akurat si pečeň nadopoval chemikáliami...nakolko dobre poznam ATB Summamed tak vraj je silné..nemozem potvrdit pretoze po vacsine mne osobne nezabralo a zaberaju mi skor tie makrolidové clarithromycíny...čo sa týka Summamedu tak su to sice len tablety ale s POSTUPNÝM desaťdňovým uvoľňovaním...čiže tie tzv. lieky štvrtej generácie su poriadnou chemiou ktora viac menej dokaze zabrať ako tie penicilíny...a čo ešte dodám je že ktosi tu spomínal IBALGIN ze bral LEN ibalgin a vypil a zle to dopadlo :D Chlapče IBALGIN je najväčšie svinstvo ake moze byt...ovela horsie jak ATB a narobi viac skody jak uzitku...v minulosti to bol IBOPRUFEN a bol to kedysi podpultový zakázaný liek...cize celkovo analgetiká a antidepresíva su maximalne oblbovaky
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

moderne antidepresiva su ale celkom super lieky, neviem co by nez nich robila moderna psychiatra, samozrejme musia sa predpisovat v opodstatnenych pripadoch, v USA sa ukludnujuce lieky predpisuju ludom, ktori svojmu psychiatrovi povedia, ze maju uzkost pri vystupovani na verejnosti :D farmaceuticky priemysel potrebuje zarobit...

a ibalgin je najsilnejsi liek proti bolesti dostupny bez predpisu na nasom trhu...je navykovy...ak ste ho uzili, tak v ten den neodporucam si dat ani 1 velke pivo, inak dopadnete ako po 20 pivach... :smt033
hughito
Redeemer
Redeemer

Mne sa zdá, že sa tu akosi preháňa ten účinok liekov - poznám veľa ľudí, ktorí cez antibiotíka pili, resp. ich vysadili v ten deň - aj ja - (a ako tu bolo spomenuté, to nič nemení na veci, keďže sa to nachádza v tele stále) a nič sa nikomu ani mne nestalo. Teda, aspoň ja takú skúsenosť nemám.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

tak vo vacsine pripadov sa nic nestane, iba ti do hlavy stupne aj jedno pivo alebo jeden poldecak...lenze my sme mladi, mame pomerne zdrave tela, takze riziko nejakych komplikacii je znacne mensie ako ked toto urobi niekto starsi, alebo chronicky chory...v takom pripade mozu niektore antibiotika alebo lieky v kombinacii s alkoholom vyvolat zastavu srdca, dychania, trvale poskodenie pecene, obliciek alebo mozgu, poskodit rozne casti CNS, vyvolat potrat....

vsak to z tych filmov poznate, ked niekto "vyzere svoju domacu lekaren" tak to vacsinou zapije chlastom...a to nie je len pre efekt v tom filme alebo skryta reklama na alkohol, zial je to realita...je to ucinny sposob ako pomerne bezbolestne spachat samovrazdu, kedze kombinacia liekov a alkoholu vyvola pomerne rychlo bezvedomie...

ale zase zalezi ake lieky pozerete, keby ste zozrali len prehanadlo a chlast...tak sa rano akurat tak zobudite so strasnou opicou a cely posraty :smt059 :smt081
hughito
Redeemer
Redeemer

Práveže, nikdy som nepocítil ani väčšiu účinnosť alkoholu alebo iný jav. Asi pôjde dosť aj o to, o aké antibiotiká ide a nesmieme zabúdať aj na to, že každý jedinec je iný a na každého to môže inak vplývať.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

ja som si raz svihol borovicku 2-3-4 s paralenom alebo dacim takym, a veru ze asi hodinu nato som myslel ze zomrem :smt081

tocila sa mi hlava, mal som navaly teploty, ked som sa chcel postavit tak som stracal rovnovahu a pod...proste som 2hodiny potom este sedel v kute a cakal co pride...

REAKCIA je individualna, takze ze sa kamosovi alebo tebe vtedy nic nestalo sa nemusi opakovat a mozes skoncit v spitali... alebo aj horsie.
takze NEDOPORUCA SA :!:
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

samozrejme ze zalezi od antibiotik...pred 2 tyzdnami som bral dost silne sirokospektralne antibiotika na zapal priedusiek, a v letaciku sice boli 3 strany varovani a neziaducich ucinkov, ale alkohol nikde nebol speomenuty...takze asi s alkoholom nereaguju...ale neskusal som :wink:

ked si myslis, ze si taky odolny...daj si ibalgin a 1pivo, 1poldecak... :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

komu zalezi na svojom dlhodobom zdravy a kondicii, tomu odporucam nikdy nekombinovat ATB a alkohol.
hughito
Redeemer
Redeemer

Komu záleží na dlhodobovom zdraví, tomu neodporúčam konzumovať antibiotiká ani alkohol.
Napísať odpoveď