Tandemovy zoskok padakom - ceny a info ? ? ?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Diego11
Medium Expert
Medium Expert

Tandemovy zoskok padakom - ceny a info ? ? ?

Príspevok od používateľa Diego11 »

Zdravim vas, chcel by som vediet ci sa tu najde niekto kto uz takyto zoskok absolvoval a spytat sa, ci sa to za tu nemalu sumu oplati ? Zaroven mam otazku, kde to ponukaju najlacnejsie(prip. aj v CZ, ak ma niekto prehlad) ? Dakujem.
qwerty-xyz

Re: Tandemovy zoskok padakom - ceny a info ? ? ?

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Diego11 napísal:Zdravim vas, chcel by som vediet ci sa tu najde niekto kto uz takyto zoskok absolvoval a spytat sa, ci sa to za tu nemalu sumu oplati ? Zaroven mam otazku, kde to ponukaju najlacnejsie(prip. aj v CZ, ak ma niekto prehlad) ? Dakujem.
presov? kosice ? zilina? v ziline tandem tusim okolo 4500 sk, ... ja som nad tym aktivne rozmyslal pred rokom, dospel som k zaveru ze si chcem skocit SAM!!!! nepotrebujem totiz instruktora s ktorym sa k sebe budeme tulit !!!! :wink:
sam ked skocis je to drahsie a vacsi adrenalin podla mna, ....
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Sam si bez licencie neskocis. Iba v pripade ze mas vlastnu vystroj, a vlastneho pilota na tvojom lietadle ktory ta zoberie hore.
qwerty-xyz

Lub0$ napísal:Sam si bez licencie neskocis. Iba v pripade ze mas vlastnu vystroj, a vlastneho pilota na tvojom lietadle ktory ta zoberie hore.
:wink: ale skocis skocis moj zlaty, len to stoji nieco vyse 11 000 sk, alebo si zaplatis skolu, ktora stoji ccez 30 litrov,.... a mas tych zoskokov viac..... som to raz cital v ZA v jednej restike ... bola tam hodena reklama
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Nikto si ta nezoberie na zodpovednost, nevies o com to je, myslis ze to len skocis a ides pekne ako ty machri z Red Bull teamu co vidis na videjkach?
Dost pravdepodobne zeby si sa zabil, tak prosim...otvorit padak je najmenej, dost ale pochybujem zeby si vobec udrzal smer a rovnovahu, nieje to sranda. Pozri si videjka z toho vzduchoveho tunela kde trenuju parasutisti, ked pride clovek ktory to skusa prvykrat tak ho musia drzat aby sa vobec udrzal vzpriamene. A to nehovorim ani o tom, zeby si pristal tak 5km za lesom, ked nie na lese...ved premyslaj.
qwerty-xyz

Lub0$ napísal:Nikto si ta nezoberie na zodpovednost, nevies o com to je, myslis ze to len skocis a ides pekne ako ty machri z Red Bull teamu co vidis na videjkach?
Dost pravdepodobne zeby si sa zabil, tak prosim...otvorit padak je najmenej, dost ale pochybujem zeby si vobec udrzal smer a rovnovahu, nieje to sranda. Pozri si videjka z toho vzduchoveho tunela kde trenuju parasutisti, ked pride clovek ktory to skusa prvykrat tak ho musia drzat aby sa vobec udrzal vzpriamene. A to nehovorim ani o tom, zeby si pristal tak 5km za lesom, ked nie na lese...ved premyslaj.
dobre milacik, teraz si ma NASRAL, tak citaj a NEBUD DEBIL ked ti vravim ze za penizky v praze dum, tak ma posluchaj....
:!: :?: :!: :?: :!: :!: :!: http://www.tandemovezoskoky.sk/aff.html

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: http://www.aeroklub.zilina.sk/paraodbor.html

:!: :!: :!: :!: :!: :!:
ked si to docitas, BOZAJ MOJU CHLPATU RIT--- nemam rad ked sa ma niekto snazi presvedcit ze nemam pravdu ked ju proste a jednoducho MAM!!!

Samostatný zoskok z výšky 1 200 m

Samostatný zoskok na padáku je určený pre ľudí, ktorí chcú preniknúť hlbšie do tajomstva parašutizmu, ktorí sa chcú prekonať a sami vyskočiť z lietadla do prázdna, či ktorí sa chcú stať „polovičnými“ parašutistami.
Pretože cieľom tohto typu výcviku je, aby ste boli schopní správne a najmä samostatne vyskočiť z lietadla a bezpečne s pomocou inštruktora riadiť padák a pristáť na ňom, zaberie teoretická a praktická príprava približne 4 h Vášho času. Uvidíte dvd záznam podobného zoskoku, aby ste si vedeli urobiť predstavu, do čoho ste sa to vlastne pustili, pochopíte, ako je možné, že Vás padák udrží vo vzduchu a dokonca je na ňom možné mäkko pristáť, inštruktori Vám vysvetlia, ako správne vyskočiť z lietadla, spolu si to nacvičíte na zemi z lietadla, z ktorého budete skákať, v padákovom trenažéri si vyskúšate riadenie padáku i bezpečnostné postupy a dozviete sa mnohé ďalšie informácie. Počas celého dňa sa o Vás bude starať tím skúsených inštruktorov a baličov Vašich padákov. Zabezpečia Vám potrebnú výstroj, konkrétne kombinézu, ochranné okuliare, ochrannú prilbu, výškomer, vysielačku a – prirodzene – padák. Jeden z inštruktorov potom s Vami nasadne do lietadla a spoločne vystúpate do výšky 1200 m. Výskok z lietadla záleží len na Vás, ale Váš inštruktor sa postará, aby bol najmä bezpečný a bezproblémový. Samozrejme, za jeden deň sa z Vás nemôže stať parašutista, a tak sa Vám padák otvorí automaticky, bez Vášho zásahu, približne 4 sek. po vyskočení z lietadla. Pre Vašu maximálnu bezpečnosť s Vami celý čas udržiava ďalší inštruktor zo zeme spojenie pomocou vysielačky, zatiaľ čo Vy budete celkom sami lietať približne 6 až 8 min. na padáku a obdivovať krajinu z výšky. Pritom si vyskúšate svoju odvahu, schopnosť uvažovať a dozviete sa veľké množstvo nových informácií. Otvoria sa Vám nové obzory, zistíte, že ste schopní vecí, o ktorých ste ani nesnívali. A hneď po pristátí si to budete chcieť zopakovať.
Zoskok, ako aj celú prípravu, je možné nafilmovať a tak si uchovať tieto aj tak nezabudnuteľné chvíle z dňa, kedy ste prekročili svoj tieň. Samostatný zoskok s automatickým otvorením padáku je vhodný pre páry, priateľov, menšie či väčšie skupiny, alebo ako originálny darček pre svojich dobrodružných priateľov, rodinných príslušníkov a svokry. Pretože si výcvik vyžaduje samostatnosť a veľkú mieru zodpovednosti, pre záujemcov je stanovená spodná veková hranica 15 rokov.

Bližšie informácie na: www.parachute.sk
AFF (accelerated free fall) - výcvik voľného pádu

AFF je určený pre ľudí, ktorí sa chcú aktívne a dlhodobo venovať parašutizmu. Jeho podmienkou je absolvovať najskôr Samostatný zoskok s automatickým otvorením padáku, prípadne Tandemový zoskok, aby ste boli teoreticky i psychicky pripravení na voľný pád. Následne absolvujete s Vašim inštruktorom rozšírenú teoretickú a praktickú prípravu, ktorá trvá približne jeden deň. Počas nej sa naučíte správnu polohu pri voľnom páde, nacvičíte si samostatné otváranie Vášho padáku, signály, ktorými sa bude s Vami dorozumievať Váš inštruktor počas voľného pádu, bezpečnostné postupy a dozviete sa mnohé ďalšie informácie.
Ešte predtým, ako nastúpite do lietadla, musíte sa stať právoplatným parašutistom. So všetkými náležitosťami Vám ochotne pomôže Váš inštruktor, ktorý sa Vám o.i. počas celého výcviku bude starať o potrebnú výstroj, o balenie padáku a o Vašu bezpečnosť. Počas prvých zopár zoskokov budú po celý čas voľného pádu vo Vašej bezprostrednej blízkosti dvaja inštruktori. Neskôr s Vami bude skákať už len jeden inštruktor. Každý zoskok sa naučíte niečo nové tak, aby ste nakoniec zvládli stabilnú polohu, resp. riešenie každej nezvyčajnej situácie počas voľného pádu. Zároveň sa budete zdokonaľovať v riadení padáku a v pristávaní.
V cene výcviku je 7 zoskokov s inštruktorom, resp. inštruktormi, jeden samostatný zoskok a dva videozáznamy. Pokiaľ praje počasie, dá sa AFF zvládnuť za približne dva pekné letné víkendy.
Na AFF je možné a odporúčané nadviazať Pokračovacím výcvikom, v ktorom sa naučíte zložitejšie prvky a pohyby a hlavne si osvojíte spoluprácu pri voľnom páde, prípadne absolvovať kurz Freefly, Freestyle či inej disciplíny, ktorá Vám rozšíri „parašutistické obzory“. Úprimne doporučujeme ľuďom, ktorí milujú slobodu, voľnosť, vzrušenie, výzvu... a majú dosť peňazí.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Je tam len malinky rozdielik....len jeden malicky....ze pri zoskoku z 1200metrov nemas ziaden volny pad, to je to, ze padal si zacvaknes na taku srandu v lietadle, a ked skocis, snurka sa potiahne, a sup mas padak....a v tom ej ten rozdiel....zabudni an volny pad a nejaku rychlost ci adrenalin.
qwerty-xyz

Lub0$ napísal:Je tam len malinky rozdielik....len jeden malicky....ze pri zoskoku z 1200metrov nemas ziaden volny pad, to je to, ze padal si zacvaknes na taku srandu v lietadle, a ked skocis, snurka sa potiahne, a sup mas padak....a v tom ej ten rozdiel....zabudni an volny pad a nejaku rychlost ci adrenalin.
ach jo s tebou ako s turkotatarom,....

AFF je určený pre ľudí, ktorí sa chcú aktívne a dlhodobo venovať parašutizmu. Jeho podmienkou je absolvovať najskôr Samostatný zoskok s automatickým otvorením padáku, prípadne Tandemový zoskok, aby ste boli teoreticky i psychicky pripravení na voľný pád. Následne absolvujete s Vašim inštruktorom rozšírenú teoretickú a praktickú prípravu, ktorá trvá približne jeden deň. Počas nej sa naučíte správnu polohu pri voľnom páde, nacvičíte si samostatné otváranie Vášho padáku, signály, ktorými sa bude s Vami dorozumievať Váš inštruktor počas voľného pádu, bezpečnostné postupy a dozviete sa mnohé ďalšie informácie.
Ešte predtým, ako nastúpite do lietadla, musíte sa stať právoplatným parašutistom. So všetkými náležitosťami Vám ochotne pomôže Váš inštruktor, ktorý sa Vám o.i. počas celého výcviku bude starať o potrebnú výstroj, o balenie padáku a o Vašu bezpečnosť.
Počas prvých zopár zoskokov budú po celý čas voľného pádu vo Vašej bezprostrednej blízkosti dvaja inštruktori. Neskôr s Vami bude skákať už len jeden inštruktor. Každý zoskok sa naučíte niečo nové tak, aby ste nakoniec zvládli stabilnú polohu, resp. riešenie každej nezvyčajnej situácie počas voľného pádu. Zároveň sa budete zdokonaľovať v riadení padáku a v pristávaní.
V cene výcviku je 7 zoskokov s inštruktorom, resp. inštruktormi, jeden samostatný zoskok a dva videozáznamy. Pokiaľ praje počasie, dá sa AFF zvládnuť za približne dva pekné letné víkendy.
Na AFF je možné a odporúčané nadviazať Pokračovacím výcvikom, v ktorom sa naučíte zložitejšie prvky a pohyby a hlavne si osvojíte spoluprácu pri voľnom páde, prípadne absolvovať kurz Freefly, Freestyle či inej disciplíny, ktorá Vám rozšíri „parašutistické obzory“. Úprimne doporučujeme ľuďom, ktorí milujú slobodu, voľnosť, vzrušenie, výzvu... a majú dosť peňazí.

--- pochopil? ci nepochopil?
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

No, ale tomu uz predchadza nejaky vycvik, takze tvoj prvy, druhy, treti,... a ani siedmy zoskok nemoze byt samostatny.
qwerty-xyz

moosha napísal:No, ale tomu uz predchadza nejaky vycvik, takze tvoj prvy, druhy, treti,... a ani siedmy zoskok nemoze byt samostatny.
Počas prvých zopár zoskokov budú po celý čas voľného pádu vo Vašej bezprostrednej blízkosti dvaja inštruktori. Neskôr s Vami bude skákať už len jeden inštruktor. :lol: :lol: :lol: su pri tebe a netlacis im ritku k rozkroku ako pri tandeme pri rychlosti 200 km za hodinu . . . aspon ja som to tak pochoil a koniec koncov aj tak chcem skocit sam ... a konec ....
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Qwerty sa spravas jak ko*ot teraz, ved citaj co som pisal hore....
Sam si bez licencie neskocis.

Tym vycvikom za 1000eur ci kolko stoji ti vystavia licenciu zakladnu....simple as that....chapes? Tu sa bavime o zoskoku jednom, ako darcek alebo proste ako sranda...zazitok....ten vycvik uz nieje narodeninovy darcek, ale robis si to hlavne preto ked sa tomu chces venovat castejsie....lebo ked to absolvujes, budes mat papier ze si to absolvoval, a ked budes mat vlastnu vystroj, uz sa nebudu bat ta zobrat so sebou do vysky aby si si skocil kolko krat chces pokial na to mas....kapisto?
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

qwerty vieš o tom riť. :D .
Diego určite si skoč v Dubnici
qwerty-xyz

Lub0$ napísal:Qwerty sa spravas jak ko*ot teraz, ved citaj co som pisal hore....
Sam si bez licencie neskocis.

Tym vycvikom za 1000eur ci kolko stoji ti vystavia licenciu zakladnu....simple as that....chapes? Tu sa bavime o zoskoku jednom, ako darcek alebo proste ako sranda...zazitok....ten vycvik uz nieje narodeninovy darcek, ale robis si to hlavne preto ked sa tomu chces venovat castejsie....lebo ked to absolvujes, budes mat papier ze si to absolvoval, a ked budes mat vlastnu vystroj, uz sa nebudu bat ta zobrat so sebou do vysky aby si si skocil kolko krat chces pokial na to mas....kapisto?
:roll: no a ? cize v podtate mam pravdu ja !!! bud si skocis pritepleny tandem za 150 e-cok, alebo si skocis ako hrdina sam za 1000 e-cok, ... a dostanes aj papier ze mozes skakat zas, .... kapisto?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

...skac si ak chces a za kolko chces...si dospely, je demokracia, uzi si to :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

qwerty-xyz napísal: :roll: no a ? cize v podtate mam pravdu ja !!! bud si skocis pritepleny tandem za 150 e-cok, alebo si skocis ako hrdina sam za 1000 e-cok, ... a dostanes aj papier ze mozes skakat zas, .... kapisto?
ale hovno mas pravdu, na to, aby si dostal licenciu, si budes musiet tak ci tak skocit najskor parkrat v tandeme plus nejaky ten vycvik v tuneli, a az potom, ako licenciu ziskas, mozes skakat sam, takze ziaden tvoj hrdinsky zoskok sa konat nemoze a nepomoze ti ani tych 1000e, omg... na zaciatku si vravel, ze ti staci iba zoskok, ale osamote, tak ako mozes tvrdit, ze mas v podstate pravdu? pred tym tvojim "hrdinskym" zoskokom si aj tak budes musiet parkrat suchat tu svoju rit o niekoho ineho, tak kde je potom to tvoje hrdinstvo a rozhodnutie, ze skakat budes vyslovene iba sam?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...qwerty...najskôr sa tu velice hrdo hlásiš do klubu buzíkov...všetci si na to určite pamätáme...a teraz ti je proti srsti si ošúchať riť o inštruktora...nie všetci sú buzíci, chápeš? Keby si ty bol inštruktor a ja by som s tebou mal skákať tak to by som sa naozaj bál, lebo by asi neostalo iba pri zoskoku (ale až pri rozkroku)...prečo sa tak strašne bojíš skočiť s inštruktorom?...
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Za tie peniaze to stoji (cca 250,-Eur). Bol som skakat v Dubnici, resp. v Trencine. (tandem)
Ak si zaplatis, mas k tomu aj DVD s videom a CD, kde su fotky.
Oblecenie ti daju (taky overal priliehavy), alebo ak mas svoje nejake obstojne, nechaju ta v nom. (Teplaky nejake neprefukave, mikina). Najskor ti vysvetlia, co budes musiet robit (hlava v zaklone, ruky od seba...) a potom ti povedia, ako to bude prebiehat. (nastup do lietadla, usadenie, pripnutie...) Inak odporucam nejake maksie nohavice. Ked otvoril padak, tak to dost trhlo a tie popruhy sa zarezali do citlivejsich miest. :oops:
Inak je to prca. Buduci rok idem zas. :)
qwerty-xyz

:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: pamatajte moje slova Za peníze v Praze dům …

---vseeeeeetko sa da, len k tomu vy teploskovia najprv musite mat pristup a nehrat sa na naj machrov, VSETKO SA DA!!!!
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

do boha, na co sa tu ja pustam do debat s dementmi...

btw, neviem, kto sa tu hra na ''naj machra''... chcel by som ta vidiet, co by si robil medzi tym ako by si vyskocil a otvoril padak, a chcel by som vidiet, kam a ako by si pristal... myslis, ze ten kurz je len taka formalita??
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

qwerty.. na svojom "super-bicykli", mas defekt? alebo preco vymyslas taketo voloviny? na druhu stranu..mas nejaky problem so svojou sexualitou? sa bojis, ze by ta to vzrusilo, keby bol za tebou instruktor? ci ako kde je problem..

// "...alebo si skocis ako hrdina sam za 1000 e-cok..." :D odpadnem .. ty hrdina :D
Napísať odpoveď