Neviete niekto pomoct fakt si neviem rady googlim skusam ale neviem ako na to....robim v perli a potrebujem napisat reg. vyraz pre kontrolu mena a priezviska..clovek moze mat viac mien ako dve a musi byt akceptovana diakritika.
a este dalsia otazka ohladom diakritiky...ako to zapisat do suboru...bo skusal som to takto:
open my $MYFILE, ">>", "file.txt" or die "Can't write to file.txt: $!";
print $MYFILE "ľščťžýáíéňô\n";
close ($MYFILE);
a v subore som mal otayniky alebo same cudne znaky..diki moc
diakritika
Re: diakritika
Na reg. výraz s diakritikou som použil UNICODE tabuľku a napísal proste vlastný rozsah ako \u0000-\u0200 (Myslím, že 200? Neviem, pozri si tabuľku a môžeš si povoliť čo len chceš)
A k tomu súboru, skús to takto:
)
(Neskúšané, takže neručímopen my $MYFILE, ">>", "file.txt" or die "Can't write to file.txt: $!";
print $MYFILE "\EF\BB\BFľščťžýáíéňô\n";
close ($MYFILE);
taka otazocka co znamena toto v tom reg vyraze \EF\BB\BF? a inak nepomohlo to zapisalo mi to takto FBBBFlšctžýáíénô niesu tam sice tie cudne znaky ale napr ľ=l, č=c ...BX napísal:Na reg. výraz s diakritikou som použil UNICODE tabuľku a napísal proste vlastný rozsah ako \u0000-\u0200 (Myslím, že 200? Neviem, pozri si tabuľku a môžeš si povoliť čo len chceš)
(Neskúšané, takže neručím)
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
\EF\BB\BF je BOM, označuje to ten súbor ako uft8. V perli by ti ale malo dovoliť ten súbor ako utf8 rovno vytvoriť/otvoriť, skús takto:
open my $MYFILE, ">:utf8", "file.txt" or die "Can't write to file.txt: $!";
audiotrack napísal:\EF\BB\BF je BOM, označuje to ten súbor ako uft8. V perli by ti ale malo dovoliť ten súbor ako utf8 rovno vytvoriť/otvoriť, skús takto:
ked to dam takto tak do file-u mi to da toto lšctžýáÃénô
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
skús ešte takto, ak ani to, tak neviem prípadne skús pozreť toto: http://stackoverflow.com/questions/6276 ... -from-perl
Kód: Vybrať všetko
openmy $MYFILE, ">:raw:encoding(UTF16-LE):crlf:utf8", "file.txt" or die "Can't write to file.txt: $!";
print $MIFILE "\x{FEFF}";
print $MIFILE "ľščťžýáíéňô\n";