V com sa dnes oplati podnikat?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Peter_Retep
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

V com sa dnes oplati podnikat?

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

Zdravim. nazov temy hovori za vsetko. ziskal som isty vacsi obnos penazi a chcem to vrazit do podnikania. otazkou je ci tu na fore je niekto kto podnika a povedal by mi co to obnasa alebo ci niekto investuje do cennych papierov. Dík za odpovede
Header
Professional
Professional

Re: V com sa dnes oplati podnikat?

Príspevok od používateľa Header »

Vo vseobecnosti je to velky risk a obzvlast teraz...zalzi aj od toho ake zakl. imanie mas k dizpozicii. Potom musis vediet ci chces podnikat na niejaku živnost alebo ako spol. s.r.o. Na živnost je to asi nejjednoduhsie. Vybavis par papierov a v podstate ihned ides :) Ked chces byt s.r.o. zakl. imanie je min 5000€ + sudne poplatny a rozne dalsie dokumenty... a celkovo viest s.r.o. je narocejsie ako volnu zivnost.... kopa administrativy vsetko to musis viest sam. Da sa to dat aj tak ze tym poveris niejaku firmu ale automaticky naklady +... najlepsie je si nato dat cloveka ktory to vsetko bude robit :) Pri živnosti vedies iba jednoduche uctovnictvo takze by si to mohol zvladnut aj sam.... Pri s.r.o-cke vedies podvojne a pokial nemas aspon niejake znalosti (obchodnu školu a pod) tak si nahraty a potrebujes uctovnika ktory to bude robit....zase naklady +
Co sa tyka odvodov tak v s.r.o.-cke ked si nestanovis za vykonavanie konatela ziadnu mzdu nemusis platit odvody do soc. poistovne. Ked si zivnostnik tak prvy rok neplatis ale potom platis v minimalnej vyske, lenze tie sa ti zvysia spolu so ziskom s tvojho podnikania.
Najvacsie riziko mas pri ruceni. Tu je aj vyhoda s.r.o.-cky. Pri zivnosti rucis celym svojim majetkom, pri s.r.o.-cke rucis iba do vysky vkladu. Cize ked ti to krachne nezoberu ti dom, auto atd atd :) rozhodne bezpecnejsie a lepsie co sa tohto tyka....
Zalezi od teba, jednoznacne sa to povedat neda co je lepsie.... ale pokial planujes rozbehnut nieco vacsie, kde budes mat aj isty pocet zamestnancov tak prevysuje urcite s.r.o.-cka.

aaa potom vsetko zavisi od napadu, musis investovat do niecoho co ide, co sa vyplaca a s coho budes rentabilny....
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

ja iba doplnim Headera: pri zivnosti si mozes vybrat ake uctovnictvo budes viest, ci podvojne, ci jednoduche, ceny uctovnych sluzieb od externych firiem sa pohybuju okolo 30€/mesiac za jednoduche a 50€/mesiac za podvojne, su to iba orientacne sumy, iny kraj, iny mrav...
- zacinajuci podnikatel, je oslobodeny od odvodov do Soc. poistovne az do vtedy kym nepoda prve danove priznanie, ktore sa podava prakticky na dalsi rok od zaciatku podnikania napr. zacnes podnikat v marci 2011 tak do juna 2012 si oslobodeny od odvodov do Soc. poistovne
- musis vsak platit odvody do zdravotnej poistovne, co je 14% z minimalnej mzdy
- pri zivnosti si mozes vybrat ci budes platca DPH, nebudes platca DPH alebo budes dobrovolny platca DPH, ma to svoje vyhody aj nevyhody

ak mi este nieco napadne napisem, pripadne sa pytaj :)

ja spekulujem od Noveho roka zacat so zivnostou, no riesim problemy ohladne dotacie od UPSVaR, miesta podnikania a prevadzky (hygiena, a pod...), uz mam z toho hlavu ako balon :D

header: si si isty ze zakladne imanie pri s.r.o je 5.000.-€? viem ze este v starej mene to bolo 200.000.-SK (cca 7.000.-€), po prechode na euro sa to zaokruhlilo?
Peter_Retep
VIP
VIP

dali to na 5000 € novelizaciou obchodneho zakonnika nakolko ta zaokruhlena suma na 200000 sk bola cudna. inak diky kluci, vsetky tieto pravne veci ovladam (ved to aj studujem :D ), ale fakt neviem v com zacat....dneska je sluzieb plna prdel. rozmyslal som nad cennymi papiermi ale to radsej si chcem zistit par info od niekoho kto s tym uz robil a najlepsie aby bol na fore :D
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

chces poradit konkretny predmet podnikania? to je tazko, sprav prieskum po okoli a zistis co tam chyba, alebo coho je malo. efektivne je spravit si sam pre seba swot analyzu, pri nej zistis na com si.

keby som mal ja vysoky vstupny kapital a lepsi vztah k dochodcom, zalozil by som opatrovatelsku sluzbu pre dochodcov. vozit ich k lekarovi, nosit im obedy, chodit na nakupy, robit im spolocnost a pod... byvam na dedine a casto vidim, ze mladi ludia nemaju tolko casu na nevladnych rodicov...
bol to iba taky bleskovy napad od ktoreho som nastastie upustil a presedlavam na nieco ine.

nerozmyslal si nad nehnutelnostami?
s tymi cennymi papiermi vela stastia :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...študuješ právo...žeby právne poradenstvo?...
Peter_Retep
VIP
VIP

to nemozem....najprv musim mat niekolkorocnu prax a pak advokatske skusky potom rozbehnut vlastnu prax atd....v dnesnej dobe uz pravo nie je take vynosne....ja som mal len stastie ze som sa uchytil na brigadu v jednej nadnarodnej firme a chcu si ma po skole nechat tam.
a k tomu prieskumu: dik. super napad. v najblizsej dobe nieco take podniknem, len to musim nejak sformulovat
martin25
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa martin25 »

spoj sa s niekym kto má nápad a ty máš zasa peniaze :D alebo neviem kolko tých penazí máš, ale akcie by tiež nebol zlý nápad
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ithory »

Do nehnutelnosti by som sa velmi nehrnula..tie opatrov.sluzby,optika..
Empatik
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Empatik »

Osobne máme firmu s autami ( RENAULT ) čiže automobilový priemysel , ide to ale ... poradím Ti . Najprv kašli na nejaké malinké firmy , obchodíky , postupne na to choď , kúp za lacnejšie predaj , nájdi si zdroje , kupcov a postupne to pôjde , všetko sa dá . Treba správnu stratégiu , isto , ak máš už niečo , z čoho vyťažíš už na začiatku ta v pohode , je to na Tebe , čo Ťa baví atď ...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ja viem v com, ale nepoviem :-P :-P

co ta bavi ? v com sa vyznas? kolko mas? tieto otazky si preber a spoj dohromady a zistis aspon pole posobnosti a dalej uz hladaj medzery na trhu ;-)
Napísať odpoveď