1. samozrejme by som nechcel odísť sám, nikoho som ale nezohnal (kamaráti, známi, FB...), preto by ma zaujímalo, ako by ste to riešili vy. S kým by ste šli a kde by ste ho našli? Neexistuje nejaký vyhľadávač ľudí čo chcú vycestovať?
2. anglicky sa dorozumiem (slovíčka ujdú, gramatika nebudem komentovať, písanie a čítanie ujde a hovorenie mi vlastne moc nejde (maturita B1 na známku 2)) tak by som mal otázku či do Anglicka (a kam) alebo Ameriky (kam)? Ktorý štát a ktoré miesto by ste si vybrali vy?
3. Do Anglicka sa dá ísť s OP (myslím) ale do Ameriky treba Zelenú kartu. Ak vylúčim lotériu (neviem aká je šanca na výhru) tak ako by sa tá karta dala získať?
4. ak by som sa rozhodol ísť či už do GB alebo USA, chcel by som prísť do "domáceho prostredia", teda by mi vyhovovalo keby napríklad som mohol stretnúť ľudí (čo hovoria SK jazykom) čo by mi pomohli (ako my tu máme osady našich spoluobčanov, či neexistuje niečo také aj tam, napríklad dom plný Slovákov a pod.) , prípadne ako by ste vy riešili isté situácie? Poistenie, kúpa auta, práca a iné?
5. dakde som čítal že v Amerike (a tuším som to isté čítal aj o Anglicku) si človek môže s výplaty dovoliť viac ako sa hovorí "vyskakovať". Čo je na tom pravdy?
6. Posledná vec je ohľadom auta. Mám vodičák, chcel by som jazdiť (tu uprednostňujem USA, v GB sú opační
Ešte raz vravím, v zahraničí som nebýval a bolo by to dačo nové. Preto by som nerád videl poznámky typu: Si naivné decko a nevieš ako to tam chodí alebo Nesťahuj sa, je to tam zlé a pod. Proste by som tu chcel vyriešiť týchto 6 bodov = viesť normálnu diskusiu. A aby som nezabudol, ak som položil moc všeobecnú otázku (napr. bod 6 - cena paliva je všade iná (v štátoch USA aj GB)) zaujímalo by ma porovnanie so Slovenskom.
Za všetky odpovede dopredu ďakujem.