Podvod

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
bakusgabor
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Podvod

Príspevok od používateľa bakusgabor »

Sp!rit napísal:Neviem, či to tu niekto písal, ale na 99 % ide pri mobiloch o čínske napodobeniny, napr. z ebayu...platba vopred, doba dodania atď...ak by ovšem ten tovar došiel...a ponuka na 19. 9. 2010: Iphone 4G 8 GB za 130 €, no nekúp to :D a ešte dokonca aj prispejú 5 € na Hodinu deťom :))
:lol: :lol: Made by Cina
Jhesi
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Jhesi »

Ja som si tiez objednal dna 22.8.2010 notebook v akcii za 250eur no to mali zrovna dovolenku a vybavovat začali až 31.8..Avsak asi pred tyzdnom mi napisal že zdovodu problemov dodavky tovaru do SR mi notebook nepride a vratia mi peniaze a pytal teda čislo učtu.Potom som mu napisal či by mi radšej nemohol poslat peniaze poštou.Vypital si adresu a doteraz mi ešte neodpovedal a tak už vyše mesiaca neviem čo je s mojimi peniazmi.Len mama pracuje nasude tak ak mi peniaze v priebuhu buduceho tyzdna nepridu tak sa s nou poradim čo a ako.Inak ty čo si objednaval ten notebook,vratil ti peniaze?Na akom čisle je možne ho zastihnut?Skusal som 2 pri jednom ma zrušil a pri druhom bol zaznamnik.Diky.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

IMHO by ste sa tu poniektorí mohli spojiť a pľasnúť to na sťažnosti.sme.sk. Tam to má celkom slušnú čítanosť a určite by sa dostavili aj užitočné rady.

Mimochodom ten srandista porušuje paragraf 5 Zákonu o Ochrane Spotrebiteľa (250/2007), teda aspoň podľa toho, čo tu tvrdíte, pretože ja som tam teraz žiadne "iPhone" nenašiel:
(1) Výrobca, predávajúci, dovozca alebo dodávateľ
nesmú klamať spotrebiteľa, najmä uvádzať nepravdivé,
nedoložené, neúplné, nepresné, nejasné alebo dvojzmyselné
údaje alebo zamlčať údaje o vlastnostiach výrobku
alebo služby alebo o nákupných podmienkach.
(a IMHO aj paragraf 8)
huxica
Novice
Novice

Príspevok od používateľa huxica »

Už sa niekomu ozval ten Marek zo superlacno? Ako to dopadlo? ... ja to už tiež riešim, taktiež som naletela, ale už mám peniaze späť... ale nenechám to len tak, lebo niekto iný môže naletieť a možno nebude vedieť ako ďalej... a podvodníci práve takýchto ľudí vyhľadávajú...
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

tak on okrada ludi a este sa vyhraza? lol
to ze on ma svoje osobne udaje na internete je jeho problem(a nemas rodne cislo ani nic podobne)
treba mu pekne napisat ze pokial ti nevrati peniaze podas nanho trestne oznamenie, ty sa nemas coho bat
huxica
Novice
Novice

markus napísal:tak on okrada ludi a este sa vyhraza? lol
to ze on ma svoje osobne udaje na internete je jeho problem(a nemas rodne cislo ani nic podobne)
treba mu pekne napisat ze pokial ti nevrati peniaze podas nanho trestne oznamenie, ty sa nemas coho bat

áno, on sa mi vyhráža, že som získala jeho osobné údaje... a podá na mňa trestné oznámenie... príspevok som radšej zmenila, ale je to jedno, nech si to aj on prečíta...

... peniaze mám späť a samozrejme, je to jeho problém, že ich zverejňuje... nie rodné číslo nemám, napísala som mu len jeho meno, adresu, meno jeho súrodenca s manželkou a dieťaťom, meno jeho mamy a za tým to, že ak mi nepošle peniaze späť, budem ich vymáhať formou platných zákonov SR a tieto info predám orgánom činným v trestnom konaní....

... peniaze do ráno boli na účte, zrazu po 14 dňoch od objednávky už mohol odpovedať aj na mail a vraj podáva ma mňa trestné oznámenie, že jeho osobné údaje unikli... ale už som volala aj na políciu a tam mi povedali, že sa nemusím ničoho obávať, lebo tieto info nie sú chránené, ale niekto iný mu môže naletieť a možno sa nebude vedieť brániť tak to postupujem aj na SOI.
walto
Novice
Novice

Príspevok od používateľa walto »

Podľa toho čo tu čítam, som asi jedným z mála (neodvážim sa tvrdiť, že jediný), komu objednaný tovar došiel. Jednalo sa tiež o nejakú akciu na Star x10 TV mini 3,8". Doba dodania tam bola myslím 8 - 12 dní, ale už som si nie celkom istý a meškal len 2 dni. Z predajcom som komunikoval mailom a odpisoval dosť rýchlo. Bolo to okolo 20. augusta. A potom šiel na tú dovolenku čo sa tu spomína.
Je možné, že tovar som dostal preto, lebo šlo o relatívne nízku sumu 85 €, alebo som mal v tomto prípade dosť šťastia ako sa tak pozerám na vaše príspevky.
huxica
Novice
Novice

walto napísal:Podľa toho čo tu čítam, som asi jedným z mála (neodvážim sa tvrdiť, že jediný), komu objednaný tovar došiel. Jednalo sa tiež o nejakú akciu na Star x10 TV mini 3,8". Doba dodania tam bola myslím 8 - 12 dní, ale už som si nie celkom istý a meškal len 2 dni. Z predajcom som komunikoval mailom a odpisoval dosť rýchlo. Bolo to okolo 20. augusta. A potom šiel na tú dovolenku čo sa tu spomína.
Je možné, že tovar som dostal preto, lebo šlo o relatívne nízku sumu 85 €, alebo som mal v tomto prípade dosť šťastia ako sa tak pozerám na vaše príspevky.
Zvláštne... Ty si s ním komunikoval bez problémov okolo 2O. augusta a pritom Jhesi objednával notebook 22. augusta a jemu sa do 31 augusta neozval, ani nevybavoval jeho objednávku lebo bol na dovolenke...

... asi si mal fakt obrovské šťastie...

... možno, že to šťastie si mal preto, že si charakter, keď si sa kvôli tomu, aby si o ňom podal dobré referencie sem zaregistroval a poslal si sem svoj prvý príspevok.... a tiež pekné od Teba, že googliš na nete človeka, alebo tému o človeku, ktorý Ti pred mesiacom a pol predal akciový tovar...

//autoeditácia príspevku (05 Okt 2010, 23:07)
... Walto, celkom ma zaujala dodacia doba, ako spomínaš aká tam bola... vieš mi poradiť ako si tam našiel 8-12 dní, pretože na jeho stránke som našla len toto:

DODACIA DOBA TOVARU 6-10 DNI niekedy sa to moze predlzit aj na 20-25 ( NIE SVIATKY A VÍKENDY! ) Budeme Vás informovať o stave objednávky emailom alebo sms. Potvrdením objenávky beriete na vedomie, že čas sa môže predĺžiť no zavezujeme sa, že Vás budeme priebežne informovať. Na niektore vyrobky dodacia doba moze byt aj 20-30 dni. Ponukame bezkokurencne ceny preto je vybavovanie troska dlhsie..
walto
Novice
Novice

Príspevok od používateľa walto »

Tak ono to je tak, že som sa po čase opäť pozrel čo má nové v e-shope a všimol som si, že tam má neskutočne nízke ceny. Konkrétne ma zaujímalo či ide o originálne Iphone telefóny, keď sú za tak nízke ceny. Tak som si dal do google názov obchodu v súvislosti s fórami a našiel som túto tému :) Predtým som sa o iný tovar, ako ten Star x10 TV mini nezaujímal, lebo telefón som našiel na inzerátoch Bazos.sk a potom, čo som reagoval na inzerát sám predávajúci ma adresoval do jeho e-shopu. Tam som sa jednoducho zaregistroval a objednal si ho.
Čo sa týka doby dodania tak žiadnych 20 - 25 dní sa tam nespomínalo a aj teraz, keď som sa pozeral na ten e-shop tak sa mi to zdá nejaké pomenené. A z nejakého dôvodu sa nemôžem prihlásiť na svoje konto. Neviem či som len zabudol prihlasovacie údaje, alebo je problém niekde inde.
huxica
Novice
Novice

vieš čo, ono to môže byť aj takto, že ten predávajúci si zmenil profil stránky a dal si tam obchodné podmienky také, aké mu vyhovujú. Možno, že predtým mal tých 8-12 dní, no keď zistil, že to nejako nestíha, tak to zmenil, ktovie. A možno, že tá zmena je aj dôvod, prečo sa nemôžeš prihlásiť pod svojim menom a heslom... tak ak Ťa táto stránka a naše negatívne skúsenosti s týmto predávajúcim neodradili, tak sa skús zaregistrovať znova... ale ja ho určite po mojich skúsenostiach neodporúčam.
Alina
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Alina »

Túto diskusiu sledujem už dlhšie a to preto, lebo ja som si objednala telefon 25. augusta a dodnes čakám čo z toho bude. S obchodom som v kontakte cez e-mail a doteraz sa mi nestalo, aby mi neodpovedali na nejakú moju otázku a zajtra mi ma telefonik konečne prisť..uvidime. Moj nazor je ten, že nejde o podvodníkov, ale o ľudi, ktori neodhali svoje schopnosti a možnosti preto to čo robia, robia žiaľ tak ako to robia - príliš zdlhavo. Napriek tomu si myslim, že v konečnom dôsledku to za tu cenu aj stálo.. to či aj kvalita bude za to stáť..uvidíme
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

omg... ja nechápem ako môže byť niekto taký :censored1: a objednať si niečo z tej stránky. Keby ste aspoň trochu rozmýšlali, tak by vás mohlo napadnúť niečo si o tom pogoogliť skôr, ako to objednáte... Keď vám to už nedopne pri pozretí sa na tú stránku.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

kks, clovek len kuká, ta stranka vyzera akoby niekto posypal okolo klavesnice zrno a pustil tam stado sliepok a nasledne uz len zaplatil domenu...odtial by som neobjednal ani par ponoziek, ked niekto nie je schopny napisat nieco stylisticky a gramaticky spravne neposobi ako osoba schopna prevadzkovat eshop, ale hlavne, ze je to lacne...za euro aj koleno vrtat...tak vam treba
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

Alina napísal:Túto diskusiu sledujem už dlhšie a to preto, lebo ja som si objednala telefon 25. augusta a dodnes čakám čo z toho bude. S obchodom som v kontakte cez e-mail a doteraz sa mi nestalo, aby mi neodpovedali na nejakú moju otázku a zajtra mi ma telefonik konečne prisť..uvidime. Moj nazor je ten, že nejde o podvodníkov, ale o ľudi, ktori neodhali svoje schopnosti a možnosti preto to čo robia, robia žiaľ tak ako to robia - príliš zdlhavo. Napriek tomu si myslim, že v konečnom dôsledku to za tu cenu aj stálo.. to či aj kvalita bude za to stáť..uvidíme
1,5mesiaca cakas na telefon? za taky cas by som ten telefon aj sam poskladal, nie kupil a preposlal zakaznikovy
jojo23
Novice
Novice

Príspevok od používateľa jojo23 »

mal som s nim taktiez problem ale ten sa vyriesil, staci akmho navstivite v praci presov lidl levocska ulica,a ta slecna ktora vybavuje jeho objednavky je jeho snubenica a vola sa kamila langova t.c. 0944019824.dufam ze vam to pomoze
Napísať odpoveď