Verite v zahadne bytosti zijuce na zemi?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

verite v neobjavene bytosti zijuce na zemi (napr lochneska prisera abo jeti)?

ano
235
61%
nie
148
39%

Celkom hlasov: 383

ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Verite v zahadne bytosti zijuce na zemi?

Príspevok od používateľa ephramko »

hej presne a este sa ti ufonci velmi napadne podobaju telesnou stavbou na cloveka, podla mna to je nieco take ako ked v antickom grecku mali bohovia cisto ludsku podobu...
podla mna mimozemstania urcite existuju, vesmir je naozaj nesmierne obrovsky, miliardy galaxii, v nich este viac slnecnych sustav a okolo nich este viac planet...a podla mna sa kludne mohla vyvinut aj forma zivota nezalozena len na vode...
my sme zalozeny na kysliku, kyslik je jeden z najreaktivnejsich prvkov, vdaka nemu starneme a zomierame...podla mna sa kludne mohol vyvinut niekde zivot aj na baze pre nas toxickeho prvku...ale to uz su len teorie, ktore za mojho zivota s najvacsou pravdepodobnostou nerozluskneme...

ziadne zahadne bytosti neexistuju, existuju len neobjavene tvory a javy...este nedavno bol pre ludi aj blesk zahadnym ukazom...a s tym objavovanim druhov nemusis ani zachadzat tak daleko, kazdy rok je objavenych niekolko stovak novych druhov hmyzu a inych zivocisnych foriem...a to sme stale len na zemskom povrchu...a este viacerym mechanizmom ludia absolutne nerozumeju, napriklad nevieme preco zraloci napadaju ludi a kosatky, ktore sa povazuju za najvacsich morskych dravcov cloveka este nikdy nenapadli ? napriek tomu ze sa kosatky aj zraloky zivia najma tulenmi...

//autoeditácia príspevku (06 Okt 2010, 12:15)
a lochneska prisera bol podla mna iba velmi dobry marketingovy tah ako zvysit turisticky ruch v oblasti, kde absolutne nic nie je okrem zimy a dazdu... :wink:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Zájdem trošku do OFFTOPIC, ale nedá mi:
a) náš život nie založený na kyslíku, ale na vode. Poznáme preda aj anaeróbne baktérie, ktoré nepotrebujú kyslík, ale napríklad dusík či dokonca síru.
b) toto je síce moja hypotéza, ale s tými kosaktami a žralokmi to nebude tak, že žralok si ľudí mýli s tuleňmi preto lebo na surfovacom prkne vyzerajú zospodu ako tulene, no a v Barentsovom mori surfuje málokto :) + žralok je primitívny predátor na vývojovom stupni nižšie ako ryba a kosatka je cicavec a jeden z najiteligentnejších tvorov na zemi? BTW dakedy som si o kosatkách niečo hľadal a myslím že aj na youtube sú videá s nejakými útokmi. Treba hľadať. (kosakta = killer whale alebo orca)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

a z coho sa asi tak molekula vody sklada ? bez toho atomu kyslika by voda neexistovala...

pokial viem tak nebol zaznamenany 1 pripad napadnutia cloveka kosatkou...tie pripady v tych morskych svetoch neratam, tam tie zvierata tyraju tak sa ani necudujem, ze z casu na cas to ta kosatka nejakemu trenerovi spocita...
vysvetlenie typu ze kosatka je cicavec a zralok je len ryba neprijimam, ja chcem presne vediet akym mechanizmom kosatka rozpozna cloveka od tulena atd.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

a) Ok, ale tie baktérie nepotrebujú kyslík, ale vodu áno. To je rozdiel.
b) No ja som síce nenapísal, ako to kosatka rozpozná, len som vysvetlil prečo si to žralok mýli. Človek nie je potrava kosatky, je pre ňu nezaujímavý, nemusí mať mechanizmus na jeho rozpoznávanie. Takisto žralok. A ten si ho mýli preto, lebo - som napísal prečo.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

A môže si ho "mýliť" preto že ho chce ochutnať, nikto nevidí ako rozmýšľa takže to je diskutabilne prečo...
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

begbeee napísal:Zájdem trošku do OFFTOPIC, ale nedá mi:
a) náš život nie založený na kyslíku, ale na vode. Poznáme preda aj anaeróbne baktérie, ktoré nepotrebujú kyslík, ale napríklad dusík či dokonca síru.
poopravim, nie kyslik ani voda, ale uhlik je zakladom vsetkeho ziveho na tejto planete. Uhlik je totiz zakladom organickych molekul.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak to áno - ako stavebný materiál.
Ale ak nemáš vodu, môžeš mať aj tonu uhlíka a život v nami poznanej forme nevznikne. Druhá vec - pokiaľ uhlík je vo vesmíre bežný, voda ani tak nie.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

som toho nazoru ze tiez nieje mozno na 100% povedat ze uz nic ine okrem nas vo vesmire nieje.... nam znami, blizky vesmir je prazdny....ale to co je tie miliony svetelnych rokov daleko si mozme iba odhadovat a hadat sa.....ja si vsak myslim, ze keby raz na tuto zem pride ozaj nieco z vonku, nieco co by malo rozum a bolo by mocnejsie ako my tak by to sem necestovalo len tak ale za ucelom podmanit si novu planetu a vsetko co nanej je.....

vesmir ma odjakziva fascinoval.... a ludstvo ako take vie o nom tak maalo :?

a ked si predstavim aka mala bodka sme v celom vesmire, aka zanedbatelna cast a ako rychlo moze ludsky organizmus zahynut......tak som rad za kazdy dalsi den
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No dobre, ale názov témy je - Verite v zahadne bytosti zijuce na zemi?

Tak sa držme témy. Asi všetci tu sa zhodneme, že existuje určitá pravdepodobnosť - ktorá je i celkom veľká - že vo vesmíre nie sme sami.

Ale čo sa týka odpovede na hlavnú otázku témy: Nie, určite neverím.
Napísať odpoveď