Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotite?
fotil som to ja, len ze vsetko info + rady mi dal chlapec10 cez icq predtym, inak by som nenafotil asi nist.... a bolo to v brne v klube Fléda
Ja mam jeden problem, ze viac teoretizujem ako fotim, nejako sa neviem dokopat IST VON A FOTIT
.. co vas pohana dpc? 
ze mi pride mail alebo zazvoni telefon ze mam ist fotit
.... este keby tak z toho aj prachy boli 
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
treba len fotit, fotit a fotit, budovat meno a znamosti a potom pridu aj prachy. nic nejde hned naraz. ani mne zatialMaki napísal:ze mi pride mail alebo zazvoni telefon ze mam ist fotit.... este keby tak z toho aj prachy boli
Najprv by som budoval portfolio, a az tak to meno, nech si ma zapamataju v dobrom mene.
portfolio mozes budovat kolko chces pokial sa nedostanes na miesta a akcie ake od teba bude vyzadovat zamestnavatel uz predtym a teda nebudes mat predosle skusenosti.... ono to ide jedno s druhym
Tak teda zalezi od toho o akom foteni sa bavime...ja kecam o foteni kde ti treba portfolio ako seba prezentaciu....ty kecas myslim o tom co robi Hanzel, ci?
viac menej ano, ale tak celkovo - nejde len budovat portfolio pokial k tomu nemas moznosti...a k moznostiam sa dostanes vacsinou cez znamosti atd atd
a o akych moznostiach konkretne hovoris?
moznosti - dajme tomu ako ja vcera ta party - keby som tam chcel nabehnut len tak a fotit tak ma sekuritaci vezmu popod pazuchy a vyhodia na chodnik - nebyt toho ze som to fotil pre univerzitny portal + ze ades(hojko user) bol organizator a fotil som to aj pre neho teda... nedavno ked sa otvaral kampus v brne, keby ma tam neposlala sefredaktorka a nedala mi oficialnu pozvanku do ruky, tak sa tam fotit nedostanem... prevedme priklad na teba... situacia ze niekto tvrdi ze vie vyborne fotit reenactmenty ale v zivote ziadny nenafotil, lebo nemal prilezitost ist na nejaky a tak, alebo si zmyslis ze chces fotit svadby, ponuknes produkt a pritom si este ziadnu nefotil a fotky dopadnu nahovno, tvoje meno je posramotene a uz svadby fotit len tak rychlo nebudes... jasne ze mozes len tak chodit po meste, po krajinkach, po dovolenkach, mozes nakupovat vybavenie od vymyslu sveta a ucit sa fotit len tak, ale nikdy sa nenaucis fotit tak dobre ako priamo na mieste a este lepsie od niekoho kto s tym uz ma skusenosti... citat o tom ako fotit je fajn, ale pokial nejde vsetko podla modeloveho predpokladu a ty sa nevies vynajst, lebo o tom si necital a nemal si to ako zazit... preto je dobre si to najprv vsetko odskusat na necisto ked mas moznost, poriadne sa naucit fotit dany smer co chces fotit a potom si za svojim portfoliom ak dake spravis mozes stat a mozes svoje sluzby ponukat aj za peniaze... a prave o tychto moznostiach hovorim
-
chlapec10
Addict
Lub0$ napísal:Najprv by som budoval portfolio, a az tak to meno, nech si ma zapamataju v dobrom mene.
Maki napísal:portfolio mozes budovat kolko chces pokial sa nedostanes na miesta a akcie ake od teba bude vyzadovat zamestnavatel uz predtym a teda nebudes mat predosle skusenosti.... ono to ide jedno s druhym
A ty si myslis ze Hanzel nepotrebuje portfolio/referencieLub0$ napísal:Tak teda zalezi od toho o akom foteni sa bavime...ja kecam o foteni kde ti treba portfolio ako seba prezentaciu....ty kecas myslim o tom co robi Hanzel, ci?
Inac ono meno rastie umerne s portfoliom/referenciami, cim viac fotis, zamestnavatelia si ta pamataju, a z tychto foteni si budujes portfolio/referencie... A ak sa nevytlacis na absolutny top, kde tvoje meno bude pojem, tak stale budu referencie/portfolio potrebne aby si preukazal dostatocne zrucnosti
Ale je mi jasne ze aj Hanzel potrebuje referencie, ale ja sa na taku tvorbu nechystam, vobec ma to nelaka, je to sice niekedy asi trosku akcne ale ja mam rad fotografiu ako umenie, zober si napriklad Joey L. velmi super fotograf, snad moj oblubeny, velmi sa mi paci jeho tvorba. Ked si pozries jeho tvorbu, on sa nemusel nikde dostavat cez VIP pass, proste fotil kapelky v svojom okoli, ide o tvorbu ktora je o 180stupnov odlisna od tej Hanzelovej
studiova tvorba da sa povedat...ted aj studiova. Ta nema nic spolocne s reportaznou fotografiou a mainstremovym bulvarom.
Na tvorbu aku ma Joey L nepotrebujes moznosti aby ta niekto zavolal na party, ci koncert, staci poznat ludi v svojom okoli, a mat vela priatelov napriklad.
Na tvorbu aku ma Joey L nepotrebujes moznosti aby ta niekto zavolal na party, ci koncert, staci poznat ludi v svojom okoli, a mat vela priatelov napriklad.
-
chlapec10
Addict
meh... vidno ze zdaleka nepoznas moju pracu... ale tak hadat sa nebudem, ale v kratkosti ti poviem ze gro mojej prace uz davno neni nahananie hasicov/policajtov/celebrit
A ak si myslis ze ta niekto zavola len tak urobit promo fotky na hollywoodsky film alebo do celo-americkeho TV serialu, tak sa mylis, xlapec si to musel velmi tvrdo vybojovat...
Netreba si mylit sukromnu fotografiu kde foti nieco pre seba/sukromne pre znamych a komercnu fotografiu pre Holywoodske studio. Lebo je rozdiel ked si fotim nieco vo volnom case pre seba a nieco za co mi ma niekto zaplatit A HLAVNE KED TO CLOVEKA ZIVY
a teraz si to trocha presvihol, zhodou okolnosti Lawrencowu tvorbu poznam.Na tvorbu aku ma Joey L nepotrebujes moznosti aby ta niekto zavolal na party, ci koncert, staci poznat ludi v svojom okoli, a mat vela priatelov napriklad.
A ak si myslis ze ta niekto zavola len tak urobit promo fotky na hollywoodsky film alebo do celo-americkeho TV serialu, tak sa mylis, xlapec si to musel velmi tvrdo vybojovat...
Netreba si mylit sukromnu fotografiu kde foti nieco pre seba/sukromne pre znamych a komercnu fotografiu pre Holywoodske studio. Lebo je rozdiel ked si fotim nieco vo volnom case pre seba a nieco za co mi ma niekto zaplatit A HLAVNE KED TO CLOVEKA ZIVY
Mne je jasne ze sa tam musel prebojovat, ved ma 20 rokov a patri medzi spicku...
Ale nemusel sa tam prebojovavat cez pass na stadion ci do klubu, ale budovanim silneho portfolia. U neho hra rolu to portfolio, bez portfolio si ho ziadna agentura neda do zoznamu, to som chcel povedat.
A myslim si ze viem v com spociva tvoja praca, ale nepovazujem ten typ fotografie za umenie, nieje to umelecke odvetie, to musis suhlasit.
Fotka Lawrencova a fotka tvoja su 2 uplne ine veci...kdezto jeho fotka ma velku umelecku hodnotu, doslova malovanie svetlom a podobne, a tvoja fotka ma hodnotu dajme tomu taku, ze si vystihol spravny moment v spravnu chvilu, a musel si super zvladnut technicku stranku fotky, no nie umelecku, Nedavno si sem daval fotku nejakeho koncertu, osobne si myslim, ze taku fotku tam spravilo dalsich zopar fotografov, nieje to tak? Tymto ta neurazam ani nepodcenujem, iba vyjadrujem svoj nazor a poukazujem na rozdieli medzi fotografiou a fotografiou, snad ma chapes.
Ale nemusel sa tam prebojovavat cez pass na stadion ci do klubu, ale budovanim silneho portfolia. U neho hra rolu to portfolio, bez portfolio si ho ziadna agentura neda do zoznamu, to som chcel povedat.
A myslim si ze viem v com spociva tvoja praca, ale nepovazujem ten typ fotografie za umenie, nieje to umelecke odvetie, to musis suhlasit.
Fotka Lawrencova a fotka tvoja su 2 uplne ine veci...kdezto jeho fotka ma velku umelecku hodnotu, doslova malovanie svetlom a podobne, a tvoja fotka ma hodnotu dajme tomu taku, ze si vystihol spravny moment v spravnu chvilu, a musel si super zvladnut technicku stranku fotky, no nie umelecku, Nedavno si sem daval fotku nejakeho koncertu, osobne si myslim, ze taku fotku tam spravilo dalsich zopar fotografov, nieje to tak? Tymto ta neurazam ani nepodcenujem, iba vyjadrujem svoj nazor a poukazujem na rozdieli medzi fotografiou a fotografiou, snad ma chapes.
-
chlapec10
Addict
o umeleckosti sa nehadam..... neni to moj smer ani zamer, a poziadavky na moj material su kladene inac.Lub0$ napísal:Mne je jasne ze sa tam musel prebojovat, ved ma 20 rokov a patri medzi spicku...
Myslis tu fotku kde je vidno cely stage(je to David Guetta)? ak tu, tak si slapol presne mimo, ako jediny som sa polhodinu trktal opacnym smerom polhodinu do parkovacieho domu co bol dalej, vyliezol na strechu a tam steloval techniku. Takze takuto fotku som mal IBA ja
Porovnavas ale uplne ine svety, poprve u neho ak si vsimnes, hra velku rolu PP(porovnaj http://www.joeyl.com/blog/the-jonas-brothers/ ako vyzera scena, a ako konecna fotka), co nemusi priamo jeho vysledok ale vysledok grafikov. Ja osobne robim PP len minimalne lebo klienti si fotky upravuju podla svojich potrieb a maju na to svojich grafikov a takisto nerobim shootingy tohto typu
a ked ho spominas, pozri co fotil: http://www.joeyl.com/blog/life-in-bushwick/
priznam sa ti v tomto nevidim absolutne ZIADEN rozdiel medzi mojou pracou
No vedla, nieje to praca grafikov, vsetky fotky si totizto JoeyL upravuje sam, co mu pridava dalsie plus.
No ja neporovnavam len tak, ale zacala tu debata o tie klubove fotky, MAki pisal, ze sa treba vediet pretlacat na rozne akcie, a v tom ma pravdu, ale on to povedal tak vseobecne, no pri tom to plati iba na ten 'vas' styl fotografie.
No ja neporovnavam len tak, ale zacala tu debata o tie klubove fotky, MAki pisal, ze sa treba vediet pretlacat na rozne akcie, a v tom ma pravdu, ale on to povedal tak vseobecne, no pri tom to plati iba na ten 'vas' styl fotografie.
-
chlapec10
Addict
budis, tak si ich robi sam, tak je teda aj super grafik. To uz ale neni fotografovanie...
A osobne si myslim v tejto branzi sa clovek pretlacat musi ak chce byt uspesny, ci uz tak alebo hen-tak, taketo joby neprichadzaju same, a verim ze aj joey na zaciatku posielal xy agenturam fotky a pokusal sa pretlacit na xy fotenia
A osobne si myslim v tejto branzi sa clovek pretlacat musi ak chce byt uspesny, ci uz tak alebo hen-tak, taketo joby neprichadzaju same, a verim ze aj joey na zaciatku posielal xy agenturam fotky a pokusal sa pretlacit na xy fotenia
-
hojko
Site Admin
triple: Podla mna si to prestrelil s vyhladzovani pri nose, na oboci medzi ocami a taktiez aj pri pravej jamke ust (prava strana fotky).
-
triple
Guru wannabe
ale je to už lepšie ako pred tým nie? hojko