Fotografia - novinky, technika, diskusia
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotite?
vyzera ako vojnovy invalid, kde ma ruku?
Je mi jasne ze jednou rukou drzala mur nech nespadne ale... fotoaparat to tak nevidi, spravil z nej kripla s polovicatou rukou 
Na BW mi tam chyba vacsi kontrast a tiez presvetlenie tvare, aby sa zretelnejsie odlisila od nasej neprisposobivej mensine (ktoru ani vo francuzku nechcu).. No a v neposlednom rade - oddelit objekt pomocou DOF od pozadia by sa zislo nech sa nestraca v texture muru
Ak to nebolo mozne, kvoli relativne blizkemu pozadiu, tak postavit foteny objekt/modelku dalej od steny.
Na BW mi tam chyba vacsi kontrast a tiez presvetlenie tvare, aby sa zretelnejsie odlisila od nasej neprisposobivej mensine (ktoru ani vo francuzku nechcu).. No a v neposlednom rade - oddelit objekt pomocou DOF od pozadia by sa zislo nech sa nestraca v texture muru
Jeremy: okrem tej ufiknutej ruky, podla mna nechavas moc vela miesta nad hlavou a ten blur na tvari strasne krici.
Mne dnes polarizak pravdepodobne zachranil objektiv, ked mi cely fotak padol asi z 1m vysky, rovno na beton. Polarizak sa uz sice netoci, ale fotak aj objektiv prezil
Mne dnes polarizak pravdepodobne zachranil objektiv, ked mi cely fotak padol asi z 1m vysky, rovno na beton. Polarizak sa uz sice netoci, ale fotak aj objektiv prezil
toymachine.... to je este celkom vpohode...jednemu znamemu padol fotak takto rovno na hranu obrubnika - nastastie polarizak nasadeny, ale normalne v nom vyse polcenti preliacina, sklo prasknute... objektiv a telo prezili bez problemov, akurat ze ten polarizak bol B+W nejaka specialna edicia co bola na objednavku robena u Carl Zeiss... 5500kc ked bol novy... takze aj tak poriadne zabolelo financne
No poslat do nebicka Carl Zeiss filter za 200eur je lepsie ako tam poslat dajme tomu 70-200mm f2.8 za 1700eur, nie? 
//autoeditácia príspevku (07 Okt 2010, 22:49)
Tak nieco z dnesneho dna:
-
Jeremy
Medium Professional
Diki moc chalani za rady. Velmi si to cenim.
Pridam este dalsie dve a prosim tiez mi ich skritizujte tak.
Pridam este dalsie dve a prosim tiez mi ich skritizujte tak.
prva - ked mi nieco vo fotke zavadzia tak sa o krok posuniem alebo to znicim.... tebe tam ta burina nevadi? okrem toho neviem ako robis postproces, ale vobec sa mi nepaci - vsetko ja dake rozmazane, nezive, neprirodzene... ak je to zamer, tak ok ale inak...
druha: mozno osuchany motiv, ale stale pekny - trosku sa mi nepaci to ze hlava sa straca v tme a spodok plasta je naproti tomu presvetleny... ked tak nech to je jednotne, zmenit uhol nech je v protisvetle
druha: mozno osuchany motiv, ale stale pekny - trosku sa mi nepaci to ze hlava sa straca v tme a spodok plasta je naproti tomu presvetleny... ked tak nech to je jednotne, zmenit uhol nech je v protisvetle
-
hojko
Site Admin
triple: Urcite je to lepsie, ale keby si sa menej s tym hral a nesnazil to az prilis vyhladit, tak to je podla mna este lepsie 
Jeremy: Njn, ta ruka
Lub0$: Prva foto sa mi velmi paci, druha tiez moze byt. Ale ked sa pozriem na tretiu fotku, tak ma az zmrazi a nie z kompozicie ani nicoho ineho, ale z chlpatych ruk, ktore ma doslova irituju..., no aj to farebne podanie by mohlo byt lepsie, nieco ako na druhej fotke.
Jeremy: Njn, ta ruka
Lub0$: Prva foto sa mi velmi paci, druha tiez moze byt. Ale ked sa pozriem na tretiu fotku, tak ma az zmrazi a nie z kompozicie ani nicoho ineho, ale z chlpatych ruk, ktore ma doslova irituju..., no aj to farebne podanie by mohlo byt lepsie, nieco ako na druhej fotke.
-
chlapec10
Addict
presne tak, preto mam na sklach toto:Lub0$ napísal:No poslat do nebicka Carl Zeiss filter za 200eur je lepsie ako tam poslat dajme tomu 70-200mm f2.8 za 1700eur, nie?
Klo_b_asa - prva je perfektna, u druhej mi vadi neostrost macata (chcelo by to vacsiu DOF, nech je ostra ako ruka tak aspon oci macky) a u tretej - zrejme po PP posobi ten strom ako keby mal svatoziaru. Tiez jedno z pravidiel krajinkarskej fotografie - malo by byt ostre vsetko co je v zabere 
//chlapec - ak by bola ostra aj ruka aj macka, tak by sa ten doraz stratil?
Ja len ze neostre oci vyzeraju zvlastne
//chlapec - ak by bola ostra aj ruka aj macka, tak by sa ten doraz stratil?
-
chlapec10
Addict
ja zase musim povedat, ze sa mi to paci tak ako to odfotil on, lebo tym dava doraz na "spojenie" cloveka a macky, nie na macku samotnu
@klobasa: Mala drobnost, ale skus pouzivat rovnaky font ked si podpisujes fotku, nakolko ked takto nahras 3 rozne fotky a na kazdom iny font, vyzera to trocha zle
@klobasa: Mala drobnost, ale skus pouzivat rovnaky font ked si podpisujes fotku, nakolko ked takto nahras 3 rozne fotky a na kazdom iny font, vyzera to trocha zle
Ďakujem za rady 
K tej fotke s mačkou som zámerne nechcel zaostriť na mačku ale na ten dotyk.
A k tomu fontu na fotografiách: robil som ich v rozdielnych časoch a nikdy som si nezapamatal aky som použil.
A teda prikladám ďalšiu sériu fotografií:
K tej fotke s mačkou som zámerne nechcel zaostriť na mačku ale na ten dotyk.
A k tomu fontu na fotografiách: robil som ich v rozdielnych časoch a nikdy som si nezapamatal aky som použil.
A teda prikladám ďalšiu sériu fotografií:
-
klm16
Medium Professional
kto sa chystá do BA na http://www.ephoto.sk/fotoslovakia-2010/
-
chlapec10
Addict
Podla vsetkeho asi ja
-
klm16
Medium Professional
chcel by som tam ist, ak najdem ubytovanie v BA na jednu noc
mozno dame nejake stretko
mozno dame nejake stretko
-
chlapec10
Addict
ja tam idem len na skok, vyskusat jedno telo, jedno sklo + telo a potriast si rukami s par ludmi co to organizuju. a to ani neviem ci to stiham, nj
-
jamesiq
Medium Star
Fuu tam by som aj isiel kuknut ale jak sa poznam asi sa tam nedostanem (: