Internetový Podvod - ako ďalej postupovať?
Internetový Podvod - ako ďalej postupovať?
Ahojte, kamarát sa stal útokom internetového podvodu, objednal si mob. telefón, hodnota 170 eúr.
Bolo to klasicky na dobierku. Dám sem aj kompletnú adresu aby nemohol odrbávať ďalších ľudí.
Adrian Ruso
Ivana Krasku 1120/7
05001 Revúca
poprípade keď ho niekto pozná alebo o ňom niečo vie tak ho poprosím aby ma kontaktoval tuna na fóre.
Moje otázky sú hlavne či je neaká šanca vidieť tie peniaze naspäť, mal by ísť na políciu?
ďakujem každému za návrhy a komentáre.
samozrejme k+ istá
prípadne ma odkážte na neakú inú zaujímavú tému, len prosím nelockujte to tu, aby to videli aj iný uživatelia...
Bolo to klasicky na dobierku. Dám sem aj kompletnú adresu aby nemohol odrbávať ďalších ľudí.
Adrian Ruso
Ivana Krasku 1120/7
05001 Revúca
poprípade keď ho niekto pozná alebo o ňom niečo vie tak ho poprosím aby ma kontaktoval tuna na fóre.
Moje otázky sú hlavne či je neaká šanca vidieť tie peniaze naspäť, mal by ísť na políciu?
ďakujem každému za návrhy a komentáre.
samozrejme k+ istá
prípadne ma odkážte na neakú inú zaujímavú tému, len prosím nelockujte to tu, aby to videli aj iný uživatelia...
Re: Internetový Podvod - ako ďalej postupovať?
Málo informácií dávaš. Popíš to presne, lebo takto nevidno, o čo ide. Dostal ten mobil, alebo nie ? Čo dostal ? A na políciu to treba celkom isto podať.
-
aughostino
Medium Professional
Aky je vlastne problem? na miesto telefonu dostal nieco ine?
islo to cez postu? kuriera?
dobre by bolo zistit ci je na danu osobu viac "staznosti" a dat sa so stazovatelmi dokopy. policia sa s tym ASI nebude zaoberat ked je to iba 170e. bude to povazovane pravdepodobne ako priestupok.
islo to cez postu? kuriera?
dobre by bolo zistit ci je na danu osobu viac "staznosti" a dat sa so stazovatelmi dokopy. policia sa s tym ASI nebude zaoberat ked je to iba 170e. bude to povazovane pravdepodobne ako priestupok.
jasné na to som zabudol, prišlo mu asi 10 cedečiek (polámaných) cedečiek.
išlo to cez slovenskú poštu na klasickú dobierku
išlo to cez slovenskú poštu na klasickú dobierku
Takže páchatel je zdokumentovatelne známy. A celkom isto to treba oznámiť, lebo je určite viacero podvedených, takže sa to pozbiera na trestný čin podvodu. A pomože to aj ostatným okradeným.
ide nám hlavne o to aby sa ostatný ľudia dozvedeli otom že spomínaný Adrian Ruso je ZLODEJ!
Na políciu určite pôjde...
//keď sa to uzná ako trestný čin tak je povinný uhradiť škodu?
Na políciu určite pôjde...
//keď sa to uzná ako trestný čin tak je povinný uhradiť škodu?
spytam sa ta takto.., myslis ze niekedy zlodel vratil to co ukradol ??? ....je to zabite pretoze maximalne co mozes urobit je ist ho nahlasit
je to napi*u ale co uz Welcome to SLOVAKIA !!!!
nie ale myslím, že keď to uznajú ako trestný čin tak aspoň zaplatí pokutu prípadne keď sa nás zozbiera viac tak možno pôjde aj sedieť, či nie?
-
Janio
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Neviem kedy sa to stalo, a či to je vôbec možné, ale počul som že sa to dá nejak zrušiť že mu tie peniaze neprídu (ale neviem trebalo by overiť)
A ak bude viac oklamaných ľudí, a bude to riešiť polícia tak bude musieť to vrátiť a to či bude sedieť, alebo z toho vyviazne záleži od toho koľko je oklamaných ľudí a koľko tak nakradol... ale to pochybujem maximálne sa to bude riešiť ako priestupok
A ak bude viac oklamaných ľudí, a bude to riešiť polícia tak bude musieť to vrátiť a to či bude sedieť, alebo z toho vyviazne záleži od toho koľko je oklamaných ľudí a koľko tak nakradol... ale to pochybujem maximálne sa to bude riešiť ako priestupok
bolo to prebraté dnes
Dobrý deň, poradíte mi ako postupovať keď som sa stala obeťou interanetového podvodu? Cez stránku : BAZOS.SK som sa spojila s osobou ponúkajúcou mobilný talefón za 50€. Podvodník mal e-mailovú adresu: [email protected]. Keď som prevzala dobierku, ktorú som zaplatila tak som balík otvorila a v ňom boli STARÉ KNIHY!!! Na bylíku nebola napísaná jeho adresa len P.O. BOX a iné meno-Filip Dubeň! Poradí mi niekto ako sa dostať späť k peniazom?
-
Peter_Retep
VIP
asi nijako..po box si moze zriadit kazdy aj na vymyslene meno.....nahlasit na policiu, budu to riesit ako priestupok ale peniaze zrejme uz neuvidis
Objednala som si od spolocnosti Detunning prostrednictvom internet.obchodu naraznik pre moje auto,kt.bolo burne v cudzej krajine a nebolo pojazdne.
Spolocnost mala naraznik zaslat do krajiny na co mala 30 dni...Samozrejme aby sa naraznik objednal, bolo treba uhradit sumu 719euro. Sumu som
uhradila, vlozenim penazi na ucet spolocnosti na Slovensku, kam sa prisla letecky. Naraznik mal byt zaslany na adresu servisu, do krajiny kde bolo auto
odstavene..Toto vsetko sa odohralo v decembri. Dnes je polovica aprila a spolocnost mi nebola schopna poslat naraznik, auto je stale v cudzej krajine-
nepojazdne. Poziadala som spolocnost D.E.T. tuning s.r.o. (2923830212), D.E.T.Tuning s.r.o, 901 01 Malacky, Martina Benku 36, prevádzka:Cesta Mládeže
18, IČO: 45322902, DIČ: 2022944847, IČ DPH: SK2022944847 o navratenie penazi. 5.4 mi VRAJ PREVODOM Z Tatrabanky do mojej banky vo VUB previedli
sumu 719euro. Dnes je 16.4 a suma nikdy neprisla na moj ucet, potvrdenie ktore mi poslali mailom s nazvom Detailné zobrazenie pohybu je sice doklad,
ale ako ma nformovali v Tatrabanke, ak v case realizovania prevodu nemali dostatocne penazne prostriedky na ucte, prevod neprebehol a po 5dnoch sa
musi znovu zrealizovat inak sa poziadavka dostava do recyclacie-avsak tento doklad uz existuje. Takze firma DETUNNING vyuzila doklad a zaslala mi ho
ako potvrdenie o prevode, kt.ale neexistuje...- SAMOZREJME OBOZNAMENA JE O TOM LEN ODOSIELATEL(nezrealizovany prevod)....viete mi niekto poradit
kam sa obratit? VUB banka tvrdi nic neprislo na moj ucet,ani nie je na ceste alebo niekde stratene. TATRABANKA tvrdi, reklamovat vo VUB ale zaziadat o
vypis o prevode od spolocnosyi DETTUNNING, kt.vsak uz so mnou nekomunikuje-ved preco aj, 719euro uz je vo vacku.
Spolocnost mala naraznik zaslat do krajiny na co mala 30 dni...Samozrejme aby sa naraznik objednal, bolo treba uhradit sumu 719euro. Sumu som
uhradila, vlozenim penazi na ucet spolocnosti na Slovensku, kam sa prisla letecky. Naraznik mal byt zaslany na adresu servisu, do krajiny kde bolo auto
odstavene..Toto vsetko sa odohralo v decembri. Dnes je polovica aprila a spolocnost mi nebola schopna poslat naraznik, auto je stale v cudzej krajine-
nepojazdne. Poziadala som spolocnost D.E.T. tuning s.r.o. (2923830212), D.E.T.Tuning s.r.o, 901 01 Malacky, Martina Benku 36, prevádzka:Cesta Mládeže
18, IČO: 45322902, DIČ: 2022944847, IČ DPH: SK2022944847 o navratenie penazi. 5.4 mi VRAJ PREVODOM Z Tatrabanky do mojej banky vo VUB previedli
sumu 719euro. Dnes je 16.4 a suma nikdy neprisla na moj ucet, potvrdenie ktore mi poslali mailom s nazvom Detailné zobrazenie pohybu je sice doklad,
ale ako ma nformovali v Tatrabanke, ak v case realizovania prevodu nemali dostatocne penazne prostriedky na ucte, prevod neprebehol a po 5dnoch sa
musi znovu zrealizovat inak sa poziadavka dostava do recyclacie-avsak tento doklad uz existuje. Takze firma DETUNNING vyuzila doklad a zaslala mi ho
ako potvrdenie o prevode, kt.ale neexistuje...- SAMOZREJME OBOZNAMENA JE O TOM LEN ODOSIELATEL(nezrealizovany prevod)....viete mi niekto poradit
kam sa obratit? VUB banka tvrdi nic neprislo na moj ucet,ani nie je na ceste alebo niekde stratene. TATRABANKA tvrdi, reklamovat vo VUB ale zaziadat o
vypis o prevode od spolocnosyi DETTUNNING, kt.vsak uz so mnou nekomunikuje-ved preco aj, 719euro uz je vo vacku.
Obratit sa na policiu, podat trestne oznamenie za podvod, toto uz je skoda vyssie ako mala, takze sa jedna o trestny cin, povedat im to co nam, predvolaju ich na vysluch, vtedy sa zvyknu peniaze zazracne objavit. Ich uz o nicom neinformovat, nesnazit sa o ziadny zmier, ale pockat co spravia ked im pride predvolanie na policiu.
dnes uz maju aj na postach kamery....Peter_Retep napísal:asi nijako..po box si moze zriadit kazdy aj na vymyslene meno.....nahlasit na policiu, budu to riesit ako priestupok ale peniaze zrejme uz neuvidis
strapaty: Mal by si menej pozerat CSI. Takto kamerove systemy nefunguju. Jednak je ten zaznam s najvacsou pravdepodobnostou uz zmazany (vyplyva to zo zakona) a keby aj nebol, policia sa k nemu aj tak nedostane k rieseniu priestupku.
1. otazka je ci by islo o prietupok....
2. stav policie a jej pravomoci a pravneho systemu u nas je druha vec...
3. 4 kamery na 300GB disk vyse roku zaznamu
4. urcite by som to nahlasil .... aj ked sa mozno stym nic neviriesi....
5. toho tr*ka si si mohol odpustit
2. stav policie a jej pravomoci a pravneho systemu u nas je druha vec...
3. 4 kamery na 300GB disk vyse roku zaznamu
4. urcite by som to nahlasil .... aj ked sa mozno stym nic neviriesi....
5. toho tr*ka si si mohol odpustit
1) Pokial je skoda mensia, ako 266 eur, tak sa jedna o priestupok.
3) Uchovanavie zaznamov z priemyselnych kamier upravuje zakon. Je tam letoha, do ktorej musi byt tento zaznam zlikvidovany, tusim je to 21 dni (kazdopadne nie viac ako mesiac). Tak isto tento zaznam podlieha istym zakonom a nesmie sa poskytovat tretim osobam, cize ziskat ho znamena urcitu proceduru (aj pre policiu). To nie je tak, ze prides na postu a pozres si to.
Nehovoriac o tom, ze aj keby taky zaznam bol, tak co potom? Daju to do televizie, ze kto ho spoznal, nech to nahlasi? To asi tazko.
5)Ja som ta trtkom nikde nenazval, takze si nemam co odpustat
3) Uchovanavie zaznamov z priemyselnych kamier upravuje zakon. Je tam letoha, do ktorej musi byt tento zaznam zlikvidovany, tusim je to 21 dni (kazdopadne nie viac ako mesiac). Tak isto tento zaznam podlieha istym zakonom a nesmie sa poskytovat tretim osobam, cize ziskat ho znamena urcitu proceduru (aj pre policiu). To nie je tak, ze prides na postu a pozres si to.
Nehovoriac o tom, ze aj keby taky zaznam bol, tak co potom? Daju to do televizie, ze kto ho spoznal, nech to nahlasi? To asi tazko.
5)Ja som ta trtkom nikde nenazval, takze si nemam co odpustat
-
Point
Professional
- Kontaktovať používateľa:
frikso..to mas prosim ta odkial, ze ak sa jedna o priestupok tak sa policia nedostane ku kamerovemu zaznamu?