prepojenie dvoch pc cez wifi a prepojenie internetu
prepojenie dvoch pc cez wifi a prepojenie internetu
Mam taky problem, sme na internate a mame tu 2 zasuvky, ale sme traja. do zasuvky sa da vsak pripojit iba pc ktoreho sme spravcovi nadyktovali svoju MAC adresu. ale chceme urobit aby cez jeden z tych dvoch pc ktory je na sieti, vytvorili si vlastnu wifi siet a ostatne by sa na mna pripojili. Slo by to ???, pozeral som aj ine clanky ktore sa venovali prepojeniu pc. avsak sa mi to nepodarilo. mozno bol problem zapisania tej IP adresy . aby mi siel internet dostal som aj vlastnu IP....
-
eloscilatore
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
Re: prepojenie dvoch pc cez wifi a prepojenie internetu
ak to chceš spraviť jednoducho tak dosť závisí aký máš OS, XP je vhodné, vista a 7 v tom majú taký bordel že tam pokiaľ nie si programátor microsoftu, tak tam nenastavíš nič... pripojíš sa káblom a vytvoríš zároveň wifi sieť, takéto spojenia fungujú väčšinou tak, že sa pohrabeš v network connections, properties na ikone pripojenia k netu a tam dáš zdieľať internetové pripojenie... je však dosť možné že je pripojenie povolené iba pre tvoju MAC adresu takže nikde inde ako na tvojom kompe to nepôjde... to je moja skúsenosť
Re: prepojenie dvoch pc cez wifi a prepojenie internetu
no a keby si cez book vytvoril wifi siet, oni sa k tebe pripoja a potom uz len premostis siet s internetom a tu tebou vytvorenu...jedina nevyhoda je to ze im pojde net iba vtedy ked budes mat zapnute wifi
alebo dalsia moznost kupit AP-cko a nadiktovat spravcovi mac adresu toho apcka
alebo dalsia moznost kupit AP-cko a nadiktovat spravcovi mac adresu toho apcka