bootovanie a reinstall systemu

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
lenka22
Novice
Novice

bootovanie a reinstall systemu

Príspevok od používateľa lenka22 »

Hi, prosila by som o radu. Idem preinstalovat windows xp na notebooku (problem je ze pri spusteni windowsu ma hodi na vyber safe mode a spustit windows normalne, no akukolvek moznost zvolim stale ma vrati do tej ponuky), no pri nastaveni first boot neviem co mam vybrat -je tam vela moznosti a ja neviem ktora z toho je CD-ROM.
1. IDE CD: Optiarc DVD RW AD-7540A
2. USB CDROM
3. SATA HDD: WDC WD1600BEVS-07RST0-(S1)
4.USB FDC
5. USB KEY
6. USB HDD
7. PCI BEV: Realtek Boot Agent

Ak by mi niekto vedel poradit vopred dakujem. Chcem sa este opytat ak je Windows na disku C a dolezite data na disku D, chcela by som vediet ako ich zachranit alebo ako dat formatovat pri reinstale systemu. Co by sa stalo keby som tie particie nezmazala a nevytvorila nove.
Dakujem :)
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: bootovanie a reinstall systemu

Príspevok od používateľa Grim »

...z charakteru tvojich otázok usudzujem, že by si preinštalovanie systému mala zveriť do rúk niekoho, kto sa v tom vyzná...

1. IDE CD: Optiarc DVD RW AD-7540A

2. Dáta na disku C sa dajú zachrániť tak, že si ten HDD dáš do iného PC a skopíruješ ich na iný disk, alebo použiješ live CD Linuxu a dáta si skopíruješ na externý disk (tu som si neni istý či sa to dá, ale teoreticky by to ísť malo). Dáta na disku D by mali ostať nedotknuté, ak budeš inštalovať na partíciu C.

3. Keby si partície nezmazala, tak logicky by ostali partície C a D.
lenka22
Novice
Novice

Dakujem za radu. Skusim to, potom dam vediet :) no ked som preinstalova win na pc, tak ked som dala windows na C po reinstale som sa nemohla dostat na D pretoze odomna pytalo aby som D naformatovala. Ako sa mam tomu vyhnut?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...aj mne sa to raz stalo...neviem ako tomu zabrániš, ale pre istotu by so si to zálohoval na iný disk, ktorý by počas inštalácie nebol pripojený...
lenka22
Novice
Novice

Ok. Skusim. Dakujem pekne :D

//autoeditácia príspevku (09 Okt 2010, 11:56)
Po nabootovani nemozem vytvorit ani zmazat particie dokonca tam ziadne particie niesu nefunguje tlacidlo c ani d a po stlaceni enter vyhodi text: A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. The problem seems to be caused by the following file: setupdd.sys

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA.. odtial sa nemozem pohnut dalej len natvrdo vypnut nb.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Nechápem, máš HDD rozdelený na 2 ? (C a D) A chceš zmazať len C aby sa s D nič nestalo ? alebo... chceš tie 2 particie spojiť do jednej a tak nainštalovať windows ?

Ak tie particie nezmážeš a len jednú z nich preinštaluješ tak nič sa nestale, len ak máš na obydvoch win tak druhý ti zmizne, a budeš musieť ho aktivovať...

Najlepšia možnosť je zalohovať dáta, zmazať obydve particie a potom si už podľa potreby vytoriť ako potrebuješ... Ak máš inštalačné Cdčko Visty tak to sprav v tom je to ľahšie pre začiatočníkov...
Mimochodom to ti napíše iba ak dáš enter, alebo ak chceš zmazať particiu ?
lenka22
Novice
Novice

mam na HDD rozdelene na C a D no so systemom uz nespravim nic.. vobec sa mi neda nastartovat a potrebujem zachovat data z D.. a ten text sa mi vypise ked stlacim enter aj delete na c nereaguje ... no ja particie nemozem ani mazat ani vytvarat hoci tam ziadne nie su
Blindman
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Blindman »

lenka22 napísal:mam na HDD rozdelene na C a D no so systemom uz nespravim nic.. vobec sa mi neda nastartovat a potrebujem zachovat data z D.. a ten text sa mi vypise ked stlacim enter aj delete na c nereaguje ... no ja particie nemozem ani mazat ani vytvarat hoci tam ziadne nie su
použi live cd nejakej distribúcie linuxu napr Ubuntu a tam si dáta zozálohuj
Napísať odpoveď