Nadprirodzene javy
Re: Nadprirodzene javy
aj Copperfield vedel toho vela urobit, co nikto nedokaze... 
To ako na seba lepili tie veci my prišlo divné lebo ani sa nato nijak nesústredili len tak to na seba pokladali ako keby boli pokrytý lepidlom
ale ty ostatný boli fakt hustý nemožem povedať že to neni fake ale podla mňa to je možné aj ja chcem biť taký dobrý 
-
Adulko1
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
A teda Hughito, cim je to sposobene, ze im to na tele drzi? Teda pokial sa bavime len o tomto jednom jave .. A co tie ostatne co som sem postol?
Jednoducho sú to magnetickí ľudia a nejakým štýlom tieto kovové predmety na nich držia. Určite je to vysvetliteľné aj z vedeckého hľadiska, ale v hlave to nemám a hľadať sa mi to nechce.
Ďalšie zaujímavosti.
Ďalšie zaujímavosti.
Osobne som sa so žiadnym nadprirodzeným javom , bytosťou nestretol , iba raz , asi pred 3 rokmi zomrela jedna blízka môjho dedka a babky . V tú noc , keď spali , asi okolo dvanástej začuli , ako keby niekto chodil okolo ich postele , proste kroky . Dedko si myslel , že to bol zlodej , tak sa šiel porozhliadnuť po dome , nikto nič , iba skriňa bola otvorená a z nej pár veci vyhadzaných . Tri dni pred smrťou si nebohá paní od babky požičala 250 sk . Prišla sa rozlúčiť .
co je zaujimave, ze preco sa taketo pribehy vzdy stavaju len dochodcom ? aj od mojej babky som pocul milion takych pribehov...pribehov z dediny...a ona zase od svojej babky...mi to tak pripada, ako keby v urcitych oblastiach slovenska to patrilo k miestnemu folkloru, si porozpravat takyto strasidelny pribeh...
nepoznam cloveka v mojom veku, ktory by nieco take zazil a rozpraval...na nete sa obcas taky najde, ale viete na nete ludia popisu vselico pod anonymnymi nickmi...
nepoznam cloveka v mojom veku, ktory by nieco take zazil a rozpraval...na nete sa obcas taky najde, ale viete na nete ludia popisu vselico pod anonymnymi nickmi...
Niečo na tom bude, mne to skôr príde tak, ako keby sa takéto niečo doslova "muselo" stať, ľudia si to doslova privolávajú.
Musia padnúť hodiny, otvoriť sa akési dvere, treba počuť kroky...
Musia padnúť hodiny, otvoriť sa akési dvere, treba počuť kroky...
Môj dedko vlastní firmu s autami , on nemá čas myslieť na to koľko má rokov , a nie či tomu verí alebo nie . On takýmto veciam neverí absolútne , on verí sám sebe a má dosť iných starostí , takže on by si to neprivolával . Proste to prišlo ... Bude na tom niečo , nad tými rozlúčkami s mrtvými . Uvidíme sami 
ked sa mi nieco stane, pridem vas potom teda strasit
minuskari 
-
Adulko1
Light Professional
K tym magnetickym ludom len tolko - nie je to normalne, ale ani nadstandartne .. Je to proste nadprirodzeny ja ...
K tym zosnulym ... Tiez som mal podobny zazitok, ktory mal kazdy blizky tej zosnulej osoby v rodine, ale kazdy ho zazil inak ... Takze bude na tom nieco. Podla mna to nie je iba vsugerovanie alebo niec podobne ...
K tym zosnulym ... Tiez som mal podobny zazitok, ktory mal kazdy blizky tej zosnulej osoby v rodine, ale kazdy ho zazil inak ... Takze bude na tom nieco. Podla mna to nie je iba vsugerovanie alebo niec podobne ...
A povedzte mi, prečo väčšina takéto zážitky nemá, resp. aj tým, čo sa to "stalo", sa to stalo len pri niektorom zomretom.
Mne sa také nič nestalo a ani nestane.
Adulko: Naštuduj si definíciu nadprirodzeného javu. Zjavne si tento pojem zamieňaš s tým, že je niečo menej bežné.
nadprirodzený príd. presahujúci hranice rozumového poznania a zmyslového vnímania: n-é bytosti, sily;
nadprirodzený ktorý sa vymyká rozumovému a zmyslovému poznaniu
Máš pocit, že držanie kovových predmetov na tele sa tohto dotýka ? Už som tu písal, že sa to dá niečim vysvetliť, snáď už každý o tom čítal. Je to ako s tými ľuďmi, ktorí jedia kov, sklo a pod. pochutiny. Majú dvakrát viac hrubý žalúdok a extrémne silné žalúdočné kyseliny.
Mne sa také nič nestalo a ani nestane.
Adulko: Naštuduj si definíciu nadprirodzeného javu. Zjavne si tento pojem zamieňaš s tým, že je niečo menej bežné.
nadprirodzený príd. presahujúci hranice rozumového poznania a zmyslového vnímania: n-é bytosti, sily;
nadprirodzený ktorý sa vymyká rozumovému a zmyslovému poznaniu
Máš pocit, že držanie kovových predmetov na tele sa tohto dotýka ? Už som tu písal, že sa to dá niečim vysvetliť, snáď už každý o tom čítal. Je to ako s tými ľuďmi, ktorí jedia kov, sklo a pod. pochutiny. Majú dvakrát viac hrubý žalúdok a extrémne silné žalúdočné kyseliny.
-
Adulko1
Light Professional
hughito: ja si to nepotrebujem nastudovat tak ako ty ... Inak by som sem nepisal. Rozhodne nenajdes len tak bezne na ulici cloveka co je "polepeny" lyzicami a roznymi kovovymi zalezitostami na tele ... Pochybujem, ze by som ich bezne videl v meste, resp. na ulici. Takze ... Radsej by si namiesto skepticizmu mohol prispievat aj svojimi zazitkami a nie len oponovat. Neznamena to predsa, ze ked niekto nieco zazil a videl to na vastne oci , nemusi to byt hned loz a vymysel. Ja ti tiez netvrdim, ze nevies jazdit na aute alebo ze nevies citat, len na zaklade toho, ze som to na vlastne oci nevidel ... Chcem ti len poukazat, ze nie vsetky veci, ktore si ty nevidel, sa nemuseli stat.
Adulko, musí tu byť predsa niekto, kto ťa z toho tvojho životného omylu vyvedie a hughito to robí viac ako dobre 
No cize aby si usetril slova, stacilo napisat, ze to je nad prirodzene.hughito napísal:Jednoducho sú to magnetickí ľudia a nejakým štýlom tieto kovové predmety na nich držia. Určite je to vysvetliteľné aj z vedeckého hľadiska, ale v hlave to nemám a hľadať sa mi to nechce.
![]()
Ďalšie zaujímavosti.
Nie je to nadprirodzené ! To by znamenalo, že to nemá žiadne rozumové (vedecké) vysvetlenie, že sa jedná o nejaký zásah, ktorý presahuje naše chápanie - viď. definície, ktoré som sem posielal.
Cize ked to nieje nieco nad prirodzene, tak to dokazes aj ty, aj ja, aj hoc kto iny z fora? Ved je to prirodzene aby to ludia dokazali....je nam to dane od prirody....to sa tu snazis prezentovat.
Zjavne si zamieňaš pojmy - nadprirodzený s nezvyčajným.Lub0$ napísal:Cize ked to nieje nieco nad prirodzene, tak to dokazes aj ty, aj ja, aj hoc kto iny z fora? Ved je to prirodzene aby to ludia dokazali....je nam to dane od prirody....to sa tu snazis prezentovat.
Alebo mi chceš tvrdiť, že ak niekto utiahne lietadlo ušami, tak je to nadprirodzené ? Alebo, že Pelé bol nadprirodzený ?
No prirodzene to urcite nieje...;lebo tebe keby som zavesil lietadlo na usi, tak by ti ich asi odtrhlo...to je prirodzene a normalne, typek co mu to lietadlo usi neodtrhne ma tie tkaniva trosku nad prirodzene rozvinute.
Na tieto javy sa hodí slovo neprirodzené (skôr ale v zmysle že nezvyčajné, raritné), určite nie nadprirodzené.
Nabudúce si naštuduj terminológiu slov, ktoré používaš, aby sme predišli takýmto zbytočným až trápnym diskusiám.
ja by som pouzil skor slovo abnormalne...