Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

jozefitko
Medium Expert
Medium Expert

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa jozefitko »

moj nazor je ze ked tie nabozenstva uz tolko rokov su, prezivaju asi nieco do seba budu mat, ze to niesu len vymysly nejakych starych dedov :D ja radsej verim mojmu Bohu akoby som mal verit tomuto svetu ved vidim co sa okolo mna deje mrhanie vsetkym co na Zemi mame a nikomu to neprekaza, vsetci maju velke slova ale skutky nulove, ja uz normalne pocitam s tym ze este za mojho zivota tento svet 'skolabuje'

takato spolocnost nikdy nebola, hoci sa casto viedli vojny medzi ludmi ale teraz vedieme vojnu s nasou planetou ktoru urcite prehrame
nie nepisem OT vy chcete povedat ze sa teraz mam zaoberat Cirkvou ktora priznavam urobila par blbosti (a tvoria ju tiez len ludia ako my vsetci) ale nemam chut ich riesit resp. ani niesom kompetentny (a popravde ani neviem oponovat :D tak piste si na arcibiskupske urady) vam ateistom je dobre ze? nemate ziadnu veducu organizaciu tak sa nemame naco stazovat my veriaci :D uz ma popravde unavuje stale pocuvat tie vase staznosti

teraz by ludstvo malo riesit ine problemy

ephramko konkretne ?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

nabozenstva uz tolko rokov su, prezivaju asi nieco do seba budu mat
Pre tých hore určite. :wink:

Pre tých dole majú akurát tú duchovnú barličku, ktorá, nepopieram, môže mať pozitívne účinky, ale to už môžeme všetci rovno chlastať alebo fetovať, z toho sú tiež pozitívne nálady (ale nereálne).
silmarill
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa silmarill »

jozefitko napísal:moj nazor je ze ked tie nabozenstva uz tolko rokov su, prezivaju asi nieco do seba budu mat, ze to niesu len vymysly nejakych starych dedov :D
to akože dlho opakovaná lož sa stáva pravdou? stovky rokov si ľudia mysleli že zem je plochá a že je stredom vesmíru, takže podľa tvojej teórie niečo na tom asi bude... náboženstvá vznikali z nevedomosti ľudí, keďže si nevedeli vymyslieť úplne jednoduché javy okolo seba, ako napríklad búrku či striedanie ročných období. postupom času sa menili na to, čo predstavujú dnes: organizácie ktoré sa snažia riadiť ľudí na základe nejakých iracionálnych predpokladov či kníh s pochybnou vierohodnosťou.

tak teda: "jedzme kravský trus - miliardy múch sa predsa nemôžu mýliť" :sly:
jozefitko
Medium Expert
Medium Expert

ty si mucha? ja nie... ci chces ci nechces silmarill aj tak sa nakonci vysvetlovania tych jednoduchych javov dostanes do mrtveho bodu aj dnes nielen v minulosti takze sa na to neda odvolavat, aj pokrocila veda dnes nevie objasnit rozne javy ci veci -> nakoniec ostane uz len prepokladat ze to iracionalno ozaj existuje, ze existuje nejaka vyssia inteligencia

hughito drogy a alkohol su pre cloveka prezitok mas pri tom stavy ale trvaju len kratko a po case uzivania clovek pada na dno spolocnosti, pricom nabozenske prezivanie veriaceho je uplne o niecom inom kazdy krestan chce dosiahnut pravu radost zo svojho zivota podla Biblie a s Bohom - chce svoj zivot urobit plnohodnotnym
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

jozefitko keby si mal tu moznost, preniest sa v case 1000rokov naspat, a zucastnit sa omse, toho co hovori vatikan v tej dobe...tak by ti az prislo zle co vtedy hovorili, castokrat to bolo v rozpore s tym co kazu dnes, cirkev tendencne upravuje svoje tvrdenia uz po niekolko staroci, vzdy tak ako jej to vyhovuje najviac...

no a ako zivot v krajine kde su silne zakorene nazory cirkvy v ludoch negativne ovplyvnuje mna a moj zivot ? ...na to sa ta mozem spytat otazku, predpokladam ze si praktizujuci katolik podla tvojich prispevkoch, tak sa ta mozem opytat, co si myslis o homosexualoch ? a co na to hovori tvoja cirkev ? preco si myslite, ze vatikan ked sa dostal k moci po historickych obdobiach ako anticke grecko a rim, kde bola homosexualita absolutne tolerovana, mal potrebu cielene po dlhe roky obracat mienku o homosexualite az do tej podoby, ze ludia doslova nenavideli homosexualov? preco si myslite, ze to vatikan urobil? co tym sledoval ? ...pokial vatikan argumentuje bibliou, tak klame, jezis sa nikdy nezaoberal homosexualitou, nikdy nic nepovedal na adresu homosexualov, jezis to proste neriesil...preco teda cirkev vytvorila z homosexuality jeden z najtazsich hriechov ?
silmarill
King
King

jozefitko napísal:ty si mucha? ja nie... ci chces ci nechces silmarill aj tak sa nakonci vysvetlovania tych jednoduchych javov dostanes do mrtveho bodu aj dnes nielen v minulosti takze sa na to neda odvolavat, aj pokrocila veda dnes nevie objasnit rozne javy ci veci -> nakoniec ostane uz len prepokladat ze to iracionalno ozaj existuje, ze existuje nejaka vyssia inteligencia
nie som mucha. myslel som tým to, že ak má nejaký názor mnoho ľudí, ešte to neznamená že musia mať automaticky pravdu.
hughito
Redeemer
Redeemer

jozefitko - To teda je argument - veda nedokáže všetko vysvetliť, tak z toho vyplýva, že existuje vyššia inteligencia. :)

Samozrejme, že veda nedokáže všetko vysvetliť, to sa zrejme nikdy nestane, už len z toho titulu, že s každým novovysvetleným javom sa objavia nové - ktoré na svoje vysvetlenie ešte len čakajú.

Tak to mál ale asi byť. Pýtam sa - kto pozná všetko ? Kto vie všetko vysvetliť ? Náboženstvo ? Teo"lógia" ?

Náboženstvo vysvetľuje všetko za pomoci ničoho.

Samozrejme, že alkohol a fet sa nedá úplne porovnať s náboženstvom, ale má to podobnú bázu - príjemné pocity, resp. predstavy, ktoré však nie sú skutočné.
jozefitko
Medium Expert
Medium Expert

ephramko Cirkev menila nariadenia podla toho ako sa menila spolocnost okolo nej nie ako sa jej to pacilo... a na tu homosexualitu osobne sa mi hnusi ale to je o inom... Kristus to nespominal ale hend v knihe Genezis mas ze Boh stvoril MUZA a ZENU - dost jasne si myslim

silmarill ja viem co si tym myslel to bol len joke :)
hughito napísal:Samozrejme, že veda nedokáže všetko vysvetliť, to sa zrejme nikdy nestane, už len z toho titulu, že s každým novovysvetleným javom sa objavia nové - ktoré na svoje vysvetlenie ešte len čakajú.

a tym chces povedat ze tento retazec bude ist do nekonecna?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

jozefitko a odkial teda vies, ze to co tvrdi cirkev je od boha a je to spravne, ked sam priznavas ze cirkev po starocia tvrdi stale nieco ine ? ano boh stvoril muza a zenu vytvoril z adamovho rebra, v tom nevidis urcity naznak niecoho ? vytvorenie muza a zeny beres ako obhajobu spravania cirkvy proti homosexualom ? ...boh predsa stvoril aj homosexualov...a ako som uz povedal, jezis sa sexualitou vobec nezaoberal, sexualitou sa zacali zaoberat az o niekolko storoci predstavitelia cirkvy...co tym sledovali ?
hughito
Redeemer
Redeemer

a tym chces povedat ze tento retazec bude ist do nekonecna?
Ja nie som farár, nemôžem ti dávať definitívne odpovede. Ale myslím si, že áno. Na nejaké definitívne odpovede neprídeme už aj z toho titulu, že ľudstvo sa buď časom zničí samo, alebo nás zničí nejaké vesmírne teleso.
jozefitko
Medium Expert
Medium Expert

bol som uceny ako krestan ze Cirkev je nevestou Krista a ze jej mam verit hoci sa mi niektore jej skutky a nariadenia nepacia, asi Boh vie co robi... a v com je ten naznak?? :D to len potvrdzuje zeby manzelia (MUZ a ZENA) mali byt akoby jedno telo v Bohu ktory ich stvoril nevidim dovod homosexualneho vztahu ked nemozu splodit dieta tak nechapem preco ich mame podporovat vsetci nielen Cirkev, Boh stvoril muza a zenu a dal im slobodnu volu -> tym si robime co chceme a tak vznikla aj homosexualita, ludia sa nudia a nevedia co so sebou

Kristus sa nezaoberal ani kradezou aut a predsa by ti vadilo keby ti niekto slohol car z garazu ci nie (je to hriech) ?

hughito ach vidis som zabudol ze to donekonecna (aspon na tejto Zemi) urcite nebude :D som zvedavy ci sa dozijeme toho ako vedci objavia ze Vesmir vznikol z nicoho ;)
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

bol som uceny ako krestan ze Cirkev je nevestou Krista a ze jej mam verit hoci sa mi niektore jej skutky a nariadenia nepacia, asi Boh vie co robi...
pedofilia, upaľovaie ľudí, vraždenie len preto lebo má niekto iný názor, predávanie odpustkov, prispievanie "na kostol" ...Boh vie čo robí
som zvedavy ci sa dozijeme toho ako vedci objavia ze Vesmir vznikol z nicoho
aj Boh musel nejako vzniknúť...tiež z ničoho...či ho stvoril nejaký nadboh?

.....jedným slovom Fanatizmus tlieskam....
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

jozefitko napísal:bol som uceny ako krestan ze Cirkev je nevestou Krista a ze jej mam verit hoci sa mi niektore jej skutky a nariadenia nepacia, asi Boh vie co robi...
Tu je ten problém, že nepoužívaš vlastný rozum ale nechávaš za seba myslieť cirkev.Nechceš dospieť k záveru vlastným poznaním ale ticho súhlasíš a počúvaš.Ovečka ;-)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

preco si myslis, ze boh vytvoril muza...a zenu vytvoril tak, ze zobral z adama rebro ? preco nevytvoril aj zenu ? ...takze ty si myslis, ze heterosexualov stvoril Boh a homosexuali si to len vymysleli, lebo sa nudia ???
...to by sme museli byt minimalne riadny masochisti, keby som si dobrovolne vybral cestu kazdodenneho odsudenia, nadavok, priamej alebo nepriamej diskriminacii, neustale sa musis kontrolovat co a akomu povies, ci to nahodou ten clovek nebude povazovat za nevhodne a potom ti to nespocita, a samozrejme nepocitam fakt ze vzhladom na zakony v SR, sme obcania druhej kategorie, napriek tomu ze platime rovnake dane a odvody...a to sme stale len na Slovensku. Stale existuju krajiny, ktore za homosexualitu popravuju, pricom staci ze ta susedia poohavaraju ze ta videli s tym a s tym, pripadne si aj nieco take vymyslia a uz sedis v base...v irane takto caka na vykonanie rozsudku smrti niekolko desiatok deti pod 15 rokov...

a pokial viem jezis hovoril o kradezi, sice auta vtedy neexistovali ale ukradnut sa dalo vselico...tiez jezis hovoril o fyzickom vlastnictve a peniazoch...to je dost rozdiel nemyslis ?
preco si myslis, ze cirkev z homosexualov doslova urobila stvanu zver, co tym sleduje ? ludia co o cirkvy nieco vedia, tak je im jasne, ze cirkve nerobi nikdy nic len tak, vacsinou vzdy nieco sleduje a ma postranne umysly....

a co sa tyka vedy, nabozenstvo vzniklo najma z povier, z nevedomosti sirokych mas ludi, z absencie vedy...zrazu prisla cirkev ktora vedela vsetko vysvetlit, vsetko...vies ako fascinujuce zazracne pribehy z biblie museli posobit na negramotnych jednoduchych ludi ? a ano veda nie je dokonala, stale sa vyvija, aj keby tomu radi niektore skupiny zabranili....a pokial si dobre pamatam, tak uz pred vznikom krestanstva a pred jezisom jeden pan menom sokrates povedal "viem, ze nic neviem" ...

si myslim, ze keby boh naozaj existoval a jezis bol bozi syn, tak ako to tvrdite, tak by vatikan zmietol prvy zo zeme...
silmarill
King
King

jozefitko napísal:nevidim dovod homosexualneho vztahu ked nemozu splodit dieta tak nechapem preco ich mame podporovat vsetci nielen Cirkev
takže podľa tvojho výroku neplodné heterosexuálne páry by sme tiež nemali podporovať, lebo nemôžu mať deti? :shock:

jozefitko napísal:Boh stvoril muza a zenu a dal im slobodnu volu -> tym si robime co chceme a tak vznikla aj homosexualita, ludia sa nudia a nevedia co so sebou
fíha, homosexualita vzniká z nudy? :lol: to ti tiež pán farár povedal alebo skadiaľ máš takúto úžasnú informáciu?
a čo sa týka toho stvorenia, počul si už o evolúcii?
jozefitko
Medium Expert
Medium Expert

hej 5ti na jedneho :D
jozefitko napísal: tak piste si na arcibiskupske urady
ja si Boha logicky nepotrebujem vysvetlit ako vy a ani si tieto problemy Cirkvy tu nepotrebujem riesit, ako ich vam s vami aj riesit ked do toho z casti vovbec nesom zainteresovany pri com vy si urcite vystrihujete z casopisov clanky proti Cirkvy a sa ich ucite naspamat :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

my si nevystrihujeme clanky a neucime sa ich naspamat...my pocuvame to co hovori cirkev, sledujeme ako sa cirkev sprava a potom zapiname vlastny mozog v ktorom to analyzujeme a nasledne kritizujeme/schvalujeme....lenze ty si len dalsia blba ovca, ktora tvrdi ze je veriaci praktizujuci katolik a ked sa ta zacneme pytat konkretne otazky, tak uz zrazu do toho nevidis a nie si schopny svoje nazory obhajit a zastat....ale ked prisla na radu tema homosexualita, tak homosexualom vidis do hlav a tvrdis, ze sa nudia a preto sa stali teplymi...
jozefitko
Medium Expert
Medium Expert

podla mna (bez ohladu na Cirkev) je homosexualita psychicka porucha a mala by sa liecit

vies tak ti poviem vo viere je vela otazok na ktore odpovede neviem ani ich nepotrebujem vediet ved o tom je viera, ja Cirkev neriesim lebo to nemam za potreby
silmarill
King
King

jozefitko, zaujímalo by ma či si bol vychovávaný od detstva ku kresťanstvu alebo či si "objavil boha" v staršom veku.

nexem ťa uraziť, ale keď si už spomenul psychické poruchy, tak medzi ne by som skôr zaradil schopnosť popierať očividné fakty ako je evolúcia a veriť tomu že nás stvorila v raji nejaká neviditeľná bytosť zvaná boh ktorý nás potom vyhnal z raja na zem, na zemi vytopil, medzi preživších potom na zem zoslal sám seba v inej osobe, ktorú sme zabili a tak sa obetoval aby nás mohol zachrániť. nakoniec zem zničí a tých ktorí tomuto verili vezme naspäť do neba (dúfam že ten strom z jablkami už medzitým oplotil, aby sme mu naň neliezli znova). na zaplakanie je že takýchto neuveriteľných teórií je na svete mnoho a stúpenci každej považujú tú svoju za tú pravú.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

silmarill zabudol si este spomenut tie keci o slobodnej vole...raz nas boh vytapa a zabija a raz zase nam dava slobodnu volu...nejaky som z toho zmateny :D a tiez si zabudol spomenut zleho diabla, ktory zakopal kostry dinosaurov aby zmiatol veriacich na satansku cestu pekelnu... :smt033

jozefitko myslis si ze homosexualita sa da liecit? ako ? keby si si to nastudoval, tak by si zistil ze uz sa o liecenie homosexuality pokusalo viacero ludi, vzdy s rovnakym vysledkom...niekolkonasobne sa zvysil pocet samovrazd "vyliecenych" homosexualov a potom druhy fakt, ze z homosexualov neurobili heterosexualov, ale vacsinou len homosexualov zijucich v celibate...
okrem toho, vies ake velke percento homosexualov by si prialo zmenit orientaciu, najma v krajinach kde su diskriminovani...preco sa teda nedaju vsetci liecit, ked je to take lahke a menit orientaciu si moze kto chce ako chce... ?
a vobec, preco chces liecit nieco, co sa teba nijak netyka, neobmedzuje ta a ani neporusuje tvoje prava ?
Napísať odpoveď