Nová planéta "Zem" ?
-
blitzkrieg
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Nová planéta "Zem" ?
V novom čase som čítal o akej si planéte ktorú prednedávnom našli ...nedalo mi to ..a našiel som o nej len toto
http://spravy.pravda.sk/objavili-planet ... aujima_p23
..čo si o tom myslíme ? myslíte si že sa na nej môže okrem iného nachádzať aj iný život ? alebo čisto len podmienky pre vznik nového života, v novom čase bola aj fotka a podobala sa našej planéte
http://spravy.pravda.sk/objavili-planet ... aujima_p23
..čo si o tom myslíme ? myslíte si že sa na nej môže okrem iného nachádzať aj iný život ? alebo čisto len podmienky pre vznik nového života, v novom čase bola aj fotka a podobala sa našej planéte
Re: Nová planéta "Zem" ?
ja som nasiel toto http://www.exoplanety.cz/2010/10/gliese581g-povrch/
inac si myslim ze zivot by sa tam mohol nachazdat
inac si myslim ze zivot by sa tam mohol nachazdat
-
blitzkrieg
Professional
prečítal som si celý článok čo si postol, fakt to je zaujímavé a chcel by som o nej vedieť viac ..
Další exoplanety zemského typu
Je zcela jisté, že se v nejbližších měsících dočkáme dalších objevů exoplanet zemského typu, které obíhají okolo svých sluncí v obyvatelné oblasti. Sám Steve Vogt přiznává, že jeho tým usilovně pracuje na získávání spekter stovek hvězd.
snáď objavia niečo bližšie k Zemi ktoré by vedeli skúmať skôr a bol by k nej lepší prístup
Další exoplanety zemského typu
Je zcela jisté, že se v nejbližších měsících dočkáme dalších objevů exoplanet zemského typu, které obíhají okolo svých sluncí v obyvatelné oblasti. Sám Steve Vogt přiznává, že jeho tým usilovně pracuje na získávání spekter stovek hvězd.
snáď objavia niečo bližšie k Zemi ktoré by vedeli skúmať skôr a bol by k nej lepší prístup
No pisalo sa to uz na viacerych weboch, bolo by super keby fakt nasli planetu so zivotom, len je smutne, ze my sa asi nikdy nedozvieme ake potvorky tam ziju 
-
blitzkrieg
Professional
ak tam niečo fakt existuje tak by mohla byť zaujímavá fauna a flóra ...a možno je taká istá ako tu len s minimálnymi rozdielmi keď písali aj o gravitácií že je dvojnásobná ...si predstav slona aký je ťažký ...na tej planéte sa asi naučí lietať ... 
-
weroro
Flash coder
Ak je dvojnásobná, tak asi nebude lietať ale bude raz taký ťažký.blitzkrieg napísal:... keď písali aj o gravitácií že je dvojnásobná ...si predstav slona aký je ťažký ...na tej planéte sa asi naučí lietať ...
-
blitzkrieg
Professional
no ale myslel som to tak že keď bude raz taký ťažký tak sa radšej naučí lietať aby nemusel chodiťweroro napísal: Ak je dvojnásobná, tak asi nebude lietať ale bude raz taký ťažký.
Už teraz majú chúdence vtáky čo robiť a ty chceš ešte slony s krídlami 
Nemyslím si ale, že tam nájdu až takýto rozvinutý život. Možno nejaké prvo-rastliny, baktérie a podobné kraviny. Nemôžeme predsa hneď na prvý krát nájsť rozvinutý život... to by nebola sranda
(dobre, nie je to úplne na prvý krát, ja viem : P)
Nemyslím si ale, že tam nájdu až takýto rozvinutý život. Možno nejaké prvo-rastliny, baktérie a podobné kraviny. Nemôžeme predsa hneď na prvý krát nájsť rozvinutý život... to by nebola sranda
-
Grim
Darca
...si predstavte, že by vás osral lietajúci slon... 
No neviem či by som to rozchodil.
Ale zas ak by tam bola 2-oj násobná gravitácia, tak by si na to svaly zvykli.
Ale zas ak by tam bola 2-oj násobná gravitácia, tak by si na to svaly zvykli.
-
blitzkrieg
Professional
nikto nevie čo sa tam nachádza a to s tým slonom bolo pre zábavu ..a predstaviť si že ma osral lietajúci slon? nie díky mám čo robiť aby som sa niekedy vyhýbal holubom keď idem okolo kostolaBX napísal:Už teraz majú chúdence vtáky čo robiť a ty chceš ešte slony s krídlami
takychto clankov som cital uz viacej
a nie kazdy bol zalozeny na pravde, vela ich bolo hlavne s cisto marketingoveho hladiska a pod.... osobne si myslim ze s tych miliard planed vo vesmire je urcite aspon jedna podobna tej nasej...uz aby ju objavili a vsetkych nas tam napratali
ale skor ako sa toto stane by uz konecne mohli objavit ten gen ktory zastavuje starnutie nech s toho ma nieco aj tato generacia 
-
Janio
Zablokovaný
Hmm, možno tam je vyspelejší život ako na Zemy, pretože v tom článku som prečítal že slnko je už vo fáze červeného trpaslíka takže o chvíľku končí (podľa toho usúdtujem že to slnko tam bolo oveľa dlhšie ako to naše takže aj život tam mohol byť skvôr) ALe to len tak teoretizujem pretože možno je planéta blízko pri slnku a keď bolo teplejšie tam bolo horúco...
-
blitzkrieg
Professional
možno to slnko bolo menšie ako to naše terajšie a preto sa blíži k takej fázy...ak niekto nájdete nejaké novinky ohľadom tejto planéty tak to sem šupnite 
-
Janio
Zablokovaný
Nezáleži na veľkosti vždy sú fázy slnka rovnaké. Prvé je horúce potom normálne (naše) ktoré sa postupne zväčšuje a nakoniec sa zase začne zmenšovať až zhasne má to presne názvy, ale to neviem (apoň myslím...)
-
blitzkrieg
Professional
aha zas taký znalec som neníJanio napísal:Nezáleži na veľkosti vždy sú fázy slnka rovnaké. Prvé je horúce potom normálne (naše) ktoré sa postupne zväčšuje a nakoniec sa zase začne zmenšovať až zhasne má to presne názvy, ale to neviem (apoň myslím...)
Slnko skončí, ak sa nemýlim, ako Červený obor a nakoniec ako Biely trpaslík (Toho sa už ale nedožijeme
)
Toto je Červený trpaslík, čiže je to hviezda pravdepod. veľmi stará. A podľa mňa je veľmi pravdepodobné, že za tých 13,7mld (nehovorím, že vznikla hneď po BigBangu) rokov tam niekedy život bol, no je nepravdepodobné, že nejaký naozaj objavíme. Možno len zvyšky z neho. Aj to ale bude skvelý objav
Každopádne sa teším na ďalší výskum. Ako sa aj niekde písalo, to že sme našli takúto planétu tak (viac-menej) rýchlo môže znamenať, že sú také planéty vo vesmíre celkom bežné.
No a samozrejme máme tu ešte malé hviezdy od narodenia. A to sú červený trpaslíci. No a tí si kľudne horia niekoľko miliárd rokov až úplne dohoria
//autoeditácia príspevku (13 Okt 2010, 14:35)
hehe
http://veda.sme.sk/c/5592017/druha-zem- ... stuje.html
http://www.exoplanety.cz/2010/10/gliese ... potvrzena/
Toto je Červený trpaslík, čiže je to hviezda pravdepod. veľmi stará. A podľa mňa je veľmi pravdepodobné, že za tých 13,7mld (nehovorím, že vznikla hneď po BigBangu) rokov tam niekedy život bol, no je nepravdepodobné, že nejaký naozaj objavíme. Možno len zvyšky z neho. Aj to ale bude skvelý objav
Každopádne sa teším na ďalší výskum. Ako sa aj niekde písalo, to že sme našli takúto planétu tak (viac-menej) rýchlo môže znamenať, že sú také planéty vo vesmíre celkom bežné.
Nie sú vždy úplne rovnaké. Záleží na veľkosti hviezdy. Ak vznikne z obrovského mraku, spáli všetko za nejakých "chabých" 100 000 rokov, gravitačne sa zrúti a vznikne neutrónová hviezda, alebo čierna diera. Ak vznikne stredne veľká hviezda (ako naše Slnko), po čase (asi tak 6-10mld rokov) vznikne červený obor a skončí ako biely trpaslík (Toto popisuješ. Áno píšeš "fázy slnka sú stále rovnaké", ale keďže fázy Slnka sú naozaj vždy rovnaké, keďže ide o jednu danú hviezdu, prepokladám, že si myslel hviezdy ako také).Janio napísal:Nezáleži na veľkosti vždy sú fázy slnka rovnaké. Prvé je horúce potom normálne (naše) ktoré sa postupne zväčšuje a nakoniec sa zase začne zmenšovať až zhasne má to presne názvy, ale to neviem (apoň myslím...)
No a samozrejme máme tu ešte malé hviezdy od narodenia. A to sú červený trpaslíci. No a tí si kľudne horia niekoľko miliárd rokov až úplne dohoria
//autoeditácia príspevku (13 Okt 2010, 14:35)
hehe
http://veda.sme.sk/c/5592017/druha-zem- ... stuje.html
http://www.exoplanety.cz/2010/10/gliese ... potvrzena/
Gliese 581g pravdepodobne ani neexistuje, ale zdá sa, že Gliese 581d je obývateľnejšia planéta, než sa pôvodne zdalo...hoci je asi 7x hmotnejšia ako Zem a je pomerne ďaleko od svojej centrálnej hviezdy (dostáva iba 30% energie v porovnaní s nami), ale vďaka oxidu uhličitému v atmosfére a odlišnému svetelnému spektru centrálnej hviezdy by to nemusel byť problém.
http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 080124.htm
http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 080124.htm
Podla mna planeta so zivotom moze byt aj niekde inde ako v zone zivota. Ved prve zivocichy prvoky, bakterie zili v dost extremnych podmienkach. A mozno si aj zivocichy na inych planetach zvykli na ine podmienky. Mozno su zavisle na inych prvkoch nie na kysliku...
Áno, ale je väčšia pravdepodobnosť, že nájdeme život v podmienkach nám známych ako "podmienky pre život". Preto by sme mali v prvom rade hľadať tam 
Už som čítal aj také veci, že život sa môže nachádzať aj na blúdivých planétach - to jest bez svojej hviezdy - ale hľadať takú planétu a dúfať? To už radšej budem hľadať exoplanéty pri hviezdach v podobných podmienkach ako naša Zem. A v posledných mesiacoch sa ukázalo, že také systémy sú naozaj bežné.
Už som čítal aj také veci, že život sa môže nachádzať aj na blúdivých planétach - to jest bez svojej hviezdy - ale hľadať takú planétu a dúfať? To už radšej budem hľadať exoplanéty pri hviezdach v podobných podmienkach ako naša Zem. A v posledných mesiacoch sa ukázalo, že také systémy sú naozaj bežné.