WIFI

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
andy477
Amateur
Amateur

WIFI

Príspevok od používateľa andy477 »

zdravim, no moj problem spociva vo wifi ide oto ze mam telefon s WIFI a cem nazdialat domacu siet s mobilom aby som mohol surfovat.Kupil som si kartu MSI (wifi antenu) aaaa nainstaloval som ale windows mi furtp ise ze neni schopny to nakonfigurovat...a stale pise ze mam zapnut alebo pripojit tu antenu aaale diodka na karte svieti aaa vzdy ked odynstalujem vypise mi ze sa nasiel novy hardware...takze pripojene je ale nevem ci neni signal abo v podstate co mam robyt :cry: pls podaride mi :?: :?: Ďakujem
ob3l1x
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ob3l1x »

to chces akoze mobil pouzit ako router ? alebo sa chces mobilom pripojit na router co mas doma ? lebo nejak som nepochopil co vlastne chces
andy477
Amateur
Amateur

mno mam SPV M3100 a cem v ramci bytu mam na tom fone net.Ibaze nemam router tak som kupil antenu aby som spravil vlastne LAN a nazdielal net....bo moj mladsi brat akosi furt zavyslaci...tak som to cel riesit takto...len to wifi furt pise ze nema signal...

pise ze: ziadny signal alebo velmi slaby signal....nekapem preco...
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

tak to s tou antenou som velmo nepochopil... zozen si nejaky wifi router/acces point, ktory napojis na kabel [ WAN ], cez PC si ho nakonfigurujes a mozes zacat surfovat
andy477
Amateur
Amateur

hm ibaze router kupim za 3000 antena stala 580....ale ono to musi ist proste idem urobyt LAN a nazdielat internet chapes to ide...len mne roby ta antena kktiny...nema signal a ked ma ma strasne slaby ako by neco rusilo signal....bo ja mam PC v takej drevenej skrini a ked ju odsuniem tak sa signal zvysi ale ja nemozem PC vybrat a ani nevim ci je to tym preto som sem pisal
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

čiže ty chceš aby tvoj pc prímal net cez kábel ale zároveň cez wifi vysielal pre tvoj mobil lebo bracha zavyslači. K tej karte čo si kupil do PC je aj anténa ktorá ma neaký kábel a nie mala antenka za pc kde to je rušene napájacími káblami a tak. čiže kup ktomu inu antenu. skúšal si origoš ovladače alebo iba čakáš čo vymysli WIN. (dufam že som trefil to čo chceš lebo mal som z toho nechapačky)
andy477
Amateur
Amateur

presne tak jak si to povedal na PC net cez kapel a do mobilu cez wifi antneenu...mno ale problem je ten ze to mu jak si sam povedal tu malu antenku za PC...takze nefim bud im to pojdem vymenit alebo to kupi kamos...a potom si kupim tu s tou antenou na kabli...som nevedel ze tom oze byt rusene...pretoze blouetooth ma signal pekny tak som si myslel ze aj wifi pofici...hm tak dik za radu :roll:
smejo
Addict
Addict

uz rovno kup AP alebo wifi router ako by si mal kazdy tyzden kupovat novu antenu, chod na istotu 8)
ps: su aj za 3000, ale aj za 1500
andy477
Amateur
Amateur

ja vem nasel som router aj za 990 ale nato treba mat modem s LAN vystupom a to ja nema...takze ja musim kupit router v ktorom je aj modem kaaapes? aspon tak mi to vysvetlovali :-) hm a antena...mi celkom financne vyhovuje....to uz ked rozbehnem tak bude dobre...mozno kupim USB wifi a drbnem to z predu do PC pak nema co tienit :D
smejo
Addict
Addict

ja mam doma na notebooku USB wifi (ale nie ako AP) a dost casto mi blbne spojenie (t.j., obcas mi parkrat za sebou spravi nieco take, ze vypise "Not connected" a o 10 sekund zasa "Connectet to ..." a tak mi to spravi parkrat za sebou, obcas to vie nastvat :D ... no nie je to permanentne)
andy477
Amateur
Amateur

no to by som prezil keby ma sem tam odpojil ale mne to nefaka vobec...a to uz ide na nervy :idea:
vladino001
Light Professional
Light Professional

andy477 : takéto niečo by si mal mať :

Kód: Vybrať všetko

http://www.alza.sk/edimax-ew-7128g-pci-karta-pro-wifi-w-lan-802-11b-g-11-54mbps-d46401.htm
a nie toto :

Kód: Vybrať všetko

http://www.alza.sk/bezdratova-wifi-karta-msi-pc60g-f-d74818.htm
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

zaklad je aby karta fungovala ako AP...bez toho sa nepohnes asi...
andy477
Amateur
Amateur

http://www.alza.sk/bezdratova-wifi-kart ... d74818.htm
pls kuknite tuto kartu ci vobec sluzi nato co ja potrebujem ja sa vo wifi absolutne nevyznam
vladino001
Light Professional
Light Professional

andy477 napísal:http://www.alza.sk/bezdratova-wifi-kart ... d74818.htm
pls kuknite tuto kartu ci vobec sluzi nato co ja potrebujem ja sa vo wifi absolutne nevyznam
tu druhu čo som dal link tato ti je nanič ked za pc ti to ruši lebo pri tejto maš anténu napevno ale na tej druhej nie :)
andy477
Amateur
Amateur

ale ide oto ze ludia vravia zeee to musis ist to nema byt jak tenene ved to ma dosah 850m takze kable to musi ist jak noz cez maslo....ale ide oto ci je na ten ucel co potrebujem....ja nefim fakt som z toho puff
:?
vladino001
Light Professional
Light Professional

andy477 napísal:ale ide oto ze ludia vravia zeee to musis ist to nema byt jak tenene ved to ma dosah 850m takze kable to musi ist jak noz cez maslo....ale ide oto ci je na ten ucel co potrebujem....ja nefim fakt som z toho puff
:?
ten kábel do antény je ako koaxiál.
andy477
Amateur
Amateur

mozete pls v zrozumitelnom jazyku? ideto abo nie
andy477
Amateur
Amateur

No a teraz mam dalsiu otazku: konecne sa mi to podarilo sparovat,je to krasne spojene signal 100%....ale pls poradte mi ako mam nazdielat internet cez wifi na PDA....
bombastik24
Light Expert
Light Expert

Re: WIFI

Príspevok od používateľa bombastik24 »

Čaute chcem sa opýtať ako sa dá zistiť akú mám wifi kartu ... mohol bi mi niekto napísať postupnosť krokov ako to naidem pls ĎAKUJEM..... nevie nikdo poradit.. ?
Napísať odpoveď