Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

silmarill
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa silmarill »

ephramko napísal:silmarill zabudol si este spomenut tie keci o slobodnej vole...raz nas boh vytapa a zabija a raz zase nam dava slobodnu volu...nejaky som z toho zmateny :D a tiez si zabudol spomenut zleho diabla, ktory zakopal kostry dinosaurov aby zmiatol veriacich na satansku cestu pekelnu... :smt033
keby som mal spomenúť všetky tieto paradoxy a nezmysly tak by mi nestačil celý deň... :slap:
jozefitko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jozefitko »

v evoluciu verit mozem no na zaciatku bol aj tak Boh cela Biblia je v obrazoch preco by nemohlo byt aj stvorenie sveta :)

Boh dal planete na Zemi volny priebeh neviem preco sa ludia na Boha obracaju len vtedy ked sa neico stane nejaka katastrofa ma to tak byt a tak to je
bol som vychovany od detstva a som rad ze to tak je :)

ephramko preco riesis Cirkev ked sa ta to netyka?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

vrat sa k zaciatkom diskusie, cirkev riesim preto, lebo cirkev sa stara do oblasti o ktorych vie hovno a uraza aj vela dobrych ludi...a co je horsie, nerobi to len cirkev, ale robia to hlavne aj jej ovecky, ktore len opakuju naucene basnicky od pana farara...a minimalne sa vatikan tyka aj mna preto, lebo aj cast mojich dani idu podla zakonov SR do vatikanu na cinnost RKC na slovensku...a to aj napriek tomu, ze nie som katolik...a toho nacistu vo fialovom zupane neuznavam...a takych ludi ako som ja, je na slovensku vela, ale cirkev sa dalej usmieva a bere peniaze od Slovenska aj za nas...ale ked sa jedna o moralku, tak sme tie najvacsie spiny, ktore sa budu smazit v pekle na vecne casi, to nam predstavitelia cirkvy neustale odkazuju cez media vzdy ked maju moznost, ale to ze aj nase peniaze su im dobre, to uz nespomenu...

je to rovnake ako ked sa ta pytam otazky a ty ich ignorujes a pises stale to iste dokola...
zatial si povedal, ze si praktizujuci katolik, bol si tak vychovany a si rad. potom si priznal, ze cirkev ma rozdielne vyklady biblie a ucelovo uch menila po dobu svojej existencie, napriek tomu dalej veris tomu co cirkev hovori a veris biblii...evolucia je podla teba OK, ale aj tak za vsetkym stoji Boh, ja sa pytam kto stoji za bohom ? ...zaroven tvrdis ze boh dal ludom slobodnu volu, preco teda na nas zoslal potopu a zabijal nas, preco sem zoslal svojho syna ktoreho sme popravili a on ho potom vzkriesil...to je slobodna vola, ked sa stale zamiesavas do diana na zemi ? :D
niekto sa vylieci z rakoviny, stal sa zazrak, velebme spolu nasho pana boha, on ho zachranil....stane sa nejaka autohavaria, male deti su na mieste mrtve, no co uz, stalo sa, ludia maju slobodnu volu ktoru im zveril boh... :smt033

mi to pripomina stare zname...ano evolucia plati, clovek sa vyvinul z opice a opicu stvoril boh :D :D :D :D :D

banda alibisticka, pokrytecka alebo ako vy hovorite, farizejska ! nic viac nie ste...
silmarill
King
King

jozefitko napísal:v evoluciu verit mozem no na zaciatku bol aj tak Boh cela Biblia je v obrazoch preco by nemohlo byt aj stvorenie sveta :)
?
evolúcia a boh sa navzájom vylučujú, nedá sa veriť v obe veci naraz.
pretože biblia vraví že na počiatku stvoril boh za 6dní zem a všetko živé - nie to že by dal nejaký pokyn na evolúciu.
(a prosím ťa nepíš že to bolo myslené obrazne, pretože obrazne to určite myslené nebolo)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Odporúčam tento článok - sú v ňom zrátané všetky masakre v mene Boha, na jeho popud/želanie alebo konané priamo Bohom - podľa Biblie.

Len na upútanie, číslo obetí : 2,391,421+

:arrow: odkaz

Ďalší zaujímavý článok (všetci uťahujeme, cirkev nemusí):

Cirkev si opasok neutiahne, náboženské spoločnosti dostanú 37,2 milióna eur

Cirkvám a náboženským spoločnostiam by mala budúci rok oproti súčasnému putovať zhruba rovnaká suma 37,2 milióna eur.

:arrow: celý článok
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

zabudol si dodat, ze podla biblie satan zabil 10 ludi... :) a boh viac ako 2 miliony...slobodna vola, ze :D
jozefitko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jozefitko »

co tym chcete dosiahnut ked ma tu takto napadate uz som fanatik, ovečka, ovca, alibista, pokrytec, farizej... svoje komplexy s Cirkvou si rieste inde, ja zato nemozem ze vy v noci nemozete spat pretoze Cirkev je casto uprednostnovana a ma vysoke postavenie v dnesnej spolocnosti nech sa paci zalozte si ateisticku vlastnu organizaciu a rieste si ju
jozefitko napísal:myslim ze to prve Bozie prikazanie v dnesnom kontexte znamena ze sa veriaci nema oddavat materializmu a ma ostavat v spojeni s jeho jedinym Bohom
tymto mojim prispevkom to zacalo a zrazu naval vycitiek otazok utokov :D co som ja s vami stado pasol? sa ukludnite

PS Moju vieru ste ani tak o vlasok neznizili :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Moju vieru ste ani tak o vlasok neznizili
Myslím, že to je nám všetkým jasné. :wink:
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Jozefitko komu niet rady, tomu niet pomoci...

Neviem pochopiť prečo si neviete/nechcete priznáť že nič také ako boh, alebo vyššia moc neexisuje ?
Ja ako ateista po návale dvôkazov že boh existuje (nie jedna babka povedala) by som uveril, prečo ty a X ďalších ľudi tomu nechápete ?
Presvedč má že boh existuje ;) Inak tvoje odpovede sú nepriame a same dristy okolo toho žiadna konkretná odpoveď na otázky erunera/hugita/silmarilla+ X ďalších ktorí majú veľmi spravne názory
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

silmarill: myslím, že môj pohár trpezlivosti už pretiekol a cítim potrebu sem niečo znova napísať. Evolúcia a kresťanský Boh sa vylučujú? Už som tu o tom s Hughitom diskutoval na desiatky strán (ale to by chcelo si túto tému prečítať celú, všakže, a nie len zjebávať tu niekoho pod čiernu zem bez prečítania si celej témy...). :smt006

V skratke: podľa mojej viery (a z jeho príspevkov predpokladám, že aj Jozefitko si to takto myslí) je Biblia, hlavne starý zákon, písaný v obrazoch. A pokiaľ sa na tú knihu pozrieme takto, tak veľmi dobre sedí s tým, čo dnes vieme po vedeckej stránke. O tom, že by evolúcia nebola možná bez NÁHODY (resp. Boha) som tu už písal - Hughito za evolúciou vidí náhodu, ja Boha. On tam vidí náhodu, ktorej štatistická pravdepodobnosť sa blíži tomu, že po šrotovisku sa preženie uragán a z trosiek sa zloží B747, ja tam vidím zámer nehmotnej duchovnej bytosti. Rešpektujem jeho názor, skús aj ty rešpektovať názor niekoho iného (Jozefitko) - lebo to, v čo veríš ty (náhoda v evolúcii) nie je o nič menej fantazijné ako náš Boh :)

Janio: prečo by sme ťa mali presviedčať, že Boh existuje? Môžem ti ukázať svoj spôsob života, svoje názory a postoje a ak sa ti to zapáči, tak sa pridaj. Ak sa ti môj život nepáči, tak sa nepozeraj, máš možnosť ignorovať. No je neslušné si z niekoho robiť dobrý deň pre jeho vieru - to sa robilo na základnej škole (neviem tvoj vek, takže ak si ešte na základke, tak chápem).

p.s. Hughito: tak to je Boh v porovnaní so Stalinom, Hitlerom a inými magormi ešte dosť veľký břídil :) Zamyslel si sa niekedy nad tým, prečo prikázal napr. vyhladenie Kanaancov? Alebo prečo sem švacol potopu? Inak, pokiaľ mi je známe, tak Ježiš prikázal židom: bolo vám povedané: miluj svojho priateľa, nenáviď nepriateľa (niekde v starom zákone). Ja vám hovorím, milujte aj svojich nepriateľov. (a toto je docela dobrá téma na úvahu v spojitosti s evolúciou, prežitím v spoločnosti a podobne :) )

Hughito: to o tom neuťahovaní si opaskov cirkví - grr, takto ma rozčúliť hneď zrána. Bicykle by som cirkevníkom rozdal a nie bavoráky. Povinnosť normálne civline pracovať by som zaviedol, a nie len po kostoloch kázať a v kancli sa špárať v nose. Česť výnimkám, ktorí sa naozaj snažia a robia pre ľudí maximum čo sa dá.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

preco za evoluciou vidite Boha, ked cirkev proti evolucii tak tvrdo bojovala a stale je proti ? ...vy si evoluciu predstavujte tak ako bibliu, ze Boh proste tvoril a tvoril, za par dni bolo vsetko hotove...neuvedomujete si, ze evolucia trvala stovky milionov rokov...v prirode neustale vznikaju chyby, omyly, slepe ulicky...a pokial viem, tak vas boh je neomylny a dokonaly...prave vdaka prezitiu najsilnejsieho sa tie chyby v programe odstranuju a prenasa sa kvalitny genofond...preco by sa zivot nemohol len tak vytvorit? na zemi su specificke podmienky, ktore siroko daleko nenajdete a tieto podmienky netrvaju par sekund...ale niekolke stovky milionov rokov...rovnako ako sa samovolne vytvorili niektore specificke druhy prvkov, ktore sme vo vesmire zatial nenasli, rovnako sa mohli na specifickych miestach vytvorit aj bunky...ja na tom nevidim nic cudne...treba si uvedomit ten dlhotrvajuci horizont casu, specificke podmienky...a prestat si klast otazku, prve bolo vajce alebo sliepka ?

to ako a kedy vznikli prve bunky sa nikdy nedozvieme, co vy viete, mozno na zem padol nejaky mimozemsky odpad, kde boli aj nejake bakterie a plesne...a ubehli roky...a vyvinuli sme sa my :wink:
ked verite v to, ze na zemi vsetko vytvorila nejaka nehmotna nadprirodzena bytost, logicky si vsetci musite klast otazku, a kto vytvoril boha ??? rovnako ako my ateisti si kladieme otazku, pretoze ja osobne teorie o vesmire nepokladam za doverihodne, my sa zase pytame, kto vytvoril vesmir a je naozaj vesmir nekonecny, ked zatial vsetko co pozname sa vzdy niekde konci a niekde zacina...

no a este jedna otazka pre vas, ked verite v boha, urcite ste poculi o potope sveta, ako to ked boh zachranil len 1 par od kazdeho, tak ako je mozne, ze nedoslo k pribuzemskemu krizeniu, kazdy kto sa zaujima o genetiku tak vie, ze aj po 2-3generaciach priameho pribuzenskeho krizenia by sa objavili velke smrtelne mutacie a pravdepodobne sterilita jedincov...ale to nejak nesedi s bibliou, alebo aj vtedy boh zasiahol a vsetkych vyliecil ? a ako zapadaju dinosaury do biblie a evolucie ?
hughito
Redeemer
Redeemer

A pokiaľ sa na tú knihu pozrieme takto, tak veľmi dobre sedí s tým, čo dnes vieme po vedeckej stránke. O tom, že by evolúcia nebola možná bez NÁHODY (resp. Boha) som tu už písal - Hughito za evolúciou vidí náhodu, ja Boha.
Nemám rád to slovo náhoda, proste išlo o sled nevyhnutných udalostí. Fakt je dobrá tá analógia s polievkou - isté "ingrediencie" za vhodných podmienok a nevyhnutne zreagovali :arrow: život.

Slovo náhoda sa mi v tomto prípade ihneď asociuje s nevedomosťou - veriaci ako keby hovorili, že vedci si nevedie poradiť, tak to obkecajú nejakou náhodou, lebo sú v úzkych.
lebo to, v čo veríš ty (náhoda v evolúcii) nie je o nič menej fantazijné ako náš Boh
S týmto konštatovaním sa vôbec nestotožňujem.
tak to je Boh v porovnaní so Stalinom, Hitlerom a inými magormi ešte dosť veľký břídil
To máš pravdu, ale zjavne si nepochopil kontext - o Stalinovi a spol. sa nikto nevyjadruje, že je najdobrotivejší, najdokonalejší, najspravodlivejší, atď.

A o to ide. Lebo ak mu pripisujeme takéto vlastnosti, potom je úsmevné, že vykonával celkom slušné (Čo sa počtu týka) genocídy - a je mi úplne jedno z akých dôvodov. To je irelevantné.
to o tom neuťahovaní si opaskov cirkví - grr, takto ma rozčúliť hneď zrána. Bicykle by som cirkevníkom rozdal a nie bavoráky. Povinnosť normálne civline pracovať by som zaviedol, a nie len po kostoloch kázať a v kancli sa špárať v nose. Česť výnimkám, ktorí sa naozaj snažia a robia pre ľudí maximum čo sa dá.
No aspoň tu sa zhodneme. :)
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Lubo nič zmysluplné nenapíšeš, ale do karmy sa robíš mudry ? Trošku trápne z tvojej strany nemyslíš ?

A skvôr sa mi zdá že tebe niet pomoci... Ja sa do katolíkov nenavážam tak sa uvedom pretože tiež môžem začať tie vaše trápne dristy... (Dúfam že príde deň keď sa každý bude hanbiť zato že veril v boha!)
Filein
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Filein »

Neviem pochopiť prečo si neviete/nechcete priznáť že nič také ako boh, alebo vyššia moc neexisuje ?
Na toto diskusia neslúži. Takto nedosiahneš beznátlakový diskurz, máš tu jednu stranu, ktorá považuje druhú za idiotov a seba sa kritérium pravdy; druhá strana radšej len mávne rukou, akoby sa mala zapojiť do rozhovoru s hrubým človekom.
Taktiež nie je pravda, že väčšina kresťanov sú ovce a dovoľujem si tvrdiť, že celkom iste existuje inteligentnejší kresťan ako ty alebo ja... Údelom človeka je individualizácia, na to máme dve možnosti: buď sám seba zdokonalím, alebo označím ostatných členov spoločnosti za uniformný dav a bez-názorových nasledovačov (-a toto by som ja nazval "duchovnou barličkou", ak niekto takto uvažuje a s tým aj argumentuje tak tu máme jav A, ktorý chce objektívne opísať jav B, ale sám seba sa panicky bojí zahrnúť do tohto javu B). Také ovce sú, ale myslím si, že je ich minimum (zanedbateľné minimum)...preto negeneralizujme.
vaše trápne dristy
Prečo by sme mali považovať iný názor apriori za dríst? Rád by som poznal aj odôvodnenie činu vraždy od samotného vraha a obídem sa bez "toto je zlé, toto je dobré", lebo to vravia hodnotové systémy.
a sa do katolíkov nenavážam
http://i54.tinypic.com/297odc.jpg

--Na záver podotknem osobnú skúsenosť z rozhovoru s kresťanom: Moderná viera je blízka filozofii Sorena Kiergegaarda a veriaci nenasledujú slepo Cirkev, uvedomujú si jej nedostatky a hlavne neposudzujú jej učenie podľa správania Cirkvi (ak vrah môže učiť o hodnote života)- oponoval som, že je to demotivujúce pre veriacich, ale popravde môj protiargument bol len na citovej a emočnej línii, čiže Cirkev môže byť aj skulptúra z hovna propagujúca výstavu diel MIchellangela...Ďalej, Boh nepôsobí v dave, praktizovanie je sekundárny "symptóm" (nie v zlom slova zmysle; teda chodenie do kostola atd.), kde primárne je prijatie Boha za absolútny cieľ (hoci mne osobne sa život zdá absurdný s prihliadnutím na smrť-->ak smrť nie je konečná, absurdnosť sa stráca)- dnes prevládajú ľudia len a len so sekundárnym "symptómom", čiže tí "aby sa nepovedalo" veriaci- tí majú tieto záležitosti v jednom z kruhových svalov (t.j. kakáč ;-)). Poučil som sa, že ak ma osoba len so sekundárnym symptómom odsudzuje len za ateizmus, tak je to idiot a nie pravý legitímny reprezentant veriaceho...
silmarill
King
King

Stoporko napísal:(ale to by chcelo si túto tému prečítať celú, všakže, a nie len zjebávať tu niekoho pod čiernu zem bez prečítania si celej témy...). :smt006
akože čítať celú tému, tj 159 strán napísaných od roku 2005? ale no taaak :nono:

Stoporko napísal:V skratke: podľa mojej viery (a z jeho príspevkov predpokladám, že aj Jozefitko si to takto myslí) je Biblia, hlavne starý zákon, písaný v obrazoch.
skutočne je napísaná v obrazoch? nexem byť ironický ale už to vidím ako povedzme v roku 300 vysvetľuje kňaz veriacim "počúvajte, ono je to napísané len tak obrazne, Ježiš vlastne nekráčal po vode a naozaj nemáte nikoho kameňovať za inú vieru alebo preto že v nedeľu pracoval". mimochodom skadiaľ berieš tú myšlienku že vlastne v biblii nie sú písané skutočné veci ale len akési abstraktné "obrazné" odkazy? tým pádom sa dá biblia vyložiť akokoľvek čo je už len kúsok od herézie.

Stoporko napísal:A pokiaľ sa na tú knihu pozrieme takto, tak veľmi dobre sedí s tým, čo dnes vieme po vedeckej stránke.
prosím ťa uveď mi nejaký príklad kde biblia popísala niečo, čo zistila moderná veda. btw čo potom ostatné sväté knihy?

Stoporko napísal:O tom, že by evolúcia nebola možná bez NÁHODY (resp. Boha) som tu už písal - Hughito za evolúciou vidí náhodu, ja Boha. On tam vidí náhodu, ktorej štatistická pravdepodobnosť sa blíži tomu, že po šrotovisku sa preženie uragán a z trosiek sa zloží B747, ja tam vidím zámer nehmotnej duchovnej bytosti. Rešpektujem jeho názor, skús aj ty rešpektovať názor niekoho iného (Jozefitko) - lebo to, v čo veríš ty (náhoda v evolúcii) nie je o nič menej fantazijné ako náš Boh :)
náhoda? kdeže, práveže naopak! ZÁKON! a to zákon pravdepodobnosti, keďže vesmír je nekonečný tak i pri pravdepodobnosti 0.000000001% vzniku života ten život nakoniec niekde vznikne, tak ako spomenul hughito, kombináciou "správnych" faktorov. a pokiaľ považuješ boha za pôvodcu milióny rokov trvajúcej evolúcie, tak tým nepriamo neguješ biblické stvorenie človeka, vyhnanie z raja a prvotný hriech... teda základné predpoklady kresťanstva. (jaj zabudol som že to je len obrazne vysvetlená darwinova vývojová teória).

Stoporko napísal:lebo to, v čo veríš ty (náhoda v evolúcii) nie je o nič menej fantazijné ako náš Boh :)
fantazijná by bola, ak by trvala jeden deň. trvala však milióny rokov a usmerňovalo ju zmena teploty zeme, zmena podnebia, zmena rastlín a tým pádom aj potravy pre živočíchy, delenie kontinentov atď. neni to teda náhoda, ale zákonitosť.

btw myslím že diskusia "evolúcia vs kreacionizmus, inteligentný dizajn vs chyby v evolúcii" by si zaslúžila osobitnú tému :roll:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

silmaril: už som tu dávnejšie uvádzal, že samotný zrod života bol možný len vo veľmi špecifických chemických podmienkach (neprítomnosť kyslíka, teplota, tlak...). Tak isto som tu už písal (a zjavne ostal Hughitom nepochopený, ach jaj), že s náhodou nevybabreme. Už samotný fakt výskytu mutácie je dôsledok náhody - je náhoda, že dotyčný živočích bol pod vplyvom dostatočných mutagénnych faktorov, ktoré tú mutáciu spôsobili. Tak isto je dielo náhody, že tá mutácia nebola zhubná (ako že drvivá väčšina mutácií je z dlhodobého hľadiska pre jedinca zhubná). Tak isto je náhoda, že mu tá náhoda pomohla k lepšiemu rozmnožovaniu a plodeniu potomstva - základ evolúcie ako takej je to, že "lepší" jedinec má viac potomstva ako ostatní. Bolo dokázané, že základné znaky evolúcie sú schopné prebehnúť za cca veľmi krátke časové obdobie (nechcem tliapať, no tuším to bolo čosi okolo 4000rokov/alebo generácií??? - profesor nám to ukazoval na príklade myší žijúcich v blízkosti aktívnej sopky). Tými znakmi myslím prispôsobenie sa podmienkam okolia a predačnému tlaku.
Suma sumárum - bez náhody evolúcia nefunguje. Na toto si, žiaľ, Hughito budeš musieť zvyknúť - je to náhoda. Nie je to sled nevyhnutných udalostí, pretože žiadne udalosti nie sú nevyhnutné - príroda nefuguje "zámerne." Príroda ako taká nie je "bytosť," nemá vlastné vedomie (keď sa striktne držíme vedy) a nie je schopná dať vzniknúť sledu nevyhnutných udalostí - nemá k tomu dôvod ani možnosti. Nemá dôvod: spomeňme si jeden zo základných zákonov termodynamiky - základný stav je stav s minimálnou energiou = všetko sa bez uvedomelého vynaloženia neskutočného množstva energie časom premení na prach a chaos. Príroda nemá ani možnosti - nemá vedomie, nemôže vedome a cieľavedome konať. A nemá ani mechanizmy, aby ovplyvnila náhodu.

Čo opísala Biblia aj moderná veda? Napríklad aj Genezis (keď ju vezmeme obrazne) - už som o tom niekde písal - viac menej sedí poradie vzniku zeme, vývoja druhov, celé zakončené vznikom človeka. Len tak na okraj - Adam znamená v preklade ČLOVEK (nie je to len meno jedného chlapa).

Je na každom človeku, ako sa k príbehom v Biblii postaví - ja som si vybral svoju cestu. A som rád, že teraz ma za môj názor nejaký fanatický politický inkvizítor neupáli ako upálii Jána Husa, chceli zabiť Luthera a mnohých iných zabili. Či som heretik? Závisí od toho, čo za herézu považujeme. Ja si myslím, že pokiaľ človek verí a prijíma základnú myšlienku kresťanstva = Ježiš zomrel kvôli našim vinám, tak heretik nie je. Môže byť označený za zvláštneho, no každému podľa jeho chuti.

plne súhlasím, že téma evolúcia vs. kreacionizmus by si zaslúžila vlastný chlievik. Osobne si myslím a verím, že pravda je niekde tam uprostred (aj keď túto vetu veľmi nemám rád) - jedno bez druhého nemôže fungovať.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ten sled nevyhnutných udalostí som myslel konkrétne na vznik života, nie na evolúciu.

To, že v evolúcii figuruje náhoda mi vôbec nevadí a nič sa tým nedehonestuje.
Čo opísala Biblia aj moderná veda? Napríklad aj Genezis (keď ju vezmeme obrazne) - už som o tom niekde písal - viac menej sedí poradie vzniku zeme, vývoja druhov, celé zakončené vznikom človeka. Len tak na okraj - Adam znamená v preklade ČLOVEK (nie je to len meno jedného chlapa).
Toto je tápanie - povedzme si to na rovinu - Genezis nemá nič spoločné s dnešným výkladom, bol písaný tisícky rokov späť primitívnymi púštnymi kmeňmi.

To, že sa tam dá napasovať hocičo je fakt, ale to by si napasoval aj do Koránu či do každej inej náboženskej knihy...
plne súhlasím, že téma evolúcia vs. kreacionizmus by si zaslúžila vlastný chlievik. Osobne si myslím a verím, že pravda je niekde tam uprostred (aj keď túto vetu veľmi nemám rád) - jedno bez druhého nemôže fungovať.
Dnešný stav vedy a celkovo našich vedomostí, čo sa týka opisu vzniku sveta či života, žiadny kreacionizmus nepotrebuje, ani sa ním nikto seriózne nezaoberá.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Janio napísal:Lubo nič zmysluplné nenapíšeš, ale do karmy sa robíš mudry ? Trošku trápne z tvojej strany nemyslíš ?

A skvôr sa mi zdá že tebe niet pomoci... Ja sa do katolíkov nenavážam tak sa uvedom pretože tiež môžem začať tie vaše trápne dristy... (Dúfam že príde deň keď sa každý bude hanbiť zato že veril v boha!)
Nechápem ako takúto hovadinu dokáže zo seba dostať inteligentný človek. Zrejme inteligentný vôbec nie si a preto túto tému radšej ignoruj. Ja sám do tejto témy nepostujem, mám na to svoj pohľad a aj keď som ateista, niečo také by som nikdy nevypustil z úst. Keby si to predomnou povedal, tak prisámbohu ti dám facku.

Grrr, takto vytočiť na záver dňa :evil:
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Facka je v tomto pripade zbytocnost...chlapca dost bije zivot, nebudem ho bit aj ja....
hughito
Redeemer
Redeemer

No "bóóže", koľko povyku ohľadne úprimného vyznania (želania). Ale to, že hlava cirkvi Ratzinger spája ateizmus s nacizmom, to už nevadí. Resp. to, že veriaci (často rôzne vysoko postavené osoby) často zvyknú označovať ateistov ako osoby bez zmyslu života, duchovne prázdnych na úrovni zvierat, atď :arrow: v tom lepšom prípade, v tom horšom si prajú a doslova sa tešia z toho, ako budú horieť v pekle.
Napísať odpoveď