Kapacitory

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
w_And_Y
Amateur
Amateur

Kapacitory

Príspevok od používateľa w_And_Y »

Dobry vecer potreboval by som poradit ktory kapacitor je lepsi a viac sa oplatí.
http://www.autoradia.sk/stualarm-capf1
alebo
http://www.autoomega.sk/index.php?id_se ... aradenie=9

dakujem za rady :)
jimmy_xp
King
King

Re: Kapacitory

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Pisal som o tom uz X-prispevkov! NEKUPOVAT! Radsej investovat do kvalitnych kablov a poriadnej baterie!
w_And_Y
Amateur
Amateur

fuu rad by som nekupoval ale vies chcem to mat zatial v izbe a to bude neaka uboha batera a kable kupim ale urcite budem potrebovat aj kapacitor, nevedel by si povedat ktory bude lepsi ? alebo ty mi neaky odporuc, dik
jimmy_xp
King
King

Preco by si potreboval kapacitor? Ty predsa nepotrebujes vyhladit napajanie baterie...A pokial to bude zapojene len tak na bateriu bez dobijania, tak sa ti ten kapacitor bude spravat ako dalsi spotrebic energie. Ono ja na taketo veci by som odporucal toto : 2 MOTy (trafa z mikrovlnky), previnut sekundar na 10,5V - 11V, primary spojit seriovo (paralelne by si mal nesmierny odber - MOT totizto pracuje s velkym sytenim a odobera vela energie naprazdno), sekundary spojit paralelne, hodit tam poriadny usmernovaci mostik (paralelne sustava tychto mostikov podla odoberaneho prudu) a vyhladzovacie kondenzatory (cim viac tym lepsie) - napriklad vo vypredajoch sa daju kupit TESLA 22mF/25V rady TExxx za smiesnych 30centov za kus. Spojis 10 takychto kundov dokopy a mas 220mF, cize 0,2F s extra nizkym ESR (radil si totizto kundiky paralelne)...A mas zdroj ako vysity na autozosilnovac :) Popremyslaj o tom :smt059
//samozrejme som zabudol na chladic, ktorym budes chladit diodove mostiky :wink:
w_And_Y
Amateur
Amateur

potozmyslam :D ne by som to chcel ze slahnem do izby baterku a bolo by to stale na autonabijacke + ten kapacitor :D neviem ale kolko by vydrzala baterka :DD
//myslim ze by pri tom tvojom napade stacilo aj 1 trafo :D ten repro je 1400w 400w rms
jimmy_xp
King
King

Kapacitor prosim nie! Budes ho vediet naformovat?
//nie, nebolo by to dobre, pretoze samotny MOT po pripojeni pekne hreje, preto sa zapajaju 2 primarmy do serie...ak chces len jeden musel by si previnut primar MOTu...
w_And_Y
Amateur
Amateur

naformovat ? myslis ze pred tim ako napojim repro mam tam napojit neaky odpor alebo ziarovku aby sa neznicil ? ci jako :D
// skusil by som nieco take spravit ako si ty pisal ale potreboval by som zohnat dva trafaky :D
jimmy_xp
King
King

repro? ake repro chces davat ku kapacitoru?
//ked ta to kopne alebo zabije tak za to nenesiem zodpovednost :!:
w_And_Y
Amateur
Amateur

http://www.hej.sk/televizory-audio-vide ... ts-w308d2/
preco by ma to malo kopat sak do kapacitora ide len 12V a aj z neho :)
jimmy_xp
King
King

Kapacitor sa napaja pred zosilnovac, nie na repro. Repro sa napaja priamo na zosilnovac!
w_And_Y
Amateur
Amateur

viem viem nejsom zas taka lama, ale sak do zosilnovaca ide 12V a kapacitor sa len medzi to zapoji medzi baterku a zosik, tak preco ma to ma kopnut popripade zabit, to je jedno sak a ako sa naformatuje ten kapacitor ? tak ako som hovoril ? alebo odpis na Icq som ti tisic krat pisal.
Napísať odpoveď