Voľba pre linux

Všetko ohľadom Linuxu...
Deefler
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Voľba pre linux

Príspevok od používateľa Deefler »

Zdravím Vás tu všetkcýh na fóre. Po dlhom uvažovaní, som sa rozhodol pre linux. Vlastním FS Amilo Pa 2510. Chcel by som vedieť, či by som tal rozbehal linux. A ak hej, akú verziu? Potom na Linuxe by som si ho chcel nejako graficky upraviť. Strašne sa mi páči verzia od dxcore35 ako to ma on spravené(//Prečítaj si pravidlá! Obrázky do prílohy! ) Je to z tejto témy: http://www.hojko.com/linux-neoficialne- ... 45503.html. Hlavne by som chcel, aby mi išla gafika, internet a zvuk. A ešte moja menšia záluba. Není som veľký hrác. Ale chcel by som tam rozbehať CS 1.6 a WoW. A ak to bude mať predpoklady aké chcem, tak ako ho mam ešte nainštalovať. To je asi všetko. Budem vďačný za každú odpoveď.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Re: Voľba pre linux

Príspevok od používateľa 3PO »

nie je nic lahsie ako siahnut live cd napriklad ubuntu popripade Mint (odporucam pre zaciatocnika) a odskusat. a hlavne si nieco precitat na nete napriklad v pripade ubuntu a mint wiki na strane www.ubuntu.cz
Deefler
Expert
Expert

A ako rozbehať to WoW a CS?
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

L.E.n
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa L.E.n »

3PO napísal:nie je nic lahsie ako siahnut live cd napriklad ubuntu popripade Mint (odporucam pre zaciatocnika) a odskusat. a hlavne si nieco precitat na nete napriklad v pripade ubuntu a mint wiki na strane http://www.ubuntu.cz
Ako chceš na Live rozbehať hru?

K topicu - odporúčam prečítať si Českú Ubuntu Wiki, konkrétne stránky CS1.6 a WOW.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

nechce na live rozbiehať hru !
neviem či si taký tupý ale 3PO napísal
nie je nic lahsie ako siahnut live cd napriklad ubuntu popripade Mint (odporucam pre zaciatocnika) a odskusat
pre tých, ktorým nedochádza, stiahni si spusti live uvidíš či sa ti bude páčiť a potom nainštaluješ,
a ešte WoW a CS nainštaluješ asi na hocjakom uNix-like OS
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

hrban dik za dovysvetlenie. rozmyslal som ci reagovat ale zdalo sa mi to zbytocne.
L.E.n
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa L.E.n »

hrban napísal:nechce na live rozbiehať hru !
neviem či si taký tupý ale 3PO napísal
pre tých, ktorým nedochádza, stiahni si spusti live uvidíš či sa ti bude páčiť a potom nainštaluješ,
a ešte WoW a CS nainštaluješ asi na hocjakom uNix-like OS
Však hej, stiahnuť ubuntu poprípade Mint a odskúšať či funguje CS alebo WOW, o tuposti by som bol ticho.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Hmmm, azda by som si odskúšal viacero dister, a začal by som od tých najrozšírenejšich a najpodporovanejších. Azda Ubuntu 10.04. Zvuk a net bez problémov, grafika - podĺa toho, akú hru máš na mysli. Predsa len na hry je stále lepší Win. Alebo mať aj Win aj Linux.
Zappir
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Zappir »

Ja myslim ze hry typu CS a WoW rozbehnes v pohode aj vo WINE. Inac urcite ubuntu, na wiki najdes mrte navodou ako si ho upravis ,ako rozbehnes spominane hry - http://wiki.ubuntu.cz

vela stastia ;-)
vvTF
Expert
Expert

Príspevok od používateľa vvTF »

No mam FS AMILO tak isto ako ty, a odporucam ti urcite UBUNTU, FEDORU a niekoko dalsich ditri. som nerozbehal, padne pri instalacii z neznamych dovodov. Tak isto mozes mat mensi problem s mikrofonom ktory nemusi vobec fungovat. Ziadne ine problemy som nezaznamenal.

K CS 1.6 vo wine, samozrejme ze pojde ale zalezi od HW pretoze pod emulatorom sa moze stat ze budes mat prilis malo fps.
NeverWinter nights mi pod WINE isiel bez problemov
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deafboy »

CS 1.6 mi pod wine fičí krásne. (Asi najlepšie čo som kedy pod wine videl), WoW je tiež hrateľné, roky som na tom fičal. Btw NWN sa dá nainštalovať natívne.
Deefler
Expert
Expert

[quote=No mam FS AMILO tak isto ako ty, a odporucam ti urcite UBUNTU, FEDORU a niekoko dalsich ditri. som nerozbehal, padne pri instalacii z neznamych dovodov. Tak isto mozes mat mensi problem s mikrofonom ktory nemusi vobec fungovat. Ziadne ine problemy som nezaznamenal.

K CS 1.6 vo wine, samozrejme ze pojde ale zalezi od HW pretoze pod emulatorom sa moze stat ze budes mat prilis malo fps.
NeverWinter nights mi pod WINE isiel bez problemov[/quote]

s tym mikrofon mas pravdu, nejde. A ak ide tak sekano. Ty mas presne taky isty typ ako ja(Amilo Pa 2510). Grafiku si nemozem doinstalovat pretoze driver nepodporuje Xorg 7.5. I ked je pravda, ze CS tam mi ide plynule, ale to kvoli tomu, ze v nastaveniach zmenim typ grafiky na Software. WoW sa este ani mi nepodarilo rozbehat. Vzdy vyskocila tabulka, ze nejde. Stlacit sa dalo jedine Cancel a Send.
Skyer
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Skyer »

Tak ja neviem, na emulátory by som sa radšej nespoliahal. Doteraz ani WINE ani Cedega poriadne nesplnili to, čo tak sami ospevujú. Aspoň tak to platí pre mňa, ako však postupne pozerám medzi príspevkami, našli sa tu aj takí, ktorým sa to podarilo. Potom by som si ešte dal pozor na všelijaké "extenzívne" zariadenia nastavenia, napr. pochybujem, že budú fungovať ručne nastavené tlačítka na myši, ale niektoré klávesy na klávesnici.

Edit: Berte s čiastočnou rezervou, mám GPU od ATI.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

emulátory fičia viac ako dobre ,problém je len v politike ATI, ktorí si nevedia spraviť drivery, keby máš Nvidiu alebo ATI HD XXXX tak ide krásne všetko cez wine
Skyer
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Skyer »

Pravda pravda, inštalácia originálnych driverov od ATI je často ako prechod cez mínové pole s páskou na očiach. Pokiaľ viem, je tam však aj problém s Direct X, v prípade záujmu, niekde som čítal krkolomný návod ako ho správne nainštalovať...
prdo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa prdo »

nechapem ludi co chcu hrat windowsacke hry na linuxe. Ved to nieje take zlozite si urobyt dualbot ,a windows mat na hranie kde mozes v pohode sukat vsetky cracky aj s virusmi. Potom ked chces surfovat a robit s postou alebo online nakupi, len restartnes a das sa do linuxu. Alebo ak potrebujes byt pripojeny na postu a na niejaky internet browser pocas hry, tak nepotrebujes ani dualbot , staci si rozbehat virtual box a tam nahodit linux. Cez virualbox si mozes bez problemov vyskusat hocijaku distribuciu aka sa ti len lubi a pri nej zozstat. Poznam ludi , ktory ked chcu surfovat so zapnutymi javascriptmi , tak iba cez virtualbox v linuxe. Ja som to tak urobil aj mojej milej a us mam s jej kompom pokoj vyse roka. Ked chce surfovat alebo online nakupovat, tak nastartuje si virtualku s ubuntu a tam si roby co chce.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

pretože niekomu sa neoplatí mať dualboot len kvôli CS a Warcraft3 (nie WoW) napr ako ja
prdo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa prdo »

No potom je to ako keby si hral hokej s tenisovou raketou. Nikto nevravi ze sa to neda , len to je trocha na hlavu :D
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

prdo aspoň netáraj keď nevieš... w3 mi loaduje rýchlejšie ako na XP. CS ide porovnateľne a zvyšok svojej práce (office a internet, hudba+filmy) zvládam aj z linuxu
Napísať odpoveď