Elektroinstalacia v dome

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
M4rek
Medium Star
Medium Star

Elektroinstalacia v dome

Príspevok od používateľa M4rek »

Potreboval by som, ci nahodou nenajdem niekoho, kto sa zaobera nacrhovanim elektroinstalacii do domu. Potreboval by som narysovat, ako by vyzerala elektroinstalacia v 2 izbach z domu, no neviem velmi presne ako to ma vyzerat, preto hladam niekoho, ci nemate nejake taketo prace, zeby ste mi ich vedeli na ukazku naskenovat aby som vedel podla toho nieco spravit.

thx
dudo02
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Elektroinstalacia v dome

Príspevok od používateľa dudo02 »

Narychlo tu mas jednoduchu vec.
4 zasuvky,2 svetla,1 vyp.c.5(lustrovy),1 rozvodna krabica.
Robene vo free programe PROFICAD.
Prílohy
projekt.JPG
M4rek
Medium Star
Medium Star

vdaka, presne tak som si to predstavoval ... no este jednu otazku mam k tomu, tam hore v pravo ako si nakreslil tie 2 vodice, ktore idu von z miestnosti .. mozu sa tam tiez spojit, ze tam vznikne uzol a von z izby pojde len jeden vodic ?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...to by som nerobil...predstav si že do zásuvky niečo zapojíš, vyhodí to poistky a ty teraz kôli tomu, že budeš mať aj svetlá aj zásuvky na rovnakej poistke, budeš šmátrať po byte...takže SVETLÁ ZVLÁŠŤ - ZÁSUVKY ZVLÁŠŤ...a v každej izbe by to tak malo byť...
M4rek
Medium Star
Medium Star

jaj jasne, mi to nedoplo kvoli tomu, ze na tom obrazku su rovnakymi ciarami znazornene aj svetelny aj zasuvkovy obvod ...
dudo02
King
King

No takto.Ono sa na projektoch ciary nepouzivaju kvoli rozliseniu jednotlivych vyvodov,ako si myslite,ale kvoli fyzickemu umiestneniu vodicov.Cize sa to moze spajat-presne,tak ako si pisal,avsak to neznamena,ze to je jeden vyvod.Akurat mi to ukaze kade mam viest vodice.To ze ktory vyvod patri kam mi napovie popis ku znacke.Cize napr.oznacenie zasuvky Z1 a ak mam takto oznacene 4 zasuvky viem ze idu na jeden istic.
Nakoniec dodam,ze za svoju prax som sa stretol s kopou projektov v roznych vyhotoveniach a hoci by mala byt forma ich vyhotovenia zjednotena normou STN,kazdy projekt je iny a inac sa cita.
\\Samozrejme sa bavime o kresleni a je jasne,ze zasuvkove a svetelne obvody maju osobitne privody!Kolko svetiel a zasuviek mozem umiestnit na jeden vyvod definuje STN...
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

a poloz si otazku nakolko STN to potrebujes :-D teda neviem kto ti ide robit tie miestostni abo co to ale najednoduchsie mas ukazat ujovi ze tuna tuna atuna cem zasuvku a tuna cem svetlo .... a on to spravi normalne. Co sa tyka noriem tak si nastuduj co si pamatam tak na svetlo moze byt tusim len jedna zasuvka ale to uz si nepamatam to je 6 rokov dozadu co som to studoval :-D. Hlavne ked uz prerabas tak davaj bacha nato aby sa nestretla med a hlinik mne elektrikar zabudol jeden drat vymenit ked sa robila izba pred tyzdnom nabehol maliar vsetko porobil a teraz mi to vrta v hlave ci to mam rozbit abo nemam :-/
dudo02
King
King

No odpoved je pre mna jednoducha.Ja to STN potrebujem,pretoze pokial sa drzim jej obsahu,tak ma napr.nikto nezavrie do vezenia za neumyselne zabitie aj v tom pripade,ak by nedajboze niekomu nieco stalo...
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

Ta otazka bola pre zakladatela topicu :-) nie pre teba to mi doslo ze to nerobis len tak for funn :-)
M4rek
Medium Star
Medium Star

ja to potrebujem do skoly :)

//autoeditácia príspevku (14 Okt 2010, 19:16)
niekto kto sa vyzna v tychto elektroinstalaciach by nebol ochotny mi jednu taku jednoduchu skontrolovat ?
eloscilatore
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa eloscilatore »

upni to niekde a pozriem sa ti na to, minimálne závažné chyby objavím, ak chceš mohol by som to dať skontrolovať ľuďom čo sa týmto živia
M4rek
Medium Star
Medium Star

poslal som ti to v sukromnej sprave, dik
Napísať odpoveď