Zdravim,
Vie mi niekto poradiť či je nejaká možnosť, zabezpečiť v prípade výpadku webservera automatický presun domény na iný server? (samozrejme obidva servery budú normálne zaplatené a obsah identický, to si viem zabezpečiť), potrebujem dostať 100% dostupnosť.
Ďakujem za Vaše skúsenosti.
Pouzitie ineho servera v pripade vypadku defaultneho
-
DjBass
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pouzitie ineho servera v pripade vypadku defaultneho
Neviem, či niečo také bude možné, keďže by sa museli nejak pri výpadku meniť DNS záznamy, čo by malo dopad na dostupnosť webu.
Napadá ma jedine to, že by bol server napojený do siete prostredníctvom dvoch nezávislých poskytovateľov. Ďalšia možnosť by bola použiť tretí server, prostredníctvom ktorého by sa web zobrazoval a ktorý by v nejakých časových intervaloch zisťoval dostupnosť obidvoch serverov. Akonáhle by nedostal odozvu z prvého serveru, posielal by údaje z druhého.
Napadá ma jedine to, že by bol server napojený do siete prostredníctvom dvoch nezávislých poskytovateľov. Ďalšia možnosť by bola použiť tretí server, prostredníctvom ktorého by sa web zobrazoval a ktorý by v nejakých časových intervaloch zisťoval dostupnosť obidvoch serverov. Akonáhle by nedostal odozvu z prvého serveru, posielal by údaje z druhého.
-
masterdead
SysAdmin
- Kontaktovať používateľa: