Ťažšie(?) hádanky

Vtipy, vtipné animácie, zábavné flash hry, hádanky...
willySG
Amateur
Amateur

Re: Ťažšie(?) hádanky

Príspevok od používateľa willySG »

Majme mnozinu A vsetkych mnozin x, ktore nepatria same do seba. Otazka, patri mnozina A sama do seba?
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

OT ale nieje to poriešené :D, anglickí vedci sú ko*ot, lebo zakladajú na tom, že prvé vajce muselo byť so škrupinou (mohlo byť aj s blanou ...) niekde bol o tom aj kontra-článok :D

a aby som nebol OT tak tá hádanka s obesencom je trochu zle povedaná, ide o to , že visí meter nad zemou, pod ním je mláka a v miestnoti už žiadny iný predmet nieje, okná sú v tejto hádanke irelevantné
willySG
Amateur
Amateur

ale ked sa na tu otazku ohladne sliepky a vajca pozrieme trosku inak, tak nas moze napadnut, ze prve bolo urcite vajce. Totizto skor ako samotna sliepka boli napr. dinosaurie vajcia a pod. Spravne by tato otazka asi mala zniet ci bolo skor slepacie vajce alebo sliepka :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

willySG: ved to je pochopitelne aj tak myslene, ty chytrak...

ja by som hladal odpoveda priamo v evolucii, kde sa nemohlo stat, ze by zrazu od urciteho momentu zacalo existovat vajce alebo sliepka, vsetko pochadza z jednobunkovych organizmov... okrem toho, evolucia stale pokracuje, takze ani sliepka, ani vajce, ako ho pozname dnes, nie je to iste, ako sme poznali o generaciu naspat, resp. ako ho budeme poznat o generaciu potom... trebalo by jednoznacne urcit prototyp sliepky, teda ju zadefinovat, potom by sa na otazku uz dalo odpovedat jednoducho...
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

presne ako hovoríš, že odpoveď je v evolúcií (dúfam, že tu nemáme teológov, ktorí tvrdia, že evolúcia neexistuje)
vezmime si, že sliepka mala nejakého toho predchodcu (čo vyzeral úplne inak, nemal možno ani perie....atď) je jasné, že mutácia bunky mohla prebehnúť iba vo vajci (nakoľko tam je buniek málo tam je to reálnejšie ako to, že prebehne v celej sliepke)
jednoducho povedané, že je možné iba to, že predchodcovi sliepky sa narodila z vajca terajšia sliepka ako to, že nejaké neoperená vec jednu noc zaspala a zobudila sa s perím :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

sliepka mala predchodcu, ale nevyzeral uplne inak, mozno tak pred dajme tomu 20 000 rokmi, ale ja vravim o tom, ze evolucia prebiehala odvtedy az do dnes a stale napreduje, preto sa ani neda urcit, od kedy existoval jej predchodca a odkedy samotna sliepka... z toho vyplyva, ze sliepka sa ani zadefinovat neda... teda da, ale vzdy by si bol schopny zadefinovat iba jednu jedinu entitu tohto druhu... a tam uz je povodna otazka lahko zodpovedatelna....

takze ani ten tvoj priklad s tym perim nie je presny...
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

Vidím že správne odpovede tu už sú :-) 1. 15 minút 2. ľadová kocka
Ďalšia hádanka. Sultán má 2 synov a zomiera. A tak chce jednému z nich dať všetko no nevie komu a tak im dá úlohu. Každý syn dostane jednu ťavu a sultán povie: Koho ťava bude posledná v druhom meste získa celé moje bohatstvo. A tak sa teda synovia vybrali pomaly do druhého mesta.... ako tak pomaličky išli stretli "mudrca" ktorí im niečo povedal a niečo sa stalo, potom začali rýchlo uháňať do druhého mesta.. prečo zrazu začali rýchlo tiahnuť do druhého mesta? Čo im povedal mudrc? Čo sa stalo?
Druhá hádanka. (jedna z tých čo má mnoho riešení) Človek príde, zdvihne telefón, zloží slúchadlo, zasvieti, vyberie zo šuplíka pištoľ a zastrelí sa. Prečo to urobil? Čo sa tam vlastne stalo? Kto mu volal a čo mu povedal? Kde sa to vlastne odohráva?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ja by som povedal, že mal veľký nedoplatok za plyn...
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Anem napísal:Sultán má 2 synov a zomiera. A tak chce jednému z nich dať všetko no nevie komu a tak im dá úlohu. Každý syn dostane jednu ťavu a sultán povie: Koho ťava bude posledná v druhom meste získa celé moje bohatstvo. A tak sa teda synovia vybrali pomaly do druhého mesta.... ako tak pomaličky išli stretli "mudrca" ktorí im niečo povedal a niečo sa stalo, potom začali rýchlo uháňať do druhého mesta..
posledný v druhom mieste je vlastne prvý :) (teda to mi z toho vyplýva)
Anem napísal:Človek príde, zdvihne telefón, zloží slúchadlo, zasvieti, vyberie zo šuplíka pištoľ a zastrelí sa. Prečo to urobil?
to mi pripomína scénku z filmu černí baroni :D
tu je ta pistole čo ste založil v krámu,... :D
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Anem napísal:Sultán má 2 synov a zomiera. A tak chce jednému z nich dať všetko no nevie komu a tak im dá úlohu. Každý syn dostane jednu ťavu a sultán povie: Koho ťava bude posledná v druhom meste získa celé moje bohatstvo. A tak sa teda synovia vybrali pomaly do druhého mesta.... ako tak pomaličky išli stretli "mudrca" ktorí im niečo povedal a niečo sa stalo, potom začali rýchlo uháňať do druhého mesta[/b].. prečo zrazu začali rýchlo tiahnuť do druhého mesta? Čo im povedal mudrc? Čo sa stalo?
Vymenili si tavy.
willySG
Amateur
Amateur

hrban: mesto, nie miesto

napadlo ma ze si vymenili tavy

edit: pozde :(
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

Áno vymenili si ťavy :-) k tomu záhadnému človeku - nie nebol to nedoplatok za plyn :D 1. Pomôcka: s najväčšou pravdepodobnosťou sa to nemohlo stať na Slovensku - pomôžem kvôli iným prírodným podmienkam :D
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

telefonovala mu hypnožaba zo serialu futurama :D
sry že mám dobrú náladu dúfam, že sa mi niekto neodmení K-
Zamknuté