bojove umenie vhodne na sebaobranu
Re: bojove umenie vhodne na sebaobranu
a ty si to videl?
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...bežní občania nemajú prístup k náhravkám z kamier mesteskej polície...
tak predpokladam ze ten tvoj kamarat bol na policii a oni mu ukazali ten zaznam, nie ? inac ako by sa k tomu mohol dostat ?
ANo ... on ten zaznam bol pozriet ... ja som ho osobne nevidel .... ale Proste viem ze je to pravda .... ON nema tendenciu vymyslat si ako niekto .... A navyse ako som piisal karte cvicii uz nejaku tú chvilu ....
-
vendo
Guru
karate nekarate, sice mam 22 ale dovolim si tvrdit ze keby mi nejaky 12rocny co aj poskakal po kostiach tak by ich nezlomil a nie "dvoma rukami dve klucne kosti naraz"
bud mal ten darebak (ak vobec nejaky bol) osteoporozu horsiu jak 90rocny dochodci alebo si to proste vymyslel
karate nekarate aby 12rocne decko zlomilo kosti jednym uderm
zabudni
bud mal ten darebak (ak vobec nejaky bol) osteoporozu horsiu jak 90rocny dochodci alebo si to proste vymyslel
karate nekarate aby 12rocne decko zlomilo kosti jednym uderm
Je to blbosť ako lampa.
ALe ked on vie ... kde ma udriet .... On ked mi ukazoval tie chmaty kokso .... Stlaci nejake miesta a uz som bol na Kolenach
este teraz sa smejem z toho... vies aky naraz treba na zlomenie klucnej kosti? ved to nieje sparatko omg... u nas na treningu si zlomil jeden clovek pri pade klucnu kost... ale... z vysky, v rychlosti.. a padol zle... a to bola taka rana ze az mna na druhom konci telocvicne zabolelo... tak chcem vidiet ako nejaky 12 rocny spratok nedorobeny este lame 16 rocnemu chalanovi jednou ranou klucnu kost... a chmaty take ze by si bol na kolenach za 3s viem aj ja, ale nejdem tvrdit ze by som 10 rokov dozadu niekomu toto spravil... este povymyslajte daco chlapci, ja sa dobre bavim 
OK _ tvoj názor ... asi sa ho fakt ešte spýtam na nejaké detaily .... 
"Narozdiel od toho Magora s nažííkom nemá z toho nič .... ešte ho aj pochválili ...."
jarabi jarabi už aj to je pi******a na entu,
ja som zase dnes napráskal štyrom zhurba 100kilovým, 25 ročným chlapom a to som popritom jedol bagetu
jarabi jarabi už aj to je pi******a na entu,
ja som zase dnes napráskal štyrom zhurba 100kilovým, 25 ročným chlapom a to som popritom jedol bagetu
-
redliner
King
Jarabi aj Ezop by bol z teba nadšený ... neviem si predstaviť ako mohol 12-ročný fagan so svojími prťavými rukami zlomiť kľučnú kosť, to by musel byť potomok Norrisa 
prosim vas pozna niekto yee tao?? mozete mi to opisat ak to poznate
Ok tak ja len tak trochu k pôvodnej otázke.... Treba si ujasniť čoho sa má ta sebaobrana týkať... či útoku so zbraňou alebo bez... či útoku jednej osoby alebo viacerých... samozrejme od toho sa bude odvíjať výber bojového umenia či bojového športu... tvrdiť, že karate je na hovno a povedzme krav maga je super.... je sprostosť... Netreba zatracovať žiaden štýl či školu... lebo tam kde môže zlyhať krav maga môže pomôcť karate a opačne... Ja nebudem propagovať to čo robím ja lebo reklamu to nepotrebuje ale poviem jedno ak sa chce niekto naučiť brániť sa tak nech zabudne na nejaké kurzy a lekcie od kamošov... a hlavne nech sa pripraví na to, že musí zamakať na kondičke a to poriadne... lebo aj keď len chce újsť pred bitkou tak musí byť rýchlejší ako útočník...
... čiže odpoveď na pôvodnú otázku znie ... najprv povedz proti čomu sa chceš brániť a potom si vyber bojové umenie... apropo ešte k tomu nožu... každý "normálny" tréner vám povie, že ísť proti nožu je sprostosť maximálneho rangu... tam ideš len vtedy ak nemôžeš újsť... a ak sa s niekým trieskaš a on ho vytiahne ... je to znova tvoja chyba že si ho nedal dole tak aby ho už nestihol vytiahnuť...
Akože proti nožu sa brániť je blbosť, ale keby sa nedalo inak, tak by som sa musel. A čo som videl reálne videá, tak by sa to zrejme aj dalo uhrať, ale úplne bez následkov by to nebolo. Minimálne dosť pekné rezné rany, možno aj nejaká tá jedna bodná. Ale i tí útočníci s nožmi, väčšinou to nie sú žiadni majstri, oni len primitívno máchajú smerom dopredu, takže tak.
Ako napisal Hughito : zalezi to od utocnika, ked ide len tak haj buj, tak sa to nejako da, ale ked vie ako s nim zachadzat, co vyuzit proti tebe, tak to je uz o niecom inom, otazka pre vas co trenujete aj s nozmi, ako to vidite v reali ??? utok/obrana ?
Nemam rad noze a ludi, co ich pouzivaju.... Ako dolezitu vidim skor schopnost predvidat a poznat to, co by som nazval 'psychologiou konfliktu'.... Inak povedane - preventivnym utokom zneskodnit agresora skor, ako ten noz vytiahne.... To ale chce mat uz vycvicenu pozornost a instinkt, aby bolo mozne potencionalneho agresora (a to, ci je ozbrojeny) vcas identifikovat a rovnako aj vcas urobit opatrenie.... Pokial sa uz noz vytiahne a ustup nie je mozny, tak za seba udavam tieto alternativy.... Bud sa pokusit ziskat cas (a hlavne priestor, a oslabit pozornost) recami a nasledne, ak toto vyjde, agresora bez varovania zastrelit (sanca, aby to bolo kvalifikovane ako NO, ak bude mat clovek rozumnu vypoved a sikovneho pravnika nie je az taka nizka, a cisto pragmaticky - moj zivot a zaujmy maju pre mna vyssiu prioritu ako utocnikove bytie ci nebytie).... Dalsia moznost nastupuje vtedy, ked uz je neskoro recnit ci tahat kver.... Okamzity vypad na vitalne miesta protistrany s cielom ju okamzite vyradit z dalsieho boja.... Pokial je utocnik len netrenovany namysleny frajer alebo menej skuseny fighter (ked je pod vplyvom alkoholu ci drog, bude aj pomalsi), moze to vyjst.... Pokial je fakt dobry, a ten prvotny utok ustoji, tak pokial to situacia umoznuje, tak si v maximalnej miere treba kryt vlastne vitalne zony a snazit sa vydrzat az do chvile, kedy urobi chybu....
-
duracel.BB
Amateur
píšete tu o útoku nožom čo robiť,ale ani jeden z vás sa v takej situácii neocitol ! je lahké teoretizovať, ale ak príde na tú časť keď sa naozaj ocitneš proti tomu nožu,tak ver tomu že si nepamatáš z toho súboju podstatný celok a až po tom všetkom ti dopne čo sa stalo a aké zranenia máš
a nie tu ešte premýšlať čo robíť a čo nie..adrenalín ja k**va mocný 
nôž je fakt brutál nebezpečná zbraň ale zase je pravda, že ak s ním niekto nevie narábať tak sa mu môže stať osudnou... a čo sa týka adrenalínu tak ten je brutálny pri akomkoľvek konflikte ak to niekto nečaká...
No ono to je tým, že za prvé. Pri zvýšení tepovej frekvencie skrátka nefunguje jemná motorika akoby mala (to je myslím už dakde okolo 140 uderov srdca) pri 175-200 udermi sa ti výrazne zúži zorné pole. Ďalším dôvodom je, že útok nožom väčšinou nefunguje ako na cvičisku/telecvični atď, kde je nôž zreteľne vidieť. Väčšina ľudí si pri útoku všimne nôž až vo chvíli útoku, alebo po útoku (čo je už samozrejme neskoro). Nezabúdajme, že väčšina bojových umení, učí ako správne uchopiť protivníkovú ruku aby ste ho mohli odzbrojiť, práve v takýchto situáciách dochádza k najväčšiemu počtu zranení ak sa nemýlim. Trening nožom je vedení pri treningu najčastejšie výpadom s úmyslom bodnutia, zatiaľ čo najviac útokov sa uskutoční nie bodnutím, ale reznou plochou noža. Utok je spravidla opakovaný a rýchly, kedy dochádza k poškodeniu tkanív a strate krvy, čo spôsobuje problémy s odzbrojením útočníka i keby sa vám podarilo ruku s nožom uchopiť (o čo sa nesnažte).duracel.BB napísal:píšete tu o útoku nožom čo robiť,ale ani jeden z vás sa v takej situácii neocitol ! je lahké teoretizovať, ale ak príde na tú časť keď sa naozaj ocitneš proti tomu nožu,tak ver tomu že si nepamatáš z toho súboju podstatný celok a až po tom všetkom ti dopne čo sa stalo a aké zranenia máša nie tu ešte premýšlať čo robíť a čo nie..adrenalín ja k**va mocný
Keďže došlo na útoky dosť by ma zaujímala jedna vec. Právne ošetrenie mi je viac menej známe pri nutnej obrane, ale zaujímala by ma skorej otázky, či má dakto s niečím podobným skúsenosť.
1. Bitka na diskotéke. Situácia, že nastane napadnutie môjho kamaráta, alebo mňa, dajme tomu jedným, alebo viacerými útočníkmi (treba ešte počítať so scenárom bitky viacerých osôb - 3 vs. 5, 5 vs. 5 atď). Pri bitke príde k nejakým zraneniam a je privolaná polícia. Ako postupovať ? (odpoveď typu rýchlo vypadni nepokladám za odpoveď)
2. Dajme tomu, že niekoho (jedného resp. maximálne dvoch ľudí) napadne skupinka ľudí, ktorí po privolaní polície budú svedčiť proti sebe. Skupinka povie, že dotyčný zaparal do ich kamaráta a napadol ho, zatiaľ, čo jedinec bude tvrdiť, že práve on bol obeťou takého útoku. Zaujíma ma preto, či je možné vôbec niečo zmôcť v takejto situácii pre jedinca (vychádzame z predpokladu, že sa na danom mieste nenachádzajú kamery a taktiež svedkovia, ktorí by svedčili vo váš prospech, keďže veľmi často aj okoloidúci chodci radšej pozerajú iným smerom a idú radšej ďalej).