GTA V - vseobecna diskusia
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: GTA V
GTA 4 je imo najprepracovanejší dieľ zo všetkých GTAčiek - koniec koncov do neho vrazili 100 miliónov dolárov a v hre je to sakra vidieť. A keď niekto fňuká nad dropmi frameratu, tak nech to nehrá na zavšivavenej konzolke, alebo na šrotnom PC. Hrať GTA 4 na x-boxe a PS3ke je to isté ako si vytrieť zadok so žihľavou, fungovať to funguje, ale nesmierne bolestivo. A áno, GTA 4 aj s DD mám aj na PS3 aj na X-360.
Skúste pochopiť že x-box 360 aj PS3 je oproti momentálnej špičke v PC na úrovni low-endového PC. Jediné čo x-box 360 aj PS3 zachraňuje sú ich vlajkové tituly, ktoré používajú nadupané enginy [U3...], ktoré dokážu spraviť zázraky aj na systéme ktorý má málo pamäte. To je všetko. Konzola dokáže vykresliť "to isté" čo PC s nasledovnými odľahčeniami:
- foliage v hrách je o 80-90% redší
- nepoužíva antialiasing
- dokáže vykresliť len tretinu, až štvrtinu objektov naraz oproti PC [autá, ľudia, budovy...] - momentálne hrám GTA 4 na ultra full detailoch, mám tak hustý traffic že sa tam nedá pomaly hýbať a je to super ťažké, na konzolke stretnem autá z času na čas a to tak max po 7-10 kusov, na PC ich mám aj 40 na dohľad.
- nemá DX10 a 11 efekty
- má len 256-512 ram k dispozícii, tým pádom sú vykreslené bohate len hlavné objekty a na okolie sa kašle [viď gran tourismo]
atď. atď. atď. Ako majiteľ oboch konzol Vám píšem, skúste pochopiť zarytí konzoloví maniaci, že konzolky nie sú žiadne zázračné stroje - tie ktoré máte doma sú šroty a nové next genové hry len brzdia vo vývoji, či už po stránke počtu objektov v scéne, post efektov, geometrie objektov, alebo svetiel, tieňov, odrazov, HDR, fyziky, hrateľnosti, frameratu a pod.
Skúste pochopiť že x-box 360 aj PS3 je oproti momentálnej špičke v PC na úrovni low-endového PC. Jediné čo x-box 360 aj PS3 zachraňuje sú ich vlajkové tituly, ktoré používajú nadupané enginy [U3...], ktoré dokážu spraviť zázraky aj na systéme ktorý má málo pamäte. To je všetko. Konzola dokáže vykresliť "to isté" čo PC s nasledovnými odľahčeniami:
- foliage v hrách je o 80-90% redší
- nepoužíva antialiasing
- dokáže vykresliť len tretinu, až štvrtinu objektov naraz oproti PC [autá, ľudia, budovy...] - momentálne hrám GTA 4 na ultra full detailoch, mám tak hustý traffic že sa tam nedá pomaly hýbať a je to super ťažké, na konzolke stretnem autá z času na čas a to tak max po 7-10 kusov, na PC ich mám aj 40 na dohľad.
- nemá DX10 a 11 efekty
- má len 256-512 ram k dispozícii, tým pádom sú vykreslené bohate len hlavné objekty a na okolie sa kašle [viď gran tourismo]
atď. atď. atď. Ako majiteľ oboch konzol Vám píšem, skúste pochopiť zarytí konzoloví maniaci, že konzolky nie sú žiadne zázračné stroje - tie ktoré máte doma sú šroty a nové next genové hry len brzdia vo vývoji, či už po stránke počtu objektov v scéne, post efektov, geometrie objektov, alebo svetiel, tieňov, odrazov, HDR, fyziky, hrateľnosti, frameratu a pod.
-
DeJF
Addict
???
Môžem vedieť na čo si reagoval ?
Ale keď ti mám pravdu povedať mne žiaden AA a ani DX 10,11 efekty nechýbaju..
Keď na to nepozeram z 20 cm pred TV tak tú hroznú grafiku nevidím ,práve naopak,grafika je dobrá ^^(ja som zvyknutý z pc hrať všetko na low takže mne grafika na xboxe uplne postačuje , a nikdy mi o grafiku nešlo..a je mi lúto ludí čo si hru nezahraju kvoli grafike a pod.)
BTW Na takéto veci by si si nemal založit anti-konzolovu diskusiu ? Lebo ako si všimam pri každej priležitosti sa snažiš zjeb*t jednu či druhu konzolu (vačšinou Xbox
)
//Ja som bol spokojny so vzhladom gta ,a tak isto aj s chodom
Môžem vedieť na čo si reagoval ?
Ale keď ti mám pravdu povedať mne žiaden AA a ani DX 10,11 efekty nechýbaju..
Keď na to nepozeram z 20 cm pred TV tak tú hroznú grafiku nevidím ,práve naopak,grafika je dobrá ^^(ja som zvyknutý z pc hrať všetko na low takže mne grafika na xboxe uplne postačuje , a nikdy mi o grafiku nešlo..a je mi lúto ludí čo si hru nezahraju kvoli grafike a pod.)
BTW Na takéto veci by si si nemal založit anti-konzolovu diskusiu ? Lebo ako si všimam pri každej priležitosti sa snažiš zjeb*t jednu či druhu konzolu (vačšinou Xbox
//Ja som bol spokojny so vzhladom gta ,a tak isto aj s chodom
-
uplink
VIP
Reagoval som na XY príspevkov v téme, kde píšu ľudia o tom ako je zle GTA optimalizované, ako by malo vyzerať GTA 5 na tej a tej konzolke. Proste nebude vyzerať, bude grcné, lebo konzola.
uplink: Mas pravdu ale o tomto by sa dalo diskutovat hodiny. V hrach nejde len o grafiku. Ide predovsetkym o to aby si sa pri nej dokazal zabavit, hlavne kvoli hratelnosti. A nechci mi povedat ze GTA4 si na konzole neuzijes len kvoli tomu ze tam budes mat 7 aut namiesto 40. Princip hry zostava rovnaky. Ano konzoly brzdia vyvoj HW atd ale robit hry na konzoly prinasa viacej ziskov, kvoli casual hracom. Si zober takych co pridu z prace domov a chcu sa odreagovat tak jednoducho zapne nejaku hru ktoru nemusi instalovat nic len vlozi medium a o zabavu ma postarane.
Btw akurat hrajem Final Fantasy XIII a ta grafika a tie CGI filmy su premakane, skus si to zahrat. Uz len kvoli grafike sa to oplati.
Btw akurat hrajem Final Fantasy XIII a ta grafika a tie CGI filmy su premakane, skus si to zahrat. Uz len kvoli grafike sa to oplati.
-
Your Enemy
Amateur
a na http://bonusweb.idnes.cz/zurnal/multi/u ... ti_osk.idn pisu ze GTA "už prý také není tak výjimečné"....
by som ich... 
Podla mna bude výnimočné vždy, pretože vytvorilo sériu sandbox hier (v otvorenom svete) zatial čo predtým až na pár výnimiek (hlavne rpg) nič také hráči nezažili. Okrem toho každý diel GTA bol niečím inovatívny a pridal stále viac a viac možností, až na GTA IV, to ale zasa pridalo na grafike.Your Enemy napísal:a na http://bonusweb.idnes.cz/zurnal/multi/u ... ti_osk.idn pisu ze GTA "už prý také není tak výjimečné"....by som ich...
-
Your Enemy
Amateur
hej to suhlasim ale fakt ma to stve
jak dokto moze nieco take napisat o GTA

-
Geogomeogo
Light Professional
Od GTA: SA to islo dole vodou. To sa dalo hrat aj 100x, a nenudilo ma to. Ani GTA 4 uz nebola najlepšia. Nieže by to nebola dobra hra, ale po jednom prejdeni mi stačilo.
-
Scorpion90
King
Pripajam sa, je to skoda, ale SA je o niekolko tried lepsia ako IV. Svedci o tom aj fakt, ze SA mam nainstalovanu na notebooku uz xy-rokov, IV som po prejdeni hned zmazal
-
Your Enemy
Amateur
no SA ma bavy aj po prejdeni, IV som hral a tiez pohoda, dokonca sa mi to trochu viac pacilo nez SA.a este aj III ma bavila.
Nechápem komentáre typu "od GTA SA to išlo dole vodou" kedže od GTA SA vyšla iba GTA IV a datadisky sú to moc silné reči
. Podla mna je hlavný problém v tom, že každý má už nejaký oblúbený diel (ja napr. Vice City) a ked príde niečo novšie každý to porovnáva s tým jeho najoblúbenejším. Preto väčšinou každý nový diel len buzeruje až na pár jedincov. Nechcem tým tvrdiť že GTA IV nieje najlepšie alebo najhoršie (rozhodne nieje najlepšie, ani druhé najlepšie) ale zasa za taký odpad by som to nebral.
Je pravda že staršie časti boli omnoho inovatívnejšie ako IV, ktorá priniesla hlavne novú grafiku a wow efekty a dej išiel stranou. Ale určite si tvorcovia polepšia, hlavne po Mafii 2 budú chcieť priniesť konečne nejaký lepší GTA príbeh, aspon dúfam.
A tiež dúfam že sa vrátia k pestrejším farbám a teplejšiemu počasiu. Kludne by to zasa mohlo byť vo Vice City, i keď ani ten Vinewood neznie až tak zle, uvidíme čo sa z toho nakoniec vykľuje
Je pravda že staršie časti boli omnoho inovatívnejšie ako IV, ktorá priniesla hlavne novú grafiku a wow efekty a dej išiel stranou. Ale určite si tvorcovia polepšia, hlavne po Mafii 2 budú chcieť priniesť konečne nejaký lepší GTA príbeh, aspon dúfam.
A tiež dúfam že sa vrátia k pestrejším farbám a teplejšiemu počasiu. Kludne by to zasa mohlo byť vo Vice City, i keď ani ten Vinewood neznie až tak zle, uvidíme čo sa z toho nakoniec vykľuje