Stavebne sporenie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Son-Goku
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Stavebne sporenie

Príspevok od používateľa Son-Goku »

Viete niekto ako to je so sporenim vo wustenrot?vraj tam staci stale dva roky davat istu sumu na ucet a ked splnas podmienky prefinancuju ti kupu nehnutelnosti...alebo mate nejake ine skusenosti?vobec vsetko o stavebnom sporeni sem :welc:
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Stavebne sporenie

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

S Wustenrotom mám veľmi zlé skúsenosti. Pri kúpe bytu išlo všetko až neuveriteľne hladko až na kravu ženskú, čo nemala ani páru o stavebnom sporení.... Nevedela poradiť ani podať základné informácie, všetko som si musela preverovať na infolinke, kde mimochodom boli rovnako kompetentní informátori.... Okrem toho mi pani permanentne neodpovedala na emaily, nezdvíhala telefón... Uvažovala som dokonca o sťažnosti, ale napokon som mala toho tak veľa, že som sa na to vykašľala... Ale ešte teraz mi stúpa tlak, keď si na to spomeniem.
Neviem, aké majú teraz aktuálne produkty, ale u mňa to bolo tak, že som si nasporila polovicu cieľovej sumy a potom mi na zvyšok dali stavebný úver so 4% úrokom. Dá sa cez nich vziať aj hypotéka, ale s takými zdieračskými podmienkami, že až. Takže osobne odporúčam Wustenrotu sa vyhnúť veľkým oblúkom....
Son-Goku
Darca
Darca

fuuha pretoze sa povrava ze staci niekde sporit dva roky istu ciastku a vobec to nemusi byt polovica nehnutelnosti a prefinancuju...samozrejme je otazne za akych podmienok.len tu sporitelnu neviem.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Jasné, že prefinancujú... Keď istý čas sporíš, máš nárok na stavebný úver. Musel by si ale za tie dva roky fest našetriť, aby si mal našetrenú polovicu ceny nehnuteľnosti. Takže ti potom ponúknu k tomu úveru hypotéku s vysokým úrokom. Pre porovnanie, ponúkali mi úrok 6,5%, čo bol seriózne najvyšší úrok v porovnaní so všetkými bankami na trhu.

Možno má niekto s nimi dobré skúsenosti, ale ja by som teda tú pani, s ktorou som spolupracovala ja, odporúčila len najväčšiemu nepriateľovi.
Son-Goku
Darca
Darca

hej ja som len zacul nieco take ze staci si nasporit nejakych 6000 eura a prefinancuju aj 100 000 eurovy byt..ale to bol len blud ako jedna babka povedala.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Nie je to blud.... Hovorím, že prefinancujú. Je ale na tebe, či tie podmienky príjmeš.
Son-Goku
Darca
Darca

ale ty vravis o polovici sumy ja velmi malej...
freddy87
Novice
Novice

Príspevok od používateľa freddy87 »

Pozor ale, v prípade, že po dvoch rokoch budete mať záujem peniaze vybrať a použiť, musíte to dokladovať. SS je ideálne predovšetkým v prípade, že chcete sporiť dlhšiu dobu, ideálne minimálne 6 rokov, kedy už nemusíte dokladovať použitie peňazí.
Samozrejme v oboch prípadoch máte nárok na štátnu prémiu. Netreba zabudnúť ani na to, že po tých dvoch rokov sa iba začnete dostávať do plusu, pretože na začiatku sa platí pomerne vysoký poplatok 100 €, ktorý sa Vám pri ŠP 66 € ročne vráti za cca rok a pol.

V prípade, že chcete o dva roky financovať kúpu nehnuteľnosti a nemáte zatiaľ nasporené peniaze, alebo značnú časť z nich, tak by som určite nešiel cestou stavebného sporenia, resp. prehodnotil by som to, či nie je lepšie počkať s kúpou nehnuteľnosti o niekoľko rokov dlhšie.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Zdravim,
Premyslam nad stavebnym sporenim, ale som z toho trochu paf. Ktore firmy odporucate co sa tyka stavebneho sporenia? Planoval by som odkladat mesacne tak 100-200eur max.

Vopred diki za akekolvek postrehy.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

mam klasiku, PSS, nestazujem sa, ale mam stary plan takze na dnesnu dobu nadstandartne podmienky...
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Lebo co som spustil na ich stranke kalkulacku a vyslo mi ze za cca 8r by som tam zarobil pri 15-20tis asi tak 1tis, tak mi to prislo trochu smiesne. Ale asi viac nedostanem aj tak nikde ked tak kukam.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Tak teraz nie je zrovna vhodna doba, rocne vynosy sa pohybuju fakt v tych niekolko velmi maro percentach na beznych produktoch.
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

A čo si myslíte o investovaní do nejakých fondov, či už cez banku alebo inú spoločnosť. Pri investičnom horizonte 5-10 rokov sľubujú po spriemerovaní výnos okolo 3-5% ročne. Máte stým skúsenosti, respektíve odporúčali by ste takúto formu pravidelného šetrenia ?
rajas
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa rajas »

treba si najprv ucrit strategiu.. ci riskovat a mat vacsi zisk alebo byt konzervativnejsi a mat nejaku sumu garantovanu :?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

h.olub: Stoji ten risk za to??? Kolko ludi sa popalilo na nebankovkach ako BMG a pod., hmm??? Radsej to dat na nejaky terminovany vklad, napr. J&T Banka a tiez Privat Banka ponukaju pri 5 rocnej fixacii urok 2,5 percenta. To je pri 20 tisic eurach to spravi okolo 2100 eur za 5 rokov. Prima Banka tiez ponuka sporiaci ucet a tam je urok az 5 percent za rok.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

lool tu prima banku nemozes mysliet vazne, je sice pekne, co vravi ujo v telke, ale realita je taka, ze si tam mozes mesacne poslat maximalne 100eur a musis platit za vedenie uctu 4€, ked si to preratas, zistis, ze si este v strate.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nepoznam podmienky banky. Kazda banka ma ine podmienkya pod. Trebars J&T banka mala tak, ze ked si si chcel zalozit ucet, potreboval si tam vlozit 10 000 eur. Ake su podmienky teraz, netusim. Napisal som len cisla urokov, podmienky nech si prestuduje uz sam.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Dostalo sa ku mne ze sa zmenila podmienka ziskania statneho prispevku ku stavebnemu sporeniu. Je na tom daco pravda?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

wladas
Redeemer
Redeemer