Maximalna hodnota v inpute cez javascript

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Red_Scorpion
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Maximalna hodnota v inpute cez javascript

Príspevok od používateľa Red_Scorpion »

Caute,

Mam taky maly problemik. Snazim sa spravit inputy na hodnoty ciselne ale potrebujem tieto hodnoty istym sposobom limitovat teda ze maximalna hodnota cisla, ktoru je mozne vlozit do tohto inputu (klasicky textovy input, ale vklada sa cislo) bude napriklad 100.00.

Mam taketo 3 inputy a potreboval by som pomoct s tym ze ak user zada vyssiu hodnotu tak sa input oramcekuje na cerveno a vyhodi text ze hodnota je zla ..

Som v JS celkom amater preto hladam pomoc :), ak by sa niekto ochotny nasiel bol by som mu velmi povdacny :)

//Dalo by sa to demostrovat na tomto http://docs.jquery.com/Plugins/Validation/Methods/max(nizsie je demo aj kod), ale z nejakeho nezisteneho dovodu mi to v tomto pripade nefunguje pre viac inputov :(
sharky-no
King
King

Re: Maximalna hodnota v inpute cez javascript

Príspevok od používateľa sharky-no »

sprav si funkciu, ktora ti bude kontrolovat velkost cisla v inpute, a ak to nebude splnene tak nastav border inputu na cerveno, ak hej, tak na none.

a tuto funciu volaj na event ONKEYUP na inputoch
Red_Scorpion
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

sharky-no napísal:sprav si funkciu, ktora ti bude kontrolovat velkost cisla v inpute, a ak to nebude splnene tak nastav border inputu na cerveno, ak hej, tak na none.

a tuto funciu volaj na event ONKEYUP na inputoch
Ako som pisal s JS som v zaciatkoch :( vies mi napisat nejaky jednoduchy priklad ?
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Kód: Vybrať všetko

<input type="text" onChange='if(parseFloat(this.value)<100) {this.style.borderColor = "red";} else {this.style.borderColor = "gray"}' />
Z tejto fungujucej ukazky by si to mal pochopit a upravit si to podla svojej potreby.
Red_Scorpion
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

dakujem frci to :)
Napísať odpoveď