Mám problem.
Jeden router ktorý je napojeny na Internet a z toho routra idu dva enthernetove (či ako sa to pise) kable do dvoch PC.
Mam doma jednu tlačiareň. Keď je prvý PC zapnuty ide cez lan z druheho PC vytlacit určity text na tlačiarni. V trietom porte mam v routri zapojeny Wi-Fi router.
Keď chcem niečo vytlačit z notebook-u cez Wi-fi mi to nejde. Je všetko nastavene. Rovnaka pracovna skupina, IP udaje su na všetkych PC nastavene na "tvrdo".
Prosím poradte mi ako mam nastaviť notebook, alebo router, aby sa mi dal vytlacit text z notebooku cez Wi-fi. PC na ktorý je zapojena stlačiareň cez USB je samozrejme zapnuty, aj tak mi to nejde. Na notebooku mam Windows Vista.
Routrovanie
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Routrovanie
tu tlaciaren mas pripojenu na PC1 ci je sietova ?
Uisti sa ze FW je nastaveny spravne, ze nic neblokuje, a namapuj na NB kt. je pripojeny cez wifi tlaciaren nie ako "\\hostnamepc\tlaciaren" ale "\\ipadresapc\tlaciaren"
Predpokladam ze mas rozne rozsahy adries na prvom routri a na druhom routri (teda ze PC1 a PC2 maju IP adresy z inej podsiete ako NB)
Predpokladam ze mas rozne rozsahy adries na prvom routri a na druhom routri (teda ze PC1 a PC2 maju IP adresy z inej podsiete ako NB)
ano tu tlačiareň mam napojenu na PC 1.
//autoeditácia príspevku (17 Okt 2010, 20:21)
STomko :
už som to skušal, ako si to napisal Ty. Ak tak mi to nejde. Vie roputery sa navzajom "routruju." Ako to mam nastaviŤ, aby sa navzajom !neroutrovali,! neblokovali?
//autoeditácia príspevku (17 Okt 2010, 20:21)
STomko :
už som to skušal, ako si to napisal Ty. Ak tak mi to nejde. Vie roputery sa navzajom "routruju." Ako to mam nastaviŤ, aby sa navzajom !neroutrovali,! neblokovali?
Nemyslim si ze to bude networking problem. Skor SW (FW, nastavenie a pod.)