ako zistim ip adressu brany

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
arzamas16
Novice
Novice

ako zistim ip adressu brany

Príspevok od používateľa arzamas16 »

Tak môj problém... mam rodiny dom využívam ho ako letné sídlo internet mi stále je za potreby preto som si zaobstaral nett od suseda jasne že nevedomky ma wifi jeho wifi bola chranena šifrovanie WEP tu som hravo zlomil mal obmedzenie na mac adresy hravo zvladnute mam všetky mac adresy ktoré sú povolene ale vydrbal ma ešte s niečim a neviem s tým rady nemá zapnuté DHCP takže ipecky si nastavuje na každom PC na tvrdo takže môj problém je ten ze nieviem aku ip je na bráne tým pádom si nemozem nastaviť aj ja ip adressu a ficat na nette takže ako by som zistil tu to ip adressu len mi nepiste ze tracert názov_servera lebo nevieme ip adressu brany takze sme len v lokálnej sieti , sú šance cez nmap a také veci ale zabija to vela casu a toľko času tomu nejde investovať skúste mi poradiť nejaky typ trik ako sa k tomu dopracovat a niesu to ipcka beznej sieti ako 192.168.1.1-2-3
weroro
Flash coder
Flash coder
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: ako zistim ip adressu brany

Príspevok od používateľa weroro »

Ty si aký čurák ! Takých ako si ty by som by bil roxorom po hlave. :twisted: Pokiaľ sa vieš dostať do nastavení routeru (písal si, že si si vedel nastaviť veci ako MAC filter a pod.) tak musíš vedieť IP adresu Brány.. východzia adresa brány je tá ktorou sa pripájaš do routeru (dokonca aj v tom routuery by mala byt definovaná) takže ak je default gateway 10.20.30.100 tak ty môžeš na PC používať adresy 10.20.30.1; 10.20.30.2; 10.20.30.3 atď až po 99.
arzamas16
Novice
Novice

OMG ty si sam taky....... az som skoro zaplakal......mac adressa je zistene .. to neznamena ze som bol v routry a dopisal si svoju je milon moznosti ako dotycnemu zistit ake ma povolene mac adressy ale asi nevies dobre citat to nic v tvojich rokou sa vyskytuju taketo problemy
manager666
Star
Star

Príspevok od používateľa manager666 »

weroro napísal:Ty si aký čurák ! Takých ako si ty by som by bil roxorom po hlave. :twisted: Pokiaľ sa vieš dostať do nastavení routeru (písal si, že si si vedel nastaviť veci ako MAC filter a pod.) tak musíš vedieť IP adresu Brány.. východzia adresa brány je tá ktorou sa pripájaš do routeru (dokonca aj v tom routuery by mala byt definovaná) takže ak je default gateway 10.20.30.100 tak ty môžeš na PC používať adresy 10.20.30.1; 10.20.30.2; 10.20.30.3 atď až po 99.
Toto su mylne informacie, ak je adresa brany 10.20.30.100, tak zalezi podla masky podsiete, aka je adresa siete a rozsah adries,ktore mozno pouzit. :wink:
To napr znamena, ze pri maske s prefixom /24 mozme kludne pouzit adresy od 10.20.30.1 po 10.20.30.254 :)
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Áno, može byť ale neverím, že bežný užívateľ robí čachry machry s maskou.

arzamas16 chce RARP
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tm_a.s. »

odchyť si paket, pozri si akú má priradenú IP a daj tam +1 napr...Lenže ak to má obmedzené iba na jednu IP a on bude stále online, tak s tým moc nespravíš...
arzamas16
Novice
Novice

ja som pakety odchytoval ale nejako my to nevyslo celkom skusal som to cez nmap mas namysli aj ine prikazy ? alebo to riesis cez win ?
Napísať odpoveď