Fotografia - novinky, technika, diskusia
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotite?
blesy su super
Maki, ako som ti uz napisal, fot atmosferove/davove fotky bez blesku.
Na fotkach ludi pracuj s bleskom podla moznosti, aby nebol ani moc silny ani moc slaby, niektore tvare su bleskom trocha vybielene. A potom uz musis len pracovat aby si zachytil zaujmave fotky
No, a ja som teda vratil z toho Bruselu, musim povedat ze bolo skvele. Prednasal nam skvely fotograf http://ezequiel-scagnetti.photoshelter.com/index takisto som postretaval vela zaujmavych mladych fotografov z europy. Za ulohu sme dostali urobit kazdy 2 reportaze, jedna o praci zurnalistov v EU parlamente a druha zas naopak o press ludi priamo zamestany EU parlamentom. z druheho sa mi podarilo mat najlepsie hodnotenu fotku ktoru vidite. Bol som tam jediny slovak, z ceska tam nebol nikto, a urcite odporucam kazdemu sa v buducnosti prihlasit a skusit sa tam dostat
Maki, ako som ti uz napisal, fot atmosferove/davove fotky bez blesku.
Na fotkach ludi pracuj s bleskom podla moznosti, aby nebol ani moc silny ani moc slaby, niektore tvare su bleskom trocha vybielene. A potom uz musis len pracovat aby si zachytil zaujmave fotky
No, a ja som teda vratil z toho Bruselu, musim povedat ze bolo skvele. Prednasal nam skvely fotograf http://ezequiel-scagnetti.photoshelter.com/index takisto som postretaval vela zaujmavych mladych fotografov z europy. Za ulohu sme dostali urobit kazdy 2 reportaze, jedna o praci zurnalistov v EU parlamente a druha zas naopak o press ludi priamo zamestany EU parlamentom. z druheho sa mi podarilo mat najlepsie hodnotenu fotku ktoru vidite. Bol som tam jediny slovak, z ceska tam nebol nikto, a urcite odporucam kazdemu sa v buducnosti prihlasit a skusit sa tam dostat
Zrejme nemame cit pre fotku reportaznu, ale zaujmu nas fotky umeleckeho charakteru, resp. tie, ktore sa na ne aspon hraju
.. Ja naozaj neviem co mozem na tych fotkach pochvalit, ani co im vytknut. Vycitat ti, ze na zabere je toho vela sa neda, kedze ide o ucel ako ani vycitat ti watermark, kedze si fotil zrejme pre niekoho.
Zmier sa s tym, ze ked nikto nepikacuje, tak "mooze byt"
Zmier sa s tym, ze ked nikto nepikacuje, tak "mooze byt"
jejha, diky, som necakal, ze to bude mat taku odozvu
presne uz neviem, stlacena exposure a saturacia, toneCurve namaxovana do kontrastu, slaba vinetacia...pekne,
posledna z viednej je v akej uprave? co si s nou robil?
-
hojko
Site Admin
Klo_b_asa: Ako si to fotil??? Podla Exifu vidim, ze si mal expoziciu na 30 sekund, cize si mal fotak na stative a stlacil si gombik, resp. dialkove a nechal to na pol minuty, nech foti. A takto si to opakoval a opakoval, az kym sa ti nepodarilo odfotit blesk???
Maki: Neviem co sa da zhodnotit na tych tvojich fotkach, su to fotky z disco a tak je tazko nieco k tomu napisat. Ludia tam skacu, piju a robia vselico, takze tazko je vytknut nieco take ako je nasvietenie, expozicia, zaber atd..., no proste tazko k tomu nieco dodat. Ked sem das fotky krajiny, stojaceho auta alebo nieco podobne, tak potom sa bude dat k tomu nieco napisat.
Maki: Neviem co sa da zhodnotit na tych tvojich fotkach, su to fotky z disco a tak je tazko nieco k tomu napisat. Ludia tam skacu, piju a robia vselico, takze tazko je vytknut nieco take ako je nasvietenie, expozicia, zaber atd..., no proste tazko k tomu nieco dodat. Ked sem das fotky krajiny, stojaceho auta alebo nieco podobne, tak potom sa bude dat k tomu nieco napisat.
Presne takhojko napísal:Klo_b_asa: Ako si to fotil??? Podla Exifu vidim, ze si mal expoziciu na 30 sekund, cize si mal fotak na stative a stlacil si gombik, resp. dialkove a nechal to na pol minuty, nech foti. A takto si to opakoval a opakoval, az kym sa ti nepodarilo odfotit blesk???
//autoeditácia príspevku (17 Okt 2010, 9:02)
Druhá séria bleskov:
-
Grim
Darca
...zdá sa mi to, alebo sú všetky tri nakrivo?...no tá prvá určite...
Nezdá sa ti toGrim napísal:...zdá sa mi to, alebo sú všetky tri nakrivo?...no tá prvá určite...
tak druha podla stromu v strede ze berem ze len vyzera byt nasikmo ale u tej prvej (mozno aj najkrajsej s tychto troch) to nasikmenie vylozene vadi. ked uz si tam daval ten ramik tak si ich vyrovnat mohol 
// totalna
// totalna
Vyhovárať sa na kriví komín je asi hlúposť však? 
-
chlapec10
Addict
v PS vyrovnaas fotku jednoducho, daj si pravitko, naklikni si horizont na fotke, potom das rotate photo, vyberies arbituary(alebo tak nejak) ti ukaze kolko stupnov to je(podla pravitka) a fotku mas vyrovnanu, potom uz len orezes
Pekne, podla tutorialu na ephoto.sk?
Toto je ovela krajsie ako ich pokus. Paci sa mi to.
kedze nie som na ephoto.sk tak som si to dohladal a mozem povedat ze nie. 1) pouzivam gimp a 2) na tvorbu panoram pouzivam Hugin
skus pozriet: http://valerie.desnoux.free.fr/pano/pano_en.html cast "Stereographic projection"
alebo: http://ultrawide.wordpress.com/2008/11/ ... ing-hugin/
skus pozriet: http://valerie.desnoux.free.fr/pano/pano_en.html cast "Stereographic projection"
alebo: http://ultrawide.wordpress.com/2008/11/ ... ing-hugin/
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
pridam aj ja, sice nieje moja, ale zaujalo ma na nej ako tie sony alphy sumia. mam tu dakeho ctitela, ktory mi dava za kazdu fotku na ktorej som k-, tak hadam toto nenajde.
@Maki: tak nejak by si mal fotit fotky z akcii
-
chlapec10
Addict
z toho K- si nic nerob, aj ja som dostal dnes za fotku z Bruselu.. Samozrejme od anonymazelovoc napísal:pridam aj ja, sice nieje moja, ale zaujalo ma na nej ako tie sony alphy sumia. mam tu dakeho ctitela, ktory mi dava za kazdu fotku na ktorej som k-, tak hadam toto nenajde.
No a ako pozeram, ze to je ISO 400, tak dost
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
to som ju este stmavil, takze ten sum az tak nevidno, ale to ani moja stara k200 od pentaxu tak nesumi.chlapec10 napísal: z toho K- si nic nerob, aj ja som dostal dnes za fotku z Bruselu.. Samozrejme od anonyma
No a ako pozeram, ze to je ISO 400, tak dost
pri alphach je ten sum uz viac menej legendarny, no nie?
-
chlapec10
Addict
mate nejake typy na fotenie auta v Bratislave? uz mam nejake vymiesta vytypovane, ale som otvoreny aj inym napadom
podel sa
(mne nic nenapada)