Choroba v skusobnej dobre
Choroba v skusobnej dobre
moze byt clovek chori den alebo dva popripade dat sa na PN napr na tyzden dva tyzdne?
Re: Choroba v skusobnej dobre
Jasné, že môžeš, ale skúšobná doba sa predĺži o čas ktorý budeš PN.
takze kludne dva dni jo neni problem?
úplne v pohode. Máš na to nárok. Choroba nie je sranda.
hey diki to ani tam pracovat neni sranda 
mam tiez podobny problem dnes som si to zistoval a je to tak ako pise pinco
no len ked zajtra odnesiem do roboty pn-ku tak ma veduca asi roztrha v zuboch
uz si viem zivo predstavit ako zacne hulakat s jej jemne skreklavym prizvukom: ako si to predstavujete?!! kto bude za vas robit?!!! aach tesim sa
no len ked zajtra odnesiem do roboty pn-ku tak ma veduca asi roztrha v zuboch
uz si viem zivo predstavit ako zacne hulakat s jej jemne skreklavym prizvukom: ako si to predstavujete?!! kto bude za vas robit?!!! aach tesim sa
ako moze zamestnavatel neakceprovat PN? ludia si PN nevyberaju ako dovolenku... je to jedno ci je zamestnanec v skusobnej dobe alebo nie. proste ked je chory, tak je chory, koniec. jedina nevyhoda je, ze to moze vrhat zle svetlo. ak je zamestnavatel normalny, nema s tym mat ziadny problem. je nahovno pocasie a ludia su proste chori, nic vynimocne.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Bohu žiaľ sú aj firmy, kde nútia ľudí chodiť do roboty chorých, avšak si vedenie firmy neuvedomuje že tak vznikajú epidémie. Proste keď je deadline, tak treba ísť aj cez mŕtvych, ach jo...
uplink: v nasej firme panuje take nepisane pravidlo, ze je lepsie ked jeden clovek lezi doma a zvysok timu ma o trosku viac roboty ako ked je chory clovek v praci a nakazi dalsich 3 a potom si ostatni sklbu vlasy
imho ked je niekto chory, tak v praci spravi viac skody ako osohu. skusil som byt na nocnej chory jednu noc. uz nikdy viac. celu noc som prespal a robil chyby, ktore mohli byt kriticke. keby som bol zamestnavatelom, nedovolil by som choremu cloveku robit ani keby chcel. proste sa to neoplati. ked firma neakceptuje PN, tak potom by som pochyboval ci si chcem svoje jedine zdravie, ktore mi firma nikdy neda druhe, obetovat firme. a odpoved je myslim jasna.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
2dni PN? To ti čo je? Keby týždeň, tak chápem. Ale ak iba dva dni, tak to zrejme nie je nič vážne na to aby si nemohol prísť do práce. Samozrejme, ak to budeš mať od lekára tak je to v poriadku, ale ja ako zamestnávateľ by som si veľmi dobre rozmyslel keby mi niekto v skúšobnej dobe donesie nejakú ospravedlnenku že sa potrebuje na dva dni uliať.
Audiotrack, uz niekolko rokov sa vynecham tak 2-3 pracovne dni, ked som chory...nikdy nie viac, za prve si to nemozem dovolit, v skole este som si hlavne nemohol, a teraz tiez moc nemozem, a aj koli tomu, ze prostr sa z toho dostanem, jeden den, ti stupne teplota, hned sa zacnes dopovat niecim, druhy den si este chrobacny, a treti den uz si schopny aj pracovat...no chripka je uz ina kava, na nu to neplati 
AA ako je to s prepustenim pocas PN ..ja som bol 3mesiace v skusobnej dobe aa v priebehu ku koncu 4teho mesiaca roboty som bol na PN kvoli problemom s chrbticou a chodil som na rehabilitacie...aa na konci mesiaca mi zazvonila niejaka zena z agentury zee proste koncim z dovodu znizenia vyroby ci ako ze mozno od januara budu opät naberat..aa prepustili ma k 30.septembru no marod som bol do 12.oktobra
nebudz prilis mudryaudiotrack napísal:2dni PN? To ti čo je? Keby týždeň, tak chápem. Ale ak iba dva dni, tak to zrejme nie je nič vážne na to aby si nemohol prísť do práce. Samozrejme, ak to budeš mať od lekára tak je to v poriadku, ale ja ako zamestnávateľ by som si veľmi dobre rozmyslel keby mi niekto v skúšobnej dobe donesie nejakú ospravedlnenku že sa potrebuje na dva dni uliať.
a do kolko dni musim zaniest PN nadriadenym?
To je kravina. Nemôže ťa prepustiť. Pokiaľ si PN, si v ochrannej dobe a tým pádom je výpoveď neplatná. To, že končíš, ti oznámiť môžu, ale výpoveď a teda skončiť pracovný pomer musíš až po skončení PN. Dovtedy ti musia riadne platiť všetky odvody.slavo120 napísal:AA ako je to s prepustenim pocas PN ..ja som bol 3mesiace v skusobnej dobe aa v priebehu ku koncu 4teho mesiaca roboty som bol na PN kvoli problemom s chrbticou a chodil som na rehabilitacie...aa na konci mesiaca mi zazvonila niejaka zena z agentury zee proste koncim z dovodu znizenia vyroby ci ako ze mozno od januara budu opät naberat..aa prepustili ma k 30.septembru no marod som bol do 12.oktobra
//autoeditácia príspevku (19 Okt 2010, 19:25)
Son-Goku, nie je nikde stanovené dokedy musíš oznámiť zamestnávateľovi PN, teda aspoň ja o tom neviem. To záleži od dohody zamestnávateľa so zamestnancom, no je normálne, aby si PN oznámil, čo najskôr.
aha idem pozret pracovnu zmluvu 
Mal som skôr na mysli "tichú dohodu".
a neni to nejako zakonom dane ze to urcitej doby by som im mal dat do ruk pnku?v zmluve som nic nenasiel takze v poradku 
..no ved zato sa mi to niejak nezdalo a nechapal som..ale proste ver ci never doma mam papier co mi poslala a je tam datum ze koncim k 30.septembru(marodku som skoncil k 12.oktobru)....takze som to celkom nechapal...ale oni si to asi niejak osefovali..bol som zamestnany agenturne cez niejaku kosicku agenturu a z podniku kde som robil som bol prepusteny k 30.septembru noo marodny list a vsetko k tomu potrebne som aj po prepusteny mal normalne posielat agenture do kosic...takze vlastne vo firme uz nebolo miesto tak som skoncil ale ako keby som bol dalej zamestnanec agenturny az do konca marodky..aspon ja som si to niejak tak teda vysvetlilpinco napísal:To je kravina. Nemôže ťa prepustiť. Pokiaľ si PN, si v ochrannej dobe a tým pádom je výpoveď neplatná. To, že končíš, ti oznámiť môžu, ale výpoveď a teda skončiť pracovný pomer musíš až po skončení PN. Dovtedy ti musia riadne platiť všetky odvody.
..dost ma preto aj zaskocilo ked pocas marodky mi zrazu zazvonil telefon ze koncim
-
aughostino
Medium Professional
cisto hypoteticka otazka (kedze som bol znoseny za vytvaranie zbytocnych prispevkov)
neviem ako v skusobnej dobe, ale:
nie je nahodou stanovena lehota na oznamenie PNky a odovzdanie potvrdenia o PNke zamestnavatelovi 1 alebo 3 pracovne dni (presnym poctom dni som si neni celkom isty) aby to mohol posunut socialnej poistovni?
ved predsa do 10 dni plati PNku zamestnavatel, po 10 dnoch socialna poistovna, ked zamestnavatelovi neodovzdas potvrdenie o PNke skadial bude vediet ako ti ma platit?
mozno somarina ale nedalo mi to...
neviem ako v skusobnej dobe, ale:
nie je nahodou stanovena lehota na oznamenie PNky a odovzdanie potvrdenia o PNke zamestnavatelovi 1 alebo 3 pracovne dni (presnym poctom dni som si neni celkom isty) aby to mohol posunut socialnej poistovni?
ved predsa do 10 dni plati PNku zamestnavatel, po 10 dnoch socialna poistovna, ked zamestnavatelovi neodovzdas potvrdenie o PNke skadial bude vediet ako ti ma platit?
mozno somarina ale nedalo mi to...
V každom prípade ti potvrdenie o PN musí doniesť a či to spraví hneď v prvý deň alebo posledný, je na ňom. Pokiaľ však firma nemá vlastnú smernicu, ktorá hovorí inak. Ale ani tak to nie je porušenie zákona. Žiadny zákon nehovorí o tom, kedy máš priniesť PN. Pokiaľ viem, tak PN trvajúcu viac ako 10 dní musíš oznámiť sociálnej poisťovni najneskôr do 3 dní, resp. to spraví za teba zamestnávateľ.