Romovia na Slovensku
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Romovia na Slovensku
No a presne takúto reakciu som čakal =D Z nedovoleného ozbrojovania by som ho obvinil v prípade, že by štrajchol niekoho tou zbraňou (ktorú má mimochodom v legálnej držbe jeho syn, podľa iného denníka) niekoho iba tak, na ulici. 74-ročný dedko, ktorého niekto okráda - čo mal na toho cigána použiť, Jiu-Jitsu? Boha jeho, človek bráni svoj majetok spôsobom, ktorý mu zostal, pretože fyzicky by na neho istotne nestačil a ešte nakoniec skončí horšie ako ten zlodej. Farmársky zákon je už fakt núdzovo potrebný a začínam postupne zvažovať svoj postoj voči Američanom a ich masovej držbe strelných zbraní...
seth,
tá streľba ako taká je úplne v poriadku (§26 - oprávnené použitie zbrane 300/2005 Z.z., to je dosť podobné tomu farmárskemu zákonu, len málokto o tom § vie), ale problém je v tom, že držiteľ zbrane (syn toho chlapíka) si nezabezpečil zbraň pred zneužitím, nakoľko dedo si skriňu otvoril pravým kľúčom....
Z morálneho hľadiska to plne chápem, ale žiaľ zákon je takýto a iný nebude.... Však sa uvidí ako to nakoniec dopadne....
Keby má ten muž riadne zbrojný preukaz, dovolím si povedať, že by z toho nemal žiadne veľké zákonné popoťahovačky.... Akurát by ho médiá určite vykreslili ako psychopatického člena Ku-klux-klanu.... Ale to už je na debatu o inom....
tá streľba ako taká je úplne v poriadku (§26 - oprávnené použitie zbrane 300/2005 Z.z., to je dosť podobné tomu farmárskemu zákonu, len málokto o tom § vie), ale problém je v tom, že držiteľ zbrane (syn toho chlapíka) si nezabezpečil zbraň pred zneužitím, nakoľko dedo si skriňu otvoril pravým kľúčom....
Z morálneho hľadiska to plne chápem, ale žiaľ zákon je takýto a iný nebude.... Však sa uvidí ako to nakoniec dopadne....
Keby má ten muž riadne zbrojný preukaz, dovolím si povedať, že by z toho nemal žiadne veľké zákonné popoťahovačky.... Akurát by ho médiá určite vykreslili ako psychopatického člena Ku-klux-klanu.... Ale to už je na debatu o inom....
to co riesite je prakticky nemozne kazdy ma problem aj samotny romovia je to v nas kazdy pozera na svoje vyhody kazdy problmem sa riesi z dola vlada to nakoniec vyriesi -keca kazdy- skuste to riesit z rozumom ste tu viac mladsi ako ja rad pomôzem a vopred garantujem vsetko je mozne ciastocne sa to da zlepsit no cas je potrebny mam urcitu skusenost
-
seth82
Darca
Síce ti nerozumiem, ale ok. Na riešenie cigánskej otázky nie sme platení, teda aspoň ja nie, takže ja riešiť nič nebudem. A ak by som niečo riešil, búrili by sa proti tomu naše slávne organizácie typu ĽPR, AI a iné, no a nezabúdať na EÚ, ktorá by bola určite butthurt, pretože pri viac radikálnych zmenách by sa cigáni začali rozliezať po Európe a EÚ veľmi dobre vie, prečo ich chce udržať štýlom "tichúčko buď a hrajkaj sa". Mimochodom - nechcem ťa uraziť, ale vek nič neznamená. A snaž sa viac používať interpunkčné znamienka, tvoje príspevky sa veľmi ťažko lúštia 
keby strielal jeho syn je to v poriadku, on nema co strielat, jednoducho su u nas takto postavene zakony, ci to to v poriadku neviem ale tiez by som nebol nadseny keby kazdy pako mohol nosit zbran ako v amerike
markus,
tiež si trochu pletieš pojmy s dojmami.... Ako nič v zlom, ale "Amerika" je strašne široký pojem.... Je to 50 federálnych štátov + hlavné mesto Washington D.C..... a z nich každý má svoju vlastnú právnu úpravu na vlastníctvo/nosenie zbrane.... Ale federálne dané je to, že osoba súdne potrestaná za zločin + duševne chorá osoba NESMIE vlastniť zbraň.... Takže asi toľko k tomu, že "kazdy pako v Amerike nosi zbran".....
tiež si trochu pletieš pojmy s dojmami.... Ako nič v zlom, ale "Amerika" je strašne široký pojem.... Je to 50 federálnych štátov + hlavné mesto Washington D.C..... a z nich každý má svoju vlastnú právnu úpravu na vlastníctvo/nosenie zbrane.... Ale federálne dané je to, že osoba súdne potrestaná za zločin + duševne chorá osoba NESMIE vlastniť zbraň.... Takže asi toľko k tomu, že "kazdy pako v Amerike nosi zbran".....
som rad ze sa o tom diskutuje len pochopte .ze taka tema sa neda riesit,len tak potrebne je to,aby to bolo ucinne pre obe strany da sa to z ciastocne -mozno -zriesit bez nenavisti na veku to zalezi ak ste mladsi ma to buducnost starsi nemaju pristup,ku kuminiacii a verym ze sa to da taktiez citim nespravodlivost
A čo konkrétne si pod takým pojmom predstavuješ???ferkoter1 napísal:taktiez citim nespravodlivost
neda sa to vyriesit aleskusme obmedzit to co sa deje ja som z kosic poznam to co sa deje u nas porad aj ty ak môzes da sa to do hromady a je to mozno diskubatilne,to ze som starsi neznamena ze viem,ale rad sa pripojim k spolocnemu problemu ktory tu -vladne -uz asi dlhu dobu neznalost a nevedomost nas trapy viac a viac
-
seth82
Darca
Pinhead: sorry, že som nereagoval, mám to tu dosť rozbité. Viem, že streľba nebola v poriadku a zákony poznám - sranda však je, že práve dedko bude obvinený a dokonca aj jeho syn a to iba kvôli tomu, že sa mu nejaký hajzel snažil ukradnúť jeho vlastný majetok. Je bohovská škoda, že u nás nie je niečo také, ako Equity tu v UK, kde súdy nerozhodujú iba na základe zákonov a obmedzení, ale berú do úvahy aj morálku a iné základy. Viem, že u nás je to tak a práve preto sa nad tým pozastavujem. Ide mi to totiž na nervy.
markus: a cigán mu nemá čo hľadať na jeho pozemku a nemá mu čo kradnúť jeho veci. Už som to tu naznačil, ale - ako by to dopadlo, ak by ten dedo tú zbraň nemal? Buď by musel zostať ticho sedieť a pokorne sa pozerať na to, ako mu indoobčan kradne jeho majetok, alebo by s tým chcel niečo spraviť a cigán by ho určite fyzicky zlikvidoval. To by sa nám asi nepáčilo, alebo áno?
ferkoter1: aké účinné pre dve strany? Veď drvivá väčšina bielych predsa dodržiava zákony, nedostáva nič zadarmo, tak ako cigáni, musíme platiť účty a elektrinu nemáme zadarmo a elektrárne nám nezapoja "expresne" trafostanicu (ako to už niekto inde poznamenal - ak by boli v bytovke hocikde na Slovensku všetci poctiví ľudia, ktorí by sa na skúšku rozhodli prestať platiť za elektrinu a nechali by platiť iba troch, elektrárne by určite tak dlho neváhali, ako na Luníku a určite by ich nenapojili tak skoro nazad) - MY už nemáme čo ponúkať, nemáme kam ustupovať, nemôžeme sa prispôsobovať a MY nebudeme vždy niečo vymýšľať a riešiť. MY sme toho už pre nich spravili viac ako dosť a teraz sú na ťahu práve oni. Tu nejde o nenávisť, tu nejde o rasizmus - tu ide o spravodlivosť, ktorej sa na Slovensku nie je možné dovolať, pretože na neprispôsobivých a na zvyšok obyvateľstva (ich živiteľov) existuje dvojaký meter.
Tomu tvojmu poslednému príspevku vôbec nerozumiem, snažil som sa to prečítať zopár krát, ale furt mi nie je jasné, čo sa snažíš napísať. Jediné, čo som pochopil je, že si z KE a vôbec netuším, o akej nevedomosti to píšeš...
markus: a cigán mu nemá čo hľadať na jeho pozemku a nemá mu čo kradnúť jeho veci. Už som to tu naznačil, ale - ako by to dopadlo, ak by ten dedo tú zbraň nemal? Buď by musel zostať ticho sedieť a pokorne sa pozerať na to, ako mu indoobčan kradne jeho majetok, alebo by s tým chcel niečo spraviť a cigán by ho určite fyzicky zlikvidoval. To by sa nám asi nepáčilo, alebo áno?
ferkoter1: aké účinné pre dve strany? Veď drvivá väčšina bielych predsa dodržiava zákony, nedostáva nič zadarmo, tak ako cigáni, musíme platiť účty a elektrinu nemáme zadarmo a elektrárne nám nezapoja "expresne" trafostanicu (ako to už niekto inde poznamenal - ak by boli v bytovke hocikde na Slovensku všetci poctiví ľudia, ktorí by sa na skúšku rozhodli prestať platiť za elektrinu a nechali by platiť iba troch, elektrárne by určite tak dlho neváhali, ako na Luníku a určite by ich nenapojili tak skoro nazad) - MY už nemáme čo ponúkať, nemáme kam ustupovať, nemôžeme sa prispôsobovať a MY nebudeme vždy niečo vymýšľať a riešiť. MY sme toho už pre nich spravili viac ako dosť a teraz sú na ťahu práve oni. Tu nejde o nenávisť, tu nejde o rasizmus - tu ide o spravodlivosť, ktorej sa na Slovensku nie je možné dovolať, pretože na neprispôsobivých a na zvyšok obyvateľstva (ich živiteľov) existuje dvojaký meter.
Tomu tvojmu poslednému príspevku vôbec nerozumiem, snažil som sa to prečítať zopár krát, ale furt mi nie je jasné, čo sa snažíš napísať. Jediné, čo som pochopil je, že si z KE a vôbec netuším, o akej nevedomosti to píšeš...
TIEŽ BY SOM STRIEĽAL. po tom prípade keď CIGÁNI ZABILI BIELEHO MUŽA len za to, že na nich začal kričať keď mu chceli ukradnúť z dvora psa, by som neváhal a strieľal. (mimochodom, tento prípad bol nejak veľmi rýchlo ututlaný.)
...alebo sa mal 70ročný dedo vrhnúť na zlodeja a riskovať život?
...alebo sa mal 70ročný dedo vrhnúť na zlodeja a riskovať život?
jedna vec je co je moralne spravne, druha co je v poriadku pred zakonom, co je trochu smutne
morálne správne a zároveň v poriadku pred zákonom je NEKRADNÚŤ CUDZÍ MAJETOK aby mal niekto na chlast a fet.markus napísal:jedna vec je co je moralne spravne, druha co je v poriadku pred zakonom, co je trochu smutne
a to niekto spochybnuje?
ja hovorim o strelbe
ja hovorim o strelbe
Samotná streľba zjavne problém nebola, keďže človek bol obvinený z nedovoleného ozbrojovania, ale nie z ublíženia na zdraví.... To znamená, že vyšetrovateľom boli dôvody streľby uznané.... Však sa uvidí, ako to dopadne ďalej....
Tu je vidieť absurdita niektorých zákonov - každému je jasné, na koho strane je pravda (aj morálna), ale skutočnosť je iná a dedko si pekne zavaril.
hughito: hlavne bude to, ako dopadne sud, sudca moze mat na to rovnaky nazor a nechat ho odist iba s podmienkou, aj preto, ze ako dovod na nenastupenie do vazby moze byt brany aj horsi zdravotny stav.
podľa toho čo hovoril v telke reportérovi, tak najprv na neho nakričal aby prestal (samozrejme že neprestal), vypálil jednu ranu do vzduchu (romák neodišiel), potom vypálil strelu jeho smerom do zeme. to že bola "obeť" postrelená mohla byť aj odrazená guľka (vzhľadom na to že sa z postrelenia bude liečiť len 2 týždne to bol zrejme len škrabanec). údajne ho nexel strelť úmyselne, len vystrašiť, potom mu zavolal záchranku aj pomoc ľudí ktorí mu to ošetrili. takže ak pôjde za toto dedo do basy tak ja snáď požiadam o zmenu občianstva...
Ja viem, že nový čas, ale že by konečne ...
http://www.cas.sk/clanok/183054/romska- ... ju-ju.html
http://www.cas.sk/clanok/183054/romska- ... ju-ju.html
Niektorí už zase starostovi avizovali, že by sa odsťahovali, pýtali si súčasne nové bývanie
. Obec však nemá povinnosť, aby im ho poskytla.
"Nie je dlhodobo prijateľné, aby si ktokoľvek na Slovensku mohol dovoliť sústavne porušovať zákony a stavať
si nehnuteľnosti v ochranných pásmach plynovodov, ale aj chránených rezerváciách,"
-
Stoporko
VIP
ja by som skôr požiadal o odobranie občianstva ľuďom, ktorí viac ako rok poberajú sociálne dávky a súčasne doba ich nepretržitého zamestnania je kratšia ako rok. A je mi jedno, či sú to cigáni, náckovia, pankáči alebo pupkatý chlap bielej pleti.
Čo takto zaviesť povinnú držbu zbrane: do jedného bytu/RD jedna krátka streľná zbraň. Automatické oprávnenie ju použiť so smrtiacim účinkom bez nutnosti oznámiť použitie polícii a bez zodpovedania sa súdom a štátu - na kohokoľvek, kto po výzve neopustí hranice bytu/RD/pozemku. Po dovŕšení 21. roku veku automaticky občan (má platné občianstvo a na území krajiny žije viac ako 10rokov), pokiaľ nebol súdne stíhaný a jeho lekár nič proti tomu nenamieta, získava právo vlastniť a nosiť zbraň v pohotovostnom stave. Do zákona implementovať klauzulu: následky útoku alebo pokusu o krádež - teda telesnú ujmu a aj prípadnú smrť - nesie útočník. Pokiaľ sa niekto bráni, má právo útočníka zabiť bez právnych následkov a možných postihov.
Kto toto zavedie do našej ústavy s dodatkom, že tieto práva sú nemenné a sú nadradené akýmkoľvek EU a OSN a iným žvástom, má u mňa nezmazateľný veľký dobrý bod (a pivo k tomu). A myslím, že potľapkanie po pleci každým súdnym človekom, ktorý si váži vlastného zdravia, majetku a má už dosť toho, že útočník a zlodej má právo na život. NEMÁ!!! Kto kradmou rukou na moju slobodu/život/majetok siahne, automaticky sa zrieka práva na život - musí rátať s tým, že môže skončiť mŕtvy.
Čo takto zaviesť povinnú držbu zbrane: do jedného bytu/RD jedna krátka streľná zbraň. Automatické oprávnenie ju použiť so smrtiacim účinkom bez nutnosti oznámiť použitie polícii a bez zodpovedania sa súdom a štátu - na kohokoľvek, kto po výzve neopustí hranice bytu/RD/pozemku. Po dovŕšení 21. roku veku automaticky občan (má platné občianstvo a na území krajiny žije viac ako 10rokov), pokiaľ nebol súdne stíhaný a jeho lekár nič proti tomu nenamieta, získava právo vlastniť a nosiť zbraň v pohotovostnom stave. Do zákona implementovať klauzulu: následky útoku alebo pokusu o krádež - teda telesnú ujmu a aj prípadnú smrť - nesie útočník. Pokiaľ sa niekto bráni, má právo útočníka zabiť bez právnych následkov a možných postihov.
Kto toto zavedie do našej ústavy s dodatkom, že tieto práva sú nemenné a sú nadradené akýmkoľvek EU a OSN a iným žvástom, má u mňa nezmazateľný veľký dobrý bod (a pivo k tomu). A myslím, že potľapkanie po pleci každým súdnym človekom, ktorý si váži vlastného zdravia, majetku a má už dosť toho, že útočník a zlodej má právo na život. NEMÁ!!! Kto kradmou rukou na moju slobodu/život/majetok siahne, automaticky sa zrieka práva na život - musí rátať s tým, že môže skončiť mŕtvy.