Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
laster: aha, takže budúci rok sa im skladáme na nové paneláky? a o 5-7 rokov na ďalšie?
stoporko: jasné a budú tu prestelky jak v bronxe. kašli na zbrojenie, musíme ich proste odstaviť od prívodu peňazí, za ušetrené prachy (aspoň dočasne) posilniť políciu, dať im vyššie právomoci a bol by kľud.
stoporko: jasné a budú tu prestelky jak v bronxe. kašli na zbrojenie, musíme ich proste odstaviť od prívodu peňazí, za ušetrené prachy (aspoň dočasne) posilniť políciu, dať im vyššie právomoci a bol by kľud.
Stoporko, ty si to zas predstavuješ moc ideálne.
Keby dostal takmer každý človek do rúk zbraň, tak by to dopadlo veľmi zle.
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
silmarill a hughito: prečo by to malo spôsobiť prestrelky ako na divokom západe? Pokiaľ zlodeji budú vedieť, že je každý ozbrojený, majú riadny dôvod si nezačínať a nerobiť problémy. Ty by si si dovolil napadnúť človeka o ktorom vieš, že nosí strelnú zbraň a vie s ňou narábať? (to by som do tých zákonov dal asi tiež - povinnosť absolvovať strelecký výcvik, riešenie konfliktov nekonfliktou cestou, taktická príprava a podobne)
Pokiaľ by niekomu preplo a chcel by si na ulici zastrieľať do davu, nebol by problém ho okamžite spacifikovať.
VIem, že je to trochu utópia, no snáď sa toho moje pravnúčatá možno raz dožijú, ja sa na nich budem z neba usmievať a priať im to.
Pokiaľ by niekomu preplo a chcel by si na ulici zastrieľať do davu, nebol by problém ho okamžite spacifikovať.
VIem, že je to trochu utópia, no snáď sa toho moje pravnúčatá možno raz dožijú, ja sa na nich budem z neba usmievať a priať im to.
Stoporko ty si padol na hlavu?
podla tvojej logiky by mal zbran kazdy a legalne takze aj zlodeji a potencialny vrahovia by mali doma strelnu zbran(a podla tvojho uvazovania priam povinne)
podla tvojej logiky by mal zbran kazdy a legalne takze aj zlodeji a potencialny vrahovia by mali doma strelnu zbran(a podla tvojho uvazovania priam povinne)
Z tohto pohľadu by bolo "dobré", ale je to jednoducho nemožné preto, lebo keby každý človek mal prístup k funkčnej zbrani, dopadlo by to katastrofálne. Pôvodná myšlienka by sa rýchlo vytratila, resp. to využitie zbraní by sa minulo tým smerom, ktorým by malo byť.
jasan a romáci by mali zbrane tiež takže si viem predstaviť ako si potrundžení čučom s brokovnicami v rukách idú húfne "požičať" pár drobných do dediny.Stoporko napísal:Pokiaľ zlodeji budú vedieť, že je každý ozbrojený, majú riadny dôvod si nezačínať a nerobiť problémy.
okrem toho je tu ešte morálna dilema: mal by si to srdce strieľať na človeka, ak by sa ti zjavil na tvojom pozemku, prípadne v dome? na druhej strane, je kopec psychopatov ktorí by touto "povinne legálne" držanou zbraňou nemal problém zmasakrovať celú tvoju rodinu.
-
Stoporko
VIP
opakujem ešte raz otázku: dovolil by si niekto z vás zaútočiť na človeka, pokiaľ viete, že dotyčný je ozbrojený strelnou zbraňou a má aspoň základný výcvik?
Viem, že je to utópia, no neskutočne ma srdia ignoranti a ako sa im to nadáva, pacifisti? - ľudia, ktorí sa štítia zbraní a sú ochotní nechať sa kľudne okradnúť, osúložiť, nechať osúložiť páchateľom svojich blízkych... prosím. No nech svoje presvedčenie nevnucujú ostatným - ja si priateľku cigánmi ani inými živlami osúložiť nenechám a tak isto si budem brániť všetkými momentálne legálnymi prostriedkami zdravie svoje i mojich blížnych.
Viem, že je to utópia, no neskutočne ma srdia ignoranti a ako sa im to nadáva, pacifisti? - ľudia, ktorí sa štítia zbraní a sú ochotní nechať sa kľudne okradnúť, osúložiť, nechať osúložiť páchateľom svojich blízkych... prosím. No nech svoje presvedčenie nevnucujú ostatným - ja si priateľku cigánmi ani inými živlami osúložiť nenechám a tak isto si budem brániť všetkými momentálne legálnymi prostriedkami zdravie svoje i mojich blížnych.
predpokladám že sú tu inteligentní a psychicky vyrovnaní ľudia, ktorí by nexeli strieľať po iných ľuďoch, či už ozbrojených alebo nie. zato je kopec psychopatov, feťákov a retardovancov, ktorí na teba zaútočia, pretože tá zbraň ktorú majú oni v ruke im dáva pocit odvahy. okrem toho môžeš mať aj výcvik SWAT, pokiaľ ťa niekto odpráskne v noci odchrbta tak ti je nanič.
ale badám že tie tvoje kresťanské hodnoty v tejto téme akosi nebadať
ale badám že tie tvoje kresťanské hodnoty v tejto téme akosi nebadať
Stoporko: Viem ako to myslíš - myslíš to tak, že vlastne keby boli všetci ozbrojení, tak by sa každý každého bál, takže by sa nič zlého nedialo. Ale tak dobre by to určite nefungovalo.
Daj ľuďom do rúk zbrane a začne sa bordel.
Daj ľuďom do rúk zbrane a začne sa bordel.
Už som to na iných miestach fóra nie raz spomínal, a síce to, že vlastníctvo zbrane predpokladá určitú morálnu a psychickú vyzretosť.... Teda nevidím problém "ozbrojiť" slušných dane platiacich pracujúcich zákona dbalých občanov..... Ale všetko má tiež svoje medze.... A síce to, že alkoholikom, feťákom, osadníkom a iným podobným asociálom zbraň do ruky nepatrí.... Pretože u takýchto individuií by bolo vysoká (hraničiaca s istotou) pravdepodobnosť, že by zbraň použili na kriminálne aktivity.... V podstate sa dá povedať, že so Stoporkom s malými výhradami súhlasím....
Takže tak.... nejakých prestreliek, kde sa by sa strieľalo ako pri Verdune, by som sa za týchto okolností nebál.....
Takže tak.... nejakých prestreliek, kde sa by sa strieľalo ako pri Verdune, by som sa za týchto okolností nebál.....
-
KaptMichal
King
Súhlasím, ale zas dobre vieme ako ľahko sa dá zmanipulovať slovenská byrokracia... takže určite by sa našli ľudia, ktorí by zbraň chceli zneužiť (hlavne indivudá nerozmýšľajúce do budúcnosti). Každý uvedomelý občan by vedel, že podľa guľky by ho hneď odhalili. Predpokladám, že by mal potom v dokladoch sériové číslo zbrane a všetko čo k tomu patrí. A ak dedko pôjde do basy a cigána nepotrestajú tak si slovenská moc kope cestu do hrobu...
-
Stoporko
VIP
silmarill - moje kresťanské hodnoty v tejto téme nebadať?
Možno nie som najlepší kresťan na svete, no život a zdravie mojich blízkych a môj vlastný je mi viac ako právo na život nejakého xindlu, čo sa potuluje po uliciach a žije na úkor mojich daní.
A neviem o tom, že by kresťanstvo podporovalo nezdravú solidaritu, kedy slušne žijúci jedinec má trpieť na úkor príživníctva - prípad slušní občania vs. neprispôsobivá zberba (je jedno či hnedej alebo inej pleti), resp. zberba je uprednostňovaná pred slušným človekom.
Možno sa moje názory mnohým kresťanom nepáčia (vôbec ma to netrápi) - nikomu ich nevnucujem - len sa o ne chcem podeliť - možno sa niekomu zapáčia. Možno si si už z témy o Bohu a náboženstvách všimol, že nepatrím medzi nadšených prisluhovačov cirkvi, fanatických Bohu-vlez do prdele-vyznávačov a podobne. Žijem si svoju vieru tak ako to cítim a v súlades tým mám názor aj na zlých cigánov, feťákov a inú zberbu, ktorá žije a váľa sa po osadách/uliciach, zatiaľ čo ja chodím na výšku a do roboty a štát, pre ktorý oni nespravili ani mäkké hovienko, im pomáha a dokonca tú háveď zvýhodňuje - skús pol roka neplatiť nájom/pln/elektrinu
A spýtaj sa ľudí po povodniach, či im štát dal nové rodinné domy a byty tak ako cigánom, ked si tie svoje nové zaserú hovnami a odpadkami.
A neviem o tom, že by kresťanstvo podporovalo nezdravú solidaritu, kedy slušne žijúci jedinec má trpieť na úkor príživníctva - prípad slušní občania vs. neprispôsobivá zberba (je jedno či hnedej alebo inej pleti), resp. zberba je uprednostňovaná pred slušným človekom.
Možno sa moje názory mnohým kresťanom nepáčia (vôbec ma to netrápi) - nikomu ich nevnucujem - len sa o ne chcem podeliť - možno sa niekomu zapáčia. Možno si si už z témy o Bohu a náboženstvách všimol, že nepatrím medzi nadšených prisluhovačov cirkvi, fanatických Bohu-vlez do prdele-vyznávačov a podobne. Žijem si svoju vieru tak ako to cítim a v súlades tým mám názor aj na zlých cigánov, feťákov a inú zberbu, ktorá žije a váľa sa po osadách/uliciach, zatiaľ čo ja chodím na výšku a do roboty a štát, pre ktorý oni nespravili ani mäkké hovienko, im pomáha a dokonca tú háveď zvýhodňuje - skús pol roka neplatiť nájom/pln/elektrinu
http://krajniak.blog.sme.sk/c/244811/Sp ... vrtku.html
myslim ze je to naozaj na zamyslenie ako to u nas funguje
myslim ze je to naozaj na zamyslenie ako to u nas funguje
-
seth82
Darca
Pevne verím, že Amnesty International, prehnaní liberáli, papučkoví milovníci cigánov a Ľudia Proti Rasizmu sa im veselo a ochotne poskladajú na splatenie tých dlhov a na postavenie nových obydlí pre cigánov. Hádam to nebudeme zasa platiť my zo svojich daní...
-
seth82
Darca
Hej, už som tam prispel svojim názorom do diskusie, mám rád tieto slávne organizácie...
ale segregovať ich treba, hlavne od ich rodičov - aby si z nich nemohli brať príklad. aby proste videli aj iný životný štýl okrem čučo & toluén párty life. aby spoznali skutočné hodnoty a morálku... nikto z nich nexe robiť jadrových inžinierov, stačí ak budú normálni členovia v spoločnosti. toto ĽPR otvorene nepriznajú, viac im zrejme vyhovuje tok štátnych peňazí do pochybných prokjektov s mizivými výsledkami.
ešte jedna vec: túto situáciu nevytvárajú len učitelia a riaditelia škôl z dôvodu rasizmu. čítal som článok o tom ako rodičia zapísali svoje deti do školy vo vedľajšom meste lebo v tej ich nemali deti podmienky kvôli množstvu rómskych detí. ako tomuto zabrániť? zakážeme to rodičom? mimochodom, byť rodičom a zistím že dieťa bude v triede s množstvom rómskych detí či dokonca bieli budú v menšine, tak z obáv o jeho bezpečnosť a aby skutočne získalo plnohodnotné ničím nerušené vzdelanie tak požiadam o jeho presun do inej triedy alebo mu rovno nájdem inú školu...
soporko: áno si veľmi atypický kresťan, nepoznám kresťana ktorý by sa požadoval zbrane, práva strieľania na ľudí, odmietanie pomoci blížnemu atď. kristus hlásal niečo iné, "keď ťa udrú na líce tak nastav aj druhé", učil mieru a nekonfliktnosti. ukrižovanie bral s pokorou, nevyzýval na svoju obranu ani odplatu. ešte mi povedz že veríš v evolúciu a nie stvoreniu sveta bohom tak ako to bolo v biblii, tak ti odporučím oficiálne vystúpiť z viery. aj tak máš negatívne názory na cirkev, ktorá je kristovou nevestou... ale to len tak offtopic
zaujíma ma totiž téma "skutočného" kresťanstva, ktorú by som tu už nerád ďalej rozširoval, takže ak niečo tak SS.
ešte jedna vec: túto situáciu nevytvárajú len učitelia a riaditelia škôl z dôvodu rasizmu. čítal som článok o tom ako rodičia zapísali svoje deti do školy vo vedľajšom meste lebo v tej ich nemali deti podmienky kvôli množstvu rómskych detí. ako tomuto zabrániť? zakážeme to rodičom? mimochodom, byť rodičom a zistím že dieťa bude v triede s množstvom rómskych detí či dokonca bieli budú v menšine, tak z obáv o jeho bezpečnosť a aby skutočne získalo plnohodnotné ničím nerušené vzdelanie tak požiadam o jeho presun do inej triedy alebo mu rovno nájdem inú školu...
soporko: áno si veľmi atypický kresťan, nepoznám kresťana ktorý by sa požadoval zbrane, práva strieľania na ľudí, odmietanie pomoci blížnemu atď. kristus hlásal niečo iné, "keď ťa udrú na líce tak nastav aj druhé", učil mieru a nekonfliktnosti. ukrižovanie bral s pokorou, nevyzýval na svoju obranu ani odplatu. ešte mi povedz že veríš v evolúciu a nie stvoreniu sveta bohom tak ako to bolo v biblii, tak ti odporučím oficiálne vystúpiť z viery. aj tak máš negatívne názory na cirkev, ktorá je kristovou nevestou... ale to len tak offtopic
-
Scorpion90
King
Dnes som isiel po dlhsej dobe v nasom meste z autobusovej stanice domov peso vo vecernych hodinach a nestihal som sa divit. Potmavsi dorast tvori v uliciach normalne "gangy" (ak to mozem takto nazvat).
Deti a mladez, kt. by sa mali v lepsom pripade ucit, v horsom aspon pozerat telku (vsak satelity maju), tak beha po vonku v grupach, v jednej ruke volajaky alkohol (radsej nechcem vediet co bolo vo flaske), v druhej ruke cigareta a na krku mobil so supa-trupa hip-hopovou p<>vinou. Co z takych deciek vyrastie? A inak nebol to prave najlepsi pocit ist okolo nich, lutujem nejaku babu, kt. ide sama vecer napr. z prace domov..
A co ma sokovalo asi najviac, je pocet tychto cigancat. Zmraka sa nad mojim rodnym mestom a to doslova..
Deti a mladez, kt. by sa mali v lepsom pripade ucit, v horsom aspon pozerat telku (vsak satelity maju), tak beha po vonku v grupach, v jednej ruke volajaky alkohol (radsej nechcem vediet co bolo vo flaske), v druhej ruke cigareta a na krku mobil so supa-trupa hip-hopovou p<>vinou. Co z takych deciek vyrastie? A inak nebol to prave najlepsi pocit ist okolo nich, lutujem nejaku babu, kt. ide sama vecer napr. z prace domov..
A co ma sokovalo asi najviac, je pocet tychto cigancat. Zmraka sa nad mojim rodnym mestom a to doslova..
co tak nieake mierumilovne zhromazdenie,aby sa o tom viac diskutovalo,nechcel som o tom presnejsie pisat nevedel som ako na to,len dufam ze by to pomohlo,urcita skupina ludi uz skusali a zacalo sa o tom diskutovat verejne