Choroba v skusobnej dobre

Zbytočné, duplicitné, nevhodné alebo zamknuté témy...
energy00
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Choroba v skusobnej dobre

Príspevok od používateľa energy00 »

PN ti musi kazdy kaceptovat. Zo zakona. Ci ti to bude akceptovat ako osoba... tazko povedat. Vacsie firmy s tym problem nemaju. No ak robis u sukromnika.... poznal som jedneho cloveka, ktory pre nas robil, a jeho nutili, doslova nutili robit stale, a ked uz bolo fakt zle, tak si musel zobrat dovolenku, lebo keby da PN, tak ho vyhodia. Aj to tak urobili. Mne hovoril zamestnavatel to iste : Radsej si zober dovolenku, ako mas ist na PN. Raz som to tak urobil, a potom som sa sam seba opytal, ci som normalny.... Vacsinou, aj ludi co poznam, snazia sa tu skusobnu vydrzat. Pamätam na mojho otca, ked zacal v jednej robote, tak hned na druhy mesiac ochorel, nic vazne, ale dost ho to morilo, no nechcel ist na PN, tak hned ako prisiel domov - caje citrony, ovocie, lezal v posteli a za 2 dni bol celkom v pohode.
Takze nieje to vsade tak, ako pisu ostatni, ze zamestnavatel musi akceptovat PN. Zo zakona musi, no ak mu svedomie hovori nieco ine....
ccimo
Star
Star

Príspevok od používateľa ccimo »

volal som zastupkyni veducej ze som na PN oddnes do buduceho utorka, s tym ze ak mi do piatku prejde choroba tak v sobotu nastupim do roboty..Jej reakcia: to sa vam neoplati byt tak kratko na PN, zbytocne si pokazite vyplatu no uz ako chcete...uz som sa jej nechcel pytat ze co tym myslela proste nechal som to tak.

no len teraz mi to vrta v hlave v tomto este neviem bohvieako plavat tak by som bol vdacny ak by mi to niekto objasnil.
slavo120
Professional
Professional

Príspevok od používateľa slavo120 »

ccimo napísal:volal som zastupkyni veducej ze som na PN oddnes do buduceho utorka, s tym ze ak mi do piatku prejde choroba tak v sobotu nastupim do roboty..Jej reakcia: to sa vam neoplati byt tak kratko na PN, zbytocne si pokazite vyplatu no uz ako chcete...uz som sa jej nechcel pytat ze co tym myslela proste nechal som to tak.

no len teraz mi to vrta v hlave v tomto este neviem bohvieako plavat tak by som bol vdacny ak by mi to niekto objasnil.
http://www.profesia.sk/cms/kariera-v-ko ... 4?detail=1
toto by ti hadam ohladom kratkodobej PNky pomoct malo..aby si vedel jak to myslela s tym ze sa neoplati :wink:
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

energy00 napísal:PN ti musi kazdy kaceptovat. Zo zakona. Ci ti to bude akceptovat ako osoba... tazko povedat. Vacsie firmy s tym problem nemaju. No ak robis u sukromnika.... poznal som jedneho cloveka, ktory pre nas robil, a jeho nutili, doslova nutili robit stale, a ked uz bolo fakt zle, tak si musel zobrat dovolenku, lebo keby da PN, tak ho vyhodia. Aj to tak urobili. Mne hovoril zamestnavatel to iste : Radsej si zober dovolenku, ako mas ist na PN. Raz som to tak urobil, a potom som sa sam seba opytal, ci som normalny.... Vacsinou, aj ludi co poznam, snazia sa tu skusobnu vydrzat. Pamätam na mojho otca, ked zacal v jednej robote, tak hned na druhy mesiac ochorel, nic vazne, ale dost ho to morilo, no nechcel ist na PN, tak hned ako prisiel domov - caje citrony, ovocie, lezal v posteli a za 2 dni bol celkom v pohode.
Takze nieje to vsade tak, ako pisu ostatni, ze zamestnavatel musi akceptovat PN. Zo zakona musi, no ak mu svedomie hovori nieco ine....
neviem teda ako rozmýšľal ten váš zamestnávateľ, keď vám dával namiesto PN dovolenky. Pre zamestnávateľa sa viac oplatí, ak ide zamestnanec na PN ako mu dať dovolenku.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

aj mam mi vravela ze treba doniest pn zamestnavatelovi najneskor do 3 dni..no teraz fakt neviem ako to je
pinco
Darca
Darca

Môžeš byť pokojný. Podľa zákona ti neplynie žiadna oznamovacia povinnosť, čo sa týka oznámenia PN zamestnávateľovi. To, čo ti mama povedala je bežne zaužívané a minimálne z hľadiska etiky je to správne no nie povinné.
Son-Goku
Darca
Darca

okej este raz dakujem za rady

//autoeditácia príspevku (23 Okt 2010, 13:56)
stalo sa nieco scim som nechcel pocitat vypisal som si pnku a zarovne uzatvoril u doktorky ze teda 25 nastupim do roboty ale ako sa pozorujem,tak stav sa mi nezlepsuje..oplatilo by sa mi dat znova od pondelka na pnku?,nestratim takto viac penazi z vyplaty alebo co ako dalej...
pinco
Darca
Darca

Skús to skôr uhrať na dovolenku. Pri PN dostaneš od 1. do 3. dňa len 25% denného vymeriavacieho základu, od 4. do 10. dňa 55% (pokiaľ to nemáš v kolektívnej zmluve uvedené inak).

PN sa vôbec neoplatí, preto ľudia chodia do roboty aj keby mali črevá ťahať za sebou.
Son-Goku
Darca
Darca

dovolenku nemozem to by mi vyslo na 1 den....jaj neviem naco som to uzatvaral hned pri doktorke..
Zamknuté