Arabi - moslimovia
-
KaptMichal
King
Re: Arabi - muslimovia
Teraz ma napadlo : Fakt sa musím smiať, vyšiel...
Ženy ju určite nosia rady keďže potom ich "vnady" vyzerajú krajšie (v neskoršom veku hlavne). Ale keď už to chceš tak prečo ženy v niektorých krajinách môžu v taxíku cestovať len v kufri, keď umrie ich muž nemajú nárok na zdedenie majetku atď. atď? Všade je nejaká kultúra ale ak sa sem už serú tak nech od nás nechcú aby sme menili to, kam sme sa dostávali celú dobu od patriarchálnej spoločnosti.
Ženy ju určite nosia rady keďže potom ich "vnady" vyzerajú krajšie (v neskoršom veku hlavne). Ale keď už to chceš tak prečo ženy v niektorých krajinách môžu v taxíku cestovať len v kufri, keď umrie ich muž nemajú nárok na zdedenie majetku atď. atď? Všade je nejaká kultúra ale ak sa sem už serú tak nech od nás nechcú aby sme menili to, kam sme sa dostávali celú dobu od patriarchálnej spoločnosti.
KaptMichal: Ty máš pocit, že nás moslimovia nútia, aby naše ženy nosili búrky ?
To je jedna vec.
Druhá vec je takáto: kde berieš istotu, že moslimská žena, ktorá vyrastala v nejakom fundamentálnom prostredí a má tie primitívne dogmy natlačené v hlave, takisto nenosí tú búrku rada ?
Mne príde absolútne nenormálne, ak niekto chodí na nejaké náboženské stretnutia, alebo je v nejakom tom sektárskom spoločenstve (ako sú napr. znovuzrodení kresťania) a úplne to žerie - podľa mňa má jasne vymytý mozog a je mu zjavne ubližované - psychicky.
Ale tá daná osoba to tak neberie, naopak, vidí to presne naopak.
To je jedna vec.
Druhá vec je takáto: kde berieš istotu, že moslimská žena, ktorá vyrastala v nejakom fundamentálnom prostredí a má tie primitívne dogmy natlačené v hlave, takisto nenosí tú búrku rada ?
Mne príde absolútne nenormálne, ak niekto chodí na nejaké náboženské stretnutia, alebo je v nejakom tom sektárskom spoločenstve (ako sú napr. znovuzrodení kresťania) a úplne to žerie - podľa mňa má jasne vymytý mozog a je mu zjavne ubližované - psychicky.
Ale tá daná osoba to tak neberie, naopak, vidí to presne naopak.
-
KaptMichal
King
Hm, viem, že tie ženy čo sa im podarilo utiecť potom dosť bojovali proti burkám a proti tomu ako je tam nastavený systém pretože nie každá krajina kde je Islam ho aj rovnako praktizuje... to sa tu už písalo. Ale tam kde sú tie najtvrdšie režimy, tam by malo zasiahnuť OSN, aj keď dnešné OSN je len pre srandu králikov.
Nie ja hovorím, že ak prídu do európy, nech veria v alaha, nech ostanú moslimovia ale nech nechcú aby sme uberali nám na úkor ich primitívnych zvykov. Skrátka prišli oni sem tak nemajú čo vyskakovať.
Nie ja hovorím, že ak prídu do európy, nech veria v alaha, nech ostanú moslimovia ale nech nechcú aby sme uberali nám na úkor ich primitívnych zvykov. Skrátka prišli oni sem tak nemajú čo vyskakovať.
Však dobre, ale nosenie búrky - časti odevu, je vyskakovanie ? Vyskakovanie by to bolo vtedy, keby ju chceli nakázať nosiť aj našim ženám.
Veď už konečne uznajte, že nás to nijakom priamo neobmedzuje - nepáčiť sa nám to môže, takisto ako sa nám nepáči x iných vecí.
Veď už konečne uznajte, že nás to nijakom priamo neobmedzuje - nepáčiť sa nám to môže, takisto ako sa nám nepáči x iných vecí.
a po takychto kecoch sa este cudujes, ked nam fanatici z druhej strany vyhlasuju svatu vojnu? ved ty robis tiez to iste...chces niekam posielat vojska a nasilne im nieco vnucovat...co keby si sa radsej staral do svojich problemov ?KaptMichal napísal:Ale tam kde sú tie najtvrdšie režimy, tam by malo zasiahnuť OSN
-
KaptMichal
King
Hughito je asi 6 druhov zahalenia moslimských žien(pár príspevkov dozadu som ich tu napísal), ak si si prečítal môj príspevok tak si pochopil, že burka je na terorizovanie žien, pretože umelo vznikla v minulom storočí. Nech si nosí kto chce čo chce ale nech je to len z vlastnej vôle a nie zo strachu a zo zvyku.
Zo zvyku sa u nás odmalička deti indoktrinujú kresťanskými dogmami. Čo s tým urobíš ? Vadiť ti to môže, ale priamo s tým neurobíš nič. 
ale vsak ich zeny nie su nejake neandertalske nesvojpravne tvory, ktore by sa nedokazali branit...ked im to tam vsetkym tak strasne prekaza, preco sa hromadne nevzburia a neodhodia burky...tak ako nase zeny odhadzovali korzety, spodnicky a zacali ukazovat nohy, co nakoniec vyustilo az k sexualnej revolucii a padu tradicnej rodiny ? a tiez vtedy proti nasim zenam a feministkam stala vacsina spolocnosti...najma muzskej a dokonca boli aj zeny, ktore proti feministkam (sufražetkam) bojovali...
ja zastavam nazor, ze by sme sa mali starat do svojich veci...a oni sa pekne budu starat tiez do svojich...hotovo
ja zastavam nazor, ze by sme sa mali starat do svojich veci...a oni sa pekne budu starat tiez do svojich...hotovo
-
KaptMichal
King
Hughito, 2000 rokov tu niečo bolo, oblo to na území dnešnej európy, za to, že sme vymysleli pár strojčekov a objavili nejakých pár zákonov ešte neznamená že k svojej minulosti, koreňom a histórii sa máme správať ako pubertiak k starému - pohŕdavo, vševediaco. Táto spoločnosť je chorá na entú a tento postoj k minulosti len pridáva, lenže to je už OT.
Ak si vieš z kresťanstva vybrať to dôležité, potom už iné na slušný a správny život nepotrebuješ.
Ak si vieš z kresťanstva vybrať to dôležité, potom už iné na slušný a správny život nepotrebuješ.
nehnevaj sa ale tato spolocnost je chora ??? a co robili krestania a vatikan ? neboli to nahodou oni, ktori tiez vypalovali a nicili kniznice s antickou literaturou a tak isto systematicky nicili aj hodnoty a moralku predvatikanskeho sveta...
-
KaptMichal
King
omg ephramko
btw., to s tymi psami a autobusmi bolo v Britanii, moslimsky vodic nevpustil do busu typka so psom, lebo povazuje psa za neciste zviera
silou mocou ides proti prudu a nechces uznat jediny argument
uvedomujes si, ze by to bola posledna vec co by v zivote spravili? ze by ich manzelia na mieste bez okolkov zabili a nikomu by to neprislo divne?ephramko napísal:ked im to tam vsetkym tak strasne prekaza, preco sa hromadne nevzburia a neodhodia burky
btw., to s tymi psami a autobusmi bolo v Britanii, moslimsky vodic nevpustil do busu typka so psom, lebo povazuje psa za neciste zviera
silou mocou ides proti prudu a nechces uznat jediny argument
-
KaptMichal
King
preto sa s ním neoplatí diskutovať... On ide ako ten kôň v záprahu čo má klapky na očiach
ale prosim ta, uz vidim ako by cela krajina hromadne popravila vsetky zeny vo svojej krajine...
...aj sufrazetky zatvarali a mucili...a ako vidis, obetovanie par jedincov stalo za to a nakoniec sa im podarilo dosiahnut ciele, za ktore bojovali...a mucenie a tresty mali presne opacny ucinok, coraz viac ludi sufrazetky podporovalo, dokonca aj coraz viac muzov...
ten pripad nemam nastudovany, takze sa k tomu neviem vyjadrit, zalezi od toho aka spolocnost to bola a ake ma ta spolocnost pravidla, sukromne spolocnosti si mozu vyberat zakaznikov...pokial to bola ale verejna MHD a ta spolocnost povoluje prepravu psov, tak by sa z takehoto incidentu dali vysudit celkom pekne prachy od tej spolocnosti, teda pokial ste v nejakom pravnom state a nie na Slovensku...
okrem toho si pamatam ako este pomerne nedavno bol v bratislavskej MHD problem prepravit psa, dokonca aj nevidiaci mali niekedy problem ist v MHD so psom...ale dnes si uz mozte normalne kupit listok aj na psa...
KaptMichal ty si ukazkovy priklad toho ako sa z krestanstva da vybrat len to spravne a slusne....
ten pripad nemam nastudovany, takze sa k tomu neviem vyjadrit, zalezi od toho aka spolocnost to bola a ake ma ta spolocnost pravidla, sukromne spolocnosti si mozu vyberat zakaznikov...pokial to bola ale verejna MHD a ta spolocnost povoluje prepravu psov, tak by sa z takehoto incidentu dali vysudit celkom pekne prachy od tej spolocnosti, teda pokial ste v nejakom pravnom state a nie na Slovensku...
okrem toho si pamatam ako este pomerne nedavno bol v bratislavskej MHD problem prepravit psa, dokonca aj nevidiaci mali niekedy problem ist v MHD so psom...ale dnes si uz mozte normalne kupit listok aj na psa...
KaptMichal ty si ukazkovy priklad toho ako sa z krestanstva da vybrat len to spravne a slusne....
-
KaptMichal
King
Ja niesom Ježiš, keby som vedel v každom vidieť to dobré a každého milovať tak... to je jedno človek ako ty nechápe takéto veci. Už ťa vidím ako práve ty, egoista, budeš ten, ktorého pre dobrú vec zabijú. Chce se mi blejt
Toto už je ale silný OT takže ja s takouto debatou končím.
Toto už je ale silný OT takže ja s takouto debatou končím.
ale zase musite uznat, ze burka je 100% ucinnou metodou prevencie proti rakovine koze...
detinske zlahcovanie, na to ta je
ale aby si uznal svoj omyl...
ale aby si uznal svoj omyl...
Sranda, že toto sa dá aplikovať na každé náboženstvo.Ak si vieš z kresťanstva vybrať to dôležité, potom už iné na slušný a správny život nepotrebuješ.
"Vybrať si to dobré"...
aky omyl mas na mysli ? ...prejavil som len svoj nazor, ze na verejnych miestach si kazdy moze nosit oblecene co chce...a pokial mensiny ziadaju len rovnake prava a povinnosti ako ma vacsina, tak som za podporu takych mensin...a nikdy som nechapal ludi, ktori zastavaju nazor, ze maju pravo mensinam rozkazovat co maju a co nemaju robit a to len preto ze oni su majoritna spolocnost...hlavne ked tie mensiny majorite nic nerobia...
no minimalne hromadne vzbury