Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
-
masterdead
SysAdmin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pre všetkých čo potrebujú radu pri kúpe digitálneho foťáku
Este keby si napisal aky priemer ma tele, v tvojom pripade by som mozno pouvazoval kupit taky velky aky je najvacsi priemer zavitu, a na mensi objektiv kupil redukcny kruzok...
Znacku a kvalitu filtra ti ovplyvni hotovost ktoru si schopny do toho investovat...
Znacku a kvalitu filtra ti ovplyvni hotovost ktoru si schopny do toho investovat...
-
chlapec10
Addict
presne tak, kupit sirsi zavit, a k nemu kupit redukciu
neviem aky mas 2. zavit, ale ked vezmeme ze chces Z 67mm na uzsi, tak potrebujes taketo nieco: http://cgi.ebay.de/67-58mm-Step-Down-Ad ... 45f5d80ae5
neuveritelnych 1,30 aj s postou
co sa tyka CIR-POL filtrov, tak tie najlacnejnsie kupis za nejakych cca 6 eur az 57 eur, za co mas Hoya HD Cir-pol. ceny strielam z ebay, na slovensku este o nieco drahsie
neviem aky mas 2. zavit, ale ked vezmeme ze chces Z 67mm na uzsi, tak potrebujes taketo nieco: http://cgi.ebay.de/67-58mm-Step-Down-Ad ... 45f5d80ae5
neuveritelnych 1,30 aj s postou
co sa tyka CIR-POL filtrov, tak tie najlacnejnsie kupis za nejakych cca 6 eur az 57 eur, za co mas Hoya HD Cir-pol. ceny strielam z ebay, na slovensku este o nieco drahsie
kedze sa polarizacny filter zvacsa pouziva v krajinkarskej fotografii tak kupovat ho na teleobjektiv mi pride trosku odveci, nehovoriac ze tvoj zakladak ma 5,8zoom co je dost(je dost dlhy aj na portrety)
co sa tyka znacky tak naozaj podla toho kolko si ochotny za to dat, porarizacny efekt maju rovnaky najlacnejsi aj najdrahsi filter, ide tak skor o farebnost ktora nemusi byt uplne najlepsia u najlacnejsich
co sa tyka znacky tak naozaj podla toho kolko si ochotny za to dat, porarizacny efekt maju rovnaky najlacnejsi aj najdrahsi filter, ide tak skor o farebnost ktora nemusi byt uplne najlepsia u najlacnejsich
-
chlapec10
Addict
rozdiel je aj v svetelnosti, cim lepsi filter tym menej svetla musis pridavat
-
jin
VIP
Prečo by malo byť odveci dať polarizák na tele? Krajinka sa tiež fotí teleobjektívmi. Naviac polarizák má veľmi (!) široké možnosti využitia. Krajinka, portréty, produktová fotografia, atď.markus napísal:kedze sa polarizacny filter zvacsa pouziva v krajinkarskej fotografii tak kupovat ho na teleobjektiv mi pride trosku odveci, nehovoriac ze tvoj zakladak ma 5,8zoom co je dost(je dost dlhy aj na portrety)
hojko: Jasná voľba - HOYA CIR-PL HD 67mm. A máš to tým pádom aj na tele, aj na 18-105. Osobne by som nič iné, ako HD nebral. Čo sa týka priepustnosti svetla - HD má samozrejme najvyššiu - je tam strata len cca. 1 clonové číslo. Nič také, ako tiffen, či iné neber, skúšal som všetky, no na tiffene, alebo cokine bol polarizačný efekt nerovnomerný, slabý a priepustnosť bola výrazne horšia. Za Hoyu si priplatíš, no ten filter Ťa prežije...
-
chlapec10
Addict
Paparazzi cez sklo ktore sa odrazajin napísal:Prečo by malo byť odveci dať polarizák na tele? Krajinka sa tiež fotí teleobjektívmi. Naviac polarizák má veľmi (!) široké možnosti využitia. Krajinka, portréty, produktová fotografia, atď.
hojko: Jasná voľba - HOYA CIR-PL HD 67mm. A máš to tým pádom aj na tele, aj na 18-105. Osobne by som nič iné, ako HD nebral. Čo sa týka priepustnosti svetla - HD má samozrejme najvyššiu - je tam strata len cca. 1 clonové číslo. Nič také, ako tiffen, či iné neber, skúšal som všetky, no na tiffene, alebo cokine bol polarizačný efekt nerovnomerný, slabý a priepustnosť bola výrazne horšia. Za Hoyu si priplatíš, no ten filter Ťa prežije...
ono vzdy ked sa niekto pyta na HD, tak postnem toto video:
myslim ze to ma postacujucu vypovednu hodnotu
markus: napriklad Ságlovske minimalisticke krajinky sa fotia teláčom a ako dobre to vyzera....
hojko: ako bolo napisane - hoya HD - ja mam tiez - sice UV, ale spokojnost nadovsetko...
hojko: ako bolo napisane - hoya HD - ja mam tiez - sice UV, ale spokojnost nadovsetko...
jasne ze aj tele sa pouziva na krajinku, ale v ovela mensej miere ako sirokac, tak isto mozes sirokacom fotit portret, ale je to podstatne menej zauzivane
to by som teda netvrdilale v ovela mensej miere ako sirokac
-
hojko
Site Admin
Fuu, teraz som mimo. Musite ist na mna slovami uplneho amatera 
Ak som to dobre pochopil, tak mam kupit vacsi filter, tj ten Nikkor 18-105 s priemerom 67mm a ked ho budem chciet umiestnit na 58mm Sigmu 70-300, tak pouzijem redukcny kruzok a zasrobujem to vlastne vdaka tomu aj na Sigmu??? Tym padom jeden filter mozem pouzit na oba objektivy, dobre tomu rozumiem???
Pozeram tie Hoya HD, stoji to skoro 100 eur a to sa mi zda aj dost vela na taku srandu..., cakal som radu, ze mi postaci nejaka Hama za 25 eur, ale co uz, asi bude treba teda investovat.
Ak som to dobre pochopil, tak mam kupit vacsi filter, tj ten Nikkor 18-105 s priemerom 67mm a ked ho budem chciet umiestnit na 58mm Sigmu 70-300, tak pouzijem redukcny kruzok a zasrobujem to vlastne vdaka tomu aj na Sigmu??? Tym padom jeden filter mozem pouzit na oba objektivy, dobre tomu rozumiem???
Pozeram tie Hoya HD, stoji to skoro 100 eur a to sa mi zda aj dost vela na taku srandu..., cakal som radu, ze mi postaci nejaka Hama za 25 eur, ale co uz, asi bude treba teda investovat.
-
chlapec10
Addict
Anohojko napísal:
Ak som to dobre pochopil, tak mam kupit vacsi filter,
anotj ten Nikkor 18-105 s priemerom 67mm a ked ho budem chciet umiestnit na 58mm Sigmu 70-300, tak pouzijem redukcny kruzok a zasrobujem to vlastne vdaka tomu aj na Sigmu???
Filter, nie kruzokTym padom jeden kruzok mozem pouzit na oba objektivy, dobre tomu rozumiem???
je to presne o tom kolko chces investovat a ako casto pouzivat... ja mam sice UV filtre vsetky hoya HD, ale Cir-pol co pouzijem raz za 2 roky mam ten najlacnejsi shitPozeram tie Hoya HD, stoji to skoro 100 eur a to sa mi zda aj dost vela na taku srandu..., cakal som radu, ze mi postaci nejaka Hama za 25 eur, ale co uz, asi bude treba teda investovat.
-
hojko
Site Admin
chlapec10: Yop, prave preto chcem kupit tiez nieco take lacne, pretoze vyuzitie vidim len minimalne a raz za cas by som chcel spravit fotku s nadychom farieb. Ten preklep si opravim.
Pri redukcnom kruzku ale zabudni na slnecnu clonu
. Krajinkarsku fotografiu si uz bez CPL predstavit neviem. Ale zide sa aj ked sa chces zbavit odleskov napr. v skle (takze sem tam si moze najst svoje vyuzitie aj v interieri).
-
jin
VIP
Ak ho plánuješ vytiahnuť dvakrát za rok, tak ber Hoya Filter CIR-PL UV HRT 67 mm. Nič tým nepokazíš a pri tejto značke máš aspoň istotu, že budeš mať rovnomerný polarizačný efekt...hojko napísal:chlapec10: Yop, prave preto chcem kupit tiez nieco take lacne, pretoze vyuzitie vidim len minimalne a raz za cas by som chcel spravit fotku s nadychom farieb. Ten preklep si opravim.
Cawte.
Potreboval by som poradit s kupou fotaka do 150 €.
Chcel by som nieco najlepsie v tejto cenovej hladine, cize nieco naj cena-kvalita-znacka, prosto aby na tu cenu dobre fotil, no aj daco vydrzal a nemusel by sa po pol roku davat reklamovat.
Dakujem
Potreboval by som poradit s kupou fotaka do 150 €.
Chcel by som nieco najlepsie v tejto cenovej hladine, cize nieco naj cena-kvalita-znacka, prosto aby na tu cenu dobre fotil, no aj daco vydrzal a nemusel by sa po pol roku davat reklamovat.
Dakujem
-
hrban
Addict
Zdravím už dlhšiu dobu plánujem kúpiť nejakú zrkadlovku
som úplný začiatočník takže netreba ešte nič extra iba niečo s čím sa dá začať, fotiť plánujem všetko či statické foto prírody, či niečo dynamiclké (športy, tanec, za svetla i za šera/tmy/nedobrého osvetlenia na javisku) doslova všetko
cena cca 500€+- ale teraz problém momentálne sa zdržiavam v Holandsku takže buď niečo lokálne (e-shop) poprípade ak by sa viac oplatilo kúpiť inde a nechať si poslať tak môže byť aj tak, čiže nechcem len tipy na foťák ale aj linky na shop budem veľmi vďačný
som úplný začiatočník takže netreba ešte nič extra iba niečo s čím sa dá začať, fotiť plánujem všetko či statické foto prírody, či niečo dynamiclké (športy, tanec, za svetla i za šera/tmy/nedobrého osvetlenia na javisku) doslova všetko
cena cca 500€+- ale teraz problém momentálne sa zdržiavam v Holandsku takže buď niečo lokálne (e-shop) poprípade ak by sa viac oplatilo kúpiť inde a nechať si poslať tak môže byť aj tak, čiže nechcem len tipy na foťák ale aj linky na shop budem veľmi vďačný
-
chlapec10
Addict
momentalne by som odporucil nikon D3100
-
hrban
Addict
nad tým som aj premýšľal ale ako to dostanem tu do holandska ešte ?
-
chlapec10
Addict
a tam to nepredevaju?
-
jin
VIP
?!hrban napísal:nad tým som aj premýšľal ale ako to dostanem tu do holandska ešte ?
V NL sa Nikony povaľujú na zemi! Je to krajina, kde začína distribúcia pre EU! Tam nemôže byť problém to zohnať. A ešte k tomu za úplne iné ceny...
Čo sa týka témy - N D3100 základný set.
Shop - žiaden holandský nepoznám.