Arabi - moslimovia

Diskusie na politické témy...
KaptMichal
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Arabi - muslimovia

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Pozri, ak mne do domu niekto príde nebude si nárokovať na svoje "práva" prispôsobí sa.
To že dnešná ekonomika je nejak nastavená neznamená to, že Európania chcú medzi sebou toľko čiernych zelených modrých fialových žltých a neviemešte akých... Toto je náš kus zeme a nevidím jediný dôvod prečo nezastávať svoje tradície a svoje presvedčenia. Ty len principiálne ideš proti majoritám lebo sám patríš do minority.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

KaptMichal napísal:Ak si vieš z kresťanstva vybrať to dôležité, potom už iné na slušný a správny život nepotrebuješ.
ach my chudáci ateisti a ten náš úbohý neslušný a nesprávny život bez akejkoľvek pochybnej ideológie... :smt006
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Sranda, že toto sa dá aplikovať na každé náboženstvo.
Doteraz nevies pochopit jeden fakt. Krestanstvo, novy zakon vo svojej podstate je o milovani blizneho, o odovzdani sa tu na zemi, zrieknut sa vsetkeho a modlit sa az do smrti, toto nabozenstvo vo svojej teorii vobec nezahrna boj prave naopak.

Islam je uplny opak, tu je vidiet silu militantneho nabozenstva. Toto nabozenstvo ma vo svojej podstate zahrnuty boj, dzihad a podobne. Najdes tam plno citaii textov ktore zahrnuaju boj a vojnu. V novom zakone nenajdes ani jednu takuto vetu ktora by napadala k vojne alebo k boju. V tomto je ten najhlavnesji rozdiel medzi tymito dvoma nabozenstvami.

Vychadzam len z itnerpretacii nabozneskych knih jak noveho zakona tak koranu, to jak to dane narody praktizovali je zas uplne ina vec suvisiaca s viacerimi faktormi.
KaptMichal
King
King

silmarill ty si niekedy čítal niečo o kresťanstve o tom, čo hovorí? Nikto tu nehovorí o tom, že ten kto neverí v Boha je zlý.
Ide len o to ako žiješ. A kresťanstvo robí život takým aby si ostatným ten život neničil. Mimochodom prečo si reagoval na ten text napísaný veľkým písmom? (Asi si nečítal príspevky nad tým) takže ten tvoj príspevok má nulovú hodnotu, iba ak útočí a zdvíha ti tvoje ateistické ego. ;-)

Nadávať na kresťanstvo kvôli cirkvi je ako by sme nadávali na ideológiu komunizmu kvôli Stalinovej vláde.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

kali520: Ty zas nevieš pochopiť, že kresťanstvo nie je len nový zákon.

Ďalšia vec je tá, že takéto "dobro" by sa dalo nájsť v každom náboženstve, avšak mňa hlavne zaujíma prax, teda to, ako sa prejavovalo to či ono dané náboženstvo aplikované v praxi.

Inak ja viem, že ty si religionista so zameraním na islam a judaizmus, ale nabudúce ma ušetri tvojich výkladov týchto náboženstiev.

KaptMichal:
Nikto tu nehovorí o tom, že ten kto neverí v Boha je zlý.
Nie, vôbec nikto to tu nehovorí, ale hovorí to Biblia - neveriacich označuje za bláznov patriacich do pekla.
Nadávať na kresťanstvo kvôli cirkvi je ako by sme nadávali na ideológiu komunizmu kvôli Stalinovej vláde.
Ako keby to nikto nerobil.

Aj keď si zoberiem to "dobré" z kresťanstva, tak nevidím nič úžasného, prevratného, základného...

Dávno pred nejakým trápnym kresťanstvom boli iné a lepšie spísané hodnoty dobra, resp. rôzni jednotlivci mali lepšie a rozumnejšie názory.

Kresťanstvo je len ďalšie z rady náboženstiev, ktoré išli v rade a preberali už napísané - a takisto aj zanikne. Kresťanstvo neobsahuje nič od boha, nič zlomové.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Meh, ale ste boli plodní, človek tu zopár hodín nie je a už je tu o 2 strany príspevkov viac...

ephramko: ja sa nevyhýbam svojim pocitom a dôvodom, mne sa ich iba nechce prezentovať. Jednoducho mi burka vadí, prečo, to som už naznačil viac krát a iba to zhrniem - akceptovanie nosenia burky v Európe je iba prvým krokom k debilizmu, ktorý Moslimovia svojimi požiadavkami šíria napríklad tu v UK. Ty nemusíš chápať, prečo mám taký názor, hlavné je, že vieš, že ho mám. A áno - rád vidím ľuďom do tváre. A áno - je to môj problém, našťastie je nás s takýmto problémom viac (A poll in 2010 indicated that 67 percent on British people supported banning the burqa in all public places).

Ty síce moju kompetenciu na názor na Moslimov spochybňovať môžeš, ja som svoje skúsenosti s nimi vysvetlil aspoň zbežne, zatiaľ čo ty tu bohorovne vypisuješ o tom, ako sa Islam spája s ich kultúrou a morálkou, pričom si furt neobjasnil, že odkiaľ na takéto veci chodíš. Dúfam, že vás to neučia v škole, alebo že to nemáš z nejakej múdrej knihy...

OMG, ty otáčaš diskusiu furt niekam inam. Teraz už píšeš o tom, že Európan sa síce smeje, ale teba trápi, že nevieš, prečo sa smeje - nie si trochu mimo misu? Tvár človeka definuje, jeho identitu a myslím, že istotne lepšie, ako jeho genitálie. Tu nejde o to, či sa mám zamýšľať na ulici nad tým, či sa smeje preto, lebo práve vyhral milión, alebo preto, lebo mu neprihorelo kurča v rúre - ide o to, že ho vidím a registrujem ako človeka, súčasť spoločnosti, otvoreného, nie ako nejakú anonymnú mátohu zahalenú do burky len preto, lebo to prikazujú primitívne doktríny jej náboženstva.

To, čo píšeš o tej zvedavosti, je kompletne mimo tejto diskusie. Nie som zvedavý, čo nosia pod burkou a vôbec ma to netrápi.

Ja sa o týchto veciach baviť môžem, pretože ja žijem v krajine, kde je táto otázka aktuálna - to práve ty by si sa o týchto veciach baviť nemal :) A ukáž mi tú krajinu, kde multikultúrna spoločnosť funguje a všetci majú rovnaké práva. Veľmi rád rozšírim svoje obzory.

Naposledy upozorňujem - nik tu nechcel strhávať burky, tak sa už konečne odcykli.

Celkom slušné postrehy Austrálčanov, ktorí chcú taktiež zakázať burku a nikab:

"seriously,
what kind of reception would i get if i walked into a fast food resteraunt, or a gas station, or a bank with a ski mask on?"

"what's the difference between a burka and a KKK sheet? Both cover head to toe.
Both are associated with religion, bigotry, violence, oppression,civil rights. "

"We go to your country and must RESPECT your rules or we are put to death, stoned or downright refused entry, amongst other things - you come to our country and we say enjoy yourselves, come, be welcome, we don't care whom you are and what you believe, carry on as you were whilst you live here... Why can't Muslims show the same respect when they come to OUR country, we want to change our laws, its our right, NOT YOURS.....
I have no issue at all with regards to how people dress due to their religion, but, we are not allowed to wear ski masks into a shop or bank and so on, or a bike helmet or anything that covers our face. So if it's good enough for the rest of Australians to do it, then the same must apply for the Burkas. You can not have a law 2 ways.... It doesn't work.
What I find amazing, after much discussion with my Police Hubby over this, is when there is a license check. There is NO WAY for an officer to completely identify a woman with a Burka over her head, she can NOT be asked to remove it, and, from what I can understand from my hubby, is that its common practice for women amongst those that wear the Burka, to swap and change licenses... Where is the justice in this.
You are in our country, like it, or move - I am sorry."

Ďalej - vianočný stromček je pohanským symbolom a symbolizuje Vianoce, ktoré síce ja neuznávam, ale drvivá väčšina ľudí áno. Už dávno nie sú výsadou kresťanstva a viery v Ježiška. A pokiaľ sa to nepáči 10tim zamestnancom vo firme, kde pracuje 400 ľudí, tak nech dajú výpoveď, alebo nech držia jazyk za zubami.

Neviem o tom, aby nejaká spoločnosť tu v UK zakazovala prepravu zvierat - a už vôbec nie psov, ktoré sú napríklad nápomocné u zrakovo postihnutých ľudí. Tu nejde o prepravné spoločnosti - tu ide o princíp, že si nejakí Moslimovia dovolia vyskakovať a verejne sa sťažovať na VEREJNÚ dopravu, pretože cestujú so psom? Nech chodia pešo.

Znovu zopakujem - akceptovanie burky a nikabu je iba prvým krokom. My sa síce môžeme starať do svojich vecí (ako napríklad tu v UK im do toho nik verejne nekibicuje), pričom oni sa zjavne starajú do tých našich.
Obhajovať Moslimov tým, že kresťania robili (a robia) bordel, to je mi teda super argument.

K tomu, že sa ti nepáči, že väčšina diktuje menšine - žijeme vo väčšinovej demokracii, ak si si nevšimol a pokiaľ sa ti to nepáči, odsťahuj sa do Iránu, alebo Severnej Kórey.

No a k tej prevencii proti rakovine kože: "Enveloping outer garments, such as the burqa, are believed to cause or worsen medical conditions in some individuals.In particular, they contribute to a predisposition for hypovitaminosis D, which can lead to rickets or osteoporosis and may increase the risk of seizures in infants born to affected mothers."
kali520
Darca
Darca

Ty zas nevieš pochopiť, že kresťanstvo nie je len nový zákon.
Ale je (minmalne tehla mi to tu tak vysvetloval). Stary zakon je o zidoch, o ich tiez nadradenosti a o tom ako si maju uchovat svoju identitu toto ti ale uz nejak nebude pasovat do zidovskych pogromov a pricin antisemintizmu alebo krizovych vyprav.
Ďalšia vec je tá, že takéto "dobro" by sa dalo nájsť v každom náboženstve, avšak mňa hlavne zaujíma prax, teda to, ako sa prejavovalo to či ono dané náboženstvo aplikované v praxi.
Vojnu vedu ludia nie nabozenstva.

Druha vec je ked nabozenstvo samo vo svojich zasadach napada k vojne alebo k nenavisti vid koran alebo talmud, nie novy zakon, a o tomto tu hovorim. Krestanstvo vo svojich zasadach nehovori nic o vedeni vojny.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Kali ty si korán nikdy neprečítal, ani Bibliu. Mýlim sa?
hughito
Redeemer
Redeemer

kali520: Mňa nezaujímajú tvoje či tehlove religionistické výklady. Kresťanská svätá kniha je Biblia a tá pozostáva ako zo Starého, tak aj z Nového zákona.

A ako som už písal Kapt.Michalovi do SS, aj slávny Nový zákon pre mňa neznamená nič prevratného ani uctievania hodného. Úplne obyčajný, často primitívny a nerealistický text.
KaptMichal
King
King

Nie, vôbec nikto to tu nehovorí, ale hovorí to Biblia - neveriacich označuje za bláznov patriacich do pekla.
Tak takto hughito, informoval som sa u viacerých ľudí ktorí študovali teológiu (Kňazi, katechéti, rehoľné sestry) či "pôjde človek do pekla" lebo neverí v boha aj keď žije podľa desatora, rsp. tak ako iný správny kresťan. A odpoveď bola za každým, že NIE. Nepôjde do pekla, pretože žije tak ako to "boh povedal". To, že pre teba príkázania ako nezabiješ, neokradneš nič neznamenajú je tvoj morálny problém... A možno áno, boli iné prikázania podobné destoru a boli dávno predtým ale kresťanstvo sa rozmohlo najviac a ukázalo ľuďom nejakú "správnu cestu" po ktorej by sa mali uberať. Je to len taký smerodajný údaj aby nejaký roľník vedel, čo je "dobré" a čo "zlé". Aby bol nejako vychovaný ale ty toto zrejme nevidíš, keď spochybňuješ význam desatora.

Ospravedlňujem sa za menší OT ale predsalen bolo treba reagovať.
kali520
Darca
Darca

slay napísal:Kali ty si korán nikdy neprečítal, ani Bibliu. Mýlim sa?
Bibliu som cital a koran nemusim citat nato aby som vedel ze je to militatne nabozenstvo, vid dzihad http://sk.wikipedia.org/wiki/Džihád
hughito napísal:Mňa nezaujímajú tvoje či tehlove religionistické výklady. Kresťanská svätá kniha je Biblia a tá pozostáva ako zo Starého, tak aj z Nového zákona.
Stary zakon sa tyka len zidov, nijak nesuvisi s krestanstvom. Krestanstvo vo svojich zasadach nema zahrnute nic zo stareho zakona. Uplne ina vec je potom uz zidokrestanstvo.
hughito napísal:A ako som už písal Kapt.Michalovi do SS, aj slávny Nový zákon pre mňa neznamená nič prevratného ani uctievania hodného. Úplne obyčajný, často primitívny a nerealistický text.
Suhlasim
hughito
Redeemer
Redeemer

Inak, sme dosť OT, mohli by to módi rovno šupnúť do príslušnej témy.

KaptMichal:
Tak takto hughito, informoval som sa u viacerých ľudí ktorí študovali teológiu (Kňazi, katechéti, rehoľné sestry) či "pôjde človek do pekla" lebo neverí v boha aj keď žije podľa desatora, rsp. tak ako iný správny kresťan.
Mňa nezaujíma dnešný, reformovaný výklad (ktorý je už od mnohých dosť liberálny). V Biblii je to napísané jasne (ale hľadať sa mi to teraz nechce), takisto sa to stovky rokov tak učilo a hovorilo a bigotnejší veriaci to tak berú dodnes.

To, že dnes je strašne v móde si vysvetľovať Bibliu tak či onak, lebo predsa "oni" to písali obrazne a bla bla, ma nezaujíma. Alebo majú nejakí dnešní pandrláci väčšiu pravdu, ako sväté písmo, inšpirované samotným Bohom ?!
To, že pre teba príkázania ako nezabiješ, neokradneš nič neznamenajú je tvoj morálny problém.
Pre mňa neznamená nič desatoro ako celok, ako komplexný jav, s ktorým sa veriaci oháňajú ako s diplomom "najlepší na svete" a to preto, lebo nie je ničím výnimočné a oveľa lepšie spísané morálne zásady (resp. názory a učenia) existovali už dávnejšie.
ukázalo ľuďom nejakú "správnu cestu" po ktorej by sa mali uberať
Škoda, že sa to nikdy nedodržiavalo.

kali:
Stary zakon sa tyka len zidov, nijak nesuvisi s krestanstvom. Krestanstvo vo svojich zasadach nema zahrnute nic zo stareho zakona. Uplne ina vec je potom uz zidokrestanstvo.
Ty to tu prezentuješ tak, ako keby nemal Starý zákon s kresťanstvom absolútne nič spoločné, čo je jednoducho hovadina.

Potom tu vytiahneš akýsi nový pojem židokresťansto a tým je to pre teba vyriešené. Tak potom áno, drvivá väčšia kresťanov sú vlastne židokresťania. :roll:
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

preco by som mal uznavat svoj omyl, ked sa ziadne hromadne vzbury arabskych zien neodohrali, takze cela diskusia sa vedie len v hypotetickej rovine ? svoj omyl uznam vtedy, ked sa nejaka vzbura v islamskom svete proti praktikam islamu odohra...a stane sa to, co si vravel ty, ze by krajina zacala hromadne popravovat kompletne svoju zensku cast populacie...

tak isto si nevies predstavit ake pomery panovali v europe na konci 19.storocia, kedy doznievala viktorianska doba...a aku velku odvahu to chcelo, ked si par zien zrazu zacalo otvarat usta a vraviet co si naozaj myslia...a keby to nezacali robit, tak sa nikdy nic nezmeni...
my prava zien v islame nevyriesime...ten problem si musia vyriesit oni sami...teda pokial to je naozaj pre nich problem....
mozes to vyskusat sam, cestuj, bojuj za prava zien v islamskych krajinach, mozno ta to prekvapi, ale urcite by si sa stretol s pomerne velkym percentom zahalenych zien, ktore by ta niekam nakopali...a to aj napriek tomu, ze si im prisiel "pomahat"...

ktmichal...nitko ti nezakazuje zastavat svoje tradicie a presvedcenie...pokial svojimi „tradiciami“ neurazas a nenapadas inych ludi, ktori tebe nic nerobia a to ty evidentne robis...a to, ze sa zastavam minorit, lebo som tiez minorita...zase to vytahujes ? a kto z vas tu pritomnych nie je sucastou minority ??? kazdy je sucastou nejakej minority...je jedno ci ste lavoruky, plesaty, dlhovlasy, risavovlasy, maly, vysoky...vzdy ste nejaka minorita...a velmi lahko sa mozete stat nechcenou, urazanou, opovrhnutiahodnou skupinou ludi...a to len preto, ze ste v mensine...a velmi lahko sa to moze stat, hlavne ked su pri moci fanatici a radikali...

vcera som sa dobre zabavil, dostat 24hodinovy ban sa „osocovanie ineho uzivatela“ :D ...ale ked ten uzivatel mi pise pravidelne do karmy vulgarizmy a urazky, v prispevkoch vo forach ma uraza...tak na to admin povedal, ze to podla neho niesu dostatocne urazky na to, aby to riesil...ale samozrejme ja mam hned ban...gratulujem ti ktmichal, vyhral si...tych 50 otcenasov co si vcera vecer dal, asi vazne zabralo...

a odtrhavat z krestanstva stary zakon, je ako keby ste odtrhli vodik z vody...vatikan aj katolici stary zakon uznavaju ako sucast krestanstva, tak tu laskavo prestante omielat tie svoje debiliny co s tehlom citate na pospolitost.org...
„Vojnu vedu ludia nie nabozenstva.“ ...dalsia riadna konina...staci si polozit zakladnu otazku, co viedlo tolko ludi, aby sa vydali na kriziacke vypravy a vrazdili tisicky dalsich ludi ? prenasledovanie roznych skupin ludi atd...bez krestanstva by sa to nikdy nedialo...

Ked je krestanstvo take plne lasky a porozumenia ako tu niektori omielate...co vas teda neustale vedie k tomu nenavidiet, urazat, napadat rozne skupiny ludi ??? ateistov, homosexualov, modernu medicinu, vedcov, ine nabozenstva, dokonca ine krestanske cirkvy, ktore papeza neuznavaju...preco to teda vsetko robite, preco ich tak nenavidite, ked ste plny lasky z toho vasho noveho zakona ???

Seth precitaj si definiciu demokracie...je to vlada vacsiny, ktora sa ale zavazuje chranit a podporovat mensiny zijuce v tej demokracii...este raz sa ta pytam, co ti dava pravo rozkazovat inym ludom co maju a co nemaju robit, aj ked ta nijak ti ludia neobmedzuju ? len preto, ze si prave v tom momente vacsina ?

A ktmichal, vysvetlis mi, ako moze clovek, ktory neveri v boha, zit podla krestanskeho desatora ??!! ty si desatoro nikdy necital ? 1- „Ja som Pán Boh tvoj. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa , ktorým by si sa klaňal.“ 2 – „Nevezmeš meno Božie nadarmo.“ 3- „Pamätaj, že máš svätiť sviatočné dni.“ ...myslim, ze tieto body desatora taky priemerny ateista celkom riadne porusuje...a za to je vecnost v plamenoch pekelnych...

No co tu dnes niektori zo seba dostavaju, ste normalne anjelici plni krestanskej lasky...a co tie vcerajsie prispevky typu... „TY... 5 hviezdiciek“
Tak velmi milujem, ked niekto kaze a hovori o krestanskych moralnych hodnotach a v realnom zivote, je podla tych krestanskych hodnot este vacsie moralne bahno ako niekto, kto o krestanstve ani nepocul alebo ho neuznava...
A ked niekto tvrdi, ze stary zakon nema nic spolocne s krestanstvom, lebo stary zakon je zidovsky...o com je teda novy zakon ??? o jezisovi ? ale jezis sa narodil, zil a aj zomrel ako zid...rovnako jeho matka, patronka slovenska, bola zidovka...a taraaaa, novy zakon uz zrazu nie je zidovsky, ale krestansky...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

par dni dozadu tu bola foto, kde chcela zenska odist od muza, ten jej za odmenu urezal nos a usi, to nie je nic hypoteticke, toto sa robi bezne, pripadne ich oblievaju kyselinou

btw Jezis zomrel ako krestan, bol predsa pokrsteny
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

ale takych otrasnych pribehov su tisice...kde zena chce odist od manzela tyrana a ten ju zabije, najlepsie aj s celou rodinou a detmi, v USA mas taky pripad kazdy bozi den v hlavnom spravodajstve...a pritom su to pripady, ktore absolutne s islamom nesuvisia...a hovori niekto, ze take pripady suvisia s krestanstvom, lebo ten manzel vrah bol krestan ??? nie nehovori...a rovnako tvrdit na zaklade niekolkych takych pripadov, ze to vylucne sposobuje islam, lebo rodina bola moslimska...je scestne...a umyselne tendencne, zavadzajuce tvrdenie...

mimochodom, neveria zidia a krestania nahodou v toho isteho Boha ?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ephramko: hádam ma nejdeš poučovať o definícii Demokracie :lol: Len aby som ti to objasnil (neviem, kde si prišiel na to, že väčšina má povinnosť chrániť/podporovať menšiny):

Demokracia ( po grécky δημοκρατíα = vláda ľudu > z gréckeho δημος (demos)=ľud + κρατειν (kratein)= vládnuť) je:

* a) forma politického zriadenia, v ktorom je zdrojom všetkej moci ľud. Vo všeobecnej forme demokracie sa menšina v rámci daných politických organizačných štruktúr podriaďuje rozhodnutiam väčšiny a táto väčšina je zároveň zaviazaná k rešpektovaniu neodobrateľných práv menšiny.
(Rozumej, základné ľudské práva, ostatné pravidlá, ktoré nie sú neodobrateľné, si diktuje väčšina.)

Mne osobne nič nedáva právo rozkazovať ľuďom, ale ako väčšine nám na to naše štátne zriadenie právo dáva, či sa ti to už páči, alebo nie. Tí ľudia ma obmedzujú, ako, to som už vysvetlil v mojich predchádzajúcich príspevkoch a áno, môžeme uplatňovať pravidlá - pretože sme väčšina a pretože žijeme v demokratickej spoločnosti. Snaž sa to už konečne pochopiť.

Zvyšok tvojho príspevku pravdepodobne nepatril mne, resp. aspoň ja som tam nenašiel reakcie na nič z toho, čo som napísal ja v tom mojom predposlednom, ak sa mýlim, tak ma oprav :3 Ale pokiaľ tá prvá časť patrila mne (hoci ja som nikde nepísal o omyloch, či čom), tak by som ťa ríd znovu upozornil, že mňa o histórii poučovať nemusíš a už vôbec nie o viktoriánskej dobe...
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:Ty to tu prezentuješ tak, ako keby nemal Starý zákon s kresťanstvom absolútne nič spoločné, čo je jednoducho hovadina.
Tak mi povedz co ma krestanstvo spolocne so starym zakonom?
ephramko napísal:ale takych otrasnych pribehov su tisice...kde zena chce odist od manzela tyrana a ten ju zabije, najlepsie aj s celou rodinou a detmi, v USA mas taky pripad kazdy bozi den v hlavnom spravodajstve...a pritom su to pripady, ktore absolutne s islamom nesuvisia...a hovori niekto, ze take pripady suvisia s krestanstvom, lebo ten manzel vrah bol krestan ??? nie nehovori...a rovnako tvrdit na zaklade niekolkych takych pripadov, ze to vylucne sposobuje islam, lebo rodina bola moslimska...je scestne...a umyselne tendencne, zavadzajuce tvrdenie...
Vo Švedsku je asi 5000 znasilnení ročne

Právnička Ann Christine Hjelm zistila, že 85 percent páchateľov sú moslimovia

http://info.pravdaoislamu.cz/index.php/ ... lamofobie/

a tiez by si si mal precitat aj toto http://www.eurabia.cz/PrintArticle/812- ... race-.aspx
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

:lol: Zaujímalo by ma čo sa tu snažíte dokázať? Toto sa volá ťažký výber!
Prílohy
42363_700.jpg
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

seth zjavne si mal problem definovat co to je demokracia, ked si mi odporucil, ze ked chcem demokraciu kde vladne mensina aby som sa prestahoval do severnej korei... a "neodobrateľných práv menšiny"...co to je ??? zase neurcity siroky pojem, ktory si kazda socialna skupina moze vysvetlovat po svojom a predstavovat si pod tym uplne ine veci...

a kali o tej nezmyselnej stastistike, ze za 85% znasilneni v svedsku mozu moslimovia som pocul uz vela...dokonca ju v hlavnom spravodajstve STV prezentoval aj jeden "odbornik" na pristahovatectvo...to som skoro padol zo stolicky...a zatial kazdy kto sa tym cislom ohanal, mi nevedel dat k tej statistike blizsie informacie...ako reprezentativna vzorka, cas, miesto, sposob ziskania udajov, vyhodnotenie atd...viete, ze studujem psychologiu a preto som na taketo ohananie sa statistikami velmi alergicky, hlavne ked sa jedna o vymyslene cisla a vobec nie o statistiky !!!!
podrobne statistiky o spachanych trestnych cinoch vo svedsku a o pachateloch ma pravo viest iba svedska policia alebo svedske ministerstvo vnutra...kedze je svedsko krajina zakladajucaju si na osobnych pravach...uz vyse 20 rokov nevedie statistiky narodnosti, povodu, nabozenstva atd. pachatelov trestnych cinov...z toho vyplyva, ze si to cislo evidentne niekto vycucal z prsta...

stary zakon je sucastou krestanstva v rovnakej miere a dolezitosti ako novy zakon...tak ti to povie hociktori farar, tak to je v katechizme a to je aj oficialny nazor vatikanu, ktory reprezentuje udajne viac ako miliardu veriacich...a pokial stale kali tvrdis, ze stary zakon je zidovsky a zidia nemaju nic spolocne s krestanstvom a novym zakonom...tak pravdepodobne nie si krestan katolik...a v pomerne nedavnych dobach by ta za taketo nazory vatikan oznacil za satanistu, okultistu...minimalne by to pokladal za velke ruhanie...
dnes je v mode si bibliu vykladat po svojom, preto vznika milion roznych cirkvy a spolocenstiev...a vatikanu rozne vyklady nevadia, pokial ta dana cirkev uznava papeza ako svojho hlavneho veduceho...a ked ta cirkev neuznava papeza, tak to vatikan patricne okomentuje a bojuje proti nim....z ateistickeho pohladu je to velmi smiesne, kedze obe skupiny hovoria o tom istom bohu a o tom istom jezisovi...a kazdemu musi byt jasne, ze tam uz o boha nejde ani z daleka, ale ide o to co vzdy...o peniaze

//autoeditácia príspevku (22 Okt 2010, 14:06)
http://www.colourplanet.cz/73726-aktual ... rest-smrti
najvtipnejsie na tom je, ze mu doma hrozi trest smrti za homosexualitu...nie za to, ze brutalne zavrazdil cloveka...
aj tak dost pochybujem, ze by mu nieco urobili, vyriesili by to ako vzdy...pred verejnostou to ututlaju a kralovska rodina stiahne princa z verejneho zivota, da mu domace vazenie niekde v palaci s pozemkami o velkosti priemerneho slovenskeho okresu...a bude si zit spokojne dalej...kazdopadne dufam, ze ho briti tak skoro domov nevydaju...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ephramko: LOL. Toto už presahuje hocičo definovateľné - najprv sa tváriš, že nás tu ideš poučovať o arabskej kultúre a jej neprerušiteľnej spojitosti s Islamom, o multi-kulti, o tom, že Turci nie sú zaostalí a že ako to v Európe vlastne vyzeralo vo viktoriánskej dobe a teraz zasa o tom, čo je to demokracia.

Naposledy ťa upozorňujem - prestaň prekrúcať a konštruovať niečo, čo som nikde netvrdil. Citujem samého seba: "žijeme vo väčšinovej demokracii, ak si si nevšimol a pokiaľ sa ti to nepáči, odsťahuj sa do Iránu, alebo Severnej Kórey." - kdeže som ja v tejto vete tvrdil, že ak chceš demokraciu, kde vládne menšina, tak sa máš odsťahovať do Kórey?? Už dávnejšie som si všimol, že ty máš problém chápať písanému textu, ak to pretrváva, mal by si na mňa prestať reagovať, pretože mňa už nebaví vyvracať tie tvoje bludy.

No a pokiaľ nevieš, čo sú to neodobrateľné práva (čo som, ostatne, aj v zátvorke naznačil), tak by si ma tu mal prestať poučovať o politickej teórii, pretože v nej máš zjavne dosť veľké medzery. Iba ti pripomeniem to, že aj voľby sú založené na väčšinovom systéme, takže väčšina diktuje menšine voľbu svojej vlády. Takže sa už konečne spamätaj a prestaň tu rozoberať teóriu sociálnej skupiny a iné veci zo sociálnej psychológie. Tvoje úvahy na väčšinovej demokracii aj tak nič nezmenia. 21 ročný polyhistor. Matej Bel sa ti môže klaňať.
Napísať odpoveď