a ja len tolko, k tej bezporuchovosti VTEC, ze realita je ina! ako pises ze zo 17mil kusov ani jedno bez poruchy! Zivis sa autami, co vyklepavas ich alebo co ?quasimoto napísal: poviem ti len tolko ze mam take stastie ze sa zivim autami pricom to je aj moja zaluba)
ano propagacne materialy a knihy mozno udavaju take percenta ale pozri si realitu. Bezne 1.6 maju 110-120 koni, FSI ma 115 koni, tak kde je +20 %? Bezne 2.0 maju 140-160 koni, FSI ma 140, tak zase tam nevidim tych +20%... a takto mozem ist dalej.
Ake mate auto?
-
rsc
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Jopin: len pre zaujimavost som sa pytal, lebo sa mi zda, ze na to ze sa zaoberas autami realne si trochen mimo (to bez urazky) - pises veci, ktore nie su pravdou, resp. v praxi su ine ako na papieri alebo ako prezentujes.
S tym FSI - presne ako pisal quasimoto - je to ako bezny benzinak. Podla toho ako na tom jazdis, taku mas aj spotrebu. Urcite nie je o 20% nizsia v porovnani s inymi modelmi o rovnakej kubature. A ten vykon - nuz skoda hovorit. Skus sa previezt (ak mas taku moznost) na Golfe 1.4 FSi a na Civicu 1.4 alebo Corolle 1.4 a uvidis aky je v nich rozdiel (myslim v spotrebe a vykone).
Ono to porovnanie s percentami je skor myslene ako porovnanie koncernovych motorov (napr. 1.6 a 1.6 FSi), ze FSI ma tie percenta naviac a nie v porovnani s inymi znackami aut a lebo modelmi. A VW sa tym pysi ako keby objavili neviem co, pritom sa im len podarilo dotiahnut sa (aj ked neviem ci je to ten spravny vyraz) na konkurenciu, lebo tie ich doterajsie motoriky za vela nestali.
Inak si myslim, ze dobre motory okrem Japoncov robi v Europe aj Ford (myslim tym europsku produkciu fordu, nie americku) - vid new 1.6 Ti-VCT 85kW / 115k a aj ich starsie kusky niektore boli vydarene.
Nikdy som nestudoval o autach na ziadnej skole, chodim na STU FCHPT (v skratke chemicka technologia).
Vodicak mam skoro 5 rokov.
S tym FSI - presne ako pisal quasimoto - je to ako bezny benzinak. Podla toho ako na tom jazdis, taku mas aj spotrebu. Urcite nie je o 20% nizsia v porovnani s inymi modelmi o rovnakej kubature. A ten vykon - nuz skoda hovorit. Skus sa previezt (ak mas taku moznost) na Golfe 1.4 FSi a na Civicu 1.4 alebo Corolle 1.4 a uvidis aky je v nich rozdiel (myslim v spotrebe a vykone).
Ono to porovnanie s percentami je skor myslene ako porovnanie koncernovych motorov (napr. 1.6 a 1.6 FSi), ze FSI ma tie percenta naviac a nie v porovnani s inymi znackami aut a lebo modelmi. A VW sa tym pysi ako keby objavili neviem co, pritom sa im len podarilo dotiahnut sa (aj ked neviem ci je to ten spravny vyraz) na konkurenciu, lebo tie ich doterajsie motoriky za vela nestali.
Inak si myslim, ze dobre motory okrem Japoncov robi v Europe aj Ford (myslim tym europsku produkciu fordu, nie americku) - vid new 1.6 Ti-VCT 85kW / 115k a aj ich starsie kusky niektore boli vydarene.
Nikdy som nestudoval o autach na ziadnej skole, chodim na STU FCHPT (v skratke chemicka technologia).
Vodicak mam skoro 5 rokov.
-
quasimoto
Star
s tymto suhlasim, k takemu odbornikovy by som auto nedal, bez urazky ale ked vidim co pises..rsc napísal:Jopin: len pre zaujimavost som sa pytal, lebo sa mi zda, ze na to ze sa zaoberas autami realne si trochen mimo (to bez urazky) - pises veci, ktore nie su pravdou, resp. v praxi su ine ako na papieri alebo ako prezentujes.
-
quasimoto
Star
no ten VTEC neznamena to ze 17 mil motorov bez poruchy ale systemov VTECJopin napísal:a ja len tolko, k tej bezporuchovosti VTEC, ze realita je ina! ako pises ze zo 17mil kusov ani jedno bez poruchy! Zivis sa autami, co vyklepavas ich alebo co ?
nevyklepavam auta, pracujem v oblasti medii a marketingu (konkretne s autami), studujem ekonomiu
ja viem ze teoria a prax je uplne ina! Vsak hovorim ze 17mil bez poruchy nie je mozne! A to s vykonom a spotrebov je tiez tak ze zalezi na milione faktorov!quasimoto napísal: no ten VTEC neznamena to ze 17 mil motorov bez poruchy ale systemov VTEC
nevyklepavam auta, pracujem v oblasti medii a marketingu (konkretne s autami), studujem ekonomiu
A hlavne ze nemate nijake vzdelanie okolo aut a pisete ako by ste boli najmudrejsi na svete! A auta ku mne ani nenoste! Ja nestudujem VS aby som ich musel opravovat! Preto aby som ich nemusel!
-
quasimoto
Star
no bolo to vo viacerych renomovanych mediach, je pravda ze co je v mediach nie je svate. a jedna sa o ten system casovaniarsc napísal:To by ma tiez zaujimalo - co je to system V-TEC podla teba bez poruchy? Len to casovanie, nejak neviem co tym myslis. A hlavne odkial mas tuto info.
2 Jopin, mozno nemam vzdelanie v oblasti aut, ale nad literaturou o autach som travil tolko casu, kolko maloktory inzinier strojnickej fakulty v danom odbore... a ak si tym naznacoval ze mas vyssie vzdelanie ako my tak nech sa nehadame, tak dakujem pekne za take vzdelanie, ked ani princip preplnania turboduchadlom nechapes
-
programator
Medium Star
-
quasimoto
Star
ved uz som ti povedal ze to je z medii, cize tu spravu vydala Honda... a nie je to az take neuveritelne podla mna... na samotnom VTECu mozno ani velmi nie je co sa kazit, a japonci maju o dost premakanejsiu logistiku a kontrolu kvality ako europania. Ak sa im vo vyrobe vyskytne jedna vadna vec, prestanu to vyrabat a hladaju chybu, pricom celu seriu "vyhodia". Europania pri niecom takom vyrabaju dalej a potom skusaju dane kusy ci su chybne (a chyba sa potom casto prejavi az neskor)Jopin napísal:Tak mi dokaz ze tych 17 milionov systemov VTEC boli vsetko bezporuchove! Ja tomu neverim
A to potom co je na tom nepochopitelne ze ked napisem ze 20% vyssi vykon a o 20% nizsia spotreba. Aj to je z knihy, ja som si to nevymyslel! Ja tomu uverim skôr ako 17mil dokonalich systemov! Co mi pride ako z rozpravky. Svet nieje dokonalyquasimoto napísal: ved uz som ti povedal ze to je z medii, cize tu spravu vydala Honda... a nie je to az take neuveritelne podla mna... na samotnom VTECu mozno ani velmi nie je co sa kazit, a japonci maju o dost premakanejsiu logistiku a kontrolu kvality ako europania. Ak sa im vo vyrobe vyskytne jedna vadna vec, prestanu to vyrabat a hladaju chybu, pricom celu seriu "vyhodia". Europania pri niecom takom vyrabaju dalej a potom skusaju dane kusy ci su chybne (a chyba sa potom casto prejavi az neskor)
-
rsc
Medium Star
Uz som pisal, ze to moze byt v porovnani s motormi VW bez FSI.Jopin napísal:A to potom co je na tom nepochopitelne ze ked napisem ze 20% vyssi vykon a o 20% nizsia spotreba. Aj to je z knihy, ja som si to nevymyslel! Ja tomu uverim skôr ako 17mil dokonalich systemov! Co mi pride ako z rozpravky. Svet nieje dokonaly
Z akej knihy to je? Nemozes to nascanovat a hodit sem? Rad by som si to pozrel.
-
quasimoto
Star
hmm v serioznej knihe by to nemalo byt, lebo ako mozes vidiet pri porovnanvani parametrov, tak je to blbost. To musis uznat. Take reci o +20% vykon a -20% spotreba su akurat tak z propagacnych materialov automobiliek. A ak da niekto taku PR masaz do knihy tak velky odbornik nie je. LEbo v sucasnosti nie je jediny motor ktory by vdaka priamemu vstrekovaniu mal take vynikajuce vysledkyJopin napísal:A to potom co je na tom nepochopitelne ze ked napisem ze 20% vyssi vykon a o 20% nizsia spotreba. Aj to je z knihy, ja som si to nevymyslel!
Ludia serte na to, nechcem sa s vami hadat ci GDI, FSI alebo co.
Radsej som zevedavi co hovorite na to ze v americkom casopise Car and Driver 5.2005 bol test v triede "sports luxury class" a vitazmi sa stali vsetko japonci teda luxusne oddelenia Hondy- Acura,Toyoty- Lexus, Nisanu- Infiniti?
To Infiniti snat nema ani chybu
zabudol som snat len to ze nie je moje!
Radsej som zevedavi co hovorite na to ze v americkom casopise Car and Driver 5.2005 bol test v triede "sports luxury class" a vitazmi sa stali vsetko japonci teda luxusne oddelenia Hondy- Acura,Toyoty- Lexus, Nisanu- Infiniti?
To Infiniti snat nema ani chybu
- Prílohy
-
- results
- results.jpg (73.31 KiB) 1109 zobrazení
-
braino.swk
Light Professional
-
quasimoto
Star
1.4 74 kW - ak chces ten vykon, musis ten motor velmi vytacat.. a do otaciek sa velmi nehrnie. Pod cca 3500 rozdiel oproti 55 kW nespoznasbraino.swk napísal:uz sa nehadajte...
Co si myslite o aute VW POLO 1.4 16V 74KW r.v. 97 cena: 160 000 SK ??
ake je to auto, bo sa mi prestali pacit golfy hlavne pre ich nedostatocne motory, alebo moc prehnane silne (VR6).
Chcel by som sa spytat ze ci je to spolahlive auto ? nekazi sa moc ?
vopred dik
VW maju image spolahlivych aut, ale realita je ina. Tato dogma pochadza este z obdobia pred 20 rokmi, kedy na tom naozaj neboli zle. Ja sammam Passat z toho obdobia a nie je to nic moc
Podla mna je to dobre auto, kazi sa tak ako aj ostatne "bezne" auta. Ma celkom solidne spracovanie/ sak je to nemec / Ak nekupis nejaky chybny kus tak podla mna budes spokojny.braino.swk napísal:uz sa nehadajte...
Co si myslite o aute VW POLO 1.4 16V 74KW r.v. 97 cena: 160 000 SK ??
ake je to auto, bo sa mi prestali pacit golfy hlavne pre ich nedostatocne motory, alebo moc prehnane silne (VR6).
Chcel by som sa spytat ze ci je to spolahlive auto ? nekazi sa moc ?
vopred dik
Raz som mal moznost ist na Pole (trojvalec 1.4 TDI a poviem ti ze to auto ide ako "mala raketa" az som sa cudoval ze to je len 3valec. Ovsem ak od auta necakac vykon nejakeho brutalneho sportiaka, budes spokojny.
A ako pises ty 74KW , na take male auto je dost! Ale ten som neskusal takze nemôzem poskyt. objektyvne info
to Qasimoto: neviem ta 1,4 TDI co som skusal nemala ziadne "problemi" s otackami, noha na podlahu a auto "vyletelo" ako hovorim. Inak ja mam feliciu a aj preto sa mi to mozno zdalo take? Felicia s nim nema najmensiu sancu.