Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa ephramko »

z tou chybou, to bolo typicke freudovske prerieknutie... :mrgreen:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

http://www.sme.sk/c/5595887/ziju-v-hrie ... vinni.html

zakazy, prikazy bez rozmyslu, len aby sa dodrziavali, aj ked nemaju zmysel, realita nasej cirkvi
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

beardie - práve som od znechutenia vypol TA3, kde vyhlasovali nejakých ľudí za svätých a ty sem postneš takýto článok - takto mi dvíhať tlak krásne nedeľné ráno...

som znechutený, aké hlúposti sú schopné prikazovať, resp. zakazovať papaláši rôznych cirkví. A ešte viac som znechutený, keď tie rozhodnutia obhajujú osobny, ktoré s danou problematikou nikdy neprišli do styku. Príklad: bavil som sa o manželstve s rozvedeným s jednou kamarátkou (už má po štyridsiatke). Ona bola vehementne proti, je to vraj strašný hriech, pán Ježiš by bol určite proti...a pritom je slobodná stará panna.

A potom vysvetľujme ľuďom, že cirkev nerovná sa kresťanstvo. Teda že je rozdiel medzi učením a cirvou, ktorá to učenie hlása v znetvorenej a pokrivenej podobe.

//autoeditácia príspevku (17 Okt 2010, 16:37)
len tak na okraj a pobavenie:

//autoeditácia príspevku (17 Okt 2010, 16:46)
a neodpustím si ani tento:

p.s. dal som to sem a nie do obrázkových vtipov, lebo to súvisí s tu breberanými témami :)
Prílohy
angels.jpg
wtf.jpg
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

zaujimavy clanok...ale ked katolici, zacnu robit zo zvykov a tradicii, ktore su starsie ako krestanstvo samo znaky satanizmu a metody satana ako posobit na nevinnych krestanov...tak to je dost na smiech :D ...konkretne mam na mysli santa clausa a velkonocneho zajacika...ale k tomu, ze vianocny stromcek je tiez povodom stary pohansky zvyk, tak k tomu sa uz vatikan nepriznava a takych "krestanskych" tradicii, zvykov a symbolov, ktore prebrali z pohanskych nabozenstiev a mytologii je vela...uz len cakam, kedy sa zacnu vyjadrovat, ze pochovavanie Moreny a sibanie a oblievanie su satanisticke praktiky... :smt033

//autoeditácia príspevku (19 Okt 2010, 14:48)
vatikan sa snazi ziskat ovecky aj tam kde nie su ? :smt033
http://www.aktuality.sk/clanok/174582/v ... krestania/
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Samozrejme, že Homer je kresťan.

silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

ephramko napísal:zaujimavy clanok...ale ked katolici, zacnu robit zo zvykov a tradicii, ktore su starsie ako krestanstvo samo znaky satanizmu a metody satana ako posobit na nevinnych krestanov...tak to je dost na smiech :D ...konkretne mam na mysli santa clausa a velkonocneho zajacika...ale k tomu, ze vianocny stromcek je tiez povodom stary pohansky zvyk, tak k tomu sa uz vatikan nepriznava a takych "krestanskych" tradicii, zvykov a symbolov, ktore prebrali z pohanskych nabozenstiev a mytologii je vela...uz len cakam, kedy sa zacnu vyjadrovat, ze pochovavanie Moreny a sibanie a oblievanie su satanisticke praktiky... :smt033
kresťania prebrali mnoho znakov pohanských náboženstiev aby rýchlejšie asimilovali príslušníkov týchto náboženstiev. no a tie ktoré neasimilovali, označili ako satanistické.

geniálne spôsoby, ako zničiť ostatné náboženstvá...
hughito
Redeemer
Redeemer

Veď len samotné Vianoce sú prebrané...
ferkoter1
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ferkoter1 »

od mala som bol veriaci na na nabozenskej vyuke nas mlatil farar dievcatam zazeral na prsia rodicia mi klamali no podarilo sa mi postavyt dom splacam uver zijem ako sa len da snazim sa makam klamat nechcem sem tam nieco zatajim som skôr ateista môj nazor je ze je to vsetko o moci a strachu
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ciarky poznas?
ferkoter1
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ferkoter1 »

poznam nedavam
hughito
Redeemer
Redeemer

Nabudúce skús, lepšie sa to číta. Ale tak napísal si to tak, ako to je.

Hlavne tí farári má vždy dostávajú - na ich adresu takmer nič dobrého nepočuť. Hlavne, že sú to boží zástupcovia na Zemi.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

http://otazky.vira.cz/otazka/Problem-pa ... nosti.html
reprezentativna vatikanska odpoved...typu...papez v ziadnom pripade nie je neomylny, ALE je zodpovedny za interpretaciu Kristoveho slova a preto by kazdy katolik mal prihliadat na papezove slova a na zaver veticka "není důvod se domnívat, že by se v té chvíli měl (papez) nutně mýlit – může mít pochopitelně pravdu, a velmi často ji také má..." :smt059

dobre sa vyhovorili aj v tomto probleme...
http://otazky.vira.cz/otazka/Eutanazie-u-psu.html

http://otazky.vira.cz/otazka/Onanie-v-manzelstvi.html
vzbudenie pocitu viny za nieco, co je v skutocnosti prirodzene pre drvivu vacsinu ludi (okrem asexualov = menej ako 1% populacie)...cize pocitu viny za vlastne libido (sexualny pud) je velmi ucinnou metodou ako prilakat velke mnozstvo ludi k sebe, hlavne ked ste jediny, kto poskytuje riesenie ako tento pocit viny za vlastnu sexualnu potrebu odstranit... (a zaroven ste aj jediny, kto ten pocit hanby vyvolal a naucil ludi, ze sa maju za to hanbit)

ale musite uznat, vatikan je v tychto praktikach velmi dobry...vzbudenie pocitu viny alebo pocitu ohrozenia su pomerne ucinnymi a jednoduchymi psychologickymi trikmi ako oslovit a nasledne zmanipulovat velku skupinu ludi...tie iste praktiky vyuzivali aj posledne 2 totalitne rezimy, ktore zazilo aj Slovensko...je len otazne, ci vatikanska inteligencia na tieto praktiky prisla sama, alebo zase raz to odkukali od inych, tak ako to maju vo zvyku...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

hughito - Boží zástupcovia na zemi farári určite nie sú! Pre katolíkov je to pápež, pre ostatných kresťanov taký bullshit ako Boží zástupca tu na zemi neexistuje. Súhlasím, že na mnohých farárov veľa chvály nepočuť, no nezamienaj si ich prosím so zástupcami kresťanského Boha na zemi. Farári/kňazi/pápež/generálny biskup/popovia/seniorát... tí všetci sú tu na to, aby podľa teórie SLÚŽILI ostatným veriacim a snažili sa viesť cirkev podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Žiaľ, cirkev znamená moc a peniaze. Moc moci a moc peňazí. A to prirodzene láka ľudí, po nich bažiacich. Preto máme v ECAV vysoko postaveného farára, ktorý na konfirmačnej príprave fyzicky napádal deti, katolícki kňazi súložia malých chlapcov... príkladov z každej cirkvi by sa dalo násť veľa. Pokiaľ budú cirkvi vlastniť veľké majetky a mať obrovský politický vplyv, tak budú do vedúcich postov priťahovať indivíduá s pochybným charakterom. (keď sa pozrieme na paralelu - v politike by mali byť predsa ľudia, ktorí sa snažia pre náš štát spraviť maximum, pozdvihnúť ho, zvelaďovať. To by mal byť ich hnací motor, prečo sa do politiky hrnú a čo tam chcú dosiahnuť. Kto si o našich papalášoch dnes toto naozaj myslí, tak je naivný ako dieťa v materskej škôlke.)
hughito
Redeemer
Redeemer

Boží zástupcovia na zemi farári určite nie sú!
To je mi jasné, som ateista. :)

Inak, s ostatným súhlasím, nemám čo dodať.
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

hughito napísal: Hlavne tí farári má vždy dostávajú - na ich adresu takmer nič dobrého nepočuť.
Na to aby si nieco dobre pocul treba obcas aj pocuvat...
hughito
Redeemer
Redeemer

No však práve to robím. :wink:

Troška na odľahčenie, komik Bill Hick, fakt odporúčam. :lol:
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Stretne sa rabin, katolicky farar a protestantsky pastor. Zacnu sa bavit o tom, ze cez vikend dosli zase vela milodarov a co s tymi peniazmi vlastne robia. Farar hovori:"ja vyjdem pred kostol, nakreslim na zem rovnu ciaru, vsetky milodary vyhodim do vzduchu a co padne za ciaru je bozie, co padne pred ciaru mam pre seba..." Pastor hovori:"ja nakreslim na zem kruh a vyhodim peniaze do vzduchu, co ostane v kruhu je bozie, co padne vedla je moje..." A rabi sa len usmeje a hovori:"ja zoberem vsetky milodary, vyhodim ich do vzduchu a co boh potrebuje to si vezme a co padne na zem nechal mne..."

a tu mate zase priklad, ze aj zidia sa dokazu velmi radikalizovat...vsetci fanatici a radikali su proste rovnaki...a urcite nastanu zase chvile na zemi, ked radikali zvitazia, coho sa obavam...kedze oni vyuzivaju emocie a nestitia sa ani metod, ktore my otvorene odcudzujeme (vrazda...)...a my zase vyuzivame rozum a fakty na preukazanie svojej pravdy...nie je to do urcitej miery sizifovsky boj ? nie je jedina cesta ako porazit radikalizmus sa tiez radikalizovat ???
http://www.aktuality.sk/clanok/174822/n ... rdi-rabin/
hughito
Redeemer
Redeemer

My sa môžeme zaktivizovať v rámci normálnosti maximálne tak, že vzhliadať ku náboženstvu ako k svätej krave a budeme ho ostro kritizovať, hlavne jeho priame dopady na spoločnosť. Takisto treba tvrdo trvať na odluke cirkvi od štátu a na sekularizovanej spoločnosti.

Čo sa týka tej prehnanej "slušnosti" k náboženstvám, písal som o tom článok.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

http://otazky.vira.cz/otazka/Drive-jsem ... le-te.html

dobra otazka...a velmi velmi neuspokojiva odpoved, aspon podla mna...odpoved typu politika, ktory vie aka je pravda, vie ze vsetci o tej pravde uz vedia a napriek tomu nedokaze verejne tu pravdu priznat, pretoze by ho to ohrozilo...tak zo seba vytlaci nieco typu "nemozem to potvrdit ani vyvratit" resp. "vobec sa v tom nevyznate pani novinarka, musite si toho este vela nastudovat a potom sa mozeme spolu bavit"
Napísať odpoveď