Dane v Anglicku (problem)!
Dane v Anglicku (problem)!
Zdravim,
mam problem prisiel som do Anglicka len na leto zaregistroval som sa na HO to WRS, bol som uz na pohovore na NI uz len cakam za cislom, v praci mi pridelili tax code 522L vyplaty mam tyzdenne, zatial som mal 3 ale nestiahli mi vobec ziadnu tax a dnes mi prisiel list z HM Revenue & Customs http://www.a-host.eu/list.jpg
a nezarobim tu urcite 5000 libier a tak potrebujem vediet ci musim teraz odvadzat tie dane a potom o nich znova ziadat alebo sa na to mozem vykaslat a nechat si celu vyplatu ... prosim pomozte mi to pochopit ... a nebudem potom musiet nejake dalsie formulare vypisovat ? dakujem
mam problem prisiel som do Anglicka len na leto zaregistroval som sa na HO to WRS, bol som uz na pohovore na NI uz len cakam za cislom, v praci mi pridelili tax code 522L vyplaty mam tyzdenne, zatial som mal 3 ale nestiahli mi vobec ziadnu tax a dnes mi prisiel list z HM Revenue & Customs http://www.a-host.eu/list.jpg
a nezarobim tu urcite 5000 libier a tak potrebujem vediet ci musim teraz odvadzat tie dane a potom o nich znova ziadat alebo sa na to mozem vykaslat a nechat si celu vyplatu ... prosim pomozte mi to pochopit ... a nebudem potom musiet nejake dalsie formulare vypisovat ? dakujem
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
ci si tam na leto, na pol roka alebo na furt, je to jedno, dane musis platit, ak mas normalne zamestnanie, ci full time, part time alebo hocico ine. ak si sa nahlasoval na NI a vsade inde je to v poriadku. dane by ti mali strhavat automaticky, aj prispevok na NI. ak sa tak nestalo, musis to riesit so zamestnavatelom, kde je chyba. ked budes odchadzat, pojdes na "danovy urad" a podas si ziadost o vratenie dani, s tym, ze si nezarobil 5000 £ a dovod vratenia je ze opustas krajinu. mali by ti to vyplatit do par dni. takze tam zaskoc s pardnovym predstihom, pochybujem ze budes robit este aj nocnu pred odchodom 
Kibo : tak s tym vyplatenim do par dni nemas celkom pravdu pretoze najskor by mi to poslali po aprili nasledujuceho roka kedy je rocne zuctovanie ...
ale mne skor ide o to ze zamestnavatel tie dane nestahuje a posiela mi celu vyplatu a ked si pozorne precitas ten list vyssie tak zistis ze sa tam pise ze ked nebudem dobrovolne odvazdzat dan teraz tak mi poslu po aprili buduceho roku sek ... tak ja chcem vediet len ci je to tak ako si myslim ja : v aprili by mi mal prist sek na dane za cely rok co som tu pracoval ale kedze tu budem len par mesiacov a nemam sancu zarobit tych 5220 libier tak by nemali poslat sek na ziadne dane ... je to tak ? vyjadrite sa prosim niekto kto sa v tom trosku vyzna .... dakujem
ale mne skor ide o to ze zamestnavatel tie dane nestahuje a posiela mi celu vyplatu a ked si pozorne precitas ten list vyssie tak zistis ze sa tam pise ze ked nebudem dobrovolne odvazdzat dan teraz tak mi poslu po aprili buduceho roku sek ... tak ja chcem vediet len ci je to tak ako si myslim ja : v aprili by mi mal prist sek na dane za cely rok co som tu pracoval ale kedze tu budem len par mesiacov a nemam sancu zarobit tych 5220 libier tak by nemali poslat sek na ziadne dane ... je to tak ? vyjadrite sa prosim niekto kto sa v tom trosku vyzna .... dakujem
Starone- Ak spekulujes nad tym,ze sa ulejes z platenia dani a nebude to mat dosledky,tak si na omyle.Tie dane bude niekto po tebe chciet.
\\-vsak tam skus zavolat a uvidis.Mozno ti povedia,ze nemusis platit nic.Kamosovi tiez nestrhavali nic ak nemal tyzdenne prekroceny urcity pocet hodin-ale to asi nieje tvoj pripad
kibo-nemas celkom pravdu.
\\-vsak tam skus zavolat a uvidis.Mozno ti povedia,ze nemusis platit nic.Kamosovi tiez nestrhavali nic ak nemal tyzdenne prekroceny urcity pocet hodin-ale to asi nieje tvoj pripad
kibo-nemas celkom pravdu.
"Danovy rok"zacina v UK 21.aprila a konci 20.aprila-myslim.No a peniaze za rok napr.2006(21.apr.2006-20.apr.2007) dostanes spat az prave po datume 20.apr.2007-musis zaslat danove priznanie za cely rok.O tom co ty pises som este nepocul,ale asi to bude tak,ak si to zazil...To vam vyplatili peniaze skor,ako skoncil ten danovy rok pocas ktoreho ste pracovali?
-
Kibo
Hardcore addict
strasne sa ospravedlnujem, pytal som sa na to kamarata, ako to vlastne bolo, nezaplatili mu ich aj ked podal ziadost o predcasne vydanie. tie peniaze co mi vtedy ukazoval boli za preplatenu dovolenku
zle som si to pamatal a zmagoril som sa. vtedy sme toho vybavovali viac a spravil som si gulas v hlave 
nie nie dane platit budes musiet ci uz prekrocis tych 5220 alebo nie...starone napísal:ale mne skor ide o to ze zamestnavatel tie dane nestahuje a posiela mi celu vyplatu a ked si pozorne precitas ten list vyssie tak zistis ze sa tam pise ze ked nebudem dobrovolne odvazdzat dan teraz tak mi poslu po aprili buduceho roku sek ... tak ja chcem vediet len ci je to tak ako si myslim ja : v aprili by mi mal prist sek na dane za cely rok co som tu pracoval ale kedze tu budem len par mesiacov a nemam sancu zarobit tych 5220 libier tak by nemali poslat sek na ziadne dane ... je to tak ? vyjadrite sa prosim niekto kto sa v tom trosku vyzna .... dakujem
Re: Dane v Anglicku (problem)!
Ahojte, nevie mi niekto z vás poradiť; absolvovala som už celý proces žiadania o vrátenie dane a (konečne po pol roku) sa to všetko vybavilo a prišiel mi šek (!!!) namiesto toho, aby mi to poslali na anglický účet. Slovenské banky mi to, samozrejme, odmietajú preplatiť; viete mi niekto poradiť čo s tým? Pretože do UK sa mi nechce kvôli 100 librám (to dám za cestu) a banka Barclays nemá pobočku na Slovensku, najbližšia je v Nemecku.. DIKI MOC
-
javatar
Hardcore addict
no jedine co mi napada je poslat ten sek postou niekomu spolahlivemu v UK a on ti to posle na ucetlola napísal:Ahojte, nevie mi niekto z vás poradiť; absolvovala som už celý proces žiadania o vrátenie dane a (konečne po pol roku) sa to všetko vybavilo a prišiel mi šek (!!!) namiesto toho, aby mi to poslali na anglický účet. Slovenské banky mi to, samozrejme, odmietajú preplatiť; viete mi niekto poradiť čo s tým? Pretože do UK sa mi nechce kvôli 100 librám (to dám za cestu) a banka Barclays nemá pobočku na Slovensku, najbližšia je v Nemecku.. DIKI MOC
-
pryja
Darca
Ak si to vybavovala cez nejaku agenturu alebo firmu a uviedla si tam, ze to chces poslat na ucet, tak to je ich chyba, skus tam zavolat, ci by ti tie peniaze nemohli poslat na ucet a sek im posles postou spat.
Ja som tiez vybavovala vratenie dani z Nemecka a tiez mi asi po pol roku dosiel mail, ze proces ukonceny, bola tam suma, ktoru mi vratili a mohla som si vybrat, ci mi to poslu sekom alebo na ucet. Tak som vyplnila cislo uctu a do tyzdna boli peniaze tam.
Ja som tiez vybavovala vratenie dani z Nemecka a tiez mi asi po pol roku dosiel mail, ze proces ukonceny, bola tam suma, ktoru mi vratili a mohla som si vybrat, ci mi to poslu sekom alebo na ucet. Tak som vyplnila cislo uctu a do tyzdna boli peniaze tam.
-
Holubar
Darca
Vie niekto (najlepsie zo skusenosti) ako je to s danou z prijmu pre pravnicke osoby v UK? Znamy ma nahovaral, by som zalozil firmu tam, ze je tam dan z prijmu len 2 %. Uz zdravy rozum mi hovori, ze UK zo seba asi nebude robit danovy raj, ale zas ani ten znamy nie je retard a netrepol by take nieco len tak. Moze to niekto potvrdit?
zdrojHolubar napísal:Vie niekto (najlepsie zo skusenosti) ako je to s ...
Corporation Tax/ 2010 - 11
0 - 300,000/ 21%
300,001 - 1.5m/ marginal relief fraction 7/400
Over 1.5m/ 28%
Tak ako vsade je kriza dane sa v UK zvysovali, bola predtym 19% teraz ako vidis je dan pri zisku 0-300k libier 21%. Ale ako to je so zacinajucim biznisom v UK to uz netusim mozu tam byt zvihodnenia, v SR napr. dan platis, ked otvaras spolocnost, rok po roku, v ktorom firma dosiahla 1-krat zisk.
-
javatar
Hardcore addict
Co vsetko musi clovek ktory je z krajiny uz von spravit aby mu vratili dane?