Mesto buducnosti. (ekologicky plan)
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Mesto buducnosti. (ekologicky plan)
pekny clanok ... ale co vyvracia ? pise sa tam iba o tom o com som pisal ja - ze urcite ciastkove problemy media nafukuju na zavratne a existecncne a na ich zaklade potom matu ludom hlavy
... presne sa tam spomina aj to co som pisal o tej "charte zdraveho rozumu" 
hmm sorry hosi ze vam pretrhnem taku krasnu hadku...
zakazanie aut a len mhd?o.o s tymto musim suhlasit s nordkappom....nakupy,osobne veci,sukromie,komfort ,ktore ma auto su nenahraditelne....ja mhd z duse nenavidim... bud ma vozi otec alebo idem radsej pesi/bikom.
Zakaz aut by bol realny iba v tom pripade ,ak by mal kazdy miesto na sedenie povedzme max kapacita by bola 30 ludi(nemam sajn ze kolko je kapacita autobusu).Z tychto 30 ludi by musel mat kazdy miesto na sedenie,a nieco ako v lietadle skrinku na prirucnu batozinu...ale aj tak. Zoberte si napriklad ze si idete kupit do obchodu s nabytkom skrinu neviem si predstavit ako by ste ju tahali mhdckou az domov.Ak by bola aj na to nejaka sluzba ,ktora by to dopravila az k vam urcite by vas vysla o dost drahsie ako keby si to zoberiete samy domov.
A este ma tak napadlo co so vsetkymi autami keby su zakazane??jasne vacsia cast by sa recyklovala.... ale urcite by sa nedalo zrecycklovat vsetko co so vsetkymi tymi autami?
planetu znicime ako my tak ona seba a pochybujem ze tobudeme schopny zmenit a myslim ze nikto z ans co to tu teraz riesime sa toho konca este nedozije.
.
zakazanie aut a len mhd?o.o s tymto musim suhlasit s nordkappom....nakupy,osobne veci,sukromie,komfort ,ktore ma auto su nenahraditelne....ja mhd z duse nenavidim... bud ma vozi otec alebo idem radsej pesi/bikom.
Zakaz aut by bol realny iba v tom pripade ,ak by mal kazdy miesto na sedenie povedzme max kapacita by bola 30 ludi(nemam sajn ze kolko je kapacita autobusu).Z tychto 30 ludi by musel mat kazdy miesto na sedenie,a nieco ako v lietadle skrinku na prirucnu batozinu...ale aj tak. Zoberte si napriklad ze si idete kupit do obchodu s nabytkom skrinu neviem si predstavit ako by ste ju tahali mhdckou az domov.Ak by bola aj na to nejaka sluzba ,ktora by to dopravila az k vam urcite by vas vysla o dost drahsie ako keby si to zoberiete samy domov.
A este ma tak napadlo co so vsetkymi autami keby su zakazane??jasne vacsia cast by sa recyklovala.... ale urcite by sa nedalo zrecycklovat vsetko co so vsetkymi tymi autami?
planetu znicime ako my tak ona seba a pochybujem ze tobudeme schopny zmenit a myslim ze nikto z ans co to tu teraz riesime sa toho konca este nedozije.
-
zvonenie33
Light Professional
Ked som bol na dovolenke v Kodani tiez som tam videl strasne mnozstva cyklistov.furik napísal:S niečim prispejem aj ja![]()
http://www.mojevideo.sk/video/8c7a/cykl ... ndsku.html
Takéto zvyky by sa asi hodili v kažkom meste čo poviete
V komentoch píšu že tam majú veľké požičovne byciklov ... ja jednom konci mesta požičiaš a na druhom vrátiš ... to by bolo tiež riešenie nie ??? Viac požičovní bicyklov = za nízku cenu
Viem si to predstavit v meste ktore je cele rovina ale v Cadci ist do skoly na bicykli tak asi zomriem lebo by som musel vyslapat strmak ako hovado.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
myslim ze sme tu efektivitu zdrojov preberali tu -> urobte si nazor sami, ekofanatici 
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2010080805
//autoeditácia príspevku (28 Aug 2010, 10:44)
je to tady ! http://ekonomika.idnes.cz/cesko-proziva ... nomika_iky
... este vsetci zaplaceme kvoli ekozmrdom
... a ti co su za solarnu energiu by mali platit dvakrat viac - ja totiz solarnu nepotrebujem a nechcem

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2010080805
//autoeditácia príspevku (28 Aug 2010, 10:44)
je to tady ! http://ekonomika.idnes.cz/cesko-proziva ... nomika_iky
... este vsetci zaplaceme kvoli ekozmrdom
-
KaptMichal
King
K obrázku : Za komfort sa proste platí... Ja som za to aby sa zavádzali voláke hybridné a elektrické autá, ale len do miest... Predsa len, taký Pathfinder na elektrický pohon...

neviem ci to tu patri ale podla mna celkom fajny napad.
http://www.mojevideo.sk/video/a29b/vlak ... pohon.html
http://www.mojevideo.sk/video/a29b/vlak ... pohon.html
To je hudba budúcnosti, takisto ako všetky tieto alternatívne zdroje energie. Bude to však nevyhnutné a tak nechápem, prečo sa k tomu taký nordkapp stavia odmietavo. Je logické, že nová technológia aj niečo stojí a stojí viac. Musíme však viac pozerať a dávať zreteľ aj na prostredie okolo nás, na prírodu, ale aj na naše zdravie a tu, sa podľa mňa, oplatí zainvestovať.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
skus niecim obhajit energiu zo slnka a vetra? ved nemaju ziadnu realnu vyhodu
... elektrika z jadra a nikdy inak
povedzem ze by existoval volny trh s energiou a ja by som si mohol zvolit lacnu a vykonnu jadrovu energiu a ty drahu slnecnu - isiel by si do slnecnej ?
//autoeditácia príspevku (08 Sep 2010, 10:21)
hmm teraz uz to bude fakt vyzerat, ze nic ine ako defensa necitam, ale tento clanok mi hovori uplne z duse -> http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2010090503
nech si to kazdy prebere, tak ako mu kapacity stacia, ja mam u davno jasno ... zmrdstva podporovat a hlavne platit nechcem
povedzem ze by existoval volny trh s energiou a ja by som si mohol zvolit lacnu a vykonnu jadrovu energiu a ty drahu slnecnu - isiel by si do slnecnej ?
//autoeditácia príspevku (08 Sep 2010, 10:21)
hmm teraz uz to bude fakt vyzerat, ze nic ine ako defensa necitam, ale tento clanok mi hovori uplne z duse -> http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2010090503
nech si to kazdy prebere, tak ako mu kapacity stacia, ja mam u davno jasno ... zmrdstva podporovat a hlavne platit nechcem
suhlasim ze je nutne obmedzit pocet osobnych aut na cestach a zintenzivnit hromadnu prepravu alebo este lepsie pouzivanie nemotorovych vozidiel ale nemyslim si ze sa to moze, alebo ze by sa malo riesit zakazom pouzivania, ale osvetou, pretoze takymto tempom by sme tu uz za par rokov nemuseli byt
Dokedy naša spoločnosť bude trvať na oblekoch ešte aj pre vykladača regálov, tak si neviem predstaviť ako presadiť bicykle.
Momentálne už každá firma vyžaduje oblek, nie každá má adekvátny priestor na prezliekanie, nie každá má adekvátny priestor pre zamestnanecké bicykle...
Momentálne už každá firma vyžaduje oblek, nie každá má adekvátny priestor na prezliekanie, nie každá má adekvátny priestor pre zamestnanecké bicykle...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
sam za seba dufam a modlim sa za to, ze v mestach a hlavne na cestach nijak rapidne pocet cyklistov nenarastie ... jako bicykel je super na relax, niekde na polnej ceste, v lese a pod. ale cim dalej viac som presvedceny ze na cesty rozhodne nepatri ((a cyklocesta, ako farebne odlisny pas krajnice - na ukor sirky jazdneho pruhu do toho spada tiez )) ... cyklisti vobec nekalkuluju s tym, ze su najzranitelnejsi, ze oni su mrtvi a auto ma akurat rozbite svetlo ... najhorsie na tom su zmrdoorganizacie ako cesky auto-mat, ktore stvu ludi proti vodicom a najradsej by videli aby vodic ako taky musel miesto cyklistov aj rozmyslat

//autoeditácia príspevku (15 Sep 2010, 16:37)
ale znova k energiam -> zazmrdovany aparat samozrejme podlahol lobby a projekty, ktore uz su spustene budu dotovane aj nadalej ((a silni zraloci, ktori na tom vyryzovat chcu sa do konca roka pripojit stihnu
)) ...
... ale aj napriek tomu pomerne rozumny krok vzdorujuci zmrdopolitike europskej unie v oblasti energetiky
... uz sa tesim na zdrazenie elektriky - pri kazdom zasvieteni budem rozjimat ake je to skvele, ze si mozem priplatit za idiotsku formu dnesnym meradlam nevyhovujucej energie niciacej prirodu

//autoeditácia príspevku (15 Sep 2010, 16:41)
a sak som link zabol pridat
-> -> http://ekonomika.idnes.cz/solarni-elekt ... nomika_spi
//autoeditácia príspevku (15 Sep 2010, 16:37)
ale znova k energiam -> zazmrdovany aparat samozrejme podlahol lobby a projekty, ktore uz su spustene budu dotovane aj nadalej ((a silni zraloci, ktori na tom vyryzovat chcu sa do konca roka pripojit stihnu
... ale aj napriek tomu pomerne rozumny krok vzdorujuci zmrdopolitike europskej unie v oblasti energetiky
//autoeditácia príspevku (15 Sep 2010, 16:41)
a sak som link zabol pridat
Ja sa vyjadrím iba k energetike - tu je jadro naozaj potrebné. Pozrime sa napríklad na Rakušanov a ich uholné elektrárne / veterné elektrárne. Ekologia palenia uhlia jak hovado, zvyšok aj tak dokupuju z Nemeckeho jadra. Veterne mlyny su strašne nestabilne. Chvilu nevyrabaju nič, chvilu idu na plne pecky čím trpí stabilita celej prenosovej sustavy a celkovy podiel na vyrobenej energii ma len par percent.
Zaujimave ze v takom Holandsku vidiet 30tina v obleku na bicykly velky problem neni. Ale u nas je to malomestiactvo uplne zakorenene, prosto dotycny musi mat oblek za 500e, k tomu minimalne novu Octavku a zlate hodinky. Preco napriklad v mestach zapadnej europy je metro/autobusy/elektricky medzi 7 a 9 plne ludmi v oblekoch ktori idu do prace a u nas v MHD vidis z 90 percent iba studakov ci uz na ZS, SS alebo VS a dochodcov. Samozrejme mohli by sme sa bavit o kvalite Bratislavskej MHD, ale ked to ide v Kyjeve tak by to mohlo ist aj tu, s viacerymi cestujucimi by sa aspon zvysil tlak na DPB na pridanie spojov, skratenie intervalov a obmenu vozoveho parku.begbeee napísal:Dokedy naša spoločnosť bude trvať na oblekoch ešte aj pre vykladača regálov, tak si neviem predstaviť ako presadiť bicykle.
-
MasifBEATs
Zablokovaný
Vieš si predstaviť krach tých firiem ? Vieš si to predstaviť ten ''''KRACH'''' ? To by bolo horšie jak 3.sv vojna ...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
http://ekonomika.idnes.cz/solarni-elekt ... nomika_fih
aspon ze niesu taki chumaji a nenechali sa podmazat sukromnikmi, aby sa na dan vykaslali ... kazdopadne je to uplne zbytocne zdrazenie este k tomu za cenu devastacie polnohospodarskej pody a znicenie razu krajiny
... ale je to zelene a zelenu vnima ludske oko najlepsie 
este zrusit zakonnu povinnost prenosovych sustav a ich spravcov vykupit takuto drahu elektriku a mame zamiesane na precedens v jednani so zelenym zmrdoaparatom

vivat la ekochátra !
aspon ze niesu taki chumaji a nenechali sa podmazat sukromnikmi, aby sa na dan vykaslali ... kazdopadne je to uplne zbytocne zdrazenie este k tomu za cenu devastacie polnohospodarskej pody a znicenie razu krajiny
este zrusit zakonnu povinnost prenosovych sustav a ich spravcov vykupit takuto drahu elektriku a mame zamiesane na precedens v jednani so zelenym zmrdoaparatom
vivat la ekochátra !
No tak Vam necital som to tu cele, ale Vam poviem ako to funguje u nas v meste v TOULOUSE.
Cize obrovske periferne parkoviska, napojene na metro, ktore prepava v spicke kazdych 40 sekund...
Bicyklove stanice, je ich 250, cena je celkom v pohode
Doprava autom v meste, ja osobne poobede nevyberam auto do mesta, neoplati sa strasne vela aut... tu nie su cesty o nic sirsie ako u nas na swk, ale su tu pruhy len pre autobusy/taxikarov, asi na 90 % cestach v toulouse, jeden pruh je limitovany pre sluzby, cize sa da ist kludne s autom do mesta, ale po dvoch jazdach clovek pochopi ze sa to vobec neoplati, ci uz z casovej financnej alebo ekologickej stranky...
Cize obrovske periferne parkoviska, napojene na metro, ktore prepava v spicke kazdych 40 sekund...
Bicyklove stanice, je ich 250, cena je celkom v pohode
Doprava autom v meste, ja osobne poobede nevyberam auto do mesta, neoplati sa strasne vela aut... tu nie su cesty o nic sirsie ako u nas na swk, ale su tu pruhy len pre autobusy/taxikarov, asi na 90 % cestach v toulouse, jeden pruh je limitovany pre sluzby, cize sa da ist kludne s autom do mesta, ale po dvoch jazdach clovek pochopi ze sa to vobec neoplati, ci uz z casovej financnej alebo ekologickej stranky...
ja osobne som za jadrovu energetiku, aj ked za tento nazor ma nenavidia vsetci ekologovia...ale jadro je vysoko efektivne, ekonomicke a zaroven si dovolim tvrdit ze aj v porovnani s ostatnymi zdrojmi energie je ekologicke (pokial neberieme do uvahy odpad)...pretoze jadrova elektraren sa da postavit na pomerne malom priestore a vypusta len vodnu paru...a ked si zoberiete fakt, ze stacili 2 atomove elektrarne na to, aby sa vyrobilo dostatok energie pre cele slovensko a dokonca sme este aj vela mohli predavat...jadrovu energie beriem len a len ako docasne riesenie situacie na najblizsich 100-200-300 rokov...pokial sa nepride na nic lepsie...
veternu energiu hodnotim ako velmi neefektivnu, drahu, s nizkym vytazkom, sice nezatazuje zivotne prostredie toxickymi latkami, ale zase vidiet na vrchole hor megalomanske turbiny, zase tiez nie je nic zaujimave...
solarna energia je tak isto pomerne draha, s malym vytazkom, elektrarne ktore maju uspokojit potreby spolocnosti a vela ludi zaberaju strasne vela plochy...solarna energia ma pre mna zmysel, ked sa bavime o tom, ze niekto ma domcek a na streche ma solarny panel, ktory mu zohrieva vodu, vyraba teplo v dome a elektrinu na varenie...v takych pripadoch je solarna energia fajn...ale zase ked byvate v bytovom komplexe typu "3 veze v BA" tak par solarnych kolektorov na streche urcite neuspokoji celkovu energeticku potrebu budovy...
vodne elektrarne su tiez fajn, problemom ale je, ze su tiez velmi drahe, s nizkym vytazkom a zaroven je potreba aby sa znicili a zaplavili obrovske uzemia zivotneho prostredia a tak isto je potreba vela penazi investovat do kontroly tej rieky a vodstva, pretoze ked sa uz raz do toho clovek zamiesa a zacne ovplyvnovat prirodzene toky riek (ako sa napr. za komunistov betonovali dna riek, co bola totalna somarina)...tak uz to potom clovek musi kontrolovat a ovplyvnovat stale, cesty spat niet...
samozrejme najvacsim problemom jadrovej energie je jadrovy odpad, ktory je vysoko toxicky a nebezpecny pre cloveka bude najblizsich 2000 a viac rokov...ale zaroven treba povedat, ze na mnozstvo vyrobenej elektriny vznika velmi velmi malo jadroveho odpadu (oproti inym typom vyroby elektriny)...tak isto sa mi nepaci plan riesenia problemu s jadrovym odpadom, kedze momentalne je riesenie take, ze sa stavaju obrovske sklady hlboko pod zemou, kde sa ten odpad uklada v betonovych kockach...problemom je, ze tieto sklady su projektovane na to aby vydrzali najblizsich 100-200 rokov...a ako iste viete ten odpad bude nebezpecny ovela dlhsie...cize logicky sa s tym odpadom nieco bude musiet robit ale to uz nechavame na dalsie generacie...tak isto pokial by doslo k nejakej vojne alebo neocakavanej prirodnej katastrofe, tak sa takyto sklad s jadrovym odpadom moze dost vypomstit, aj ked sa nachadzaju stovky metrov pod zemou... (k tomu ze rusi ponaraju jadrove ponorky naplnene odpadom z elektrarni v oblasti severneho ladoveho oceanu sa radsej nevyjadrujem...)
ja osobne by som navrhoval jadrovy odpad vystrelit do vesmiru, ale to je momentalne dost drahe riesenie...kazdopadne o tych 100 rokov, podla mna celkom realizovatelne...
sucasna moderna jadrova energetika je jednou z najbezpecnejsich energetik, ktore su dostupne...pravdepodobnost jadroveho vybuchu v elektrarni je asi tak vysoka ako pravdepodobnost ze v jeden den dopadne na zem meterorit o velkosti mesiaca a vy v ten den vyhrate jackpot v loterii...zaroven jadrova elektraren neustale bezi na svoj maximalny vykon, bud je zapnuta alebo vypnuta, na stredny resp. obmedzeny vykon dokaze bezat len niekoko hodin...
takze pre mna je riesenim sucasnej situacie najma jadrova energetika...ale hlavne by som upriamil tlak na automobilovy priemysel a na zmenu pohodu aut, lepsiu organizaciu dopravy v mestach a prechod na pohon na elektrinu...pripadne ine pohony, vodik, biologicke typy pohonu atd....
minule som videl dokument, ktory sa vazne zaoberal teoriou, ze veternou energiou smerujeme k zahube sveta, pretoze tak odcerpavame prirodzenu energiu planety (vietor) az postupne odcerpame vsetku energiu...a vietor aj morske prudy sa zastavia...no tak pri takom nazore som sa chytal za hlavu
a osobne si tiez myslim, ze cely fenomen globalneho oteplovania sposobeny clovekom je tiez riadny bullshit...
veternu energiu hodnotim ako velmi neefektivnu, drahu, s nizkym vytazkom, sice nezatazuje zivotne prostredie toxickymi latkami, ale zase vidiet na vrchole hor megalomanske turbiny, zase tiez nie je nic zaujimave...
solarna energia je tak isto pomerne draha, s malym vytazkom, elektrarne ktore maju uspokojit potreby spolocnosti a vela ludi zaberaju strasne vela plochy...solarna energia ma pre mna zmysel, ked sa bavime o tom, ze niekto ma domcek a na streche ma solarny panel, ktory mu zohrieva vodu, vyraba teplo v dome a elektrinu na varenie...v takych pripadoch je solarna energia fajn...ale zase ked byvate v bytovom komplexe typu "3 veze v BA" tak par solarnych kolektorov na streche urcite neuspokoji celkovu energeticku potrebu budovy...
vodne elektrarne su tiez fajn, problemom ale je, ze su tiez velmi drahe, s nizkym vytazkom a zaroven je potreba aby sa znicili a zaplavili obrovske uzemia zivotneho prostredia a tak isto je potreba vela penazi investovat do kontroly tej rieky a vodstva, pretoze ked sa uz raz do toho clovek zamiesa a zacne ovplyvnovat prirodzene toky riek (ako sa napr. za komunistov betonovali dna riek, co bola totalna somarina)...tak uz to potom clovek musi kontrolovat a ovplyvnovat stale, cesty spat niet...
samozrejme najvacsim problemom jadrovej energie je jadrovy odpad, ktory je vysoko toxicky a nebezpecny pre cloveka bude najblizsich 2000 a viac rokov...ale zaroven treba povedat, ze na mnozstvo vyrobenej elektriny vznika velmi velmi malo jadroveho odpadu (oproti inym typom vyroby elektriny)...tak isto sa mi nepaci plan riesenia problemu s jadrovym odpadom, kedze momentalne je riesenie take, ze sa stavaju obrovske sklady hlboko pod zemou, kde sa ten odpad uklada v betonovych kockach...problemom je, ze tieto sklady su projektovane na to aby vydrzali najblizsich 100-200 rokov...a ako iste viete ten odpad bude nebezpecny ovela dlhsie...cize logicky sa s tym odpadom nieco bude musiet robit ale to uz nechavame na dalsie generacie...tak isto pokial by doslo k nejakej vojne alebo neocakavanej prirodnej katastrofe, tak sa takyto sklad s jadrovym odpadom moze dost vypomstit, aj ked sa nachadzaju stovky metrov pod zemou... (k tomu ze rusi ponaraju jadrove ponorky naplnene odpadom z elektrarni v oblasti severneho ladoveho oceanu sa radsej nevyjadrujem...)
ja osobne by som navrhoval jadrovy odpad vystrelit do vesmiru, ale to je momentalne dost drahe riesenie...kazdopadne o tych 100 rokov, podla mna celkom realizovatelne...
sucasna moderna jadrova energetika je jednou z najbezpecnejsich energetik, ktore su dostupne...pravdepodobnost jadroveho vybuchu v elektrarni je asi tak vysoka ako pravdepodobnost ze v jeden den dopadne na zem meterorit o velkosti mesiaca a vy v ten den vyhrate jackpot v loterii...zaroven jadrova elektraren neustale bezi na svoj maximalny vykon, bud je zapnuta alebo vypnuta, na stredny resp. obmedzeny vykon dokaze bezat len niekoko hodin...
takze pre mna je riesenim sucasnej situacie najma jadrova energetika...ale hlavne by som upriamil tlak na automobilovy priemysel a na zmenu pohodu aut, lepsiu organizaciu dopravy v mestach a prechod na pohon na elektrinu...pripadne ine pohony, vodik, biologicke typy pohonu atd....
minule som videl dokument, ktory sa vazne zaoberal teoriou, ze veternou energiou smerujeme k zahube sveta, pretoze tak odcerpavame prirodzenu energiu planety (vietor) az postupne odcerpame vsetku energiu...a vietor aj morske prudy sa zastavia...no tak pri takom nazore som sa chytal za hlavu
a osobne si tiez myslim, ze cely fenomen globalneho oteplovania sposobeny clovekom je tiez riadny bullshit...
Ja som velkym zastancom veternej energie, hovorit o neefektivnosti, je hlupost, veterna energia tvori 5 percent spotrebovanej energie v europe...
Z globalneho hladiska by som siel skor do oceana, tam je energie az az, nemyslim teraz na nejaku tazku ropy v mexickom zalive, hovorim o premene teplych vod na energiu, priliv odliv (cekuj obr.), morske prudy a ked sa niekomu nepacia veterne turbiny na zemy tak ta 1000 co je uz postave okolo europy im dufam ze nevadi a co ja viem este aj vlny maju v sebe velky potencial.
Ohladom jadrovej energie, nie som jej velkym odporcom, ale jedno je iste donekonecna sa s tym neda pocitat donekonecna.
Odstrel odpadu do vesmiru, preco nie. Vies ake je percento neuspesnych startov raketoplanov do vesmiru. Prestav si ze by nieco buchlo, tak cernobyl suvix... cize nic ine sa neda robit.
Potencial tu je, len treba viacej $ z statnej pokladnice, pretoze raz je postavene, tak uz len prijem...
//autoeditácia príspevku (22 Okt 2010, 23:01)
- Prílohy
-
- getMediumImage.aspx.jpg (55.95 KiB) 979 zobrazení
ale Slovensko si s tymi morskymi vlnami asi moc nepomoze..., tak isto su tie elektrarne obrovske, neefektivne a narusaju velke rozmery v pobreznom ekosysteme
...a o jadrovej energetike som jasne hovoril ako iba o docasnom rieseni, samozrejme nic nie je 100%...preto aj raketa s jadrovym odpadom moze vybuchnut, ale zase keby sa ten jadrovy odpad v tej rakete uskladnil v takom materiale ze ani vybuch rakety by ho neposkodil (nieco na spodob ciernej skrinky), tak to sa mi zda celkom realne a efektivne v najblizsich desatrociach...
jadrova energetika ide stale dopredu, energeticky vynos sa stale zvysuje, rovnako aj bezpecnost, pricom sa minimalizuje odpad...
podla mna bude riesenim aj tak nejaka uplne nova forma energie...nejaky pristroj, ktory by niekolkonasobne zosilil urcitu silu...pripadne odstranil energeticke straty, trenie...atd. byt, kde by sa kompletna energeticka spotreba pokryla vasou telesnou energiou ( telesnym teplom)...resp. auta, ktorych jedinym pohonom by bol clovek, stacilo by ho rozbehnut a potom by ste na zotrvacnost dosli kamkolvek...
ale to uz sa pohybujeme v medziach scifi...ale myslim, ze za niekolko desatroci/storoci su to celkom realne veci...
jadrova energetika ide stale dopredu, energeticky vynos sa stale zvysuje, rovnako aj bezpecnost, pricom sa minimalizuje odpad...
podla mna bude riesenim aj tak nejaka uplne nova forma energie...nejaky pristroj, ktory by niekolkonasobne zosilil urcitu silu...pripadne odstranil energeticke straty, trenie...atd. byt, kde by sa kompletna energeticka spotreba pokryla vasou telesnou energiou ( telesnym teplom)...resp. auta, ktorych jedinym pohonom by bol clovek, stacilo by ho rozbehnut a potom by ste na zotrvacnost dosli kamkolvek...
ale to uz sa pohybujeme v medziach scifi...ale myslim, ze za niekolko desatroci/storoci su to celkom realne veci...