Upgrade grafickej karty a procesora, aký zdroj zvoliť?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
vendo
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Upgrade grafickej karty a procesora, aký zdroj zvoliť?

Príspevok od používateľa vendo »

na 460 ano, a seasonic je pohodovy, kvalitny zdroj s 80+ (ak ti nevadi ze nema super ultra cool vzhlad a ine ficuroviny)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

jj viem že seasonic je fajn len som nevedel že tomu bude stačiť len 500w, veď predsa je to nVidia a 4 jadrový procák :D
a chalani prosím aspoň v tejto téme si nenadávajte :)
RobertHammer
Expert
Expert

Príspevok od používateľa RobertHammer »

no ja by som nachval kupil CORSAIR TX650 ,pretoze nabuduce ked budes kupovat dalsiu GPU alebo nieco podobne tak potom nemusis kupovat dalsi PSU :P
Co ja vidim testy - tak graficke naopak viac zeru nez menej ,takze pochybujem ze by v buducnosti vysla super ultra karta s malou spotrebou
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Filipito napísal:a ten zdroj? fakt stačí len neaký 500w seasonic?
4890, 5850, 5870, 5970, 470 a 480 sú jediné ktoré potrebujú [nie som si 100% istý] 600+W zdroj so 40A prúdom na 12V vetvách. Vlastne to zistíš tak, že keď má VGAčka 2 konektory, povedzme 6+8, alebo stačí aj 6+6, ale pritom som si taktiež neni istý. Ak je kvalitná 500vka, tak na tie mid-low rady bohate stačí.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ako som pisal, spotreba v dnesnych pc ma klesajucu tendenciu, teda ak vyrobci niesu blbi
v testoch mava cela zostava s 460 do 400w spotrebu vo furmarku a tie testy su robene zvycajne na vysoko taktovanych i7 6-8gb ram atd
pokial sa v buducnosti nechysas kupovat grafiky za 15k uplne high end procaky a ine veci tak 500w ti vystaci na veeeeeeeeeelmi dlho

//ad posty nadomnou, v dnesnej dobe vsetky ati karty potiahnete s 550w kvalitnym, na nvidie bude treba 650w a verte tomu ze skoro kazda nova generacia ma znizenu spotrebu, hlavne ked sa za chvilu prejde na 28nm proces tak spotreba pojde pekne dole (vzhladom na vykon), este, to ze maju dnesne nVidie ohromnu spotrebu berte skor ako omyl/chybu, a nie ako zamer a smer
Filipito
Darca
Darca

začína sa mi páčiť táto diskusia :)
uplink: len ja to nechcem zistiť keď mi prídu domov veci a zdroj nebude stíhať alebo niečo podobné ;)
vendo: dik za rady, tento upgrade bude na veeeeľmi dlhu dobu, keďže potom už plánujem len neaký notebook, chcem ísť aj niekam do zahraničia a s desktopom to jednoducho nejde (vlastne som týmto aj odpovedal aj Robertovy)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Filipito preto si pozri technickú Špecifikáciu svojho zdroja a technickú špecifikáciu karty. Každý solídny výrobca Ti tam napíše koľko má byť na každej vetve prúdu, aby to utiahlo v pohode.

Ku téme a spotrebe. Ako som prešiel na vodu, tak mi nevadí že mám Thermi, tak isto mi nebude vadiť ani Krypel [Keppler], alebo Maxwatt [Maxwell]. Nvidia má tendenciu ísť cestou konštantného možného maximálneho normovaného odberu, tzn. že Keppler povedzme dokáže spraviť s desatinovým prúdom to čo terajšia Thermi a tak spravia 10x tak silnú kartu s identickým, možno trochu nižším odberom. Bude záležať na dopyte. Aj Thermi bola fail a akú dieru do sveta spravila, aj keď samotná nvidia na nej prerobila. A potom spravia drobcov v podobe x70 x60 x50 x30 verzií, ktorí budú ultra light a ultra silent.

Btw. v stredu by [aj keď tomu moc sám neverím] som sa mal dostať ku 6850 a 6870, tak keď sa mi podarí, tak ich trochu prevetrám :)
Filipito
Darca
Darca

tak zato keby si ich prevetral, bol by som ti veľmi vďačný, totiž nad ňou strašne rozmýšľam
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

dakujem pekne take vetranie od subjektivneho nvidiota :|
specifikacie karty su nanic (tie kde pisu o amperoch na vetvach), uvadzaju tam zbytocne prehnane poziadavky napr. 480 chce 42a vetvu, 42x12v=504w len na vetve + pcie = 580w chcu mat moznost dodat do karty pricom ma max spotrebu mierne nad 300w vo furmarku
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hej, hej, atitard. Prehnané špecifikácie, preto sa mi na starom SilentStriderovi 500W nepodarilo rozbehať ATi HD 4890, lebo boli "prehnané" špecifikácie, "majster". Dúfam že nepracuješ v žiadnej firme s PC HW, alebo v odvetví PC HW, lebo by si dodával s týmto Tvojím prístupom ľuďom otrasné počítače.

A to čo si napísal je balast. Od kedy určuje príkon karty nároky na prúd? Príkon určíš V x A, tzn. že keď máš dosť Voltov a málo Ampérov, žiadny ohňostroj sa nekoná. Nemáš ani páru o tom že napájanie grafických kariet na zdrojoch je oddelené od napájania zvyšného systému. Keď máš 500W zdroj, na VGAčku ide max 350-400W pri 20-30A, tie naj. zdroje vedia dať 450W a 36A povedzme [kombinovane na dvoch railoch], ale to neznamená že dodajú dostatčný prúd [keď potrebuje povedzme 40+].
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

:smt081
tak ja to zase radsej balim kym sa naplno rozbehnes
Napísať odpoveď