Pomoc s rozdelenim externeho HDD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Beretta92FS
Amateur
Amateur

Pomoc s rozdelenim externeho HDD

Príspevok od používateľa Beretta92FS »

Ahojte.Kupil som box na 3,5 palcovy hdd,ktory som mal predtym v PC a boli na nom 3 particie.Ked som ho pripojil a chcel ich zlucit vo Windows 7,tak mi napisalo po odstraneni zvazkov a pokuse o rozsirenie hlavneho, ze musia sa zmenit na dynamicky disk, ale po potvrdeni ukazalo chybovu hlasku : "the operatin is not supported by the object!".Z odstranenych particii mi vzniklo volne miesto, z ktoreho sa zas neda vytvorit particia,lebo vypisuje,ze je nedostatok volneho miesta na disku aj ked je sformatovany.Viete mi prosim detailne poradit ako to mam rozdelit, popripade v akom programe pre win 7 by sa to dalo?Dakujem
Deafboy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pomoc s rozdelenim externeho HDD

Príspevok od používateľa Deafboy »

O nicom co by ficalo pod windowsom neviem, no skus GParted livecd, pripadne live cd Ubuntu (kde je tiez v podstate len gparted, no bude asi pre teba vhodnejsie) Princip livecd je v tom, ze stiahnes image, napalis ho na cd, restartnes PC a priamo z CD nabootujes. Po nabehnuti systemu staci v menu najst gparted a vybrat disk ktory chces upravovat. Uprava particii v gparted je jednoducha, vsetko tam mas pekne graficky znazornene, ovladanie je viac-menej intuitivne
Beretta92FS
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Beretta92FS »

dakujem vyskusam,ale nevies mi poradit ako by som o mohol urobit so spravou disku priamo vo windowse bez inych programov?
Deafboy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deafboy »

Vo windows by som to robil presne tak ako si uz napisal ze si to skusal... Dalo by sa este cez fdisk, ale s tym by som na tvojom mieste neriskoval, je to zlozitejsie
Napísať odpoveď